Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harald hardrode

0 bejegyzést írt és 576 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy csehszlovák film, Pelisky (Kuckó) a címe. Mottója valahogy így szól: egy film azoknak az emlékére, akik itthon maradtak. Vagyis nem azokról szól, akik nyugatra szöktek, menekültek, jutottak a kommunizmus elől; hanem azokról, akik végigélték, végignézték,…..
Harald hardrode 2014.03.04 09:34:50
@Ne érdekeljen!: aluliskolázottság: Klebelsberg féle reform?
Életszínvonal emelkedés? Relatív. Kicsit felgyorsult az ipari és a gazdasági fejlődés a huszadik század második felében. Ráadásul nem ildomos egy 20 éves rendszert egy 40 évessel összevetni. Ráadásul anakronisztikus problémákat ráhúzni a korábbira. Mindenesetre az tény, hogy a legszegényebb rétegek életében is megjelent a szabadidő. Csak kérdés mi volt ennek az ára. Egy olyan adósságspirál, amit ma is nyögünk illetve a 89 utáni emberroncsok, amikor rájöttek, hogy az ő munkájuk nem ér semmit, mert kényszerfoglalkoztatottak voltak. Már akkor is szépen kozmetikáztuk a statisztikát.
Valamint érdekes lenne megnézni, hogy ma a trianoni határok területén belül hányan élnek a létminimum alatt, illetve rosszul. Ehhez kellene mérni az akkori számokat. Mert mindenki dobálózik itt a szocializmussal. Csak el ne felejtsük, hogy Kárpátalja, Erdély és a Partium, valamint a Bácska-Bánát nem városi részei már akkor sem tartoztak a legfejlettebb régiók közé.
Talán a legnagyobb probléma, hogy mindig külön akarjuk értelmezni a történelem egyes eseményeit-korszakait. És azokat összehasonlítani. 45 után nem volt gazdasági világválság, míg 14-18 nem totális háború volt. Két olyan tényező, amely alapjában határozta meg a gazdasági berendezkedést és az arra adott válaszokat. És akkor még nem is beszéltem a politikáról. Horthyék sem voltak kiscserkészek, főleg, ha a különítményesekre gondolunk. Viszont Mansfeld féle esetük nem volt. És nem azt csinálták, hogy újraosztás címén újraosztották maguk között a vagyont. Ők konzerválták az akkori helyzetet, azaz nekik teljesen jó volt, hogy ők az elit. Nem loptak, úgy semmiképpen, mint a kommunisták a padlássöpréssel, a kulákosítással és az internálással. Arról már inkább lehet vitatkozni, hogy miért volt érdekükben a nagybirtokos rendszer és a summásság fenntartása. Ezek néhol árnylatnyi, néhol annál jóval nagyobb különbségek, amely összehasonlításban nem a kommunisták jönnek ki győztesen.
Ami még probléma, hogy az emberek két három mondatot odavágva próbálják meggyőzni a másikat. És sokszor az általuk védett rendszer-eszme hibáit teljesen ignorálják. Ezek ennél súlyosabb dolgok, de mindenkinek-minden cikknél kényszere van, hogy márpedig megmondja, hogy bezzeg a Kádár - bezzeg a Horthy. Meg se próbál a másik nézőpontjába belehelyezkedni. Miközben a szovjet kommunizmus egyik kevés jó dolga közé tartozott, hogy a mezei emberek is eljutottak a múzeumokba (pl.: ermitage államosítása és megnyitása a nép számára), ami ma a kultur ember fokmérője sok helyen. Régen ezt is csak az elit engedhette meg magának, mint 300 évvel ezelőtt a házitanítót.
És még annyit a végére, hogy a kommunizmus közelebb van, jobban fáj és az értelmiséget érintette, azaz jobban van dokumentálva. Az írástudatlan summás-bérmunkás vajmi kevés megjegyzést, iratot hagyott az utókorra. Ráadásul időben is már messzebb van, így a szóbeli hagyománya is gyengébb. Ezt sem ártana figyelembe venni a rendszerek háborújánál.
A magyar szurkolók hitleres-szálasis videóval hangolnak a meccsre. Apu, kezdődik!!! Olvassuk mindenhol, több, mint hat pontos derby, sőt, a legnagyobb oligarcha egyenesen kijelenti, sorsdöntő a román meccs a magyar foci szempontjából! Erre a meccsre a holtak is feltámadnak, ott kell…..
Harald hardrode 2013.09.06 11:35:24
Nagy fokú általánosítás. Nagyon nagy fokú. Mint H&K is írja a Betyársereg nem egyenlő a magyar ultrákkal. Nem baj, pontos ismeret nélkül ragadjunk ki valamit és írjunk köré egy utálkozó cikket. Van is igazságtartalma annak amit írsz, de a sok általánosításban, láncokoskodásban és féligazságok hajszolásában elveszik a hihetősége. Jártam több meccsen is a CB-vel (ez az a szurkolói csoport amely a válogatott támogatásért alakult, nincs benne NBI-es csapat preferencia) pl.:Koppenhága,Amszterdam,Isztanbul. Kilométerben nem sokkal volt több egyik sem, mint Bukarest és összesen egy busznyi (Amszterdam 3 busznyi) ultra ment (ez is erős megfogalmazás mert elvittek mindenkit, aki befizette a túrát). Amszterdamon kívül épp, hogy csak lézengtek a szektorba. A koppenhágai meccset le lehet venni, mert ott már nem volt esélyünk. Márciusban viszont hol voltak az itteni szájhősök, akik hangoztatják, hogy mentek volna, ha nem megy 2000 barom balhézni? Tényleg miért nem voltatok? Mert ment 60 fúnyi ultra (több volt a kint élő magyar a szektorban, mint az ultra)? A buszon igen vegyes a társaság, vannak barmok és normálisak. Mint mindenhol máshol. Valóban erősebb a jobb oldal és egyes szélsőséges eszmék képviselete, de nyíltan senki nem náci (értsd: tetoválás). A nyíltan náci drukkerek általában az egyes klubcsapatok legkeményebb ultra csoportjainak a tagjai. Ők nem nagyon járnak válogatott meccsre (főleg nem külföldre) mert ők tényleg annyira pontagyúak, hogy zavarta a lelátón, ha egy másik klub szurkolója állt mellette és ebből voltak verekedések is válogatott meccs alatt. Egyeseknek egy út a CB-vel valószínűleg sok is lenne egy buszon, de a meccs alatt tényleg csak a csapatot éltetik. Ők szervezték most a vonatos túrát is. Néha keskeny a határ a neonáci balhézó csőcselék és az ultra között, de van. Azonban, hogy ezt belásd, írni tudjál róla, értékelni tudd a helyzetet, ahhoz ismerned kéne a körülményeket, belülről a rendszert. Nem vagyok benne biztos, hogy nem a rossz szándék vezérelt, de voltak bőven más promo videok is és ha kicsit utánakerestél volna a neten, akkor rájöttél volna, hogy a betyársereg minden csak nem szervezett szurkolói csoport.
Fradi meccsre meg nyugodtan lehet járni. A legtöbben az Üllőin az oldallelátón voltak. Pont a B-közép megnyilvánulásai miatt. Sőt még a táboron belül is volt ellentét. Az EEE nevű csoport kivonult a kanyar szélére, a lámpaoszlop alá, mert nem fért meg a GM-mel (amiben tényleg kemény arcok vannak). De az igazán gáz a 2-16-os szektorok az oldalellátón, őket régen a pesti alvilág alkotta, akik tényleg csak balhézni jártak. Pont, akikről a cikk szól. Másrészről ez egy kisebbség, ha kimenne a többség a meccsre és az általuk kulturáltnak tartott módon biztatná a csapatot, akkor nem halasztódnának bekiabálások.
Másrészről a szlovákok sem jöttek ide több ezren, amikor selejtezőt játszottunk ellenük anno. Valamint a kedves kulturált szlovák drukkerek épp egy hete arcoskodtak Dunaszerdahelyen. Vagy két tucatnyian leverték a két biztonsági őrt, majd (mintegy 10 ketrecharcossal) megtámogatva betámadták az oldallelátón ülő nyugdíjasokat, fiatalokat. Ők lennének a követendő példa?
Ha már hoztad a hokit. Mindig mindenhol a világon, mindegy hol játszunk, tele van magyarral a nézőtér. Úgyhogy a hokit mérjük a hokihoz. Focihoz hozzál focis példákat.
Mit akartam ezzel az egésszel mondani? Mellélövés a kiutazó 2800 embert (vannak egy páran akiket ismerek közülük, szakmáukat tekintve: ügyvéd,újságíró,tanár,orvos) egy kiragadott, ráadásul egy kisebbséget lefedő videó alapján elítélni, megbélyegezni. Ráadásul egyes következtetések, megállapítások a témában való abszolút nem jártasságra, szemellenzőségre vallanak. Így ez ugyanúgy egy rosszindulatú, primitív hangulatkeltés, mint a video, ami apropót adott a poszt megírásához.
És még valami a margóra. A nácizmus nem való a futballpályára. Csatáry esete kicsit más tészta. Egy örök érvényű vita, hogy mi a futballszurkolás társadalmi intézménye (filozófiai értelembe véve). The Zwanziger szerint a Bundesligaban pont az a jó, hogy az utolsó, olyan hely, ahol munkás és topmanager egymás mellett állnak - tehát összehozza a társadalmat. Nálunk 45 után (de előtte is és máshol is a világon) az identitás kifejezés a politikai nézetek kinyilvánítása vált intézményessé. Nyugaton megváltozott az intézményesség, a különböző funkciók helyét egy szórakoztató ipar vette át. Amíg viszont nálunk a bajnokság pénzmosoda addig hogyan akarnak egy olyan intézményességet a szurkolókra erőltetni, aminek nincsenek meg az alapjai????A rendszer önmagával kerül ellentmondásba. Úgyhogy lehet itt jönni a lózungokkal, de amíg nem lesz foci, addig rend se lesz a nézőtéren. Az pedig mocskos hazugság, hogy ha rend van a nézőtéren, majd akkor tudnak focizni aranyifjú fiaink.
magyar világos sör Óriási meglepetés: 2004 (a Borsodi Bivaly) és 2011 (a Borsodi Búza) után idén ismét új taggal frissül a Borsodi sajátmárkás portfóliója, már ha az inkább az üdítőkkel konkuráló ízesített vonalat nem vesszük figyelembe. A hír több szempontból is…..
Harald hardrode 2013.05.16 10:14:47
@Bud Taste: @-kk-: mit lehet róla tudni? A vasárnapi premierről sajnos lemaradtam.
 „Sweden, a land where saying just about anything will get you into trouble” (via)   Valami fura drogot szedhetnek ott fenn, a skandináv északon a Svéd Királyságban: hiába a középjobb kormány, a több évtizedes szocdem rezsimnek köszönhetően még mindig fura…..
Harald hardrode 2013.05.08 11:06:57
@sronti: ez a szép statisztikában, hogy nagyon sokféleképpen lehet használni. A 8 milliós Svédorszgában több mint 1 millió balkáni és pakisztáni bevándorló él. Azt is meg kéne nézni, hogy a bevándorolt (első és másodgenerációsok) milyen arányban felelősek ezért az adatért.
Más: mennyire röhejes, hogy a hen nem, egy saxon genitivvet képzi a birtokos esetét, mert a hennes már foglalt a hon (nőnem) miatt. Akkor most ráadásul a hen neutromos szó? Ha annyira egyenlők akarnak lenni akkor töröljék el az utrumos végződéseket és kapjon mindenki -et, -n, - végződéseket. Ez is biztos zavarja majd a gyerekeket, mert milyen már az, hogy van két nem a nyelvben, amiből az egyik ráadásul semleges (neutrum) a másik meg???
magyar világos búzasör Tegnap debütált a hetekben hivatalosan is beinduló Legenda Sörfőzde a hozzá szorosan kötődő Sörmanufaktúrában. Az eseményt egy kóstolással köszöntjük, ami egyúttal arra is lehetőséget ad, hogy hírét adhassuk az ország első nemzetközi-kortárs…..
Harald hardrode 2013.04.17 08:15:21
@Bud Taste: Léhűtőben van csapon Kárpi búza. Új hely a Holló utca 6-12 alatt, a Gozsdu udvarban. Szerintem egész iható.

Amúgy igen a Poker Face elég jóra sikeredett, szerintem egy 4-est megér.

Meg az árazás is európai kisüzemi sörfőzdére hajaz (teszem hozzá, hogy jó sörért lehet is pénzt kérni), ugyanis a Pokerface kb hasonló árban van, mint a Camba Pale Ale-je (amire hajaz is, de nem bánom, mert az az egyik kedvenc söröm és most már mindig hozzá tudok jutni - legalábbis remélem).

A six fingers nekem túl "kemény" volt. A társaságunkból előtte valaki Augustiner Weizent és Weihenstephaner Weizent ívott előte, mindkettőbe belenyaltam. Hozzájuk képest nagy volt a kontraszt. Több citrusosságot, fanyarságot és szerintem több szénsavasságot (én csapról ittam) elbírna. Valahol fél úton van ízben és testben a belga witek és a német Weizenek között. Elsőre nem rossz, de meg kéne találni az utat, hogy mi szeretne lenni.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a sörnek van egy alternatív sötét történelme is, ami a tudatmódosítás ősi gyökerei közé nyúlik vissza. Az ókorban és a középkorban, a fajélesztők és az ellenőrzött erjedés ideje előtt nemigen lehetett rendes alkoholtartalmat generálni a…..
Folyékony Kenyér Becsekkolás 2012.10.27 12:51:19
Új szintre lép a pesti csehsör-mánia. Az elmúlt évben egyre több kis cseh söröző jelent meg a pesti kocsmatérképen, amit csak üdvözölni tudunk. Végül is, ha Prágában elfér több ezer, akkor nálunk pár száz simán megnyithat, nem? Eddig ezek a sörözők – PivoI, PivoII,…..
Harald hardrode 2012.10.27 19:49:04
@Árpa Jankó: Columbo caffé? Nem cseh kocsma, de három féle cseh csapon és rengeteg üveges.
Harald hardrode 2012.10.28 16:22:41
@Árpa Jankó:A Puskin utcai Hrabal bezárt?
Örömmel jelentjük, hogy a negyedik Főzdefeszt is sikeresen lezajlott, és ismét rengetegen jöttek el, hogy végigkóstolják a magyar sörfőzők újdonságait, illetve régi kedvenceiket. A Főzdefeszt nem titkolt célja, hogy bájos gerillafesztiválból a magyar sörfőzés meghatározó…..
Harald hardrode 2012.10.04 09:23:34
@pif: szerintem a Paulanernek gyengébb a lagere, mint a Löwennek. És talán az egyik legjobb lagert a Bitburger és Augustiner csinálják, de a Stuttgarter Hofbräu-é is jó. Ezek pedig egyáltalán nem nevezhetőek kisüzeminek.
De még ha el is fogadjuk, hogy ezek tucatsörök, akkor is Münchenben 3-3,5 mindenre a standard ár, az Augustinerre és a Hacker-Pschorra is. Dunkelre, Kellerbierre, Lagerre. És egy Hacker Anno vagy egy HB sommerfest azért Németországban sem terem minden sarkon. Összességében tehát erős túlzásnak tartom 3-3,5 eurós tucatsör árat. Meg azzal sincs bajom, ha magas polcra pakoljuk a hamurrapit, de ugye egy valamit vegyünk figyelembe: a sas nem fog legyet. Tehát, ha überbrutál játékosnak tartom, akkor a Delirium éppen csapon lévő megfelelő vetélytársaival, a Cantionnal, a Müll Kölschhel, az IJ-jel és hasonlókkal mérjük össze árban. Aztán majd ott eldől, hogy drága-e vagy sem.
@gilgalad: elmorzsolok mindjárt könnycseppet érted :-D
Harald hardrode 2012.10.05 06:54:04
@pif: szerintem ez egy parttalan vita. Én nekem az a véleményem, hogy kostóltam már elég elborult és elég különleges sört, éppen ezért megtanultam értékelni a jó lagereket. Meg ha leülünk egy péntek este a barátaimmal sörözni akkor nem Quadrapeleket fogunk inni, van olyan is, de akkor egy-két üveg. Sokszor sörözéshez egy sima jól csuszó lager/pils kell. Ebbe pedig szerintem még mindig nem veri senki a németeket (másoknál a cseheket). Nem véletlen, hogy a belgák nem tudnak összerakni egy tisztességes lagert (akik ott tudnának azok meg mást főznek). Ez jól is van így. Lehet, hogy nem, olyan különlegesek mint egy-egy fesztiválsör, de attól még jó sörök, még ha tucatnak is tartjuk őket.
A 800-1000 forintos korsót még kifizetem, attól függ, hogy mi van benne, de a szarvaskolbászos kenyér már tényleg pofátlanság. Egyébként meg már többször kifejtettem, hogy nem a hamurappi árával volt bajom, hanem az alapárral, ami egy-két nem annyira különleges sört is igencsak megdrágított.
Harald hardrode 2012.10.07 11:36:26
@Sörapu: Én benne vagyok és ha úgy alakul, akkor a költségekbe is beszállok.
Ha valaki résen volt, ezt a vasárnap délutáni menüt lőhette a Sörmanufaktúrában. Én vendégségbe vittem, azt hiszem bevált. Az Aventinus tökéletes desszertsör, és hozzá Pif névtelen tiramisu-parafrázisa. Mindig izgulok, amikor egy új sör-étel párt raknak elém hiteles…..
Harald hardrode 2012.10.07 11:33:27
@Gérard Duchemin: szerintem ez a párosítás tökéletes volt. A süti magában is oltári lenne, de itt tényleg kiemelték egymás ízeit. Az aventius szerintem is elég gyümölcsös, hogy süteményt lehessen adni hozzá. Az enyhe komló íz pedig tökéletes harmóniát adott a sör enyhe keserűségével. Tényleg telitalálat.
magyar világos sör Az idei Főzdefeszt egyik leglátványosabb sörpremierje afféle kifacsart tündérmeseként koronázta meg a fesztivál három napját, csak a főszereplője volt képzeletbeli szárnyas leány helyett egy valós, nagydarab, kopasz férfi. A teljes történetet kellő…..
Sosem hittem benne, hogy egy sörfesztiválhoz harminc fok kellene. Tradicionálisan harminc fokban nem is lehet sörözni, mert a sör érzékeny dolog, és ahhoz hogy élvezhető maradjon rengeteg energia, hosszú távon pedig rengeteg tartósítószer kell. Nem véletlen, hogy az első bajor…..
Harald hardrode 2012.09.16 11:16:22
@pif: érződik benne a keserűmézes vonal, egy kicsit az Oktoberfest vonal is, de maradok inkább a münchenieknél.
Harald hardrode 2012.09.25 23:04:37
@pif: Pedig tényleg a Löwen a legédesebb és az Augustiner, HB is eléggé malátás, még ha a barátok söre frissnek is hat. A Hackeré a legfűszeresebb szerintem.
Ogre az egyetlen ember, akit néha megkértem, hogy írjon az FK-ra, mert bírom, ahogy ír, persze sosem írt nekem. De neki nem kellett cikkeket írni, hogy érvényesítse az ízlését sörfronton, elég volt egy komment is. Egy június végi FK-cikk arról szólt, hogyan készítsünk…..
Harald hardrode 2012.09.06 11:08:58
@gilgalad: Jól beszélsz testvér. Valamikor volt is cikke erről, hogy nem igazán van tisztességes ivósöre még a kézműveseknek sem. Mondjuk én a Rizmajer simáját csípem, nem mondom, hogy nem lehetne jobbat, de teljesen korrekt ivósör. Ráadásul az Opera Pub nevű vendéglátóhelyen hatalmas tábla hirdeti, hogy az van csapon. Lehet egyszer megérem, hogy nem lesz több arany péntek?
német barna baksör Elmúlt ugyan a karácsony, továbbra is tart azonban a Starkbierzeit, ahogy az alkoholista németek mondják, olyan sörök fogyasztását értve a fogalom alatt, mint például mai Paulanerünk. A különféle egyházi hangzású nevekkel aggatott izmos dupla-, tripla-,…..
Mostanában sokat foglalkoztunk a magyar fiatalok kivándorlásának témájával - lássuk, milyen az, amikor valaki tényleg úgy dönt 2012-ben, hogy nekivág, ám nem a megszokott London-Berlin tengelyen vadászik letelepedésre. Ambrus Vilmos írása a munkavállalási lehetőségekről…..
Harald hardrode 2012.06.24 14:49:42
@canissa: és mi van, ha ez a bölcsész gyerek negyven felett van?
Annyi történt, ahol balhéztak, ott búcsúztak is. Így alakul: aki nem tud viselkedni, hazamegy. Ugyanakkor az írek csütörtökön megmutatták, hogyan lehet emelt fővel búcsúzni, szombaton a cseh játékosok, szurkolók köszönték meg a hazaiaknak a bíztatást. A sors azért lassan…..
 Főzdefeszt 2012 június 1-3VIII. Mikszáth Kálmán tér – Szabó Ervin térSAJTÓANYAGDAWN of the GUERILLA – Főzdefeszt III. 2012.06.01-03Újra itt a Főzdefeszt! 2012 június első hétvégéjét (júni 1-3) Józsefváros Önkormányzatának jóvoltából a Palotanegyed…..
magyar világos sör Nagy megtiszteltetés érte ma a KK-t: az elsők között tesztelhetjük a Békésszentandrási Serfőzde legújabb gyártmányát, a szupererős Pörölyt. Ugyan mióta úton-útfélen 10 V/V % körüli (és feletti) sörökbe botlik az ember, már kevésbé vagyunk…..
Harald hardrode 2012.02.23 23:47:18
@tibidanny: maximum a balling foka, az egy 6,5 alkohol fokos sör.
@mojoking77: Zywiec Porter. Delrium Tremens és a karácsonyi verziója, Carlsberg Master Brew. Hel & Verdomeis. Corsedonk Noel. Primator 24, Grimbergen Otpimo Bruno. Buksiból most ezek ugrottak be.
Harald hardrode 2012.02.24 09:55:26
@mojoking77: www.ratebeer.com/beer/carlsberg-master-brew/9484/
A cosendonk christams alejét benéztem, de itt a delirium noelje:
www.ratebeer.com/beer/delirium-noel/5998/
A zywiec porter, alulról kostólgatja a 10%-os határodat, de elsőre vitte a 9%-ot a maga 9,5%-val:
www.ratebeer.com/beer/zywiec-porter/6561/
Ggrimbergen Optimu Bruno 10%-os
www.ratebeer.com/beer/grimbergen-optimo-bruno/6000/
Ez is egy atomjó játékos:
www.ratebeer.com/beer/rochefort-trappistes-10/2360/
és a 9,2%-os kistestvér sem marad el:
www.ratebeer.com/beer/rochefort-trappistes-8/5400/
És a végére még egy nagyon barna ale:
www.ratebeer.com/beer/gulden-draak/3958/
Ezeknek az íze összhangban van az alkohol erősségével és nem az alkohol dominál, remélem segítettem. A többsége itthon is elérhető.
Harald hardrode 2012.04.19 14:37:18
@Gérard Duchemin: szerintem nem fogunk azon összeveszni, hogy az egy kurva szar sör. Szerintem több mint 6 éve nem ittam bivalyt (akkor még fiatal és bohó voltam, ez van).
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
Harald hardrode 2012.03.27 10:53:41
@Szevasztok: Muászkváá lesz az :-D
De akkor jöjjön a kedvencem: Göteborg az Jötteburj.
Cristiano Ronaldo meg Hrisztijánú Runaldu, ha már foci ;-)
Plazma, a tizenkilenc éves MC hirtelen robbant be a köztudatba. Meglehetősen szélsőséges hangulatú nyilvános megítélése során mindeddig kizárólag a trágársága vetődött fel szempont gyanánt. Senkinek se jutott eszébe értékelni azt, hogy egy olyan közegben, ahol bárkit…..
Tanulság: a világos Krombacher nehezebb anyag, mint a barna...
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
Harald hardrode 2012.03.12 06:39:00
index.hu/belfold/2012/03/12/miert_tunt_el_32_ezer_felvetelizo/
haver oldal cikke, nem vádolhatóak ferdítéssel. Egyáltalán nem biztos, hogy az a 32.000 ember mind most érettségizik. Azért szép csúsztatás. Röghöz kötés? Nem tetszik lehet menni Ausztriába, Németországba, Dániába. Ingyenes az oktatás, csak drágább az ottani életet finanszírozni. El lehet dönteni.
V@aritus: nem feleslegesek csak éppen sok van belőlük és az új tv után is sok maradt belőlük. Azt nem mondjad már, hogy az ELTE-n szükség van 200 töri szakosra, akiből jó ha 100 elvégzi a képzést, a többi, olyan segghülye, hogy már az első év végén kipotyog 50, mert nem bírja a "tempót".
Harald hardrode 2012.03.12 07:06:05
@aritus: ezek mind államira vannak felvéve. Gyakorlatilag plusz százat képeznek ideig óráig államin. Amennyiben lecsökkentenék 100-ra. Akkor is valszeg lenne lemorzsolódás, arányaiban jóval kisebb. De ezt nem szabad meglépni, nem lehet, helyette indokolatlanul csökkentjük a jogász és gazdasági férőhelyeket. Szükség volt a férőhelyek újragondolására, de nem ilyen mértékben. A bölcsészekhez szinte alig nyúlták hozzá ez így egy vicc.
@felebarát: akkor már csak egy kérdés van, tudsz-e annyira németül.
Gaudi Nagy Tamás igazi emblematikus figurája lett a Jobbiknak. Ő képviseli a "miért ne szavazz ránk" vonalat a pártban, remélem a frakció és a szimpatizánsok maradéktalanul elégedettek. Tegnap a Corvinuson az ellenzéki politikusok létező összes hibáját elkövette, a…..
Harald hardrode 2012.03.02 10:30:14
@rfbzs: erről azért megkérdezném Szögi Lajos családját is például.
A nyilatkozó kisasszony is szépen törte a magyart, szóvak kíváncsi lennék, hogy mért fontos neki annyira Magyarország sorsa (ha határon túli azért, ha nem itt nőtt fel, akkor azért, ha meg külföldi, akkor azért). A jobbikosok sokszor nagyon primitíven kommunikálnak, de számomra még mindig jobb ez, mint az Orbán féle kenetteljes beszédstílus. Így legalább kilóg a lóláb. Rasszisták? Ez tény. Azonban a cigány ellens kirohanásaik száma legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a zsidózásaiké. Meg arról még nem nagyon halottam, hogy zsidók ellen léptek volna fel komolyan (nyilván tudják a határokat). Az pedig külön öröm hallgatni, hogy, hogyan létezhet egy, ilyen párt. Mécs Imrés SZDSZ majdnem 20 évig húzta. A mai napig van Munkáspárt. Szóval nézzünk már szét mindkét oldalon.
Ettől függetlenül primitív, ahogy politizálnak, de, ha ez kell a népnek...Mintha még senki nem látott volna politikust úgy csodálkoznak itt egy ketten Gaudira. Amúgy a stílusa semmivel sem rosszabb vörös dannynél.
Pár héten belül a harmadik izgalmas ivó nyílik Budapesten – mi van itt kérem, ébredezés?A Mester utca és a Viola utca sarkán nyitott meg másfél a hete a nem különösebben innovatív elnevezésű BeerBier nevű kocsma. A koncepció sem túlzottan innovatív, csak éppen eddig…..
Harald hardrode 2012.02.25 15:46:19
Tegnap voltam. Most Kamelot, Granat, Palm és Grolsch Herfstbock van csapon. A Herfstbock nekem nagyon bejött. Beszéltem a tulajokkal is, azt mondták, hogy van grolsch pilsnerjük hordóban és majd kerül üveges Hertog Jan Grand Prestige is a pultba. Engem így első körben megvett a hely, elég jó.
@Félkegyelmű: bár tudom, hogy a varázslókat nem illik etetni, de mit szólnál egy, olyan mondathoz, hogy számomra Salzburgtól nyugatra kezdődik a sörfőzés? (Nyilván nem mondok ilyet, mert egyrészről óriási baromság, másrészről szeretem a lengyel söröket és a csehek között is megtalálom a nekem valót) Akkor én most csak jellegű készítményket iszom? Meg a blog törzskommentelőinek nagy része? @Mantlesorrow: Amúgy bizony örömteli, hogy gomba mód kezdenek elszaporodni a jó sörözők Budapesten. Erről jut eszembe, hozzád is be kell néznem :-D
Harald hardrode 2012.02.26 20:06:08
@adster: van egy szép itallapjuk. Leginkább az angolszász vonalat nyomják. Van üveges Fullers, valmi Copper? nevű ausztrál ale, meg volt még egy két érdekesebb játékos de most nem emlékszem rá pontosan, hogy micsoda.
Az élet nem illemtan iskola. Minden ember úgy viselkedik, ahogy tud és a fene nagy szabadság korszakában úgy ahogy akar. Van egy réteg a magyar társadalomban, akik az életben rendkívül sikeresek, így gondoltam írok egy kis útmutatót, hogyan lehetsz Te is olyan menő mint ők. Ha…..
Harald hardrode 2012.02.20 13:29:56
@Szerda Úr: korrekt. Csak néha azt éreztem, ahogy olvastalak, hogy kicsit minden a vendég hülye. Így már stimmel minden. A probléma szerintem ott van, hogy, aki el is olvassa az szerintem nem fog magára ismerni, ahogy Ferinek mesél, vagy bőgeti az autót, netalán még azt is mondja, "hogy mé, nem így van?".
Tényleg jó lenne, ha visszajönne az egy kicsit, amikor az éttermi étkezés egyfajta kikapcsolódás, szertartás volt. Persze a gyorskajáldák és plázás kifőzdék miatt nem igazán tudják ma hova tenni sokan a normális éttermet, azt hiszik, hogy ott is egyetemista csajok güriznek este fél állásban és ezért bunkó lehet vele, amikor az összekuporgatott pénzéből két hetente bemegy a mekibe.
Esetleg valami poszt gyorskajáldákról, pizzázóról?
Folyékony Kenyér Bohémia 2012.01.24 09:11:00
Csak szólnék, hogy a Rákóczi téri vásárcsarnok mellett, a Német u. 2-ben megnyílt a harmadik autentikus pesti cseh kocsma, a Bohémia. Csapon két Novopacke, a Kumburak és a Pardubicky Porter. Tök jó: megy a körúton a lefagyott orrú bácsi télen, és a Rákóczi térnél járva…..
Harald hardrode 2012.02.16 12:04:56
@TonyCaviar: tévedés 200 egy korsó. Vállalhatatlan a sör, vállalhatatlanok a pincérek, vállalhatatlan a törzsközönség. A kocsma kialakítása és dizájnja vállalható, de összességében egy elképesztően szar helyet eredményez. Jah és vágni lehet a füstöt, ami megint csak egy jó nagy fekete pont. Amikor kezdtek akkor volt kronenburg búzájuk 790,-t, ez három éve volt. Teljesen vállalható volt, akkoriban ezen az áron az a sör. Azonban gyorsan levették, mert az "uri" közönség 200 szlopálta az ótvargyenge fejfájást okozó vackot. A Dreher is alig megy mellette.