Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balla diák

27 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hivatalos történelemkép szerint Attila halála után a hunok kiszorultak a Kárpát-medencéből és a Fekete-tenger partjára illetve a Dnyeper menti területekre húzódtak vissza. Korábbi szállásterületeiket az ellenük fellázadt győztes germán törzsek osztották fel egymás…..
Balla diák 2022.08.17 18:21:04
@Diczkó: A románok viselték a bocskort, akik a magyarokat bozgornak nevezik ma is, de az ő nyelvükön az "hazátlant" jelent.
Írta: André Ilona-Ibolya   „Hogyan lehetséges, hogy ennyi aranyos, okos gyerekből annyi idétlen, ostoba felnőtt lesz?”   Nem tudom, hogy így hangzik-e a kérdés eredeti megfogalmazásban, és azt sem tudom most hirtelen, hogy kitől is származik. De sejtem a lehetséges okokat, vagy legalábbis kettőt…..
Balla diák 2017.03.07 16:52:01
A valóságtagadás nem új a magyar történelemben, nem egyszer fordult már elő, hogy a büszkeség, a kurucvirtus erősebbnek bizonyult a racionalitásnál. Inkább fejjel megyünk a falnak, mint sem beismernénk, hogy ez már itt a zsákutca vége. Mindez egy külső ellenséggel vívott harc esetében akár még…..
A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Mint aki a korai időktől (a 90-es évek elejétől) a Bizottság tagja vagyok, és előtte részt vettem az ellenzéki Független Jogvédő Szolgálat munkájában is, ezt az akciót…..
Balla diák 2016.09.29 03:23:03
@Ktinka 35: Jó kibúvó rájuk kenni.
Balla diák 2016.09.29 03:25:52
@Flynn: Micsoda kérdés? Istennél demokrácia van? Ennélfogva az egyházaknál sem volt soha.
Iroda-lomból Hulló eső 2016.09.05 20:23:26
Hull az esőmégis kopog, ha kinézel ezt láthatod:A nyárfa bólogat,megrezzen az akác,előtör merevenmozdulatlan platán...
Gondolatözön-lő! KARIKAELMÉLET 2016.05.26 15:02:29
  Ha egy karikát valamely pontján felemelsz,annak a szembelévő fele még ugyanolyan távolságra lesz tőle, lágy alátámasztási felület esetén még le is süllyed. Hasonlítsuk a nevelésügyet egy fakarikához, amelynek vízszintes állapotban négy alátámasztása van: az állami szervek, a tanítók-tanárok, a…..
Csomay Zsófia építész, Dr. Lővei Pál művészettörténész és Dr. Schneller István építész-urbanista levélben lemondott a Nemzeti Hauszmann Bizottság társadalmi testületének tagságáról. Levelüket teljes terjedelmében itt közöljük...
Nem akarok hinni a fülemnek. Magyarország miniszterelnöke magára vállalja, beismeri, sőt, mintha büszkén tudatná: bennfentes információk alapján milliárdokat mentett ki a később csődbe került pénzintézetekből.Orbán Viktor szerint a közpénz fontosabb, mint a "keményen dolgozó…..
Balla diák 2016.02.25 23:28:00
@Toportyán Zsóti: Tett valami jót is? Soha?
Ma reggel a Morning Show nevű reggeli műsorban a barkóba játékban, egy székely úriember játszott a rádiós műsorvezetőkkel. Az egy dolog, hogy kipellengérezik a székely tájszólást, gondolkodát, cikizték az urat rendesen. Nem baj. Aki ide betelofál az számoljon ezzel. Az a…..
Balla diák 2015.12.08 09:42:45
@Bohir: Vajon nem ezt keressük minden intézkedésében? Nem lehetne csak a tényt magát nézni? Függetlenül attól,hogy ki volt ellene és ki mellette. Ezt (állampolgárság) igen sok ország megtette minden sóhajtozás nélkül. Nem is kellett volna semmiféle hűhót csapni, s milliókat elkölteni és elkölttetni ezzel kapcsolatban (az lehet magyar állampolgár külhoni magyarként,aki meg tudja fizetni a nagyon borsos bürokráciát, s még ide is kell utazni! Munkahelyet is teremtett ez ám a magyaroknak!Egy db 2 soros papír lefordításáért - csak itt lehet, csak az a hivatalos - 32 000 forintot is elkérnek), csak egy parlamenti határozatot hozni. Ja persze, ha valaki ezt - emberileg, politikailag érthetetlen módon - ellenzi, akkor mindenfélét kitalál M.o. népének ijesztgetésére. Ott voltam, amikor 2004 dec.5.-én éppen egy 92 éves nénit cipeltek le ketten a nyugdíjas társai a negyedik emeletről, hogy szavazzon a külhoni magyarok állampolgársága ellen, mert különben elveszik a nyugdíját, odaadják a beözönlő románoknak,s éhen fog halni. Ez mind kiderült a hűhóból, amivel bevitték a szavazófülkébe. Nem tudott érvényes szavazatot leadni. Honnan tudom? Hallottuk a hosszas firkálást, számoláskor pedig találtunk egy szavazólapot, amely mindenhol össze volt firkálva, nem lehetett érvényesnek venni.
Fortitudini szép találata:Most megy éppen a Mandzsúriai jelölt akárhányadik ismétlése a TV2-n (03.15). Kb. a harmadik jelenet a film elején, csak egy szösszenet: Marco őrnagy egy közértben bevásárol ezt-azt, a pénztáros néni pedig felteszi a szokásos kérdést: "Papír vagy…..
Néhány napja osztottam meg itt a blogomon az első feljegyzést Lázár János június 8-i szekszárdi beszédéről, amely bejárta szinte az egész hazai sajtót és több vitát generált például abban a kérdésben, hogy mekkora a súlya a Szekszárdon elhangzottaknak. Minden Fidesz-közeli…..
Balla diák 2015.06.18 22:57:21
@kacagány: csak éppen ki kellett volna vágni őket mind, azzal az indokkal, hogy Európában tájidegen. És gyűjtöttük az aláírásokat mellette, mi sikerrel is járt, mert - bár északamerikai növény- az akácfa ma hungarikum.
Balla diák 2015.06.21 21:29:56
@kacagány: Most nem töltöm azzal az időt, hogy neked bizonygassak bármit is. Nem tudom, mi oka lenne egy erdőmérnöknek kiáltványt, beadványt meg tényfeltárást írni az EU-hoz (mindennek megkaptuk a dokumentációját az ő tejes adataival, mert nem első fittyre ugrottunk. És kért minket, hogy segítsünk.), meg rengeteg időt pocsékolni az aláírásgyűjtésre, ha ebből nem igaz semmi. Csak azért, hogy jót nevessen rajtunk, hülyéken? Beteges módja lenne a szórakozásnak. Mi oka azt mondani egy német állampolgárnak, hogy ott kivágták a törvény hatására az összes akácfát, mert nem hoz gazdasági hasznot? A franciák meg ágáltak a törvény ellen, ami nincs is.
Ha te biztosan tudod, ugyanannyi dokumentációval alátámasztva állítani, hogy mindez hazugság volt, akkor sincs jogod bárkit lehülyézni.
Gondolatözön-lő! KUN-szégyen 2015.04.18 12:29:33
Meglépett egy ügyeskedő - ez alkalommal nő, aki mint utazási iroda vezető tevékenykedett - a valamilyen befektetési címen összegyűjtött milliókkal. Családostul, mindenestül. Most azon lamentálnak egyes gondolkodók, hogy feltűnhetett-e a banknak a szokatlan nagy forgalom a…..
Az a kérdés, drága fideszes barátaim, hogy Magyarországnak van-e miniszterelnöke vagy a miniszterelnöknek van-e Magyarországa? Ha az előző, akkor gyorsan meneszteni kell a szövetségeseket és ezzel a magyar érdekeket eláruló, korrupcióval kompromittálódott Orbán Viktort, helyére…..
Balla diák 2014.11.05 13:44:49
@lifelike: Ebből se lesz semmi, mert eddig se lett semmi az ilyen esetekből, pedig volt elég.
Balla diák 2014.11.05 13:45:53
@Dr Gregory House: Te miért választottad ezt a TMG-képet? Te vagy mögötte?
Balla diák 2014.11.05 13:47:05
@a Ténytár: Hurrá!
Megnyílt a portfólió feltöltésére alkalmas internetes rendszer. Ennnek kapcsán néhány gondolat a minősítési eljárásról, arról, hogy kik is minősítenek, és mit is jelent az egyszerűsített portfólió. Február 6-án megnyílt a portfólió feltöltését lehetővé tevő…..
Balla diák 2014.08.27 10:44:36
@naturelle: Furcsállom. Egyéni értelmezés lehet.
Gondolatözön-lő! Elég legyen!+ 2014.04.06 11:40:56
Kiáltvány a politikusokhoz Magyarországon 2014 áprilisában választások lesznek egy olyan kormányzási periódus után, amelyben a kormányzó párt-koalíció 2/3-os többséggel bírt.  Természetesen minden egyes párt, minden kényszerű párt-koalíció nyerni szeretne. A kormányon…..
Amelyiknek napjában 20-30 doboz Potemixet hord haza a gazdasszonya naponta, és ezzel gyötri legalább tíz éve, az él még?..
Kötelezettségszegési eljárás indult hazánk ellen, mert forgalmi fogyasztási adót mert kivetni. De ennél nagyobb baj, hogy a bevételt nem a telekommunikáció fejlesztésére akarja fordítani. Ezen a helyen elgondolkozom, hogy a rám kivetett adót vajon teljes mértékben rám…..
Gondolatözön-lő! Hova lesz? 2013.01.24 23:06:40
Én rendes vagyok. Én fizetek. Én csak fizetek. Én csak fizetek, fizetek, fizetek... Már rég nem lehet átlátni, hogy miért annyit, minek annyit, kinek annyit? Már nem is kutatom, mert ad absurdum vezet, azt hiszem nem azért jöttünk a világra, és nem azért kell élnünk benne, hogy…..
Gondolatözön-lő! 2013.01.24 23:06:38
Elkaptam ma a Háttérkép utolsó részét az Echo tévében. Az illusztris vendégek azon morfondíroztak, hogy vajon mire volt jó hazánk évekig tartó jogharmonizációja az EU-val, ha bizonyos esetekben - amelyből egyre több fordul elő - nem tudja érvényesíteni nemzetközi téren…..
Gondolatözön-lő! NESZE NEKTEK! 2012.04.03 21:26:20
Tudni lehetett, hogy nem nyeli le az ellenzék azt, hogy nem szólhatott bele érdemben a köztársasági elnök kinevezésébe. Addig vájkáltak-áskáltak, amíg kikapartak valamit, amivel ki lehetett kezdeni Schmitt Pált. Ezzel elindítottak egy lavinát, ástak egy vermet, amibe többen is…..
Nem lehet csak úgy ukk-mukk-fukk közölni az ügynökök listáját, mert személyi, személyiségi jogokat sértünk vele!! Jaj, szegények, hogyan fogják megélni? Csak ennyi  a baj? Hát mi hogy éltük meg, hogy besúgtak, félreállítottak, vegzáltak, megfigyeltek,…..
Értem. Talán meg is értem. Ha már vállaltuk az EU-tagságot, követni kell az irányelveit. Számomra azonban kérdés, hogy mennyire. Mi az, ami nekünk kötelező, mi az, ami nekik kötelező? Az EU nem követi a saját irányelveit. Az egyik irányelvét már akkor alaposan megsértette, amikor felvett…..
Iroda-lomból Nem drága 2011.02.26 13:36:00
Mikor fogják már fel végre kicsik és nagyok, Minálunk semmi nem drága, ha a fizetés nagyobb...