Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pannon Puma

25 bejegyzést írt és 359 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan ne vásároljunk megfelelő gépkocsibeállót társasházban? Avagy mit tegyünk, ha vitába keveredünk a közös beállók, közös tárolók és pincék használatáról...
A németekkel kapcsolatos sztereotípiákat szerintem mindenki kapásból sorolja (precízek, humortalanok, az autópályákon megy a száguldozás, stb.), más kérdés, hogy ezekből mennyi és hogyan igaz. Legutóbb azt néztük meg, mik azok a dolgok, amiket Spanyolország tanít meg a…..
Pannon Puma 2019.04.10 15:30:17
@kék madár: A főnököm meghívott Münchenben vacsira, és kifejezetten pörgős, udvarias, laza volt mindegyik pincér, ott pörögtek végig, akin látták, hogy akár csak úgy is veszi a levegőt, mentek oda segíteni, kérdezni. És mosolyogtak, pedig a t*küket elhagyták, akkora tömeg volt...
Pannon Puma 2019.04.10 15:30:33
@]{udarauszkasz: én Münchenig meg vissza három idiótával találkoztam: két magyar meg egy cseh. Az összes többi tartotta a jobboldalt, mentek, ahogy kell, kamion nem előzött kamionost, 30 éves opel kadett nem nyöszörgött a belsőben fél óráig, egyszer sem kellett vészfékeznem. Sőt, ha kimentem valaki elé előzni, mert még messze volt, de valamiért utolért, kivétel nélkül lassított az én tempómra, tartotta a távolságot, és amikor bementem a helyemre, csak akkor lépett oda megint, és simán elment, mutogatás és minden sallang nélkül. Mondjuk én is mentem ahogy tudtam / kellett, kulcsos céges oktavia :)
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
A mai bejegyzés egy vedégcikk, ami ugyan nem kapcsolódik szorosan a blog tematikájához, de úgy voltam vele, hogy fontos erről beszélni. Mielőtt valaki megijedne, a cikk nem erőszakos "térítésről" szól, én sem vagyok vegán, sem vega, nem is tervezek az lenni, de a cikkben leírtak elgondolkodtattak,…..
Ez a cikk 8 éve, 2010 decemberében készült az Autó Magazin számára. Annak apropóján túrtam ki, hogy ma megírtuk a Totalcarnál, hogy bemutatták az új Audi e-Tront. Ez pedig az előd, melynek ősbemutatójára annak idején elvittek a szupertitkos fejlesztőközpontba, ahol drámai lojalitásválságba sodortak:…..
Pannon Puma 2018.08.28 14:59:40
Pannon Puma 2018.08.28 15:29:46
@eßemfaßom meg áll: szerintem meg kifejező. Minthogy sokkal több nem-szakember van, mint szakember, ez kb. olyan, mint a kockásfüzet vs. négyzetrácsos. Azt, hogy egy motorban "robban" valami, és az mozgat valamit, mindenki érti, el tudja képzelni. Hogy egy "sima" érégstől ez miért következne be, az már nehezebben vizualizálható. Rengeteg ilyen berögződés, félrefordítás van, nem kell ezeken leakadni. Pl. az okostelefon szerinted megállja a helyét? Mert rohadtul nem okos, csak egy számítógép, ami programokat futtat. Pont annyira okos, mint a laptop vagy a PC. Semennyire.
Pannon Puma 2018.08.28 18:41:47
@csakférfi: ismerem a korrekt elnevezést, de vagy nem olvastad a kommentem, vagy nem akarod érteni. Végülis nekem mindegy.
Aki legény este, legyen legény reggel is! :) Nos, ha már a választások előtt is megosztottam kéretlen - most már hivatalosan is – kisebbségi véleményem, akkor most is megteszem a magam értékelését, sorry. Kemény és hosszú lesz, most hagyd abba az olvasást! Számomra a választások fő hozadéka és…..
Olyan helyzetben találta magát az egykori hódmezővásárhelyi polgármester, jelenlegi kancelláriaminiszter, melyben még soha nem volt politikai pályafutása alatt. Az időközi polgármester-választáson elszenvedett kormánypárti vereség után ugyanis Lázár Jánosnak vissza kéne kapaszkodnia a gödör…..
L. Ron Hubbard élete igen kalandos és fordulatos volt. A szcientológia alapítója tudott élni. És élt is. Többet, mint amennyit a szcientológusok képesek lennének megérteni és befogadni – legalábbis az egyház menedzsmentje szerint...
Paul McCartney narrálta azt a kisfilmet, melyben a nagyüzemi állattenyésztés pusztító hatására szeretnék felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen súlyos károkat okoz mindez a klímaváltozásban...
Valószínűleg sokan nem értenek egyet a döntésemmel, hogy ellátogattam Észak-Koreába, mert az utammal a rezsimet támogatom. Őszintén tényleg ezen múlna, hogy Észak-Korea létezhet a mai 21. században? Véleményem szerint, akik veszik a bátorságot az utazáshoz, kíváncsiságból teszik, egyszerűen…..
Megnézheti az adóbevallásomat? Képzeld el, milyen lenne, ha mindenkinek nyilvános lenne az adóbevallása. Elsőre furán hangzik, pedig rengeteg előnyünk származna belőle. Jó nekem, ha bárki megnézheti az adóbevallásomat? Nem. Nem annyira. Nem turkásznának inkább valaki másnak a zsebében? Annak…..
5 eset is volt mostanában a családunkban, ahová rendőrt kellett hívnunk. Mi voltunk a szenvedő alanyok, de azt előtte nem gondoltuk volna, hogy az igazi szenvedés az maga a rendőri eljárás lesz. Azóta, ha meglátok egy grasszáló rendőrkocsit tele vidám rendőrrel, mindig felvetődik bennem a kérdés:…..
Folyton fényképezőgépekről beszélünk, közben mindenki a mobilját húzza elő, ha le akar fotózni valamit. Hol tart most a technika: jó telefonba vagy fényképezőgépbe érdemes egy amatőr fotósnak befektetnie? A téma kapcsán leültem beszélgetni egy fotótechnikai szakemberrel. Az ő meglátásaival kezdem…..
Pannon Puma 2017.05.12 21:49:18
@Ződ2000: bocs, nem figyeltem, milyen gép, de én nikon d5000-rel úgy szoktam, hogy (persze ha tudsz ismételni, pl. épület) keresek egy olyan részletet, ami fénymennyiségre és élességre jó lesz, erre max zoom, gomb félig lenyom, élesít plusz beállítja a gép az expozíciót, kinyitsz, megcsinálod a kivágásodat, és bumm. Ez a leggyorsabb módszer szerintem, gyak. 1-2 mp a veszteség a durrbelecsatthoz képest. Ammikor stúdióztam, kamerával mindig így, max. zoomnál élesítettünk, ez nagyon jó módszer. A másik lehetőség, hogy lősz, és ha sötét, fölnyomod az expozíció korrekciót, ha kell (az infó gombbal ez is csak pár gombnyomás). Csak ne felejtsd el visszaállítani, mert én egy nyaralást végigfényképeztem -0,3-mal, és csodálkoztam a végén a képeket nézegetve, hogy mindegyiken ugyanannyit kell húzni fölfelé a rawstudio-ban :)
„Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, amikor rálőnek. Csak magának! És nem a lövöldözőket kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés…..
Bukósisak Szubjektív Lombrágó 2015.10.03 23:24:07
Annyiszor el kellett már mondanom, hogy miért vagyok vegetáriánus, hogy arra gondoltam, leírom. Hogy pontos legyek: ovo-lakto vegetáriánus vagyok, ez azt jelenti, hogy tojást és tejterméket eszem. Ez egy fokozat, a skála vége a vegán, aki kizárólag növényi táplálékot eszik (nem,…..
Sok régi parasztház maradt fent az országban az idők során. Sajnos számos közölük rémes állapotban van, de akadnak olyanok, amik gyönyörűen fel lettek újítva és tökéletesen illenek a 21. századba is. Kiválogattunk négy olyan eladó parasztházat, ahova bármikor szívesen…..
Pannon Puma 2014.12.22 09:14:12
Kétségbeejtő, hogy miközben ma Magyarországon kutyákat, macskákat ezerszámra gyilkolásznak, kiránduló, lovastúrázó embereket pedig fegyverrel fenyegetnek a hazai erdőkben a vadászok, addig a magyar állatvédő mozgalom céljait újra és újra egy agyhalott celeb, Tornóczky Anita…..
Pannon Puma 2014.07.27 22:53:04
@midnight coder: Ez nem igaz!
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..
Pannon Puma 2014.07.19 22:26:49
@Weishaupt: egy konkrét hozzászólásra írtam, ha megnézed, nem én állítottam.
Pannon Puma 2014.07.19 22:32:56
@Pan Modry: oké, de a 68% sem azt jelenti, hogy mindenki bérel...

egyébként én úgy gondolkodom (és ez kb. szerintem az átlag errefelé), hogy teszem azt, mérnök vagyok, Győrben van meló, egykét évig tesztelem a helyet, utána, ha bejön, veszek egy házat 1-2 faluval arrébb (szülői, egyéb támogatással akár Győrben), mert 1) jobban érzem magam benne, mintha bérelnék, a saját képemre alakíthatom, 2) valami meló feltételezhetően ekkora városban mindig akad 3) ha mégsem, fölmegyek pestre, kiadom a házat, és ha tudok, hazajövök, kiteszem a bérlőt, és lenyugszom.

Nem tudom, hogy egy usa-beli mérnök ehhez képest hogy gondolkodik, örülnék, ha megosztaná valaki.
Pannon Puma 2014.07.19 22:36:37
@Pan Modry: ebben messzemenően egyetértünk. családi házat pl. szinte lehetetlen bérelni, mert az valahogyan kompletten hiányzik a rendszerből. én meg falusi gyerek vagyok, megőrülnék lakásban. ez genetika :)
Nem bírják ki, hogy ne buzizzanak tele szájjal. Szőnyi Szilárd comingoutolta, hogy mekkora egy seggfej. Játsszuk le, Szilárd. 1. A homoszexuális polgártársaid meg a te apád és anyád nyugdíját fedezik. Csak ők nem dörgölik az orruk alá. 2. Fogadjunk, hogy én meg ki tudok…..
Pannon Puma 2014.06.30 15:13:33
@RontoPal: fajfenntartás, létfenntartás, birtoklás, dominancia stb.melyik nem? hogy öltönyt veszünk fel az operába. de az nem ösztön. az szerep.
Nem, nem vagyok álszent, sem erkölcscsősz. Tudom, hogy én is vétek hibákat. A lista nem is arról szól, hogy népneveljek. Pusztán dokumentálni szeretném, ami kiakaszt. És tudom közben, hogy mást meg más akaszt ki (valakit pedig egyenesen én akasztok ki), azaz biztatok is mindenkit,…..
Pannon Puma 2014.06.26 16:24:21
@ifsz: az értelemzavaró hiba értelemzavaró. lehet, hogy nem tetszik, ha kijavítják, de pont tegnap volt egy poszt, komoly téma, jó cikk, de olyan értelemzavaró hibák benne, hogy hiteltelenné teszi az egészet.

Amúgy meg ha mi, magarok nem bírunk normálisan írni az anyanyelvünkön, akkor mégis kinek kellene?
Pannon Puma 2014.06.26 16:29:59
@AdamT: valamint a meg-es igekötős szavak következetes különírása: meg találtam, meg mondtam, meg vettem stb. ez már-már divat kezd lenni :)
Határátkelő Akkor nem helló! 2014.04.27 06:43:00
Sokszor beszéltünk már a beilleszkedés nehézségeiről, néha egészen váratlan helyen szembesül az ember furcsa szokásokkal. Ki gondolta volna például, hogy a svédek elvből nem köszönnek a lépcsőházban, vagy hogy nem szívesen szállnak be veled egy liftbe? Ma ezen kívül…..
Pannon Puma 2014.04.27 21:51:22
@Sütemény1975: messzemenően egyetértek. Hasonló a helyzet, amikor van egy lengőajtó, átmegyek, két lehetőségem van: vagy teszek arra, hogyki jön mögöttem, jön-e egyáltalán valaki, elengedem, jónapot, vagy egy tizedmásodpercek szánok arra, hogy tartom, hátrakukkantok, és tök mindegy, hogy ki van ott, férfi, nő, öreg, fiatal, terhes, akárki, tartom, nem cseszem pofán vele. Ez szimpla udvariasság, semmit nem kell hozzágondolni, egy normális, szerintem elvárható társas minimum. SZerencsére többször tapasztalom ezt, mint az ellenkezőjét, legalábbis itthon, megyeszékhelyen.
Pannon Puma 2014.04.27 22:13:00
@maxval a gondolkodó birca: az, hogy a vegetarianizmus hülyeség, az nem vélemény, hanem tényállítás. amit bizonyítani illik. de egy kulturált közegben kulturált ember akkor sem mond ilyet, ha történetesen csak vélemény lenne.
A vidéken élő és ott kertészkedő, háztáji gazdálkodó kertbarát olvasóimtól most elnézést kérek, mert ez a bejegyzés elsősorban azoknak szól, akik "pestiek", de legalábbis eddig nagyvárosban éltek, ott nevelkedtek, szocializálódtak. A vidéki olvasók ugyanis majd leginkább…..
Pannon Puma 2014.02.27 22:39:09
@Hoppácska: legföljebb azért, mert a faluban megveszi, amit meg lehet (őstermelőktől, zöldséget, gyümölcsöt, de akár gabonát is)

persze, mindent nem lehet megtermelni / legyártani otthon. de lehet, hogy azoknak a felére nincs is igazán szükség ... ?