Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flashy7

136 bejegyzést írt és 357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyári ismétlőválogatások után itt a vadonatúj Napi érdekes! 1893. Brisbane, Queen Street, Ausztrália. A brisbane-i árvíz idején..
Industrial Loft Luxury Appartements; Marine Barracks Studios, Margaret Island Properties és a többi. Újragondolt ipar- és rozsdanegyedek, rekultivált, revitalizált kerületek és Magdolna-negyedek, projektek és ütemek. /alberlet.hu, Waterfront City/ Egy hatalmas baj van velük: nem tudsz már venni…..
1908. Felix Wehrle, a hihetetlenül rugalmas bőrű férfi. A látványos és egykor cirkuszban mutogatott betegséget a bőr magas elasztántartalma okozza..
1914. A Sakurajima vulkán kitörése Japán déli részén. A sziget működő vulkánjának lávafolyamai - feltöltve az alig két kilométer széles szorost - félszigetté változtatták Sakurajimát, összekötve az Osumi-félszigettel..
Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a régi fényképeket a régi játékokról. Ismét az MTVA fotótárában tettem egy látogatást, ahonnan természetesen nem jöttem üres kézzel.Ezúttal is hoztam nektek egy becsületes adag régi fényképet, amelyeken régi játékokat láthattok. Szerintem a mai felhozatalban bőven…..
Szavak, melyeket ma is használnak az idősebbek, de senki sem tudja, hogy honnan származnak. Mi utánajártunk!..
Flashy7 2021.02.24 19:36:29
@midnight coder: a rossz minőségű dolgokra meg azt mondtuk hogy "á ez nagyon magyar", legalábbis a halvány óvodás vagy általános iskolás emlékem szerint :)
Az elmúlt hetekben egy kis múltidézésre invitállak benneteket, amiben tematikusan igyekszem egy-egy témát alaposan körüljárni és megosztani veletek a saját emlékeimet.Ebben a rovatban már foglalkoztunk a zenékkel, a zenehallgatással, a filmekkel, a legutolsó részben pedig gyerekkorunk szörpjeit…..
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
Rendhagyó hét közbeni - április elsejei - Napi érdekes, kizárólag fanatikusoknak! 1900. "Net fix and chill"..
Nem akarom az évet egy újabb csehszlovákiai vasutas videóval kezdeni, úgyhogy inkább pár olyan zenét raknék ide, amit gyerekkoromban gyakran hallottam, de sose bírtam megjegyezni az előadót/címet. Ha most leírom ide, legközelebb tudni fogom, hol keressem őket :) Mark Knopfler fentebbi darabja egy…..
Amikor húsz éve elkezdtem villamosokat fotózni, olcsó filmre kattogtattam egy olcsó automata géppel. Néha kölcsönkaptam egy-egy kicsit jobb masinát - ma már nevetséges, hogy milyen nagy dolognak tűnt akkor a zoom, vagy a pontos autofókusz :) Sokáig azért nem erőltettem a villamosok fényképezését,…..
Flashy7 2020.03.21 20:23:49
@Flankerr: nagyon állat volt, lekanyarodott balra (Siroki u?) aztán megkerülte az egész háztömböt rettenetes csikorgással. a körtér felőli oldalról indult. Műegyetemista voltam kétezer körül, akkoriban kezdték ezeket az érdekes dolgokat megszüntetni.
A Homár elég sokszor felhúzta már magát az elmúlt 15 évben, hiszen volt mint. Inkorrekt kereskedők, csalók, ügyfelet hülyének néző szolgáltatók, büdös hús, kis faszenes, volt itt már minden. Olyan helyzet, mint a jelenlegi viszont még sosem. A járvány pedig úgy látszik, hogy a pénzéhes, nyerészkedő…..
A hetvenes évek közepén kondultak meg a vészharangok és a tó húsz évig a vég szélén táncolt. Az ok kb. 400 millió dollár.  ..
A szocialista televíziózás hajnalán - 1954-ben - készült képsorozatban a televíziózás akkori állapotát mutatják be a szerzők, természetesen erősen szovjetközpontúan. Mert az nagyon rosszul venné ki magát ha proletár megtudná hogy nem a Szovjetunióban hanem a náci Német Birodalomban kezdődött meg…..
Itt vagyunk, megjöttünk! Remélem vártatok már minket, annyira amennyire mi vártuk, hogy posztolhassunk. Szóval itt az első bejegyzés, ami mindjárt egy Napi érdekes. Az a népszerű sorozat aminek jövő hét végén már a 300. részét láthatjátok, ami egy monstre válogatás lesz! További újdonság hogy amíg…..
Magyarország legnagyobb arányú valós lakosságnövekedését produkáló települése 8 év alatt 1562 főről 3225 főre növelte a lakosságát, mely részben egy a településmagtól 4 kilométerre megépített, szomszéd városhoz csatlakozó lakóparknak köszönhető. A Győr melletti Vámosszabadiról illetve a…..
Flashy7 2019.06.02 22:50:22
@the real fogash: én arra szavazok, hogy az emberek nagy többsége nem tájékozódik, nem informálódik, nem tud mérlegelni és rosszul dönt. egy szempont szerint megtetszett (olcsóbb volt a telek), de hogy ez mivel jár még, addig nem jutott el: iskola, orvos, autó, bérlet, dugó, sár, kábeltévé, internet, falusi lakcímkártya, meg még sorolhatnám.

másik téma, de a társasházas építkezés engem is kiakaszt (majdnem teljesen a 6-os busz ellenkező végénél), kertvárosi madárcsicsergősnek hirdetik a lakásokat, az VOLT, most már egymás arcába könyökölős társasházas állatkert, egymás hegyén-hátán parkoló autókkal (talán a mélygarázs feláras). engedélyt mindenre kiadnak, mindenhol van ismerős, tuti hogy sok helyen még a rendezési előírásokat se tartják be (beépítési százalék), egy kis bünti belefér, ha már ott a ház, nem bontják vissza.
A hazai Metalbox neve nem ismeretlen egyetlen régi játékot kedvelő gyűjtő előtt sem. A hazai cég a zavaros 80-as években tett szert népszerűségre itthon kisautóinak és egyéb játékainak köszönhetően.A Metalbox történetével egy egész bejegyzést meglehetne tölteni, amiben a nagy játékgyártóknak történő…..
Jó hírek érkeznek a GearBest webáruház felől. Nem is olyan rég az elsők között voltak, akik bevezették az áfa és vámmentes szállítást. Így a termék adó vonzatával nem nekünk kellett foglalkozni és nem kellett a termék árának több, mint negyedét kifizetnünk, hanem ezt ők elintézték. Ahogyan a kínai…..
HamPLÓ Duplacsuklóssal Linzben 2019.01.15 07:00:00
A duplacsuklós közúti járművek egy ideje már nem számítanak különlegességnek (egy ideig még Budapesten is próbázott egy, az Ikarus nyolcvanas évek végi próbálkozásáról nem is beszélve), de azért amikor legutóbb Linzben jártam, ki akartam próbálni a közelmúltban…..
"Állandó szerzőnk, DDQ folytatja cikksorozatát korabeli bulvár témákkal, könnyed de mindenképpen érdekes és garantáltan ritkán látható képekkel a múlt század húszas éveinek újságaiból. Ma éppen 90 évet ugrunk vissza az időben!" - Jtom Igen, nem tévedés, ugrottam egy évet. Sajnálatomra az újság…..
Flashy7 2018.08.25 09:29:02
@Namely: amikor a neveket kapta, akkor még nagy embernek is számított... de nyilván nem voltak ezek se annyira hülyék hogy minden egyes alkalomkor amikor ebédhez hívták az összes nevét mondani kelljen.
Következő tesztünk alanyának mért eredményei nem érnek fel laboratóriumi vizsgálatokkal és különböző, több lépcsős analízisekkel. Ez csupán egy egyszerű termék, amin megakadt a szemem, mert ki ne lenne kíváncsi arra, hogy az a csapvíz víz, amiben fürdik, mossa a ruháját, főz, sőt iszik, az mégis…..