Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suski

0 bejegyzést írt és 1214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemzeti konzultációt hirdet Orbán Viktor a hajléktalankérdésről: az Alkotmánybíróság november közepén alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a szabálysértési törvénynek azt a rendelkezését, amely szabálysértéssé minősítette a közterület…..
Micsoda? Rendszerkritikus zsenge lánykákat vet börtönbe Putyin rendszere? – horgadhattak fel sokan nemrégiben, amikor a világ körül elterjedt a Pussy Riot punkbanda akciójának és az azt követő bírósági eljárásnak, majd az ítéletnek a híre. Sokan megrekedtek az első…..
suski 2012.08.21 15:31:16
Természetesen a nyugati világsajtó azért sír a pussy riotért, mert a célpontjuk Putin és a hagyományos egyházak. A szólásszabadság mindjárt nem olyan fontos, ha másféle szent tehenek a provokáció tárgyai.
Vajon miért nem hallottunk az internetes írásaiért börtönre ítélt finn Seppo Lehto-ról, vagy a blogbejegyzésért pénzbüntetést kapott Jussi Halla-aho-ról?

en.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho

"On 27 March, 2009, the Helsinki District Court ordered Halla-aho to trial on charges of ethnic agitation as well as breach of the sanctity of religion. The charges arose after Halla-aho posted remarks related to the sentencing of Seppo Lehto on his blog Scripta. In the course of the remarks, Halla-aho said the prophet Muhammad was a paedophile, and Islam is a religion of paedophilia, because Muhammad had intercourse with his 9-year-old wife and according to Sunnah Mohammed's life is exemplary in every way. He also asked if it could be stated that robbing passersby and living on taxpayers' expense are cultural and possibly genetic characteristics of Somalis. This was stated in sarcastic response to a Finnish columnist that wrote that drinking excessively and fighting when drunk were cultural and possibly genetic characteristics of Finns.[34][35]

On 8 September, 2009, the District Court convicted Halla-aho of disturbing religious worship, and ordered him to pay a fine of 330 euros.[36] The charge of ethnic agitation was dismissed. In October 2010 the Court of Appeal agreed with the District Court's conviction.[37] Both the prosecutor and Halla-aho appealed the case to the Supreme Court.[38] The Supreme Court granted a leave to appeal in May 2011.[39] In a judgement given on the 8th of June 2012, the Supreme Court found Halla-aho guilty of both disturbing religious worship and ethnic agitation and increased his fines accordingly"

en.wikipedia.org/wiki/Seppo_Lehto

"On 30 May 2008, the Tampere District Court sentenced Lehto to two years and four months imprisonment. Lehto was charged with nine counts of gross defamation, inciting ethnic hatred and religious blasphemy against Islam. The defamations included sexual slander towards the victims, claiming the victims to be guilty of fabricated crimes and writing disturbing material as if they were written by the victims (Identity theft). Some blog entries were also inciting to violence against the victims. Over 40 blog sites were closed by the court's decision. Lehto had previously served a suspended sentence for defamation and was under probation, which means that his three-month sentence will become mandatory"

Finnországban börtönnel kezelik a kurucinfó problémát. Senki nem sír a szólásszabadságért, aki meg igen, annak még odab.sznak egy kis pénzbüntetést, aztán kuss van. A Guardian és Európa hallgat. :-))
  Kedvenc gyermekvédő szervezetünk, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete ismét hallat magáról, a téma természetesen most is a nyelvvizsgával nem rendelkező tanulóifjúság kirekesztettsége a diplomások klubjából. A felnőtt emberek szüleit (is) tömörítő…..
  Gyurcsány Ferenc távozott a magyar közéletből. Talán nem örökre, de hosszú időre – függetlenül attól, hogy a Fidelitas vagy a Jobbik ezt követeli-e tőle, vagy sem. Kérdés, hogy belátja-e ezt maga is, vagy tovább küzd, rakkol a pályán, űzi-hajtja a pettyest,…..
suski 2012.04.30 08:51:03
@ubi01: "Arról kéne regélni, hogy ez a drága kormány teljesen tönkreteszi a megélhetést ebben az országban! Erről kéne papolni, nem másról!
>"

A megélhetés tönkremeneteléhez éppenséggel sok köze van kurcsányinak.
- annak a maszopos csürhének, aki ezt a mocskos trógert betolta ME-nek
- azoknak, akik nem vették észre már azonnal, hogy a pofájára van írva a beteglelkűség és képesek voltak rászavazni. Rohadt sok forintunk és évünk ment rá erre a minden képzeletet alulmúló gátlástalan féregre. Nemtom milyen más országban lehetett volna miniszterelnök egy ilyen nyilvánvalóan alkalmatlan és nevetséges ember. És a tetves média még mindig ezzel a foglalkozik.

Amúgy gratula a HVG-nek is, mert ha nincs Schmitt-ügy, akkor ez sincs...
  A fővárosi közterületek használatáról és rendjéről szóló rendelet módosítását kezdeményezte öt fővárosi kormánypárti képviselő, Bagdy Gábor, Németh Zoltán, Németh Szilárd, Pokorni Zoltán és Tarlós István. A helyszínen kiosztott előterjesztés…..
suski 2012.04.29 12:31:41
@is: "a tengelyterhelés a negyedik hatványon károsítja az utat (kétszer akkora terhelés 16-szor akkora károsodás)
"
:-))))

Ennyi erővel a padödö páros ne sétáljon az amúgy is rozoga járdáinkon, hiszen minimum 10. hatványon károsítják az utat :-)))

Amúgy meg feleslegesen izmoznak, mert önkormányzati rendeletekkel nem lehet felülírni ezeket a törvényeket, nem is értem minek csinálnak hülyét magukból...Tényleg nem lehet kibírni azt az egy napot, míg végigriszálnak az Andrássy-n...?
suski 2012.04.29 12:34:02
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára:

hehe, de abban élsz, mert a hagyományaink keresztények pl. karácsony van, ramadán, sok feleség nincs..
suski 2012.04.29 12:41:45
@p0wer: "DE az nálam is kibaszta anno a biztosítékot, hogy milyen magamutogató felvonulássá vált ez 4-5 évvel ezelött. Nemtudom hányan emlékeznek a rózsaszín bibliás esetre de nekem még tisztán megvan az"

én csak azt nem értem, hogy akit nem érdekel:
- minek megy oda
-minek nézi meg a tudósításokat
-minek nézi meg a fotókat ...

Hogy utána jól fölháborodhasson?
Az egész cirkusz nem ér annyit. Persze a kopaszoknak jól jön , mert bekerülhetnek a világ médiáiba, ha megjelennek ott bakancsokban és döngetik, a kordont...
  30, azaz harminc százalék. Kis híján ennyit kaptak a jobb- és baloldali szélsőségesek a francia elnökválasztás első fordulójában. Aggasztó szám. Főleg úgy, hogy a középpártok szavazóinak egy része nyitott a radikális üzenetek felé. Sarkozy elnök például nem…..
suski 2012.04.27 11:05:38
@Übermayer: "rettegésre semmi ok, a francia választási rendszer azt is biztosítja, hogy hogy egy politikai erő mégha meg is kapta a szavazatok majd 20%át, ne jusson be egyetlen képviselője sem a parlamentbe ;)
"

Akkor a demokráciadeficit miatt is marhára aggódnunk kell. Martonyi sürgősen küldje meg a pontokba szedett ajánlásait a választási rendszer átalakítására, a mazsihisz antiszemitizmus ellen tiltakozó jegyzékéhez mellékelve.
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Lovas István (Magyar Nemzet) írását olvashatják.    „Ha el akarod érni a Holdat, célozd meg a Napot” (Patrick Nyrishema, Ruanda információs és technológiai…..
suski 2012.04.26 09:36:01
@bervas: "A lényeg tehát, hogy vegyünk át kész receptet. Húzzunk szimpatikus szabó által készített elegáns ruhát a kicsit torz, kicsit mutáns magyar Quasimodóra, és attól mindjárt szép és délceg János vitéz lesz? "

Pont a lényeg nem esett le, mert Lovas azt írja , hogy a teljesen más kultúrájú Ruandában is működött.

"Az IMF meg EU-féle modell vélhetőleg nem jó, mert buta nyugatiak találták ki. "

Hö? Hol a f.szomba működik szerinted a eu és az imf remek modellje a válságban...? 4 éve kínlódunk a kilábalás legcsekélyebb jele nélkül, újabb és újabb országok felett lebeg a csődveszély. Azért nem jó, mert nem működik és nem azért, mert nyugati.

Amúgy a cikkhez: csak az a probléma, hogy se Szingapúrnak se Ruandának nincs olyan felkent csürhe a feje felett, aki beleszólna, hogy ki hány évesen menjen nyugdíjba stb. Úgyhogy csak ennyi a különbség. Biztosra veszem, hogy a szingapúri receptet nem fogják eu konformnak találni...Kilépni persze mindig lehet.
suski 2012.04.26 20:08:18
@vizipipa: "Szóval ne számíts arra, hogy 10 évnél hamarabb érdemi javulás lesz.
"
A magyar társadalomnak, főleg az alsó bugyrainak nincsen még 10 éve arra, hogy kivárja, amíg leereszt a lufi. Úgyhogy vmi mást kell kitalálni.

@Doomhammer: "Erdemes megnezni az exportcikkeket: kave, tea, asvanykincsek (on es wolfram) es virag. Igazi kitoresi recept Magyarorszagnak is. "

Miért gondoljuk, hogy a szingapúri tanácsadók nem vennék figyelembe a helyi sajátosságokat és afrikai receptet írnának Mo-nak is...? Mégis mit veszthetünk?
Amúgy pedig a jelenlegi eu keretekben és adósrabszolgaként nagyon szeretném tudni, hogy mi lehetne egy sikeres recept. Mert akármit kigondolnak, az tuti beleütközik vmi eu-s szabályba, vagy pénz nincs hozzá, mert a szivattyút táplálni szükséges.
suski 2012.04.26 20:11:08
@Avatar: "a hivatalos nyelv a gyarmati időkből rájuk maradt angol"

Fenét. 4 db hivatalos nyelv van.
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
suski 2012.04.26 19:53:55
  Aki nem hiszi, mennyire érzékeny alapjog a véleménynyilvánítás szabadsága, és mennyire lehet vele élni avagy visszaélni, és mennyire fontos lenne a totális véleményszabadság jogállami biztosítása (amibe semmilyen tabu büntetőjogi védelme sem kerülhetne bele), az most…..
  A BKV már nem hitelképes. Ha nem talál hamarosan a bűnös város megoldást a helyzetére, ha nem sikerül hihető lefaragási tervet tenni a kormány asztalára, egy szép napon az egész utazóközönség kiesik a város félbetört csuklósbuszának oldalán, s az aztán tényleg fájni…..
suski 2012.02.23 00:01:36
@bbjnick: adjanak nekik kedvezményt rászorultsági alapon. Micsoda dolog az, hogy 65 év felett az is ingyen utazik, aki különben vígan él a nyugdíjából, esetleg még dolgozik is , a jövedelme pedig jóval nagyobb mint a még gyerekeit nevelő fiatalabbaknak? Azért nagy a különbség mondjuk a pesti 10 000 és a nulla ft között.
Aránytévesztésben vagyunk.
suski 2012.02.23 00:06:44
@Arivistus: "akkor az emberek nem azt érzékelik, hogy a kormány kitolt az egyik társadalmi csoporttal, hanem azt, hogy itt most megszorítások vannak. S"

Mondjuk ha arról van szó, hogy gyógyszerre vagy nyugdíjasutaztatásra költse-e a pénzét az állam, akkor nem a gyógyszer kihúzásával kezdeném. A nyugdíjasok ingyenutazása jelen helyzetben luxus, ezer más jobb helye lenne annak a pénznek, amit erre költenek.
  A kormányzó pártok egy Selmeczi Gabriellának öltöztetett Ágh Péter bevetésével sem lennének képesek olyan erős tartalmak előállítására, mint a maroknyi, ám a köztársaságért mindenre elszánt Demokratikus Koalíció. A Balcsi Talcsi energikus kezdés volt, az avasi…..
  Mivel a gazdasági válságnak vége, Hannes Swoboda képviselő is ráér az Echo TV műsorával foglalkozni. Az európai szocialisták zsír új frakcióvezetője napirend előtt arra kérte az Európai Parlament szocialista elnökét, hogy azonnal intézkedjen Bayer Zsolt kijelentései…..
suski 2012.02.19 00:39:34
@suski: közben még az is eszembe jutott, hogy a nyugat-európai demokráciabajnokok lehet, hogy hamarosan nem fogják dicsőíteni annyira a demokráciát, mert akkor fasza kis iszlám kalifátusokká fognak alakulni. Akkor majd felmerül a kérdés, hogy valóban a demokrácia-e a legfontosabb érték az életünkben, vagy esetleg érdemes újragondolni ezt a dolgot...
suski 2012.02.20 01:22:33
@Mr Falafel: azért a Hagyó, Zuschlag, meg a tényleg diktafonnal bukott Wiest vagy mi volt a neve, csak kiderült. A Célpont meg hetente szállította az eseteket, ezeknek egy részében már ítélet is volt, egy részét még most tárgyalják. Ott van még a kémügy, amikor az ürgebőrbebújt " bolgárok" ki be mászkáltak a titkosszolgálatnál, a moszkvai ingatlan, sukoró. Csak úgy ami hirtelen eszembe jut.
Az ATv és társai csinálhatná ugyanezt, az kevés, hogy "lopik a fidesz"( és ezúttal nekünk semmi nem csurran).
suski 2012.02.20 01:25:23
@Mr Falafel: ja és a honvédségi maffia, meg a rektorjuk a maga kis saját bizniszével a többmillás fizetése mellé...übergáz.
  Egy Berlinben élő honfitársunkat a fenti jótanácsokkal bocsátotta útjára a budapesti utazását szervező utazási iroda a Deutsche Bahn egy kisebb kirendeltsége, ahol budapesti vonatjegyet vásárolt. Fordítás hajtás után.  Nagyon Tisztelt Utazó!  Magyarországi…..
suski 2012.02.15 22:24:29
@Fedor: mellébeszélsz.
suski 2012.02.16 14:33:42
@Fedor: A külügyi ajánlásoknak semmi köze nincs egy utazási iroda/ vasúttársaság hazugságokon nyugvó politikai propagandájához. Nem, mi sem sértődünk meg, ha az amcsi/brit nagykövetség figyelmezteti a turistákat egyes budapesti szórakozóhelyeken szokásos lehúzási technikákra.
Másrészt ez az egész nem a kormány áldásos tevékenységének köszönhető, hanem a fent belinkelt csürhe áldásos tevékenységének. Különben akkor ugye hol voltak az aggódók, mikor Szlovákiában betiltották a magyar nyelvet, vagy amikor Marosvásárhelyen a minap pénzbüntetésre ítéltek vkit, 6 rendőr vitte el, mert magyar nyelvű beadványt akart iktattatni. Vagy a kurcsányi patkányhorda áldásos tevékenysége sem szúrta a külföldi sajtó szemét, pedig emlékezzünk, hogy pl. perui fazont szedtek össze, vertek össze és cigányoztak le derék "rendőreink (?)" Video van arról is, ahogy a külföldi turistát végigveri a rendőr(?) egy kapualjban. Ellenzéki képviselőt vertek véresre a mai napig azonosítatlan "rendőrök "(?).
Az meg aztán végképp elmebaj, hogy a fideszt támadják cigányügyben, ebben ugyanis pont, hogy hatékonyan léptek fel.
Szóval kilóg a lóláb, rohadtul. Persze arra legalább jó ez az egész, hogy mindenki számára látható a lóláb, hogy mi fán terem a külföldi sajtó, mire való az EU valójában és kit szolgálnak a magyar szocialisták...
suski 2012.02.17 17:34:20
@Fedor: számomra nem derül ki, hogy ki csatolta a politikai propagandát a vonatjegyhez. A DB vagy vmi hivatásos antifa iroda . A csatolás a vásárlás után történt, úgyhogy addigra már mindegy:-))
   Mivel az EP-vita idején az EU érintett intézményében jártam, így eddig nem volt alkalmam válaszolni egy, a múlt heti EP-vitáról írt posztomhoz fűzött kommentárra, amit Tallián Miklós jegyez. Álljon e sorok alatt az ő szövege.  „Hányszor kell még lassan…..
suski 2012.02.16 15:38:48
@bbjnick: ez legyen a legnagyobb örömük az életben, hogy ennyit elértek ! :-))
suski 2012.02.16 17:03:48
@Unionist: "ez nem egyenrangú felek közötti vita. ez olyan, mintha utah állam vitázna az amerikai kongresszussal. ez olyan, mintha a baz megyei önkormányzat vitázna a legfelsőbb bírósággal. "

Tévedésben vagy. A bizottságnak mérlegelési joga van, hogy indítson-e eljárást vagy ne. Ugyanazért a dologért ha akar indít Mo ellen, de nem indít Franciország ellen. Azt hiszem nem kell tovább vezetnem a gondolatmenetet, gondold végig, hogy ez mire teremt alapot.
A vitát az európai bíróság dönti el és nem nelli vagy a fröcsögő majmok. De a magyar kormány megegyezésre törekszik és nem akar évekig pereskedni, pedig megtehetné.
A legfelsőbb bíróság viszont törvények alapján jár el és nem nézi , nem nézheti azt, kiről van szó.
  Valamikor a kétezres évek közepén bejártuk Hollandiát. Miután mindent megnéztünk, mit Amszterdam adhatott, friss levegőre vágytunk. Béreltünk egy pár bringát, és kitekertünk a városból. A város körüli hipermodern irodaházakon és az elkerülő autópályán túl mintha…..
suski 2012.02.12 15:57:07
Ide is be kell tennem a "liberális" Hollandia egyik új vívmányát. Az oldalon a káeurópaiakról lehet panaszkodni. Ez a párt a jelenlegi kisebbségi kormánykoalícót segíti szavazataival és a miniszterelnök NEM határolódott el a náciízű hangulatkeltéstől!
Wilders úr felesége "MOE-lander", méghozzá magyar.

www.dutchnews.nl/news/archives/2012/02/problems_with_poles_report_the.php

atv.hu/cikk/20120210_geert_wilders_uj_celpontjai_a_kozep_es_kelet_europai_bevandorlok

www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/

Meghozzá nem az utcákon kéregető koldusokról van szó, hanem az adófizető, szar körülmények közt keményen dolgozó lengyelekről főleg.

Most akkor mindenki képzelje maga elé a szitut, hogy a Jobbik weboldalon gyűjtené a cigányokról és zsidókról szóló panaszokat. Ajrópa segíts! Neelie Kroes, Vivianne Reding hol vagy?
suski 2012.02.12 19:58:26
@Susie Q: én csak tegnap találtam ezt, miután egy másik hírt kerestem, miszerint a munkaügyi miniszterük pedig a káeurópaiak hússütési szokásairól panaszkodott volna...na ezt viszont nem találtam.
Azt még nem hallottam, hogy török is lenne a felesége, az azért még pikánsabb, hiszen folyamatosan az iszlámot fikázza. Naná, hogy nem sokan látták a nőt, hiszen másnap már csak plasztikai beavatkozás után mutatkozhatna nyilvánosan. Azonnal célpont lenne ő is, akárcsak Wilders, ez nyilvánvaló.
Különben igazuk van abban, hogy a bűnözőket/koldusokat ki kell takarítani, de azért ez új elem, hogy a keményen robotoló lengyeleket pécézik ki. Hiszen olyan dolgok vannak a feljelentő lapon, hogy "részegség" meg "parkolás" és hasonló "súlyos "
problémák.
De van már válasz, a hollandokat is lehet fikázni :-))

www.meldpuntnederlanders.nl/

www.dutchnews.nl/news/archives/2012/02/trouble_with_limburgers_or_bel.php
Mandiner blog Közelebb a hidegben 2012.02.10 09:01:00
  Az ország nagyobb részében harmadfokú figyelmeztető jelzést rendeltek el a nagy hidegek megérkezése előtt, de a kevésbé hideg országrészekben is vacogtak az emberek. Főleg az utcán, de éppen úgy néhány házban is.   A kormány, a rendőrség, a mentőszolgálat, a…..
  Éles fordulatot vett a Mandiner által helyszínről közvetített vita az Európai Parlamentben, amikor Neelie Kroes, a Bizottság elnökhelyettese az Európa Tanács ajánlásairól és javaslatairól kérdezte Navracsics Tibor igazságügyminisztert. A szóváltásnak valószínűleg még…..
suski 2012.02.09 20:52:31
@aesculus: " "antiszemita felvonulás volt a békemenet""

Ja akkor most a menetben vonuló zsidók a Lunacsektől erről is értesültek, hogy antiszeminta menetben vettek részt :-))
  A kettős állampolgárság nem alapvető emberi jog és nem európai elv, méltatlankodik Bauer Tamás az ÉS-ben annak kapcsán, hogy merészeltünk fiktív tiltakozó levelet közzétenni sokan mások és az ő nevében Tamás Aladárné jogaiért. Hozzáteszi, hogy a szabad…..
suski 2012.01.24 15:36:36
@Counter: a beolvasztási szándék az állampolgársági törvénytől függetlenül létezik.
Az a kinti magyar dolga, hogy akar-e magyar állampolgár lenni vagy nem. Van akinek fontos, van akinek nem. A lehetőséget meg kell adni.
suski 2012.01.24 15:59:25
@Counter: Mire nem válasz? A beolvadás természetesen nem a papíron múlik. De ez nem azt jelenti, hogy ne is lehessen magyar áp aki amúgy szeretne.
  Épül már az ellenkultúra, épül nagyon. Régi-új alapja Schmitt Pál. Az ellenállók önkéntesen doktori címet írnak a nevük elé Facebookon, izzik a memegenerator.net, ha pedig a helyzet változatlan marad, gyakorlatilag április közepéig akad biztos pont az ATV-s agenda…..
suski 2012.01.18 11:05:47
@Counter: "Vívó nem tud hogyan doppingolni"

Akkor megnyugodtam, de mi van a többiekkel, hiszen MOB elnök volt?
Ja szóval azt akarod mondani, hogy emberünk azt sem fogta fel, hogy gáz úgy doktori címet szerezni, hogy a disszertációnk 80 százaléka más munkájának nyersfordítása?
suski 2012.01.18 11:14:11
@Counter: De mostanra már csak felfogta, neeem?
Valaki csak el tudta neki magyarázni a KEH-ben, hogy mi a probléma??? Akkor meg mire vár? Lapát!
suski 2012.01.18 11:40:27
@Counter: akkor a családjának , a barátainak vagy a fidesznek kell felvilágosítani Schmitt urat, hogy más munkáját lopni nem menő és Európában mik szoktak lenni a következmények.
  A magzat ember- és személy mivoltával kapcsolatban nincs tudományos konszenzus, nem is lehet, mivel ez filozófiai kérdés, a nők jogairól viszont társadalmi konszenzus van. Az egyneműek élettársi kapcsolata társadalmi konszenzus, a kvótarendszer társadalmi konszenzusok,…..
  Nagy a nyomás a kormánypártokon, nagy a nyomás a jobboldalon. A Fidesz támogatói bázisának aktivista keménymagjában ilyenkor mindig megjelenik a mutassuk-meg-mi-is igénye. Nehéz ügy ez. A tüntetős-felvonulós műfaj egyértelműen ellenzéki, ami jól állt vagy legalábbis…..