Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba_20

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az RTL Klub híradója minden tényt és forrást nélkülöző nyári vérbulvárt csinált a Margit hídra felfestett piktogramokból. Kiss Norbert Ádám riportjában bemutatta, hogy riogatni tud, a közlekedést viszont kevésbé ismeri, főleg annak a járművek együtt haladásáról és…..
Csaba_20 2011.07.22 23:34:33
@GaZe: Akkor nézd meg jobban azt a módosítást - ne csak te, mert nem vagy egyedül -, mert csak akkor engedélyezi, ha elegendő hely áll a rendelkezésedre! Na a hídon pont emiatt bukta a dolog! A legkirályabb helyzet az, ha jobbról biciklis, balról motoros próbál előre jutni a dugóban.
Csaba_20 2011.07.22 23:43:32
@GaZe: Na ne már! Tényleg lesz kerékpárút? Előbb még ki lettem oktatva, hogy ez egy külön szakma és mennyire lehetetlen a dolog. Most meg felkészületlen vagyok, mert te mondtad előbb, hogy lesz. Van sapka, nincs sapka :D Azért megnézem azt a műsort is a Discovery-n, amelyik arról szól, hogy mekkora teljesítmény egy olyan járda megalkotása, ami az emberen kívül kerékpár súlyát is elbírja. Nem is szólva arról, hogy szinteltolással együtt. De akármelyik ismeretterjesztő ölne érte úgy hiszem...ehhez képest a Holdra szállás kalapács...
Csaba_20 2011.07.23 00:58:03
@Icarus_: Az általam leírt megoldás az kerékpárút. Az útpályát a gépjárműforgalomra nem tudták bővíteni, de mi kerékpárról beszélgetünk.
Az én autómnak is tolatott már neki egy vakegér még évekkel ezelőtt és ő sem akarta elismerni a felelősségét egészen addig, míg a kihívott rendőrök meg nem győzték róla, hogy ha most nem ismeri el, később csak rosszabb lesz neki. Gergő nem tűnik ilyen szerencsésnek, mert az…..
Csaba_20 2010.04.24 02:31:27
@PTibi: De lehet, hogy az idő rövidsége miatt nem tud kellően körültekinteni és elüt egy mamit, aki beveri a fejét és meghal. Viszont a kocsija tényleg nem törik meg.
Érzékelhető, hogy nőtt a BKV járatain az atrocitások száma, de meg kell vizsgálni, hogy a BKV a jelenlegi jogi környezetben üzemeltethet-e térfigyelő kamerákat - mondta Jóri András adatvédelmi biztos. Jóri András emlékeztetett arra, hogy elődje, Péterfalvi Attila legutóbbi…..
A Zugügyvéd belinkeli a magyar igazságszolgáltatás egyik gyöngyszemeként az alábbi ítéletet a sajtó és véleménynyilvánítás szabadságáról...
Csaba_20 2009.06.26 22:07:52
Csaba_20 2009.06.26 23:41:49
@Monthy: Előzményekkel együtt olvasd össze, amit írtam. Akkor nem próbálsz majd belelátni olyat, ami miatt billentyűzetet ragadtál!
 Mióta a miniszterelnök kiásta a „Kisebb parlamentet!” feliratú gumicsontját, a többi párt is sorra veszi elő saját rágcsálnivalóját. Ezekben egy közös elem van: mindenki híve a létszámcsökkentésnek, a gyakorlati megvalósításban azonban olyan lényeges…..
Csaba_20 2009.02.15 04:13:18
@Karácsony Benő: Eltörölték? Nem csak módosították az alsó küszöböt? Azt sem egyedül ők, de az most mindegy. Amúgy van ott két dátum is. Kérdésem: Tényleg ennyi ideig tartott ezt véghezvinniük, asszem 88 év kellett hozzá? Azért ugye tettek mást is közben? Az a plakát úgy undorító, ahogy van.
Egy jogász barátom küldte az alábbi, kissé cinikusnak tűnő felvetést a vasutassztrájk követeléseivel kapcsolatban, de ez is egy nézőpont. Subject: egyenlegértesítés vasutasoknak Tisztelt Dolgozó!Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és…..
A Zugügyvédet a Képen látható Tiga fedőnevű tonkinéz kandúrja miatt négy albérletből rugták ki anno. Szóval maximálisan megérti az alábbi levélíró problémáit. Kedves Zugügyvéd!Az alábbi problémával fordulnék hozzád:Szeptemberben hosszú nézegetés után kinéztünk…..
          Elég érdekes kérdéseket vet fel az alábbi levél, ráadásul aktuális is, hiszen nagyon hevenyészetten járja körül a jog a panelházak fűtési problémáit. Tisztelt Zugügyvéd,Egy 7o nm-es távfűtéses szöv. lakásban…..
A Zugügyvédet M. Áron folyamatosan bombázza az igazságszolgáltatással vívott heroikus küzdelmének fejezteivel, az utolsó csörte történetét  most közzétesszük, mint kortörténeti tünetet. Kedves Olvasó! (Dear Reader,) Ez a levél több mint százezer e-mail…..
A Zugügyvéd nem tudja, hogy az adatmennyiség túlszámlázása miatt indult-e internetszolgáltató ellen polgári per, viszont a szolgáltatók soha nem késlekednek a perekkel, ha mondjuk úgy találják, valaki megsértette a feléjük tett hűségnyilatkozatot, még akkor is, ha az ügyfél…..
Az alábbi, súlyosbító körülmény értelméről talán ügyész, vagy jogszociológus  kollégák többet tudnának mesélni. Ne hagyjuk tudatlanul a levél beküldőjét. Kedves Zugügyvéd Olvasom a Hét év fegyház csecsemőgyilkosságért című cikkben, hogy a bíróság az ítélet…..
Ugyan tegnap volt a sok autós sztori, ma is lesz egy, mert befutott végre egy Budapesten kívüli parkolási anomália. A módszer ugyan lehet ismerős, de a helyszín ezúttal Gyöngyös: Sajnos úgy tűnik, a vidéki városok továbbképzésre járnak a fővárosi parkolási társaságokhoz,…..
Csaba_20 2007.10.20 03:30:56
83/2004 (VI.4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről
5.1. A jelzőtáblákat - az 5.2-5.4. pontokban említett kivételekkel - az úttest mellett, a menetirány szerinti jobb oldalon kell elhelyezni.
5.2. A „Megállni tilos”, „Várakozni tilos”, illetőleg „Várakozóhely” jelzőtáblát mindig az útnak azon az oldalán kell elhelyezni, amelyik oldalon a megállást vagy a várakozást megtiltják, illetőleg a várakozást megengedik.
5.3. Kizárólag az úttest felett, a megfelelő forgalmi sáv fölé helyezendők el azok a jelzőtáblák, amelyeknek a jelzése csak az alattuk levő forgalmi sávra vonatkozik.
5.4. Egyes jelzőtáblák (pl. „Egyirányú forgalmú út” vízszintes szárú nyíllal, „Kikerülési irány”, „Magasságkorlátozás”, iránytáblák, sávozott terelőtáblák stb.) - az 5.1-5.3. pontokban foglaltaktól eltérően - a forgalommal szembeni járdán, a járdaszigeten vagy a körforgalom középszigetén, illetőleg az úttesten levő akadályon vagy akadály előtt is elhelyezhetők.

Ezek alapján a Megállni tilos tábla mindenképp megfelelő helyen van. Az útszűkületet jelző tábla viszont a képek alapján(ha jobb oldalt nincs ilyen) nem. Már csak azért sem, mert a távolsága 50 méteren belülinek látszik, amikor kiegészítő táblával jelölni kell, hogy milyen távolságban várható. Az elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben tábla hasonlóan a veszélyt jelző táblához, akkor van rossz helyen, ha jobb oldalt nincs kirakva.

Egymás KRESZ tudását szerintem ne becsméreljük, nem hiszem, hogy sokan vannak azok, akik minden ide vonatkozó rendelkezést kívülről ismernek. Különösen az ilyen rendelekben foglaltakat.