Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monarch (törölt)

0 bejegyzést írt és 2154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KatPol Blog [KNN] Gáza II. 2012.11.17 10:30:00
"It is important to understand one simple point: there is no moral symmetry between the terrorists in Gaza and Israel" Benyamin Netanyahu Ismét "eszkalálódik" a helyzet a Gáza-övezetben, ami annyit jelent, hogy felizzik a parázs a világ leghíresebb "fake war" jellegű konfliktusában.…..
Monarch (törölt) 2012.12.02 02:18:08
@petraeus: A magyarokhoz átálló erdélyi magyarral kicsit messzire jutottunk az Izraelnek kémkedő palesztintől, nem gondolod?

A többiben van valami igazságod, a Varsói Szerződés nem volt haza a legtöbb embernek (azért van néhány szempont, pl. a lakosság fele elpusztul egy világháborúban, de ha a front keresztülmegy az országon, akkor a maradék egyötöde még pluszba elpusztult volna - megér ennyi halottat a "demokrácia"?), de ez a palesztin fickó nem sorkatona volt, nem idegen megszállókkal szemben hanem éppenhogy nekik kémkedett, stb.
Monarch (törölt) 2012.12.02 18:39:40
@petraeus: "A hamast "arulta" el, nem a palesztinokat vagy Gazat."

Mindenesetre egy palesztin szervezetet árult el, és amit még mindig nem veszel tekintetbe, a palesztinok legeslegfőbb ellenségének árulta el. A palesztinok (kb. minden palesztin) legfőbb ellenségének segített egy másik palesztinnal szemben, ha ez nem árulás, akkor nem tudom, mi az.
Monarch (törölt) 2012.12.02 22:37:08
@petraeus: Magyarországgal a kb. 10%-át csinálták meg Trianonban, Párizsban, Benes, szerbek, stb. együttvéve annak, amit a palesztinokkal Izrael. Az etnikai területük több mint 75%-a elveszett úgy, hogy a lakosság legalább 80%-a el lett kergetve onnan, a maradék terület folyamatos szűkítésén dolgozik Izrael, a hírek szerint újabb telepítésekkel, de már beraktam ide a Bush II érában amerikai nagykövet cikkét:

www.the-american-interest.com/article.cfm?piece=781

Olvasd el, az izraelieket a saját törvényeik se érdeklik, ha arról van szó, hogy növeljék a telepeket, amik a maradék huszonpár százalék földterületről szólnak.

És még egyszer, az a palesztinoknak az etnikai területük bő háromnegyedét vették el, a magyaroknak az etnikai terület kb. egyharmadát, és még azt se teljesen, mert az ottani magyarok nagy része mind a mai napig ott él, ők az ún. határon túli magyarok. (Nekem is vannak ilyen rokonaim, meg persze a szlovákok által deportált és azóta Békéscsaba környéki rokon is van.) A palesztinoknál a terület bő háromnegyedéről elűzték az ottani lakosság 80%-át is, és a maradék terület további szűkítésén dolgoznak teljes erővel.

Ehhez képest a Fatah és a Hamász csak minimális károkat tud nekik okozni, igaziból a palesztinoknak innen már nem nagyon van hova hátrálniuk, sok vesztenivalójuk nincs, hisz az országuk túlnyomó része már elveszett, ha dél-afrikai megoldást ki tudnak kényszeríteni, akkor még az egészet visszaszerezhetik, ha viszont ez nem megy, legrosszabb esetben már csak a maradék egyötödnyit tudják elveszíteni, és valószínűleg a mostani helyzetben még annak is csak egy kis részét. Opcióelméleti okokból nekik most megéri a háború, mert nagyot tudnak nyerni, és szinte nincs vesztenivalójuk, assymetric payoff van.
Gyöngyösi Márton szerint fel kellene mérni nemzetbiztonsági megfontolásokból, hogy hány zsidó ül a kormányban és a parlamentben. A jobbik külpolitikai tagozatának vezetője ezt az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban vetette fel. Én magam őszintén sajnálom Gyöngyösi…..
Monarch (törölt) 2012.11.26 18:25:27
@Member: Csanád mondott egyetlen rossz szót is a bevándorlókra, amióta zsidulni kezdett?
Monarch (törölt) 2012.11.26 18:42:31
@Bölcs vezéretek Bástya elvtárs: A 2. pontodra mi a bizonyíték? Például én ismertem olyat, aki keményen antinacionalista volt Zorbán és bandája kapcsán (nem is beszélve a MIÉP-ről - kb. tíz éve beszélgettem vele sokat, azóta nem tudom, változtak-e a nézetei), de Izraelben szidta az áruló Haaretz-et meg az egész ottani (mondanom sem kell, szintén áruló) baloldalt. Valamiért olyan érzésem volt, hogy erősebb benne a zsidó nacionalizmus, mint a magyar, és valamiért ebből azt a következtetést szűrtem le, hogy a zsidó kötődése erősebb volt a magyarnál.

Ha viszont a 2. pontod nem érvényes (lehet, hogy az, csak be kéne látni), akkor értelemszerűen az 1. pont sem feltétlen az.
Monarch (törölt) 2012.11.26 18:57:17
@Member: A cigányoktól már emlékeim szerint bocsánatot kért. Nehéz elképzelnem, hogy valamilyen alternatív széljobb vonalra csatlakozna.
Sokan kicsit csodálkozva néznek az NGM-re, hogy amikor még a bóvliból is lejjebb minősítik az országot, akkor annyit képesek reakcióként kidobni, hogy hát mert hülyék a minősítők. Pedig van logika a dolog mögött, csak a fociból kell kiindulni. Igen, a fociból, ha már úgyis az…..
Monarch (törölt) 2012.11.25 09:47:50
@Dzoltán55: A hitelminősítők idióták. Pl. az USA-nak nincs AAA minősítése, vagy japánt is leminősítették már vagy tíz éve, és véletlen kb. ez a két kormány kap a legalacsonyabb kamatra hitelt azóta is.

Ez természetesen nem zárja ki, hogy Matolcsy ne legyen éppen olyan idióta, a gazdaságpolitikájuk legkésőbb a devizahitelek kötelező végtörlesztésének bevezetése óta nagyjából teljesen vállalhatatlan.

De Matolcsy ellen annyi jó érv van, a hitelminősítők konkrétan nem tartoznak a jó érvek közé.
Monarch (törölt) 2012.11.25 15:02:58
@Kepa: A hitelminősítők nem tükrök, hiszen semmi sem tükröződik bennük. Japán vagy az USA nagyon alacsony kamatra kapnak hitelt, mégis múlt héttel ezelőttig rosszabb volt a besorolásuk Franciaországnál, amelyik rosszabb helyzetben volt már évek óta, és ahol még csak nem is a saját devizájukban vannak eladósodva.

Ezért mondom, hogy bár Matolcsy egy dilettáns, ezt nem a hitelminősítőktől tudjuk, a hitelminősítők ugyanis összevissza minősítenek.
Minden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez mindaddig, míg ezt az állapotot egy másik test vagy mező meg nem változtatja - de nem Magyarországon. "Magyarország önállóbb és határozottabb annál, hogy elfogadja a világgazdaság és az EU által rá…..
Fél éve egy ilyen hír még csak valamilyen Horthy-szobor miatti tüntetés tudósításának egyik erőltetett mondata lett volna, de az élet úgy hozta, hogy a Szegedi Csanád zsidó lett, és ez nemcsak a Jobbikban, hanem Dániel Péter mindennapjaiban is változást hozott. Sokat idézik azt…..
Monarch (törölt) 2012.11.12 23:12:50
@Zéé-e: Szegedit ugye nem azért akarták kizárni, mert kiderült, hogy zsidó, hanem mert kiderült, hogy ezt megkérdőjelezhető eszközökkel próbálta titokban tartani. Mégis mit kellett volna a Jobbiknak csinálnia az EU-s pénzeket ígérgető hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után? Bármelyik másik pártból kikerülne egy ilyen EU-s pénzeket ígérgető hangfelvétel, szerinted nem lenne normális reakció a kizárás?

Azt már csak hozzáteszem, hogy végülis nem zárták ki, hanem önként lépett ki, miután nem kívánt megjelenni az elnökség előtt, hogy magyarázatot adjon a hangfelvételre.
Tízezer oldalnyi dokumentáció, több mint száz interjú és több év kutatómunka után jelent meg a könyv, amely bemutatja az igazi sztálingrádi csatát: hogy miért harcoltak az oroszok és a németek. Sokak szerint a szovjet katonákat a félelem hajtotta a csatába, hiszen a tisztjeik…..
Monarch (törölt) 2012.11.07 19:42:53
@grgabáró: Mindenesetre a Halifax több alkatrészt tartalmazott, nagyobb gyár kellett hozzá, még az alapanyagok is drágábbak voltak benne (attól függ, a sugárhajtóműhöz kellettek drága anyagok azért), rohadt bonyolult és drága fegyver volt, a németeknek esélyük nem lett volna gyártani.

A német tudósokat azért volt értelme kimenteni, mert rakétahajtóműben jóval előrébb jártak, ez nem jelenti, hogy az amerikaiak egyáltalán ne tudtak volna ilyet csinálni, ha nekifekszenek (bár meg se próbálták), de mondjuk sokkal egyszerűbb volt learatni a németek munkájának a gyümölcsét.

Azért, mert találsz olyan fegyvert, amiben a németek jobbak voltak (sugárhajtóműben kicsit, harckocsiban sokkal - bár a német tankok drágák is voltak, és alulmotorizáltak), még nem jelenti, hogy általában technikai fölényük volt.
Monarch (törölt) 2012.11.07 19:45:20
@grgabáró: A nácik biztosan meg tudták volna csinálni az atombombát, ha nem zajlik éppen egy világháború a háttérben. Egyébként Speer kérdezte Heisenberget, hogy atombomba legyen (ő adott volna rá pénzt), de Heisenberg azt mondta, több évre lenne szüksége, és úgy számoltak (1942 táján), hogy két éven belül el kell dőlnie a háborúnak. (Egyébként az amerikaiaknak is csak 1945 nyarára lett meg, éppen hogy, a németeknek erre nem sok esélyük lett volna addig, mivel 1944 nyarától már alig volt erőforrásuk bármira, a teljes hadiiparuk kezdett összeomlani.)
Monarch (törölt) 2012.11.07 19:55:29
@grgabáró: 1941-43 között (még Sztálingráddal együtt is, ahol egyébként a győztes szovjetek legalább kétszer-háromszor nagyobb veszteségeket szenvedtek, mint a vesztes németek) a szovjetek legalább tízszer nagyobb veszteségeket szenvedtek, mint a németek. A szovjet veszteségek legalább 80%-a megtörtént 1943 nyarára. A német veszteségek legalább háromnegyede még hátravolt akkor... még 1944 júliusában is a német veszteségek több mint 50%-a hátra volt. Az oroszoknak addigra már régóta hatalmas veszteségeik voltak, amiket már 1943-tól alig tudtak pótolni.
Le kellett vennie a netről a No Doubt Looking Hot című dalukhoz készült videóját, mivel rengeteg panasz érkezett hozzájuk, miszerint a képek sértőek az amerikai indiánok számára. A klip egy tipikus vadnyugati hangulatú alkotás, amiben minden indián sztereotípia megjelenik.…..
Monarch (törölt) 2012.11.05 11:37:24
@van of the year: Két kontinens lakosságát? Dél-Amerikában és Közép-Amerikában még távolról sem nevezhető népirtásnak a történet. A népesség a fehérek által behurcolt járványok miatt pusztult el, a Mississipi-völgyben pl. a fehérek odaérkezése előtt jó száz-kétszáz évvel, már a XVI. század közepére.

A mai USA területén lehet valamelyest népirtásról beszélni, de csak elég korlátozottan, ott is 90%-ban a járványok végeztek az indiánokkal.

Egyébként meg ha megnézed, az indiánok hogy bántak egymással, akkor láthatod, hogy a fehérek sokkal méltányosabbak voltak annál. Ha az indiánok minket hódítanak meg, nem lettek volna ilyen méltányosak (ahogy egymással se voltak ilyen méltányosak, amikor ők hódítottak meg minket). Abból meg semmiféle erkölcsi fölény nem következik, hogy ők voltak a gyengébbek.

A gonosz fehérek által kiirtott jólelkű indiánok romantikus (Hitler által is kedvelt - nagy May-rajongó volt az öreg) nézete tarthatatlan.
Határátkelő Is real 2012.10.31 06:59:00
Mindenkinek van véleménye róla, de kevesen ismerik. Bár ezt elég sok mindenről elmondhatjuk, ebben az esetben Izraelről van szó. Éva posztjából (eddigi két írása itt és itt olvasható) kiderül, hogy egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, a 3…..
Monarch (törölt) 2012.11.02 10:03:44
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Egyébként azért írtam 50%-ot, mert a te hozzászólásodban is ez szerepelt (valójában tudtommal több 50%-nál a közel-keleti eredet), és ez így egyszerűbb volt. Azt hittem, csak annyit nem értesz, hogy mit jelent az "50% közel-keleti eredet".
Monarch (törölt) 2012.11.02 15:46:43
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem 100%-ban. Ha egy zsidó férfinak, és egy nemzsidő nőnek születik három gyereke, akkor a gyerekek 100%-a tartalmaz zsidó géneket.

Ha 100 vagy 200 ilyen család alapít egy közösséget, akkor a második generációtól kezdve minden ember tartalmaz (átlagosan kb. 50%-ban) eredetileg zsidóktól származó géneket. Akkor is, ha közben eltelik akár ötven még több generáció is.
Monarch (törölt) 2012.11.02 16:08:49
@Monarch: Azaz, a közösség 100%-a tartalmaz eredeti zsidó géneket, de átlagosan csak 50%-nyi eredeti zsidó gént. (Ez ingadozhat, mert a gyerekek génjeinek 50%-a az apától és 50%-a az anyától származik, de az unokák génjeinek már csak átlagosan 25%-a származik egy-egy nagyszülőtől. Lehet olyan nagyszülő, akitől még 20%-ot se örököl, és olyan, akitől 30%-nál is többet.)
KatPol Blog Britannia hangja II. 2012.10.23 20:30:00
Kelet-Európával ellentétben Kelet-Ázsiában voltak brit felségterületek, jelentős érdekeltségek, ebből fakadóan a 2. világháborús brit filmhíradókban az ázsiai, azon belül elsősorban az ún. kínai-burmai-indiai hadszíntér (CBI) nagyobb hangsúlyt kapott, mint a keleti/orosz…..
Monarch (törölt) 2012.10.27 21:25:01
@--Stirlitz--: Ismerem a holoirodalmat, Irving kilóg sok tekintetben, mert Hitlert eléggé pozitívan ítéli meg, akit belekényszerítettek a háborúba.

De a probléma, hogy a szélsőséges (értve ezalatt nem politikai szélsőséget) vélemények is megtermékenyítően hathatnak a gondolkodásra. Irving műveit elég jól alátámasztotta (persze a legneccesebb nézeteit azért nem), és kevésbé érzelmileg fűtött témákban más történészek is követtek el ilyen jellegű hibákat. Ha elkezded mondatról mondatra elemezni akármelyik történész akármilyen munkáját (főleg ha eredeti kutatáson alapul, Irving alig használ másodlagos forrásokat), biztosan találni fogsz rengeteg hibát benne. Lesznek tendenciózus hibák is.

De Irvinget azzal, hogy kiátkozták a mainstreamből a Hitler's War után (ami egyébként máig gyakran hivatkozott mű, ez mutatja, hogy azért vannak erényei is talán), lényegében elindították az összeesküvés-elméletek irányába.

A funkcionalisták másmilyenek, mint Getty Sztálinról, Gettynél pl. a sztálini központ a helyi kiskirályok helyett a bázisdemokráciát akarja erősíteni (LOL), és ennek jegyében bátorítják a feljelentéseket a kiskirályok ellen, és így írja le a szmolenszki párttitkár bukását, akit végülis alulról buktattak meg, amikor megindult ellene a feljelentés-áradat. Getty nincs kiátkozva. Sőt, az ún. revizionisták a szovjet történetírás mainstream-jévé váltak napjainkra.

en.wikipedia.org/wiki/Soviet_and_Communist_studies

Azt tudtad, hogy például Sztálin bizalmas levelezésében és a Politbüróban mindig csak leleplezett kémekről és szabotőrökről beszél, így nincs semmi írásos bizonyíték, hogy Sztálin tudta volna, hogy a vádak hamisak voltak? Sőt Sztálin a kínzásokról sem kapott soha írásos jelentést, tehát elvileg hihette azt, hogy a beismerő vallomásokat őszinteségi rohamukban tették a gyanúsítottak. Sőt a többi vezető is hihette ezt! Hiszen ők nem látták például az átlagember életét, elzárt világban voltak, hihették elvileg, hogy minden tényleg nagyon szép és jó. És a bázisdemokráciát éppenséggel miért is ne akarták volna erősíteni az alsóbb szinteken?
Monarch (törölt) 2012.10.31 21:58:31
@Rammjaeger83: Olyat nem lehetne, hogy a trollbait szavakat tartalmazó hozzászólások előzetes moderáció alá esnek? Ismerek olyan angol nyelvű website-ot, ahol az összes komment azonnal megjelenik, de bizonyos peremfeltételek teljesülése esetén (amire már rájöttem, hogy pl. ha nagyon hosszú, vagy hosszától függetlenül ha tartalmazza a 'Nazi' szót) "Your comment is awaiting moderation" kiírással te láthatod, mások viszont addig nem, amíg az oldal gazdája nem hagyta jóvá.
Monarch (törölt) 2012.11.02 11:11:58
@SchA: Ha technikailag lehetetlen, akkor jó ez így.

Trollok amúgy is jórészt csak címlapra jönnek, az meg mostanában mintha ritkábban lenne amúgyis. Az első tíz-húsz kommentelő, aki biztosan tudja, miért pont 88 oka van, hogy a Tigrisről nem akartok írni, még eléggé szórakoztató szokott lenni. :)
A kormány figyel az emberekre. Ma még csak egy órával aludhatnak többet a magyarok, a jövő hónapban már kettővel. Egy év múlva már fel sem kell kelni. „A nagy sikerre való tekintettel a kormány minden hónapban megrendezi téli az óraátállítást” – közölte Giró-Szász…..
Ha az ember Isztambulban jár s kel, miután letudta a kötelező köröket a Kék Mecsetnél és az Hagia Sofiánál és a benne lakozó militarista többre vágyik, mint a Topkapi palotában látható, elég szegényes fegyverkiállítás - melyet amúgy fotózni sem szabad - akkor érdemes az…..
Monarch (törölt) 2012.10.29 10:02:33
@Kullancs1983: Lehet, mondjuk ezzel együtt nehéz elképzelnem, hogy az ágyúk kalibere ne növekedett volna egyfolytában, Urbanus esetleg kicsit megelőzte a korát, de hogy néhány évtizeden belül valaki megcsinálta volna, azt azért valószínűsítem.
Monarch (törölt) 2012.10.30 10:05:12
@promontor: A XVII. század végi háború egyébként érdekes volt, mert a keresztény (a vége felé azért már főleg osztrák) hadak tényleg megindultak Isztambul felé, és már-már olybá tűnhetett, az oszmánoknak nincs a Balkánon se maradásuk. Az oszmánok pl. évről évre kiállítottak egy százezres sereget, ami aztán az emberanyag jó részével oda is veszett az azévi hadjáratban. A végére valahogy mégis talpra álltak, és visszavették Szerbiát, sőt Magyarország egésze sem veszett el.

A háború egésze mondjuk ehhez képest brutális oszmán vereség volt, Magyarország nélkül már soha nem tudták Bécset fenyegetni, anélkül meg a kutya nem vette őket komolyan, nem is volt miért. Viszont a háború első éveiben még úgy tűnt, hogy az egész Balkánt elvesztik, ehhez képest mégiscsak sikerült valahogy stabilizálniuk magukat.

Volt még egy-két sikeresebb háborújuk (asszem a XVIII. században végül csak elvesztették Szerbiát, aztán II. József alatt azt visszaszerezték, vereséget mérve az osztrák hadakra), bár a XIX. században már csak akkor, ha nagyhatalmi támogatásban reménykedhettek, de ennyi.
Monarch (törölt) 2012.10.30 23:00:16
@Monarch: Az oroszokat is megverték néhányszor akkoriban, Nagy Pétert legalábbis még egyedül meg tudták verni valahogy. Pedig Péter cár megverte a svédeket is.
Oké, majd most jönnek a kommentek, miért őt mutogatjuk?! Hát, azért, mert kis hazánk egyik legkurrensebb terméke, mint a sok anyag is mutatja. MIhalik Enikő ezúttal az olasz Flair magazinban szerepel. Egy kis arany kikötőzős-szalagos feeling Robbie Fimmano és Sissy Vian alkotásának…..
Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak…..
masszázsblog A jó masszázs fáj? 2012.10.04 11:05:23
Régóta olvasója vagyok a blognak, jól szoktam szórakozni a bejegyzéseken és a kommenteken is. Jómagam még csak néhányszor vettem igénybe masszázs szolgáltatást, és maradtam az egészségügyi vonalon, erotikus szolgáltatónál még nem jártam.   „Tollat” azért ragadtam,…..
Monarch (törölt) 2012.10.15 23:56:09
@quilaute: Nekem volt lila foltos masszázs, ami közben borzasztóan fájt, aztán napokig izomlázam volt tőle. De láss csodát, a nyakamat azóta tudom normálisan körbeforgatni, addig főleg csak jobbra ment, balra csak jóval kevésbé.
Monarch (törölt) 2012.10.15 23:57:46
@blue moon: Valóban, a faszverős "masszázs" igaziból nem is masszázs. És a lila foltok tényleg többnyire első néhány alkalommal jönnek, utána fokozatosan elmúlnak, egy idő után már alig fáj csupán.
Tizenkilenc hónap hosszú idő. Mégis meglepő átgondolni, hogy mindössze ennyi, bő másfél év van már csak hátra a következő választásig. Az világos, hogy a józan észt, a tárgyilagosságot és a dolgokat helyükön kezelő gondolkozást erősen próbára tevő időszak vár ránk,…..
Monarch (törölt) 2012.10.07 15:58:27
@algi: A meglévő parlament nem hosszabbíthatja meg a saját mandátumát alkotmányos módon. A parlament mandátuma kötött időre szól, 2014 tavaszáig, ha ezt meghosszabbítják, azzal kiírják magukat a demokráciából.
Néhány nap múlva a fegyelmi bizottság elé áll az a hallgató, aki egy játékpisztollyal okozott pánikot a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME), írta a Blikk. Kedvező esetben megrovást kap, végső esetben viszont akár ki is zárhatják az intézményből. Mivel szándékosságról szó…..
Monarch (törölt) 2012.10.02 23:49:19
@ottomoll: Nem bocsátkozom találgatásokba, hogy kik és mik lehetnek, de mondjuk úgy, valahogy úgy vagyok ezekkel a kommentelgető szuperhősökkel, mint a parasztbácsi, amikor megnézte a Star Warst: hát én ezt pedig akkor sem hiszem el.

:)
Monarch (törölt) 2012.10.04 12:18:47
@Salemi boszorkány: Ha lazán kétvállra fekteted a TEK-eseket, akkor az vagy. Ha te annyira fontos és érinthetetlen vagy, hogy ahogy hozzádérnek egy ujjal is, másnap már az akció összes részvevője kivétel nélkül megy a börtönbe, Orbán meg a pszichiátriára, akkor nyilván valami szupertitkos hatalmad van, mert ilyen a nyilvánosan elérhető források szerint nincs, hogy valaki ennyire érinthetetlen lenne.

Olyan van, hogy az állam utólag kártérítést fizet egy rendőri intézkedés miatt, vagy jogtalanul fogva töltött idő miatt, de a rendőri intézkedésnek ettől még nem állhatsz ellen.
Kormánydöntés született a nyerőgépek általános hazai betiltásáról, ehhez pedig átírják szerencsejáték törvényt, jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn reggel, a rendkívüli kormányülés…..
Monarch (törölt) 2012.10.01 23:11:10
@maroz: Ez egy téves felfogás, én is nyerőgépeztem kocsmábajáró koromban (mellesleg ugyanakkor illegális tudatmódosító szerekkel is éltem), a dolog úgy néz ki, hogy amikor az ember kellően italos, akkor a társaságból valaki odaáll a nyerőgép elé, és egy bolond százat csinál. Ha meg nem volt nyerőgép, akkor meg nem állt oda senki a nyerőgép elé, és nem kezdett senki nyerőgépezésbe. Ez egy elég széles réteg, aki a sörözés és pálinkázás mellett nem bír ellenállni a nyerőgépezésnek, ha van nyerőgép. Ha meg nincs nyerőgép, akkor meg nem nyerőgépezik. A tudatmódosítók esetén a probléma némileg összetettebb, mivel a tudatmódosítók esetében sokkal nagyobb a motiváció, mint a nyerőgépek esetében. Kocsmába is az ott kapható tudatmódosító miatt járnak, az ott található nyerőgép csak egy plusz. Egy alkohol nélküli nyerőgép például valószínűleg kb. nulla vonzerőt gyakorol a kuncsaftokra. Egy nyerőgép nélküli kocsmába meg azért elég sokan fognak járni. Úgyhogy a tudatmódosítókkal szemben a nyerőgép sokkal könnyebben tiltható, mert kisebb a motiváció.

A másik dolog, hogy van egy csomó dolog, amit megfelelő ellenőrzés és végrehajtás esetén igenis hatékonyan lehet, és amellett kell is tiltani. A nyerőgépezés a gyorshajtáshoz hasonlóan olyan dolog, amiből minél kevesebb van, annál jobb a társadalomnak. Gyakorlatilag nem tud olyan adóbevételt termelni, ami mellett a társadalomnak megérné nyerőgépeket üzemeltetni. A vállalkozónak persze biznisz. De a társadalom jobban jár, ha lemond erről a kis bevételről, és ezzel mondjuk 50 vagy 70%-kal csökkenti az ilyen típusú szerencsejátékozást.

@jotunder: Jó, hát az nem meglepetés, hogy a kevés normális intézkedés egyikét is a lehető legelbaszottabb módon fogják megvalósítani.
Paraszthajszál néven kommentelő olvasónk hívta fel a figyelmet egy érdekes cikkre, ami a minap jelent meg a Volksfreiheit Népszabadság online hasábjain. A téma az iráni nukleáris veszély (hja, mi más?), a tartalom pedig a szokásosnál is méretesebb klisé/bullshit-halmaz. Ez…..
Huszti Szabolcs, az 51-szeres magyar válogatott futballista 2010 őszén hatalmas porfelhőt hagyva maga mögött lemondta a válogatottságot. Beszólt a kapitánynak, a sajtónak, majd magát istenítve kilépett, itt hagyott minket. Most eltelt két év, Huszti visszatért Németországba,…..
Monarch (törölt) 2012.09.29 18:53:15
@Hertelendi: Először is, a 32-es vébére alig könnyebb kijutni Európából, mint a 16-osra volt. Mivel főleg Ázsia, Afrika, Közép-Amerika stb. helyei javultak, nem Európa kapott extra helyeket.

Másodszor meg, Albert vagy Puskás akkori csúcsformájában se jutna ki (persze azt nem tudjuk, hogy most hogy edzenének, mit csinálnának), mivel a foci fényévekkel elhúzott az akkoritól. Az Aranycsapat tagjai meccsenként két-három kilométert futottak, most a világbajnok spanyoloknál szinte mindenki tíz fölött fut. Az még egy félamatőr focivilág volt, azt csak én teszem hozzá, hogy nyilván a maiak kokszolnak is.

Mindenesetre én úgy gondolom, Egervári válogatottja megverné az Aranycsapatot (persze anakronizmus az egész, mivel nyilván a mai focit látva az Aranycsapat is változtatna a játékán és az edzésmódszerein), mindenesetre a csapat javult, csak a mezőny még sokkal többet javult. Ami akkor bőven elég volt, annak a sokszorosa is most már nagyon kevés...
"Szeretném, ha az emberek látnák, hogy még egy olyan „könnyedebb” esetben is, mint az enyém, milyen el nem múló hatásai vannak a családon belüli erőszaknak. Szeretném, ha végre a társadalomkutatók, a szociológusok is felszólalnának az ügyben, ha kiderülne, hogy azok a…..
Monarch (törölt) 2012.09.26 12:02:23
@Zsolt_: Ha nem érted, hogy ez a történet miben manipulatív, akkor benned van a hiba.
A kutatások még nem bizonyították teljes mértékben a nemrégiben azonosított Jézus felesége evangélium valódiságát, ezért a Harvard Theological Review szerkesztője bejelentette, mégsem közlik januári számukban az eredményeket, noha az egyetem hivatalosan már hírt adott…..
Monarch (törölt) 2012.09.24 07:44:25
@Blogger Géza: Pont azért hagyta abba az érdekes résznél, mert az érdekes részbe sokkal könnyebb lenne belebuknia, mint így. Végülis az, hogy Jézusnak volt felesége (egy harmadik századi szekta szerint), az önmagában még nem hihetetlen. De minél több részletet árulsz el erről, annál valószínűbb, hogy hibát követsz el és lebuksz.
A világ egyik legdrágább focistája nem csak a pályán népszerű. Reklám és szponzori szerződéseivel elég pénze van ahhoz, hogy hódolhasson hobbijának, a luxusautó-gyűjtésnek. Megmutatjuk, mit tudott eddig összegyűjteni Cristiano Ronaldo. A portugál válogatott…..
Monarch (törölt) 2012.09.21 20:26:35
@hagyma: De miért pont a Céronaldó fizetését véleményezed? A vállalati vezérigazgatók ennél sokkal többet tesznek zsebre, és legalábbis megkérdőjelezhető, hogy ez mennyiben áll arányban a teljesítményükkel még a saját szakmájukon belül is. Főleg ha csődbe megy a cég, amit vezetnek. De ha csak semmi különöset nem hajt végre, akkor is. Egyébként legalább egy nagyságrenddel többet keresnek a vállalati CEO-k, mint az élsportolók és híres zenészek meg híres színészek együttvéve.

Persze ott is vannak zsenik (a vállalatvezetés messzijei és céronaldói), például Steve Jobs. Jobs elég jó termékeket rakott össze, bár az én esetemben a zene mozgatja az egészet (ha nem lenne iTunes, már rég váltottam volna), és annyira én nem vagyok elájulva a termékeitől. (Szerintem nem is igazán felhasználóbarátabb a sokat szidott Microsoftnál, sőt a Linuxnál se.) Azt tudjuk, hogy nem ő talált fel szinte semmit, amit neki tulajdonítanak (igaz, ő tolta a termékfejlesztést), de elfogadom, hogy valamivel jobbak lettek a telefonok, mint nélküle lennének. (Legalábbis amikor kijött az okostelefonjaival, akkor hirtelen sokat javult a telefonkínálat. Lehet, sőt biztos, hogy ez nélküle is bekövetkezett volna, csak esetleg néhány évvel később. Azért a telefonok folyamatosan egyre okosabbak lettek, az érintőképernyős technológia ismert volt, előbb-utóbb bárki megcsinálta volna. És a technológiák olyanok, hogy előbb-utóbb el is terjednek, ha valóban hasznosak.)

No de, akármennyit is ér Steve Jobs munkája, mégiscsak napi nyolc órát dolgozott. Az általa elvégzett munkát valamivel rosszabbul más is el tudná végezni. Amellett a munkájának eredményét nem kis részben a vak szerencse adta: Jobs maga se számított a nagy sikerre. Nyilván elvégezte volna fele- vagy harmadannyi pénzért is, nem? És még a madeirai szegényeknek se adott semmit...

A vállalati vezetőket azért hoztam fel példának, mert a juttatások növekedése nagyjából párhuzamosan zajlott az élsportolókkal, azaz miközben mondjuk az átlagbérek X-szeresükre emelkedtek, ezek juttatásai 10X-szeresre emelkedtek. És ahogy az élsportolók se voltak ennyire gazdagok mindig (azért már nyolcvan éve se haltak éhen), úgy a vállalatvezetők is valaha sokkal kevésbé kerestek sokat az átlaghoz képest.
A kormány 30 000 új álláslehetőséget teremtett egy teremgarázs parkolóhelyeinek újrafestésével. Ígéretet tettünk arra, hogy több ezer új állást biztosítunk a hazai lakosságnak, és ezt az ígéretet megtartottuk – jelentette be tegnap délután Matolcsy György egy…..
Monarch (törölt) 2012.09.15 22:11:50
@agyameldobom42: Butaság. A barokk és az előtti korszakban a zenészeket és zeneszerzőket valaki permanensen szponzorálta, emellett felkérésre írtak zenéket erre vagy arra. A barokk korszak után kezdett megjelenni egyfajta fizető koncertjáró közönség (kb. középosztály), ezért a klasszikus korszakbeli zeneszerzők már nekik is írtak, és aztán idővel ez egyre jellemzőbb lett. De a zeneszerzők pénzért írták a zenét, és pénzért adatták ki a műveiket, és marha rossz néven vették a már akkoriban is jellemző fekete, jogdíj nélküli kiadásokat.

Amiről te beszélsz, az ingyen a maguk szórakoztatására hobbiból csinált zene, az underground akármi zenei stílus, ami majdnem 100%-ban teljesen értéktelen, nemhogy háromszáz, de harminc év múlva se fogja senki hallgatni. Minél komolyabb a zene, annál nehezebb hobbiból csinálni, egyszerűen rengeteg időt és pénzt kell beleölni már magába a zenei képzésbe, ami nélkül egy komplex zeneművet esélytelen megírni, aztán az előadás megint egy probléma. (Bár a számítástechnika fejlődése ez utóbbit elvileg meg is oldhatja.)
Monarch (törölt) 2012.09.15 22:13:39
@agyameldobom42: Az ázsiai országban arról volt szó, hogy ásók rendelkezésre álltak, és az adott munkabérek mellett a költségszint nagyjából a markológépes szinten állt (a magasabb munkabért a megspórolt markolóköltség ellensúlyozta), míg a kanalas megoldás az adott reálbér mellett egyáltalán nem lett volna rentábilis.
Monarch (törölt) 2012.09.19 16:53:16
@agyameldobom42: Oké, néha hozzászólok ilyen témákhoz.

quoteinvestigator.com/2011/10/10/spoons-shovels/

Az idézet forrása valószínűleg nem Friedman, és nem voltak ott semmiféle munkagépek, pusztán hipotetikus kérdésként merül fel, hogy miért nem használnak gépeket. Pusztán hipotetikus alapon pedig simán lehet, hogy a gépek nem is voltak gazdaságosak - az viszont bizonyos, hogy a kanalak nem gazdaságosak.
Előzetes regisztrációhoz kötné Lázár János és Varga István közös törvényjavaslata a családon belüli erőszakot. A Fidesz nőtagozata üdvözölte Varga Istvánt, amikor a folyosón találkoztak. Giró-Szászötven András kormányszóvivő szerint tavaly Magyarországon saját…..
Monarch (törölt) 2012.09.19 16:36:46
@lobster thermidor: Amikor esik az eső, és közben süt a Nap, azt mifelénk úgy mondják, hogy veri az Orbán a feleségét.
Örülünk, Vincent? Háztartástan 2012.09.18 10:00:00
..
Monarch (törölt) 2012.09.18 12:51:56
@roli101: Meg a szoptatás miatt. A csecsemő kb. háromféle okból szokott sírni (plusz a bónusz az ok nélküli sírás), az egyik, hogy éhes-szomjas, amin a férfi nem tud segíteni, így eleve kiesik a kisgyerek gondozásából. A kisgyerek ezért is jobban kötődik az anyjához, mint az apjához, így még az elválasztás után is néhány évig anyásabb lesz. Viszont kb. hatéves kortól már az apa legalább olyan fontos, mint az anya, még ha nem is szolgálja ki annyira a gyereket (nem is árt, ha a gyerek megtanul magáról gondoskodni), én például kezdetnek a válóperes gyakorlatot megváltoztatva sorsolással dönteném el, hogy a gyerek a férjhez vagy a feleséghez kerül, a másik fél pedig fizesse természetesen a gyerektartást.