Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lesley

782 bejegyzést írt és 1439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
minden belefér szánalom 2020.02.19 11:07:00
minden nap beszélünk. szánalomperceknek hívom, amit velem töltesz. te vajon hogy hívod? az életem töltik ki ezek. ami közte van, csak csupasz magány, több-kevesebb sírással.  napom = szánalompercek 0,7% + 99,3% köztes lét, kapcsolódásra várás...
minden belefér hétfő 2020.02.17 11:09:00
új hét új kezdet újrainduló szorongás..
minden belefér 30 év 2020.01.28 09:58:00
30 éve élek itt, Magyarországon, és 13,5 éltem Sepsiszentgyörgyön44 leszekvagyok egyedül élek egy nyaralóban  erre jutottamgyökértelenül feleslegesen, mint kandisznón a csecs  ..
Budakeszi Dugóhúzó néven indult új civil kezdeményezés, amely a település közlekedési anomáliái közt szeretne rendet vágni. Kezdve a reggelente a főváros felé kialakuló dugóval, hogy a gyökerénél ragadják meg a legfőbb problémát. ..
A tavaszi füvesítést a legtöbben még csak mostanában tervezik, aki még nem állt neki a műveletnek, jobb, ha hamarosan hozzákezd, mert pár hét múlva már biztosan megengedi az időjárás, hogy egyre többet tartózkodjunk a kertben. A füvesítéssel kapcsolatos tudnivalókról…..
szerző:nemisvagyokhülyegyerek Mindjárt itt a Július 8.-ai Józsefvárosi választás. Vasárnap szerintem nem az fog kiderülni, hogy a nagy összefogósdi működik-e vagy sem, hanem az, hogy az emberek akarnak-e akár csak egy kicsit is fityiszt mutatni a hatalomnak. Ugyanez volt korábbi próbálkozások…..
Évek, de talán évtizedek óta mérgezik a józsefvárosiak földjét, vizét, levegőjét. Egy vegyiüzem az elkövető, de Kocsis Máté és Sára Botond a cinkosuk. Több mint 15 hónappal ezelőtt robbantottam ki a botrányt, amikor a Tisztviselőtelepen évek óta "megszokott" bűz elviselhetetlenné fokozódott, többen…..
Rapa73, a hazai graffiti mozgalom egyik legelső úttörője az utóbbi évtizedben a festékspray-t kerámia égető kemencékre cserélte és műhelyében abszolút elsőosztályú csempéket és dísztárgyakat készít, melyekkel az utca embere is találkozhat itt-ott a városban, ha felemelt fővel jár. Praktikus. Jómagam…..
Lesley 2018.03.30 20:16:36
A kétfarkú kutya-jelenségről akarva-akaratlanul is egy 50 évvel ezelőtti jelenség jut eszembe. 1969-ben öt brit tehetség létrehozott egy különös társulatot, mely aztán a Monty Python Repülő Cirkusza néven vált ismertté az egész világon...
Lesley 2018.03.21 17:07:50
Rég írtam már, főleg rég írtam az ellenfelekről, de a mögöttünk hagyott hét hírei újra bizonyították, hogy az MSZP épp olyan, mint egy elefánt: nehezen tanul és könnyen felejt. Bár mára mindent elhomályosít Botka lemondása, ezt a cikket már előtte elkezdtem írni, de ma délelőtt kihúztam azokat a…..
Lesley 2017.11.21 09:16:59
@jt: és még mindig nem javítottad...pajtikám, ez "jól" megmutatja a jellemed: valótlant állítasz, majd hazudsz a korrigálásról, és még neked áll feljebb :)
Lesley 2017.11.21 11:51:19
@jt: kevered a fogalmakat, pajti: ha tévedésed kijavítod, az nem cenzúra...

sebaj, politikus vagy - azoknak mindent lehet :)
Először is: tisztelet a ligeti hősöknek, a ligetvédőknek. Köszönjük Nektek, minden városlakó nevében! Jó itt veletek! Jó, hogy itt vagytok – s nem Ibizán buliztok Habonnyal, Londonban Lázárral vagy az Azori-szigeteken Mengyi Rolanddal, alias Voldemorttal. Én mindenekelőtt 3 ember miatt vagyok…..
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nem tanul semmit: már megint zéró társadalmi egyeztetés, már megint favágás. A törvényt betartják, a lakosságot meg leszarják. Az eddigi kb 300 nem volt elég, jön még 26+3 fa kivágása. Az elmúlt 3 évben már számtalanszor megírtam, hogy ezt a gyakorlatot követik,…..
Lesley 2016.09.24 11:59:53
@szemésfül: kire gondolsz, ki követelje? választott ellenzéki képviselők? dolguk lenne? érdekli őket a egy-egy blogposzton kívül?
fidesznek dolgozik mind
Danada-Rimán Edina, a csak elvileg független józsefvárosi jegyző, Kocsis Máté embere adta ki a jogszabálysértő birtokvédelmi határozatot (a Kormányhivatal a legfideszesebb önkormányzatot, a VIII. kerületet jelölte ki). És a rendőrök állítása szerint ő volt az, aki személy szerint (!) is ismeri a…..
A 2015-ös költségvetési zárszámadás melléklete egy lista, hogy mely követeléseket írták le veszteségként, mint behajthatatlant. Ebben a listában egy régi ismerős került elő, egy régebben a Szentkirályi utcai Vaskapu nevű "nagykoalíciós kocsmát" üzemeltető Alnair kft csaknem kétmilliós tartozásától…..
Lesley 2016.06.07 09:59:07
@vajdapeterutca: kár ezekre a szót fecsérelni, saját zsebén nem lát túl egyik sem..:(
8ker Kikapcsolható kamera 2016.05.16 17:05:18
Eleged van abból, hogy mindenhol megfigyelnek? Unod, hogy nem tehetsz két lépést úgy, hogy valahol ne látnának? Kamerával figyelik a kamerákat is?? Nem kell a totális kontroll?  Itt a megoldás: kikapcsolható kamera!    Hát nem csodálatos? Tetszés szerint kapcsolhatod a kamerát…..
A Józsefvárosi Önkormányzattól hivatalosan is kikértem, s végül a mai napon meg is kaptam az Orczy-kert fáinak kivágásáról szóló határozatot (eddig csak a hirdetmény volt nyilvános). Ez talán annak is köszönhető, hogy korábban írtam az Ombudsmannak, s ő a Föld napján külön állásfoglalásban állt ki…..
Lesley 2016.04.26 10:59:32
image.online-convert.com/convert-to-jpg ezzel át tudod a pdf-et alakítani képpé, amit fel tudsz tölteni olvashatóan
Jóestét. Mint arról előző posztunkban CBFM már beszámolt, csütörtökön (március 3-án) megint ült egyet a képviselő-testület, az ülésen a polgi sza- vazásra bocsátotta a Szigony utca nevének levédéséről szóló előterjesztést. Aztán az lett az eredmény, ami a képen is látható. A napirenden többek között…..
Lesley 2016.03.06 10:23:19
@vajdapeterutca: jajj, hát a PÉNZÉRT, mi másért...a többiek meg várják a sorsuk, hátha leesik nekik is valami kis konc...
remélem a következő választáskor ákoska már narancsszínben indul, megmutatva igazi politikusi kötődését:a PÉNZHEZ
Nos, csoda történt, 2015. decemberére felújították a Baross kocsiszín (Baross u. 132., épült 1889.) FiDo tér felöli oldalának homlokzatát (Magdolna utca vége). Nem tudom, hogy lehet-e ennek köze ahhoz, hogy ősszel itt forgattak egy külföldi filmet, amihez egy egész kis kora újkori várost építettek…..
Nos, itt is van a hét vége, nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk (Évvégi kíváncsiskodás) miatti rövid „szünetelés” eddig tartott, de nemsokára részletesen is írunk az ottani számokról, adatokról. Most viszont arról, hogy – egyáltalán nem meglepő módon –…..
Az éghajlatváltozás, a globális felmelegedés tényét nemigen tagadja már senki. De olyan távoli… Vagy mégsem? Ha az nem hangzik Neked elég drámaian, hogy a Dél-Dunántúl bükkösei és a Zselic gyertyános-kocsánytalan tölgyes területei jelentős pusztulást szenvedhetnek el a…..
Lesley 2015.11.29 12:25:04
@Éhes ló: ezek 10+ éves doksik - valami frissebbet nem tudsz?
Évek óta épülnek állami beruházásban a Ludovika campuson a Nemzeti Közszolgálati Egyetem különböző épületei. Orbán Viktor rendszeres vendége az évnyitóknak, azaz az egyetem fontossága legalább is közelíti a foci vagy az ulti fontosságát. Így erre Kocsis Máté polgármester…..
Lesley 2015.10.15 17:02:53
Lesley 2015.10.18 09:16:38
@jt: politikuskám, érdekelnek ezek téged, vagy csak a saját öt perc hírneved miatt csinálod???
vagy csak több pénzt szeretnél a KocsisMálétól...
Borús, esősnapi utózönge A mi kráterünk poszthoz: ilyen jelenleg a Karácsony Sándor utcánál a Teleki téri buszmegálló. Pedig most nem volt vihar, se árvíz, se monszun, ez csak a szürke hétköznapok kerületi valósága. A minden sarokra kihelyezett Józsefváros újjá-…..
A Népszínház utca színes, szagos eleje - Íme a bizonyíték, hogy mi is takarítunk a Bacsó Béla utcában! A gond csak az, hogy kis idő múlva ugyanaz a szag és látvány fogadja az arra járókat... Ingyenes nyilvános WC-t a Blaha Lujza térre! (Fotó: Csécsei Ilona) Helyszín: Bacsó…..
Lesley 2015.09.23 09:07:43
nu?
Tegnap este/délután lett volna a nagysikerű (lásd.: iszós, hangoskodó bevándorlók) Kesz- tyűgyári lakossági fórum folytatása. Nem lett. Mátyás téri fórum helyetti ajtófelirat. Okot nem írnak, elnézést nem kérnek. Nincs változás. (via - Virág Tamás) Sebaj. A potyára…..
8ker Szaros ünnep 2015.03.19 11:24:11
A március 15. Ünnep alatt a Múzeum utca és a Kiskörút kereszteződésénél álltunk, ahol is iszonyatos fekália bűz kavarta fel az emberek gyomrát. Ott van egy WC a föld alá rejtve, talán onnan jött - aztán közelebb kerülve láttuk, hogy nincs is nyitva, de a lépcsője tele van…..