Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szupermenbéla

27 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reviczky4 Hírmondó A Jel 2010.04.18 18:04:15
Egy újabb gondterhelt, búskomor nap... - gondolta Tamás, mikor kitekintett az ablakon. Rápillantott a karórájára... A mutatók összjátéka hat órát tett ki. Ült a váróban, és nézett maga elé. Sosem volt egy ideges ember, de az elmúlt két nap mégis teljesen kikészítette.…..
Eljött hát ez a nap is... Nem a mai, a pénteki. Kezemben tartva négy példányt a rég vágyott szakdolgozatomból, besétáltam a Tanulmányi Osztályra, és a körülbelül öt adminisztrációs papír táraságában végleg könnyes búcsút vettem az iromány egyik bekötött verziójától.…..
Reviczky4 Hírmondó Szabadság 2010.04.11 17:22:00
Szabadság. Érdekes egy fogalom. Létezik egyáltalán? Tudom, rengeteg neves professzor, filozófus foglalkozott már a témakörrel, és még ki tudja, hányan választják ezt a fogalmat és annak jelentéstartományát múzsájukként. Nekem, személy szerint nem célom…..
Nem tudom, ki hallott róla, ki nem (bár valószínűsítem, azért valamennyire mindenki tisztában van vele), hogy jövő héten ellátogat hozzánk az akkreditációs bizottság. De vajon Te mit mondasz - ha mondasz egyáltalán -, ha véletlenül Téged találnak meg a folyosón? Készítettem…..
Nem árt néha egy kis háttérinformáció, csak azért, hogy tudjuk: hova járunk immáron 3 hosszú éve. Bevallom, sok új információ derült ki számomra a Károliról, de szerencsére még éppen időben sikerült pótolnom eme hiányosságomat. Ha éppen unalmas perceitekben semmi másra…..
Április elseje a bolondság, a tréfálkozás napja. Ilyenkor sok minden megengedhető, és az ötletes tréfákon nem illik megsértődni. Persze, mindennek van határa, és nem jó, ha a bolondozás durvaságba torkollik. Ám a jól irányzott poénok frissítően hatnak az emberre. És azt…..
 Olyan jó érzés manapság magyarnak lenni. Minden reggel ugyanazzal a borús gondolattal kelni, hogy nem tudni, mit hoz a holnap, valamint a reggeli csúcsforgalom közepette órákat késni a belvárosi munkahelyről, ahol ugye nem lehet csak úgy megállni, az ember rohangálhat ki két…..
Azért akárki akármit mond, nekem hiányozni fog az egyetemünk. Tudom, pont én beszélek, aki egy korábbi posztomban éppen a magyar felsőoktatás "szépségeiről" beszéltem, de azért tényleg. Itt ülök, magányosan, a jövőmön töprengve és arra gondolok: jövőre - ha…..
Bizonyára nem írok túl nagy újdonságot, ha azt mondom: a magyarországi felsőoktatás  - szerintem - igazságtalan. Írásom keretén belül én most arra vállalkozom, hogy saját szemszögemből – hiszen nincs lehetőségem egyszerre részt venni az összes egyetem és főiskola…..
szupermenbéla 2010.03.20 12:25:32
@Tyara: Ne haragudj, de miért is öltözködjek én sürgősen? Tudod, az a baj Veled, hogy nagy az arcod.

Az a modor, amit alkalmazol a kommentjeid során, számomra - és a hozzászólásokat szemlélve úgy látom, nemcsak számomra - elfogadhatatlan.

Másrészről - még ha el is tekintünk égbekiáltó kulturális hiányosságaidtól -, ne Te mondd meg nekem, kérlek szépen - már ha ennyit megengedsz nekem - hogy mit vegyek magamra és mit ne. Semmi közöd nincs hozzám - szerencsére - így ne merészelj kioktatni engem.

Bízva abban, hogy megértetted mondandómat, további szép, kellemes, pihentető hétvégét kívánok Neked!
szupermenbéla 2010.03.20 16:05:33
@Tyara: Azt szeretném Tőled kérdezni - ha már így személyeskedünk -, hogy miből gondolod azt, hogy a kisujjamat sem mozdítom?

Ezt a lekezelő stílust pedig - amivel szintén sikerült bebizonyítanod, mennyire "civilizáltan" tudsz megnyilatkozni - ugyancsak a leghatározottabban visszautasítom, hiszen az emberek egyik alapjogát, az emberi méltóságot sérted vele.

Érdemben reagálva a mondandódra, tudod, nem az fáj, hogy igazad van - mert aki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy nincs -, hanem az, hogy saját magadon kívül senkit nem veszel emberszámba - ahogy az állt Macskaszem hozzászólásában is.

Itt szónokolsz arról, hogy milyen rossz, ha csak az egyik oldal képviselői hallgattatnak meg, ugyanakkor Te is csak és kizárólag a saját érdekeidet képviseled.

De elég a személyeskedésből, már így is túllőttünk a célon, javaslom, próbálj meg Te is kicsit objektív lenni, ha legközelebb írásra vetemedsz.
  Nemrégiben Cheney Elderrel, egy mormon fiatalemberrel beszélgettem, aki Amerikából érkezett a Mormon Egyház egyik küldötteként. Kérdezem őt vallásáról, mindennapjairól, és arról, milyennek találja Magyarországot.   Kérlek, bevezetésképp röviden jellemezd, hogy…..
Reviczky4 Hírmondó A mi éveink 2010.03.11 18:18:00
Egyenlőre nem mondok semmit, a videó magáért beszél. Tanulságos.   Azonban talán az még elgondolkodtatóbb, hogy ki(k) miatt is kerültünk ilyen helyzetbe. És itt most nem elsősorban a politikusokra gondolok. Nem akarok és senkit sem megbántani, de azt gondolom,…..
Korunkban tonnaszámra jelennek meg a hollywoodi álomgyár által kreált, reális vagy éppen szürreális világokat, karaktereket, sorsokat, valóságokat megjelenítő filmek, amik – bár egy részük valamennyire élvezhető – mégis minket, magyarokat nem igazán érintenek. Bár…..
Reviczky4 Hírmondó Játék 2010.03.04 22:59:00
Nna, kitaláltam egy aprócska kis asszociációs játékot csak azért, hogy ne unatkozzatok a blogok olvasása/írása közben.A neve frappánsan: Folytasd a sort A lényege nagyon egyszerű: kommentek formájában folytatni kell a sort, oly módon, hogy az csak és kizárólag a Károlival…..
Ismét meg kell osszak Veletek egy számomra felejthetetlen történetet... Gondolom, mindenki  - vagy legalábbis majdnem mindenki -  tisztában van vele, hogy nagymúltú iskolánk falain belül lehetősége van a "költséges" hallgatóknak részletfizetési kérelmet…..
Az individuum közössége  Sokan a rendszerváltást úgy várták, mint magát a Messiást. Lezárul egy korszak, és jön majd valami merőben új, és más.  Azonban úgy tűnik, a rendszerváltással nem csupán egy sötét politikai korszak zárult le, hanem a tradíciókon alapuló,…..
  A perem szélén – egy ingoványos út kezdete Beszélgetés a médiában történő pályakezdésről, pályakezdőknek   Pesszimizmus, félelem, szorongás – egy átlagos magyar ifjú gondolatai, érzései a pályakezdéssel kapcsolatban. De vajon tényleg van okunk félni?…..
Bizonyára már jó néhányatokban felmerült a kérdés, hogy a stúdióban tulajdonképpen milyen érdemi munkát lehet végezni az órák megtartásán kívül. Mert arról igen sokat lehetett hallani, hogy a több millió forintos beruházásból épült terem - és annak tartalma -…..
Az alant található videó által kívánok mindenkinek Meghitt, Szeretetben gazdag, Békés Boldog Karácsonyt! ..
Az alábbi link által megtalálható kis Google-szösszenettel könnyedén megtervezhetsz egy városnézést, mely a külföldi barátok váratlan érkezése okán lehet rendkívül hasznos. http://citytours.googlelabs.com/ Egy kis kedvcsináló gyanánt álljon itt egy rövidfilm Tatáról:  …..
Szabadság. Érdekes egy fogalom. Létezik egyáltalán? Tudom, rengeteg neves professzor, filozófus foglalkozott már a témakörrel, és még ki tudja, hányan választják ezt a fogalmat és annak jelentéstartományát múzsájukként. Nekem, személy szerint nem célom…..
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!A mostani posztban szeretnék egy kicsit humorosabb vizekre evezni, megmutatva, hogy Mindennapi Pillanatainknak vannak derűsebb oldalai is. Engedjék meg, hogy bemutassam Önöknek a világ leggagyibb, Svédországban készült videóklippjét.  Azt hiszem, az…..
Az alant található kisfilm azokat a magyar feltalálók által létrehozott eszközöket szemlélteti egy rövidke történet keretében, melyekről már gyakran el is feledkezünk mindennapi pillanataink során, annyira természetesnek vesszük létezésüket. Pedig a világ és mi rengeteget…..
Pillanatok a mindennapokból Hit 2009.10.15 15:21:00
Egy újabb gondterhelt, búskomor nap... - gondolta Tamás, mikor kitekintett az ablakon. Rápillantott a karórájára... A mutatók összjátéka hat órát tett ki. Ült a váróban, és nézett maga elé. Sosem volt egy ideges ember, de az elmúlt két nap mégis teljesen kikészítette.…..
"Amire várunk, az sosem jő el, míg a sosemvártnak utat nyit a sors." - Euripidész Késő délután. Ildikó nézi a televíziót, de tudja, hogy még egy óra és indulnia kell. Sóhajt egyet, majd feláll és elkezd készülődni. Nem egy túl hiú nő, de mindig, ha ilyenkor el…..
szupermenbéla 2009.10.03 16:36:56
@kooszs: Köszönöm szépen, örülök, ha tetszett, egyébként minden héten csütörtökön felkerül egy-egy újabb történet, remélem, számíthatok Rád, és persze mindenki másra is, akit érdekel. :)

Kérlek Benneteket, ha elégedettek vagytok az írásaimmal, terjesszétek a blogot, mert szeretném, ha létrejönne egy kis közösség, és együtt beszélhetnénk meg a mindennapok eseményeit. Nyugodtan osszatok meg velem minden ötletet, gondolatot, például hogy miről írjak a jövőben, mik a jó/rossz dolgok (akár a gondolataimban, akár csak úgy szimplán az életben), stb...

Köszönöm!
szupermenbéla 2009.10.09 18:41:47
Hétfő reggel. Fél hét. Egy férfi ül a Nyugatinál egy padon. A többi ember ilyenkor még éppen próbál ébredezni otthon, jó esetben a párja álmos szuszogása kíséretében, rosszabb esetben egyedül. De Ő már kint ül a padon, és gondolkodik. A neve István. Harminckét éves. Nem…..
szupermenbéla 2009.10.09 18:18:48
@unknown_blogger:

Köszönöm szépen, örülök, ha elnyerte a tetszésed.. :) Olvastam én is a blogodat, szerintem Te is nagyon eltaláltad a stílust! :) Nekem bejön. :) Én egyébként kommunikáció szakra járok a Károli Gáspár Református Egyetemre.

Ha már itt a kérdéseknél tartunk, én is szeretnék feltenni Neked egyet: hogy találtad meg a blogomat? :)