Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KatLevente

0 bejegyzést írt és 271 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irtsunk nagy bogarakat!  Paul Verhoeven kellett ahhoz, hogy ebből a lássuk be nem túlságosan acélos alapötletből készült alkotásból kultfilm legyen. Habár a bemutató idején hatalmas bukta volt ez a Robert A. Heinlein könyve alapján készült műremek, az évek során mégis…..
KatLevente 2017.12.23 19:52:59
@Nuclearvision: A Donnie Darkonak szerintem elég érhető története van. Maximum a végéről lehet filózni. Nem sok köze van az érthetetlen, semmiről nem szóló művészfilmekhez.
Egy látszólag ártatlan blogposzt relatíve nagy port kavart nemrég, elsősorban annak hála, hogy a blogszférában tucatjával születő hasonló írások tömegében eltűnni látszó cikkbe beleszállt Kovács Gellért, Magyarország egyik legnépszerűbb filmes újságírója. Nem meglepő,…..
KatLevente 2017.08.01 15:52:42
Érdekes téma eme kifejezések használata, mint a túlértékelt és alulértékelt, de szerintem nem a használatukkal van probléma, hanem a cikk koncepciójának felállításával ilyen felvetések mentén. Ha megemlíti valaki egy kritikában, hogy szerinte amúgy ez egy túlértékelt darab, és nem igazán ért egyet a kritikusok jelentős többségével, abban semmi kivetnivalót nem látok. De mikor már a témafelvetés az, hogy összegyűjti azokat az alkotásokat, amiket sokan szerettek, de ő nem, és széllel szemben bátran pisilve megírja az igazságot, az kicsit visszás.

Egy alulértékelt művekről szóló cikk kicsit más, mert olyankor (ahogy én észrevettem, de írjátok meg, ha tévedek), sose arról szól, hogy a többség véleményével szemben szárnyak alá veszünk adott filmeket. Az ilyen koncepció alatt az alulértékelt olyan filmeket jelölt, amik minőségük ellenére nem kapták meg soha a nekik járó figyelmet, a popkultúrában kevésbé vannak reprezentálva, pedig megérdemelnék (a cikkíró szerint). Szóval míg a túlértékelt általában pont arról szól, hogy már rögtön azzal határozom meg a véleményem, hogy ez bizony eltér azokétól, akik szeretik, míg az alulértékelt inkább arról , hogy bemutat egy rakás szerinte jó filmet, amiről sanszos, hogy nem is igazán hallott az olvasó, mert nem volt hírverése. Persze mindkét fajtából előfordulhatnak ellenkező példák is, de ilyenekkel nem igazán találkoztam.

Szerintem magában semmi baj nincs a túlértékelt kifejezéssel, szép is lenne, ha bizonyos szavakat kezdenénk el betiltani, avagy félni leírni, igazi PC mentalitás szabadulna el, hanem maga az ötlet és a stílus egyvelege, amit a Különvélemény blogbejegyzése tökéletesen lefed. Vegyél egy filmet, vedd elő a mások által ráaggatott pozitív címkéket, cáfold meg mindet a magad módján, említsd meg minél többször, hogy mennyire lenézed eme film kedvelőit, és készen vagy.
KatLevente 2017.08.02 09:26:12
@Aigi: Szerintem meg az ilyeneket kéne elfelejteni, mint a "meggondolatlan kritikák". Ha egy számodra tetsző film tetszik másoknak is, az nem meggondolatlan kritika, csak ha eltérő véleményen vannak? Kiállok a világ elé, miszerint a lasagna egy rosszízű étel, és akik azt mondták rá, hogy finom, azok meggondolatlan kijelentést tettek.
KatLevente 2017.08.02 11:05:43
@Aigi: Értem, mire gondolsz, de szerintem ezeket a írásokat pont nem lehet ilyen kifejezéssel lefedni. Ezek szimplán rosszul sikerült kritikák, céltalan ömlengések. Ha ilyet olvasunk, teljesen rendben van, ha felhívjuk rá a cikkíró figyelmét a túlzott ajnározásra. De nem gondolom, hogy ez lenne a túlértékelés. Főleg ezt a kifejezést lépen nyomon használják hosszú elemzések, korrekt kritikák mentén is, szimplán annyi kell hozzá, hogy sokan szeressék a filmet, az adott egyén pedig nem.

Én nem szeretem Az ébredő erőt, egy túlértékelt filmnek tartom. De nem gondolom, hogy a film szeretői ne tudnák megfogalmazni, miért nyerte el tetszésük. Olvastam róla sok írást, nyugtáztam, hogy mások a preferenciáink, másban látjuk az értéket, így érthető a véleménykülönbség.
Igen, tényleg! Nem, nem viccelünk! Tavaly elmaradt, idén viszont a megszokottnál jóval hamarabb megrendezésre kerül a Baaad Movies videókészítő bajnoksága, szám szerint a hatodik alkalommal! A Filmelemző Oscar lényege, hogy TI készíthettek filmbemutatókat, amiket aztán elküldtök nekünk, és mi…..
És akkor elérkezett a pillanat, amelyre mind vártunk! (jajj, ne ilyen teátrálisan, könyörgöm!!!) Mostanra gondolom legtöbben végighallgattátok a véleményünket a beérkezett pályaművekről, amiket - függetlenül attól, hogy mennyire méltattuk őket - nagyon köszönünk…..
Itt megnézhetitek az eddig versenyző videókat! Ne feledjétek, a verseny holnap éjfélkor "hivatalosan" véget ér! Nem hivatalosan hétfő reggel fog, mert nem tudok éjfélig fenn maradni. Szóval ha valaki esetleg éjszakába nyúlóan készíti még a pályázatát, hétfő reggel még elfogadjuk! (Szabályzat itt!)..
Na, ahhoz képest hogy milyen döcögősen indult a verseny, a végére csak összejött 21 nevező videó, ami azért elég szép szám! Ráadásul amiket eddig láttam, azok elég jók is voltak. Most rajtunk a sor, hogy átnyálazzuk magunkat a videókon és felállítsuk a rangsort (nem lesz…..
Baaad Movies Oscar - nevezők eddig 2012.08.10 11:59:29
Sajnos egyelőre nem nagyon akarnak jönni a videók, viszont cserébe amik eddig jöttek, azok - ennyit el lehet árulni előre - egytől egyig jók. Ha jönne még ennyi ugyanilyen minőségű, akkor elég erős mezőny lenne az idei! Emiatt, illetve nyaralás miatt is, a határidőt…..
Íme a második része ennek a borzadálynak, amelyben már kizárólag a sztoriról és a főszereplőről van szó, viszont így sem sikerült mindent elmondanom. Az Elhurcolva határozottan túlnőtt magán, mert még mindig csak a film közepéig jutottam el, úgyhogy várható lesz egy harmadik…..
KatLevente 2012.07.19 13:53:24
@tiltottfilmkiller: Mikor egy könyvet olvasok nagyon jól tudok szórakozni nem zavar, hogy az író nem ragasztotta oda az egyik oldalra a fotóját. Így is élvezem. Mikor rádiót hallgatok akkor sem zavar, hogy nem látom egyik arcát sem. Így is szórakoztat.

Nem akarlak semmilyen mód megbántani, de lásd be, hogy arc alapján ítélni a másikat nagyon felszínes dolog. Ez nem egy politika műsör, itt nem gyaláznak más embereket, senkit se bántanak meg. Csak szórakoztat.

Nyugodtan küld el az egyik videód, ha az elképesztő arcjátékodtól tényleg többnek fogom érezni, akkor elnézést kérek, és neked adok igazat. Addig is a legkevésbé sem értek veled egyet, és az önmagad ismételgetése egy elég gyenge védelmi mechanizmusnak a részedről.
KatLevente 2012.07.19 14:18:44
@tiltottfilmkiller: Szerintem ne szard le a másik véleményét, mert ezzel csak téged nehezebb komolyabban venni, én se szarom le a tiédet. Az egy tényleges védelmi mechanizmus, hogy gyakran ismétled ugyan azt a érvet, hátha ettől hitelesebbé válik, ha már elsőre se vette senki. Próbáld alátámasztani valamivel mert ez így nagyon gyenge lábakon áll, és attól még, hogy többször elmondod, semmivel se válik erősebb érvé.
KatLevente 2012.07.19 21:42:03
@HegeRoberto: Köszi, amúgy az utolsó agyhalott kommentje után már nem is írtam neki. Pedig tényleg próbáltam barátságosan közelíteni felé, mert ilyen a természetem, erre minden válaszában inzultálni akart, valamilyen mód haragra gerjeszteni, csak nem sikerült, mert egy elég nyugodt ember vagyok. Amúgy az ilyen embereket csak sajnálni tudom. De most gondolj bele. Nekünk csak azt kell elszenvedni, hogy néha ír valamit. Valaki ideges lesz, valaki nem. Viszont neki hiányzik a szociális képességek többsége, és ilyen idősen nincs jobb dolga, mint tizenévesekkel trollkodni oldalakon. Pedig ha egy laikusnak megmutatjuk a kommenteket, akkor minimum az jön le neki, hogy az említett felhasználó a való életben nem lehet több mint 12. Sajnos ezen semmi vicces nincs, nagyon elszomorító, hogy ilyen emberek vannak.
Mi történik akkor, ha keresztezzük az Alkonyatot a High School Musical-el? ARMAGEDOOOOONNNNN! Komolyan ez valami űberiszonyat, herezacskókat letépő, inkább magányos leszek, mintsem, hogy ezt megnézzem a barátnőmmel film. Ez kellett még a világnak, ez még hiányzott ahhoz, hogy már a…..
 ..
KatLevente 2011.09.10 12:32:50
@hunterman125: Hollywood Undead - Levitate (Shift 2 Remix)
Több hírt is közlünk ebben a bejegyzésben, mert mostanában eléggé megszaporodtak a publikálni való infók. Először is a Vox-magazin júliusi számát szeretnénk reklámozni, amihez most bárki teljesen ingyen hozzájuthat, legalábbis a digitális formájához. Részletek itt! Noha…..