Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sapkabojt

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Mai szerzőnk, Edina kicsit más elképzelésekkel vágott Londonnak, mint a legtöbben, ő ugyanis a nonprofit szektorban szeretett volna dolgozni. Mint kiderült, igenis van értelme erőt és időt fektetni a jótékonysági munkába, mert ezen keresztül akár jó állást is…..
sapkabojt 2014.04.08 21:21:53
@cougarcat: Konkrétan csak múzeumokban találkoztam velük, a termekben. Salvation Army reklámokat láttam.
Kanada elég nagy. :) Az pozitív, ha olyan munka folyik, ami amúgy nem jönne létre. pl. park szépítés, afrikai tanítók, szegények segítése... Az viszont nem tetszik, ha valahol csak spórolásból alkalmazzák a módszert.
sapkabojt 2014.04.08 21:21:53
@lexrex: Köszönöm, eddig már sikerült összezavarni két könyvelőt, pedig a törvényt is olvastam ugyanerről, de nem egyértelmű az egész.
Célkeresztben címmel a Magyar Honvédségről, a katonákról szóló műsor indul szombaton az m1en. A havonta jelentkező műsor "a katonák mellett a civileknek, és ezen belül is kiemelten a fiataloknak szól, megismertetve őket a katonaság szépségeivel, kihívásaival" - olvasható…..
sapkabojt 2013.10.22 18:54:20
@zolcsik76: Nem, csak egyszerűen más a véleményem, mint neked. Vagyunk páran, akik úgy gondoljuk, hogy a feladatokat szakemberek végzik a leghatékonyabban, úgy mint autópálya fenntartók, hidrológusok, tűzszerészek, a fenti példáid alapján. Egyik feladatuk lenne a kockázatfelmérés, megoldási forgatókönyvek kidolgozása. Még egy pénzügyi vállalatban is, ahol dolgoztam, volt terv földrengésre, árvízre, terrorizmusra, áramszünetre, mindenre, hogy az élet tudjon folytatódni. Vészhelyzetben sokan vannak, akik besegítenek, nem csak a katonák. Ezek az emberek, szervezetek ugyanúgy pénzbe kerülnek, de nem vásárolnak hozzá megszokásból drága grippeneket, fegyvereket, hadgyakorlati eszközöket, laktanyák teljes felszereléseit. Most soroljak ellenpéldákat, hány helyen feszítettek konfliktust, hány helyen félemlítettek meg (sőt!)civileket, hány ember ment tönkre a kiküldetéseken? Vonjuk ki az eredmények számából a hibás parancsokból adódó problémákat? A kiskatona csak asszisztál valami parancsnoki utasításhoz, így is, úgyis. A vezetőség legfőbb célja pedig a hadsereg fenntartása. Mindegy, úgysem én döntök ezekben a kérdésekben, csak leírom a véleményem, ahogyan te is. A jelen helyzetben, országban, időben, a NATO-val nem lenne jó ötlet szakítani, de sem növelni ezt a hatalmas kiadást, sem felesleges műsorokra fordítani milliókat nem kellene. Mindenki azt csinál, amit akar, de a katonáknak akkor sem jár automatikus tisztelet, sem közpénzből sztároló műsor. Nem nem merek belépni, hanem eszem ágában sincsen.
sapkabojt 2013.10.23 19:30:02
@zolcsik76: Ez nem a Magyar Nemzeti Bank, a magánszektor teljesen más, az a luxusiroda nem a kötelező adókból tartja fenn magát, nem muszáj odatenned a pénzed, amiből a fizetéseket osztják, hogy megfialtathassák a vagyonod, ha van. Nem is adnád, ha nem érné meg neked is. De pl az állam a bankokat (és rajta keresztül téged is) mostanában erősen szívatja hogy onnan is kapjon pénzt pl. hadseregre. A WTC dolgozók biztonságával kapcsolatban keress rá Rick Rescorla nevére! Katonából lett civil: doncii.blogspot.ca/2013/09/911-csendes-hose.html Azóta is sokat fejlődtek a biztonsági technikák. Nem tudom, máshol hogy van, de nálunk voltak alternatív épületek a munkát folytatni, és otthonról, tehát bárhonnan is elérhetőek a zárt hálózatok bizonyos eszközökkel. Multiban más földrészen dolgozó csapatok is be tudnak segíteni. Volt is rá konkrét példa, hogy szükség volt rá, és működött. Egy hangya voltam egy nagy gépezetben, de már kiszálltam.
"A sereg is úgy hatékony, ha kis létszámmal, de modern, hatékony eszközökkel van ellátva, és motivált, jól felkészített az állománya. ha nem így van, na az a pazarlás!" ez így igaz, de az állami szervezetek nálunk pont nem a hatékonyságukról híresek. És még mindig keveredik a katasztrófa védelem (amit tényszerűen valakinek el kell látni) és a tornagyakorlatok, stratégiai játékok, rakétafejlesztés, Célkeresztben műsor... Ha jól hallottam március 15-én (haha) az osztrák hókotró brigád előbb készen volt a mentésre, mint a magyar sereg. Egyébként én is szívtam miatta két napot, de szerencsére nem is indultunk el egy tervezett hosszabb útra. (Nem azért, mert a Belügyminisztériumtól kaptunk hasznos tájékoztató sms-t!)
A katonákról való véleményem nem fogod tudni megváltoztatni, engem taszít az egyenruhájuk. Sajnos néha jóindulatú embereket is beszív a háborús gépezet, ez van. Te döntésed, hogy mire használod az életed.
Melyik az a légitársaság, amelynek a terméke máris címlapon van a ma indult Tescos akciós újságon???A Sólyom-gépek nem tudnak elindulni szeptemberben sem, lehet hogy idén nem is fognak repülni.A Sólyom partnercége, a Sales One Kft. a tuti telitalálat: - az egyik tulajdondos,…..
Nyakunkon az adóbevallás, amire nem csak a Magyarországon élőknek érdemes figyelniük, hanem azoknak is, akik az elmúlt egy évben költöztek külföldre, vagy esetleg volt magyarországi adóköteles jövedelmük. Ma Zoli segítségével átmegyünk közszolgálatiba és egy nem akármilyen…..
Ha bárki is azt gondolta volna, hogy a rasszista, szélsőséges nézeteket valló, a fénykorát az 1920-as években élő szervezet mára már a múlté, nos, az alaposan tévedett. Az ABC amerikai televízió bekukkanthatott a kulisszák mögé. Manapság gyakran gondolnak úgy az elsőként…..
sapkabojt 2012.10.30 15:05:58
@szürke_tag: undorító a rasszizmus. Vesztesek kifogása, akik saját kudarcaikat félnek beismerni, ezért másokat hibáztatnak.
Már-már Newton törvényei szintű magasságokba emelkedik az a tényszerűség, hogy ha egy csomópontban rendőrök kezdik el irányítani a forgalmat, ott rögtön végeláthatatlan sorok fognak kígyózni. Most itt a remek alkalom, hogy megmutassuk, mi jobban csinálnánk. A Trafficator 2-ben…..
sapkabojt 2012.09.19 13:03:36
Nyauuuuu dobta be a közösbe a Candy Conveyor linkjét, én pedig lecsaptam rá, örök hála neki. Szerepelt már nálunk hasonló játék: a cél a megfelelő cukrászipari termékek megfelelő kosárba juttatása szállítószalagok és robotkarok segítségével, ráadásként egyeseket még…..
sapkabojt 2012.08.11 10:53:33
  Itt a tavasz, dagad a... honfiúi kebel, nem csoda, hogy a Jobbik is teljesen rá van izgulva a szextémára. Igaz, általában mások szexuális életével vannak elfoglalva, ezúttal viszont tovább mentek, és egy rég halott ember szerelmi életéből próbálnak politikai tőkét…..
  Holnap Critical Mass, de ahogy a forgalomszámlálási adatok mutatják, ma már nem csak a kerékpáros büszkeség menete tölti meg biciklisekkel Budapest útjait. Napról napra többen közlekednek maguk hajtotta kétkerekűvel, ami jó, nagyon jó. Jó az egyes bringázóknak és a…..
sapkabojt 2012.04.24 15:55:15
@jose maria padilla:
Had reagáljak a produkciódra: a várost a dugók bénítják, a rendőrök a rendet védik, az alkoholisták szétveregetnek másokat, a liberálisnak nézz utána, a szarházi az inkább te vagy, ha ilyen közönségesen és bunkón szólsz hozzá a cikkekhez. elég frusztrált vagy, bántott valaki? A szerelmed egy biciklissel jár jegyben? fuss egy kört a szigeten, hátha lecsillapodsz!
Tomboló Áder, mint méltó utód? 2012.04.10 13:23:36
 Egyre valószínűbbnek tűnik az a feltevés, hogy Schmitt Pált Áder János, jelenlegi európai parlamenti képviselő fogja követni a bársonyszékben. De mit lehet tudni a "csornai Charles Bronsonról", ami miatt Orbán szemében mindenki másnál alkalmasabbnak tűnik a…..
    A Parlament északi homlokzata előtti térség 2012 február 29-én, Kaszics Bálint fotója. A Kossuth tér nagyszabású átalakításának első felvonásaként letarolták az összes fát, ami itt állt. Viszont a Károlyi-szobor, amit annyian el akartak bontani mostanság, ott…..
Tipp: Horizont Csilla Színorgia egy kőbányai panellakásban Ennél rosszabbul manipulált hirdetésfotót még nem láttam. Sajnos az eredetiből már törölték, de a lovely listingen fönnmaradt. Tipp: Péter Leánykérés…..
Úgy tűnik, mostanra a kormányfő is belátta, hogy tarthatatlanná vált Schmitt Pál köztársasági elnök helyzete. Hiába teljesítette maradéktalanul az elvárásokat - azaz írt alá mindent - a törvényalkotás motorja, a nemzetközi színtéren is óriási felháborodást keltő…..
A Magyar Televízió a közmédia új rendszerében kiemelten figyel arra, hogy minőségi, pártatlan, naprakész és az állampolgárokat mindenben kiszolgáló hírszolgáltatást nyújtson. Munkatársaink szakmai felkészültsége, elhivatottsága a garancia arra, hogy nézőink mindig…..
sapkabojt 2012.02.15 15:47:24
@Wernher vonn Braun: Komolyan összehasonlítod a reklámból fenntartható kereskedelmi tévézést az adófizetők pénzéből vég nélkül milliárdokat lapátoló köztévével? És akkor pont az utóbbi lenne kritizálhatatlan?
Limitált példányszámú környezetbarát táskákkal lepi meg Valentin-nap alkalmából vásárlóit az egyik bevásárlóközpont. A Makány Márta által tervezett bevásárlószatyrok különlegessége, hogy mindkét oldaluk más mintázatú: az egyiken virágokkal díszített állatbőrök,…..
„Nem szeretnék ünneprontó lenni, de számomra ez a történet, vagyis inkább tragikomédia elsősorban nem a Klubrádióról szól. Nem a Klubrádióról, hanem a szólásszabadságról vagy, ha úgy tetszik, minden kommunikációs jog anyajogáról, a véleménynyilvánítás szabadságáról van most szó” – kezdte beszédét a…..
sapkabojt 2012.01.24 13:08:36
@enpera: Rosszul tudtad! Rendszeresen adtak és adnak, és nem csak a betelefonálóknak, hanem interjúkkal minden oldalról, és örülnek is nekik! Vissza is lehet hallgatni. Az más kérdés, hogy pl. Orbán csak a saját médiájában hajlandó kinyilatkozni, mert félnek az élő kérdésektől.
sapkabojt 2012.01.24 13:17:02
@Kalmár: "Jól emlékszem, hogy legszivesebben kiírtott volna minden keresztényt a Klubrádió műsorvezetője élő adásban??
Igaz, hogy sokkal kevesebbet ajánlott a Klubrádió, mint a versenytársa?
Mi nem volt szabályos a pályázatban? Tényleg érdekel, nem hallottam sokat erről. Csak a panaszt, de érvet nem. Hogyan szólhatna bele egy demokráciában a miniszterelnök egy ilyen kérdésbe? Hillary, mit képzel? "
Nem emlékszel! Kevered a Tilos Rádióval! Direkt vagy véletlen?
Miért nem lehet sehol látni azt a versenytársat? Mert blöffölt.
Hogy meghatározták a zenei blokk nagyságát százalékban a vélemény és hírelemzéssel szemben. Keress rá, az a biztos.
Amerika és EU a stabil demokrácia érdekében támogatja Magyarországot.
sapkabojt 2012.01.24 13:19:36
@Senkifia: Nem emlékszik jól, de téged legalább jól lehet manipulálni. Mit zavar téged egy rádió, amit nem kötelező hallgatni? Bár ha belehallgatnál, értenéd, miről szól.
Az “ifjú keresztényeknek nem kell a drog” – számolt be az MTI a hétvégén arról, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a kormány azon tervét, hogy szigorítja a drogpolitikát. Van ezzel a közleménnyel egy pár bibi. Az egyik legnagyobb az, hogy éppen azon a hétvégén is több…..
sapkabojt 2012.01.24 10:37:58
@szemtanú: Ki és mikor akarta legalizálni a heroint? Hadd olvassunk példát!
sapkabojt 2012.01.24 11:12:56
@Pretoryan: Ez tök érdekes volt. Köszi, hogy beírtad!
sapkabojt 2012.01.24 12:17:06
@Bobby Newmark: Köszi.
Egy jó színházi ember elengedhetetlen tartozéka a csavaros észjárás, a magas ívű fantázia. Fejében jelenetekké állnak össze a gondolatok, az ötletcsírák egésszé válnak, melyek majdan felemelő katarzis élményt okoznak az arra fogékonyaknak. Megszületik a mű. Természetesen…..
Kerényi Imre az alkotmány népszerűsítésével kapcsolatban került előtérbe mostanában. Az általa kitalált alkotmány asztalán és az általa megrendelt festményeken röhög a fél ország. A Kettős Mérce talált egy videót, amin Kerényi Imre egy belső Fidesz-gyűlésen még a…..
sapkabojt 2011.11.09 10:41:25
Hétfő este homokszem került az MTI Hírcentrum gépezetébe, az esti Híradóban véletlenül beszámoltak a Parlament kulturális bizottságának az Új Színház igazgatói pályázatáról szóló üléséről, méghozzá úgy, hogy arra nem ment el sem Tarlós, sem Dörner, sem pedig a…..
sapkabojt 2011.11.09 06:54:11
@sierrahun: Álj úgy a kérdéshez, mint egy álláspályázathoz. Dörner írása több ponton nem felel meg a kiírt feltételeknek. Konkrét hazugságok szerepelnek benne. Hanyag, slendrián, kirekesztő munka, hogy tudna vezetni egy színtársulatot? Úgy, hogy többen már felmondtak, szétvert egy működő közönséget, az írók közül pedig többen letiltották a darabjaikat. Magyar drámaírók is. Kivel fog dolgozni?
sapkabojt 2011.11.09 10:12:34
@sierrahun: Nem lihegted túl, köszönöm a választ. Éppenhogy csak a szakmaiságnak kellene dönteni, ki mit tett le az asztalra, illetve mire képes! Egy színház vezetése olyan összetett feladat, ami ilyen destruktív hozzáálással csak égés lehet. Egyszerűen szükséges a széles látókör, nyitottság, befogadás, új nézőpontok bemutatása, komplex dolgok átlátásának képessége, kollégák ösztönzése, közönségszervezés, ez nem egyenlő "balliberális" politika! Az általad felsorolt emberek letettek valamit az asztalra a saját szakmájukban, nem igazgatónak pályáztak propaganda ízű írással, nagy különbség. Dörner is inkább szinkronizálna, miután emelt fővel lemond inkább a megszégyenítő bukás/Tarlós általi kirúgás előtt, jobban járna mindenki. Kövesd a hír bejelntése óta a színház látogatottságát, és meg fogod látni. Miért kéne állami pénzből támogatni ezt az eszement kísérletet, ha annyira jó lenne, csinálhatott volna már színházat, majd a kurucosok összedobják a bevételt. Ja, úgy már nem merik megpróbálni sem. Sajnos ez van, ha nagyszerű szakember lenne, nem lenne ellene lejárató hadjárat sem.
Mindennapi flash Búcsú 2011.05.09 07:08:37
Kedves Olvasók!Köszönjük mindenkinek a bizalmat és azt is, hogy elviseltétek, hogy ilyen sokáig csend volt - úgy beszéltük meg a Munkakerülővel, hogy a bejelentésig mi is hallgatunk.Sikerült úgy megegyeznünk, hogy minden (leendő) szerkesztőnk átmehet hozzájuk, így nem láttam…..
A Bors úgy tudja, hogy Fábry Sándor az idén már biztosan nem kerül az RTL Klub képernyőjére, sőt a pletykák szerint soha többé.A bulvárlap szerint bár az RTL Klub azt állítja, hogy heteken belül újra visszatér az Esti showder, valójában a műsort teljesen kivették az őszi…..
sapkabojt 2011.11.03 16:25:29
Köszönöm mindenkinek a türelmet, a sztrájk végére egy most nem ideális, de hosszú távon annál jobb megoldás született: költözünk. Az új blog itt található, ezt pedig meghagyjuk múzeumnak...
sapkabojt 2011.10.30 16:48:56
@Borote: Igen, még fel vagyok iratkozva a kmk-ra :s