Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koncz.janos

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az már kiderült, hogy minőséget szeretnénk felár megfizetése nélkül, de mi a helyzet a vasúton a minőségi szolgáltatásnak még az expresszvonatnál is régebbi megfelelőjével, az első kocsiosztállyal?Régi korok embereinek motivációit már nehéz lenne feltárni: vajon miért…..
koncz.janos 2013.03.19 13:20:15
én elég gyakran szoktam 1. osztályon utazni, pedig nincs arcképesem, Start Klub VIP kártyám és vasutas rokonom sem. Nem kell érte sokkal többet fizetni, de szinte mindig megéri. Pár száz forintért kényelmes(ebb), állítható ülésen lehet utazni, és a lábam is elfér :) Én még az Amx kocsikat is szeretem, szerintem nem kényelmetlenek benne az ülések. A komfortkocsi meg szinte a csúcs :) forgatható, dönthető fotelek, kisasztal, klíma, büfé, ...

A problémát a bérletek árazásánál látom. Budapesten lakom, de Győrbe járok egyetemre, ezért erre a szakaszra bérletet szoktam venni. Ez 2. osztályra 9650 Forint, 1. osztályra pedig 33800. Ennyit sajnos nem tudok rászánni. A 2. osztályú bérlet árának 350%-a az első osztály.. ha reális ára lenne, én is, és szerintem sok más utas is biztosan 1. osztályú bérletet venne, de jelenleg úgy is jobban járok, ha alkalmanként megveszem a kocsiosztálykülönbözet árát.

És hogy a rövidebb utakról is legyen szó: amíg Budapesten belül ingáztam sokat, Kelenföld és Déli között vonatoztam naponta. Erre a szakaszta kb. 1000 Forintért lehetett havi kocsiosztály különbözeti bérletet venni a Budapest Bérlet mellé, ami szerintem megérte. Ugyan csak 7 perc a menetidő, de kényelmesen le tudtam ülni ezalatt is :) Persze nyilván nem sokan vannak akik ilyen rövid távon is 1. osztályon utaztam (de én már találkoztam ilyen utasokkal, tehát nem vagyok egyedül), viszont igény mindenképpen van rá.
Azt adom! Így kell netezni! 2011.04.04 23:30:00
koncz.janos 2011.04.07 17:59:01
@szlaceee: ezek nem fényképek, hanem max. 100 képpont széles grafikák, aminél az a lényeg, hogy egymás mellett legyenek. Meghatároztam a szélességet, az Eplorer egyből megértette, de a Firefoxnak akármit írok be, egy idő után mindig tördeli... :S
koncz.janos 2011.04.11 14:50:50
@Gery.Greyhound: Lehet a marque-t szépen is használni :) Am ez nem mentség, attól még kéne ismerni a Chrome-nak is...
A MÁV profi a diszkrimináció terén. Régen lehetett állni másodosztályú jeggyel az 1. osztályú kocsiban. Most nem lehet. És a jófej kallerek nyírják is ezért az utasokat. Az már lényegtelen, hogy a szardíniásdoboz kong az ürességtől ahhoz képest, hogy a 2. osztályú kocsik…..