Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Preszkirptivizmus

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két korábbi tagja is betért az iszlám hitre a holland bevándorlásellenes, iszlamofób Szabadságpártnak (PVV). Geert Wilders szélsőséges pártja többeket "térít" az igaz hit irányába, mint a legtöbb mecset. Őrület...
Preszkirptivizmus 2019.02.06 09:28:34
Elképesztő iramban jelennek meg végre magyarul is az európai képregénykultúra legszebb ékkövei. És ez nagy szó, mert még a magamfajta geekek is hajlamosak sokszor azt hinni, hogy a nyakunkba szakadó hollywoodi szuperhősfilmes dömping miatt az egyszeri képregényvásárlót csak Batman, Pókember meg a…..
Preszkirptivizmus 2018.07.16 09:10:19
Milyen fényképezőgépet vásároljak? Talán a legsűrűbben ismételt kérdés a hobbi- és az amatőr fotósok körében. Készítettem egy videót, amiben ahhoz adok segítséget, milyen szempontok alapján, hogyan válassz gépet. Számolj le a tévhitekkel! Hozz okos döntést fényképezőgép vásárláskor! Amikor azon…..
Preszkirptivizmus 2018.06.04 12:08:46
@Fotósképző: igen, filmre fotozni tenyleg draga - pont az a lenyeg, hogy az ember ne fotozzon annyit. A digitalissal a kezdok ellonek 100 kepet egyvalamire, es mind rossz lesz - a filmessel meg lehet tanulni, hogy elobb gondolkozni kell, es aztan egy kepet csinalni, ami viszont jo. Papirkepet manapsag szerintem senki nem nagyittat - a negativot az ember elohivja otthon es bescanneli. Ha jo, akkor le lehet nagyitani a sotetszobaban magadnak (igen, ez is draga es foleg idoigenyes, viszont nagyon szorakoztato es kreativ).

Sok muvesz tenyleg filmeset hasznal, de ha mint amator fotozni akarsz, de nem a muveszetert, akkor minek? Az alom hogy mindennap ket eskuvot vegigfotozz apropenzert?
Míg Hófehérkének és Csipkerózsikának a mesékben szinte csak a külső tulajdonságait dicsérték, addig az újabb mesékben például Aranyhajnak vagy épp Merdia, a bátornak sokkal inkább a belső értékeit hangsúlyozzák a mesékben. A National Geographic ábráján  jól látható…..
Néhány évvel ezelőtt a norvég állami televízió szeretett volna indítani egy olcsó websorozatot, amin keresztül el tudják érni az a 20 év alatti korosztályt, ami egyre inkább telefont, tabletet és számítógépet nyomkod ahelyett, hogy a tévét nézne. Nem is költöttek rá túl…..
Ugyan már messze a tanévkezdés, de soha nem árt fejben készülni arra, mi lesz jövő szeptemberben. Az iskolaválasztás nem könnyű feladat, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Lássunk most egy kézzelfogható, univerzális módszert – tudományos alapokkal!..
Mostanra divat lett ezt a kiváló tehetségkutató műsort gyalázni, unalmas, nézhetetlen műsornak titulálni. Mindez azért van, mert a sok bávatag néző nem érti az RTL Klub finom iróniáját. Az RTL-nél profik dolgoznak, akik pontosan tudják, hogy ez a show eredeti formájában már nézhetetlen, ezért…..
Preszkirptivizmus 2016.11.30 12:50:56
A munkalehetőségek szaporodásával, egyre több hajléktalanként álcáskodó proletár települ föl Budapestre. Az aluljárókban hawájjznak és nézik teljesenhülyének a mélyszegénységhez tökbuta, naív és értetlen, könnyen befolyásolható budapesti közönséget. A Fényesfőváros születésihelyénél fogva…..
Forrás: Publicus Intézet Ha a címben feltett izgalmas kérdésre felelősségteljes és tényszerűen megalapozott választ szeretnénk adni, akkor bátran ki lehet jelenteni a következőt: – Tudja azt az a jó radai rosseb, illetve maga az öreg ördög, más azonban nem. Magyarország tisztes állampolgárainak…..
Szerintem már mind találkoztuk olyan, magát öndiagnosztizálás után gluténérzékenynek valló emberel, aki nagy hezitálás után, végül pont egy gluténtartalmú ételt vagy italt választ magának. Akik orvosilag diagnosztizált gluténérzékenyek, azok számára nem mond újat ez a cikk, mivel valószínűleg sokkal…..
A fougasse a franciák lepénykenyere, elsősorban Provence-hoz kötik, de minden régióban sütik. Levél vagy búzaszem formára készítik. Az olasz focaccia rokona: mind a kettő a Római Birodalom idején került a konyhákba. Olajbogyóval elsősorban délen készítik. A tészta a pizzatésztához hasonló, így…..
Robert Mapplethorpe New York Queens negyedében született 1946-ban, és szinte szó szerint kifényképezte magát kispolgári környezetéből, felkapaszkodott a New York-i szubkultúra pereme fölé, egészen a csúcsig – és ezt a döbbenetes pályafutást csak részben magyarázza befolyásos barátjának, Sam…..
Preszkirptivizmus 2016.02.18 18:21:11
Andrés Velasco közgazdász, volt chilei elnökjelölt és pénzügyminiszter a Project Syndicate-en megjelent véleménycikkében ír a közelmúltbéli dél-amerikai választások politikai jelentőségéről. „Kettővel csökkent a világ legrosszabb kormányának címéért versenyzők száma…..
„Uram, Seregek Istene, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk!” (Zsolt 80)   Egy templomba járok Orbánnal. Vagyis én többnyire járok, ő többnyire nem. Sok a munka, Fidesz kongresszus, ilyenek. Pedig jó lett volna, ha ott lett volna, talán…..
Bevándorlás és terror nem függ össze. Hanem ugyanaz. A kettő inkább intenzitásában különbözik, lényegében nem. Persze állításom magyarázatra szorul, s természetesen nem is maradok adós vele, ám mielőtt belemelegednénk, vegyük a kategorikus szillogizmusok egy szép…..
Preszkirptivizmus 2015.11.19 09:21:45
Esti falásrohamok megszüntetése Rengeteg ember küzd ezzel a problémával, de valójában egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád. Gyakorlatilag a reggeli hiánya okozza ezt az állapotot. Ha az ember nem reggelizik, akkor a test egy idő után megszokja ezt és nem is leszünk éhesek reggel,…..
Drága Szerelmem! A Brazíliai Világbajnokság hamarosan elkezdődik. Hadd osszak meg veled néhány szabályt, amelyek betartása a szépséged és kapcsolatunk megóvásának a záloga. Jól hallottad! Ezek nem javaslatok, ezek szabályok! 1. Június 12 és Július 13 között a TV az enyém!…..
Preszkirptivizmus 2014.06.06 16:04:15
„Ma tíz magyarból nyolc bizonytalanságban él, a maradék kettő meg külföldön…” Ismeretlen Facebook-huszár Ha volt, akkor is rég volt már ilyen: fél évvel a választás előtt a „nincs kire szavaznom”-hangulat uralkodik a választópolgárok értelmesebbik, még nem…..
A közgazdász szerint a jövedelmi egyenlőtlenségeket nem úgy kell kezelni, hogy az államok keményen megadóztatják a gazdagokat, hanem úgy, ha minél jobb, minél elérhetőbb oktatást biztosítanak a szegényeknek.Naponta olvashatunk elemzést arról, hogy az Egyesült Államokban – és…..
Eléggé elterjedt nézet a kapitalizmusnak felróni a társadalomban jelenlévő problémák jelentős részét. Kétségtelen, hogy ennek a rendszernek is vannak hátulütői, de korántsem ez az oka sok rossznak, hanem ellenkezőleg, ezen problémák túlnyomó részben pont a kapitalizmus…..
A Dubai Ogilvy nagy port kavart sajtóhirdetése görbe tükröt tart a világnak: a nők ellentmondásos helyzetére, az egyenjogúság sürgető kérdéseire hívja fel a figyelmet. A készítők a Google segítségével kendőzetlenül mutatják be azokat a szexista sztereotípiákat, amelyek…..
Preszkirptivizmus 2013.10.21 16:34:42
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "ahol nincs férfi, nincs nő, nincs ember, nincs Isten, csak buzik flangálnak fel és alá femininácik vezényszavaira" - ez unironikusan jol hangzik, mikor vezetjuk be?
Mert csak feldühítenéd magad, azt pedig igazán nem vennénk a szívünkre. A mai posztban megmutatjuk az elmúlt bő másfél évtized legjobb, legütősebb rasszizmus ellenes hirdetéseit. A nyitóképre még majd visszatérünk, de haladjunk több-kevésbé időrendben. A Benetton mindig…..
Preszkirptivizmus 2013.10.03 09:36:20
@ComLo: nem tudom, en mar elkoltoztem :) ki van meg otthon???