Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A fogyasztó

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ekkora reklámot még talán még sosem kapott a Tokaji aszú. De hogy ilyen profit, és ilyen olcsót nem, az holtbiztos, és ezen még a háttérzaj sem változtat. Aki még sosem hallott Tokajról, néhány mondatban megkapja a lényeget, történelem, puttonyszám, satöbbi, hiszen fontos a…..
Tegnap délután elkezdődött a Budavári Borfesztivál. A több mint kétszáz kiállító között könnyű elveszni, ezért idén is készítettem egy A4-es bédekkert, talán lesz olyan olvasónk, aki örömmel fogadja. A célközönség az érdeklődő, de nem diehard borrajongó (a keménymag…..
A fogyasztó 2010.09.09 15:07:43
@Quentin vagyok, Montargis-ból:
Valószínűleg ez az oka, hogy a kint kapható borok ára 20%-kal a bolti ár felett mozog. Ez nekem szomorú, de a szervezőknek biztosan jó business. Persze ettől függetlenül idén is kimegyek és otthagyok biztosan egy kalap pénzt. :-(

Ha valakinek lesz olyan isteni szerencséje és szembe jön vele egy kis Szentesi csóka (ne adj Isten előbukkan a pult alól), akkor azt a világért ne hagyja ki ! Hatalmas bor !
A Művelt Alkoholista Kreinbacher 2010.09.07 06:30:00
A Kreinbacher Birtok hosszabb ideje nagy ígéret, mint Romsics László Master of Wine-aspiráns (a frissen avatott MW-ok listája). Míg azonban a magyar Decanter továbbra is eltékozolt lehetőség, bosszantó borbulvár, addig a Kreinbacher Birtokban én már fölfedeztem az isteni szikrát.…..
A fogyasztó 2010.09.07 23:11:59
@fugu: Kicsit furcsállom, hogy általában csak a Sauskáékat érik ilyen vádak (teszem hozzá, szerintem jogosan), holott Villányban található még ezen kívül más hasonló műintézmény is pl: Vylyan. Ott is komplett vegyi (vagy asztalos) üzem működik. Ez persze érződik a boraikon is. Meglehetősen egyformák. Mintha gyaluval készültek volna:teljesen simára van gyalulva az összes és ezért teljességgel jellegtelen és izgalommentes mindegyik. Mondjuk nekem tök mindegy, mert villányit én nem veszek. Csak akkor iszom, ha hoz valaki a társaságból. Pl a cimborám aki nagy Vylyan rajongó (volt), amíg nem mutattam neki néhány jóval izgalmasabb tételt. Azóta már ő sem olyan nagy drukker, de megszokásból még vesz tőlük néha...
A fogyasztó 2010.09.08 12:26:43
@Parci: Miért lennél gnóm ? Egyszerűen csak különbözik az ízlésünk. Ennyi. Egyébként rendszeresen kell ilyesmiket inni és összekóstolni többféle másik tétellel, hogy az ember végül rájuk unjon. Én pl a 2006-os és 2007-es Montenuovot egymás után ittam a cimborámmal és tök egyformák voltak. Ez pedig több, mint furcsa. Egyébként furcsa dolgokat tapasztalhat az ember saját magán is: Vettem anno 4 üveg Montes Alpha-t. Az elsőért rajongtam, a második már csak szimplán tetszett, a harmadikat már nem szerettem, a negyediket meg csak félig ittam meg, mert a többit nem bírtam letuszkolni az istennek sem. Vannak ilyen közízlésnek készülő borok. Ilyen a chileiek többsége, de ilyen a Sauska vagy a Vylyan is. Nincs ezzel semmi baj, max nem iszom ilyet. Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy Villányban nem csak a Sauskáék szeretnének megfelelni a közízlésnek (és emiatt persze technoborokat készítenek), hanem mások is. Persze kijöhet ezektől a pincészetektől is minden évben egy-egy jobban sikerült tétel, de az össz-szortimentjüket tekintve mégiscsak technoborászatok ezek.
A hvg.hu arról tudósít, hogy Vincze Béla borászatát 30 napra bezáratták, miután a 2007-es Egri Bikavéréről kiderült: hozzáadott glicerint tartalmaz. A glicerin valószínűleg azért került a borba, hogy a gyenge minőségű, vékony anyagnak testet adjon. A laborvizsgálaton…..
A fogyasztó 2009.10.01 09:43:30
Hmm. Először is arra kérném a törzsközönséget, hogy ne fikázza az újonnan hozzászólókat. Egy belterjes fórum sosem jó dolog. Én is sokat olvasom ezt a blogot, de nem nagyon szoktam hozzászólni. Ezen felül az ügy minden borszerető embert érint, tehát joguk van véleményt nyilvánítani, nyilván nem a MA törzsközönsége tartja el a honi borászatokat, hanem az arctalan borkedvelő tömeg. Ami a konkrét ügyet illeti: Töben felvetik itt a tartozás kérdését. Nos erre csak azt tudom válaszolni, hogy mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Ha pedig túlvállalta magát, akkor ne így akarjon kikecmeregni a bajból. Láttam a Vince-féle pincét. Az inkább már egy kis föld alatti palota, de senki sem kötelezte arra őt, hogy ilyet építsem sem pedig, hogy olyan beruházásokba fogjon, amit nem tud finanszírozni. Sok kis pince megelégszik a hagyományos kinézettel is és mégis jó borokat tudnak forgalmazni. Ami a glicerinezést illeti. Bármilyen furcsa, de engem ez nem zavar(na). Kajába sem zavar senkit a tonnaszám belegyúrt mesterséges színezék és mindenféle tartósító meg E betűs szar. Ezt már megszoktuk. Úgy kapkodjuk befelé, mint a cukorkát. Persze aki egészségesebben szeretne étkezni az nem vesz ilyen élelmiszert. Megteheti hiszen ott van a csomagoláson, hogy mit tartalmaz az adott termék. A borászat tekintetében se legyenek illúzióink. Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki használ ezt vagy azt. A törvénnyel van a baj. Az EU-ban is engedélyezni kellene azt amit az újvilágban. Akinek meg nem kell ilyen bor az nem veszi meg. Persze ilyen "minőségű" árut nem lehetne annyiért adni, mint amennyiért most mérik őket és ez a legnagyobb probléma. A vevők idehaza át vannak vágva rendesen, mivel ugyanilyen cuccos borokat az újvilág sokkal olcsóbban állít elő. Magyarul nem lennének a hazai sztárborászatok versenyképesek velük vörösben ilyen kondíciókkal. Ha visszagondolok itt a MA-n megjelent cikkekre és az azokat követő kommentáradatra, amelyekben Ráspit szídták. Hát... én ugyan nem vagyok a híve, de egyre inkább az az érzésem, hogy a fazonnak igaza lehet (a sajátságos stílusa ellenére is). Ettől függetlenül továbbra sem leszek Ráspi hívő, de nem fogok leborulni egyes sztárborászok sokszorosan túlárazott, cuccos és pancsolt vörösei előtt sem. Akkor már inkább iszom valami külföldit. Pl a dél-afrikai Simonsig mostanában igen jó benyomást tett rám, de a chilei Montes se rossz. És persze olcsóbbak, mint a hazai (ugyanúgy hozzáadott ezzel-azzal készülő) vörösborok.
Mindig irigyeltem a tizenkilencedik századi regények hőseit, ahogyan felhúzzák a láncos, duplafedeles arany zsebórákat, felöltik a vadonatúj selyemmel bélelt frakkokat, majd kifürödve és illatosan Rastignacként vagy éppen Vronszkijként belevetik magukat a párizsi, illetve az…..
A fogyasztó 2009.09.21 15:08:22
@lackó: Néhányszor 5-600 ft-ot be lehet vállalni. A múltkor egy 7 ropis franciával fürödtem be. Na az volt a bukó !
A fogyasztó 2009.09.21 14:43:08
@akov: Érdekelne egy ilyen jellegű írás. Ha nem lesz, akkor majd magam próbálom ki az 5-600 ft-os kategóriát ugyanis jómagam is keresem egyenlőre a mindennapok megfizethető borait. Egyenlőre a legolcsóbb amivel találkoztam és magyar az a Mészáros 2006-os Cabernet Franc-ja olyan 1500 körül. Mondjuk ez szerintem 1500-ért best buy. 1500 alatt nem tudok iható hazai vörösbort mondani. Fehérből akad egy-kettő, de veresből...és hát 5-600 ftos iható borral meg még egyáltalán nem találkoztam idehaza. Kezd érdekelni a dolog... Akov, a cava az nem pezsgő?