Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fabikat

297 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan itt a karácsony. Ideje gondoskodni az ajándékokról is. Nálunk mindig kerül könyv is a fa alá, ez elmaradhatatlan része a mi ünnepünknek. Ezért gondoltam úgy, hogy a napokban ajándéknak való könyveket is hozok nektek. Először is három olyan kiadványt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani,…..
Kicsibácsi és Kicsinéni egy aprócska dióban laknak „gyermekükkel” Imikével, a kis bádognyúllal. Ez így elsőre elég elrugaszkodottnak hangzik, de másodjára is az. Az ő életük egy cseppet sem szokványos. Otthonuk hol ide, hol oda gurul, erdőkön és sivatagokon át. Eközben e három lakó éli furcsa…..
A Pagony Kiadónál ismét új része jelent meg a 3-5-8 perces meséknek. A történetek ezúttal a dzsungel tematikája szerint lettek összeválogatva. A mesék többsége  az esőerdőben játszódik. Szereplői az idelátogató vagy itt élő gyerekek, szüleik vagy nagyszüleik, a vad állatok, de azért akadnak mesebeli…..
Hű, hol is kezdjem Wéber Anikó A Palántasor rejtélye című könyvének bemutatását, hiszen több okból is nagyon tetszett nekünk. Egyrészt egy kicsit féltem, hogy az első rész ismerete nélkül megfogjuk-e érteni a regényt, most már tudom, hogy teljesen alaptalanul. A cselekmény megismerése közben ezen…..
Évszakokon át kalandozhatunk a nádtengerben Berg Juditnak köszönhetően. Ha 5-10 éves gyerek anyukája kér tőlem olyan mesét, amely estéről estére szórakoztatja gyermekét, első körben biztos, hogy a Lengemeséket ajánlom. Még soha nem mondta senki, hogy nem tetszett volna csemetéjének a mese . Hogy…..
Az egyik legkülönlegesebb hazai illusztrátor Szert-Szabó Dorottya. Az általa illusztrált könyvek intenzívek, színesek, kedvesek és főleg gyerekközpontúak. Az egyik legkedvesebb gyerekverses kötetünkhöz is éppen ő készítette a szebbnél- szebb rajzokat. A versek központi témája az állatok. Nem kisebb…..
Az óvodában „élő” gyerekek közössége, egy a mi felnőtt világunk miniatűr leképezése. Ugyanúgy teremtenek kapcsolatot, élik hétköznapjaikat, tevékenykednek, alkotnak, mint mi felnőttek. Úgy viselkednek, amit mitőlünk láttak. Azokat a normákat alkalmazzák, amelyeket tőlünk tanultak. Ezért is olyan…..
Lotti egy 13 éves tinédzser, aki édesanyja halála után kettesben él édesapjával Budapesten. Az apuka ügyvéd, munkahelyéről több hétre Franciaországba küldik dolgozni. A kislányt addig távoli rokonaira bízza, ám az cseppet sem örül az új nyári programnak. Az ódon házban csupán a 90 éves dédnagymama…..
Őszi könyves gyűjteményünket ezúttal a Móra Kiadó kínálatából állítottam össze. Persze a kiadó oldalán ennél sokkal több képeskönyvet találunk ebben a témában, de én most a legfrissebb könyvek közül szemezgettem nektek. A hazai könyvpiac egyik legnagyobb múltra tekintő kiadójánál,már szépen…..
Csodálatos színekben pompázik az ősz és legalább ennyire színes a könyvkiadók őszi kínálata. A következő napokban összeállításokat mutatok nektek egy-egy kiadótól, amelyek hangulatukban, színükben vagy témájukban tökéletesen passzolnak ehhez a színes évszakhoz. A Pagony Kiadó gyerekek igényeihez…..
Gyönyörű napsütéses hétvégénk volt. Mi sem tétlenkedtünk a házban, hanem hatalmasat sétáltunk a közeli kastélyparkban, ahol gyönyörű platánok, tölgyek, fenyők, gesztenyefák alatt gyűjthettük a terméseket és szívhattuk magunkba a friss őszi levegőt. A kirándulásra magunkkal vittem a Babilon Kiadó…..
Gerald Durrell igazi irodalmi klasszikusnak számít. Számos irodalomtankönyv idéz műveiből, hiszen azok a gyerekek nyelvén szólnak és olyan témákat is dolgoznak fel, amely az érdeklődésükhöz illik. Általában az élővilágról írt, hiszen a vadvilág volt a rögeszméje. Az állatok megismerése és védelme…..
Berg Judit az egyik kedvenc kortárs írónőnk. Rengeteg mesét és meseregényt olvastunk már tőle. Általa eljutottunk már a Nádtengerre, de Egérvárba is, megismerkedtetett a lengékkel, tündérekkel és az egér hajósinasokkal . Legújabb kedvencünket is neki köszönhetjük, ez pedig a Két kis dínó című…..
Az idei évben sajnos elmaradt a családi nyaralás, de Bartos Erika könyve némiképp kárpótolt minket. A már jól ismert Brúnó karakter ezúttal otthonát a Balaton környékét mutatja be nekünk. A három éves kisfiú Tihanyban él családjával, amelynek nevezetességeit rögtön az első mesében számba vesszük. A…..
Napjainkban rengeteg gyermek nevelkedik csonka családban, nekik nyújt vígaszt Vajda Éva könyve. Alexandra szülei közös gyermekfelügyeletet gyakorolnak és bár a gyermek mindkét szülőjét szereti, mégis lelkén nehéz súly van. Igazából sehol sem érzi otthon magát. Ha édesanyjánál van apja hiányzik neki,…..
Rendkívüli történetet olvashat az, aki A Nap Őrzője című könyv elolvasására vállalkozik. A Cser Kiadó  gondozásában megjelenő könyv már a kézhezvétele pillanatában elrabolta a szívemet. Kívülről rendkívül impozáns borítót kapott, amely az arany és a zöld színeiben pompázik. Belül pedig az egyik…..
Már tudjátok rólam, hogy a gyerekkönyvek ásza, a mesék mellett, nálam az ismeretterjesztő könyvek. Ezért legalább annyiszor forgatjuk őket, mint a csodavilágba repítő társaikat. Szeretem, ha egy könyv nem csak szórakoztat, de tanít is valamit. Domi nyári olvasmányai közül éppen ezért a HVG Kiadó…..
Csak úgy nyüzsögnek kertünkben a szorgos méhecskék, egyik virágról a másikra szállnak. Mi pedig óvatosan leskelődünk utánuk. Megfigyeljük, hogyan gyűjtik apró lábaikra a finom virágport. Este pedig jól átbeszélünk mindent és bőszen tanulmányozzuk a Scolar Kiadó  nagyszerű könyvét, a Méhek titkos…..
Nem leszek álszent! Bevallom néha megengedem a gyerekeknek, hogy tévét nézzenek. Szigorú szabályok között. Naruska kedvenc tévémeséje Bing nyuszi. A Móra Kiadó gondozásában szerencsére könyv formájában is megjelentek a tévés epizódok, amelyekből már többet meg is vettem a lányoknak. Legutóbb azonban…..
A Gutenberg Kiadó könyveit mindig jó kézbe venni, hiszen árasztják magukból az igényességet. Nincs ez másként a nemrégiben megjelent Egyformázni, különbözni című Balázs Imre József által alkotott verseskötettel sem. A könyv lapjai telis-tele vannak Márton Éva gyönyörű, légies és játékos képeivel,…..
A Móra Könyvkiadó  újdonságát egy szépséges mesekönyvet szeretnék most megmutatni nektek. A könyv az Esti mesék kincsestára címet kapta. Illik is rá, hiszen telis-tele van elalvás segítő mesékkel. Egészen pontosan 8 cuki állatmesével, melyek amellett, hogy szórakoztatóak mindegyikük tartalmaz…..
A tündérek világa egy misztikus hely, ahol jótét szerzetek a természet egyensúlyának megtartásáért és annak védelméért cselekednek. A Móra Könyvkiadó csodaszép könyve éppen ezt a rejtélyes világot és annak lakóit mutatja be a gyerekek számára. A kiadvány gyönyörű. Benne az aprócska szárnyas lények,…..
Állatokról szól, színes és rengeteg kinyitható ablakot rejt a Móra Könyvkiadó  újdonsága az 50 érdekesség az állatokról. Ezen okok miatt lett egy pillanat alatt kislánykáim egyik kedvence  ez az ovis és kisiskolás korosztályt  célzó ismeretterjesztő könyv. A kiadvány mindössze 10 oldalas, benne 5…..
Mennyire meghatározó tud lenni egy gyermek életében egy jó könyv, arra akár én is lehetnék a jó példa. Amikor az általános iskolában a mondákról kezdtünk tanulni erősen ajánlott volt Lengyel Dénes Régi magyar mondák című könyvének megvásárolása. Édesanyám meg is vette nekem és én csak faltam a…..
A legtöbb könyvajánlóm óvodás vagy kisiskoláskorú gyerekeknek szól. De azért hébe-hóba hozok olyan kiadványt is amely az anyukákat vagy a tiniket célozza. A Hogyan mondj igent vagy nemet? című Scolar Kiadó könyv, pont ezen utóbbi korosztályoknak lehet nagyon hasznos. Tehát, ha van kiskamasz…..