Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_X_

0 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pospisil Sunaháború! 2012.06.21 13:02:00
Bent vannak a sörök a fridzsiderben, de a salsa szósz még nem készült el a tortillához, csak az esti meccsre gondolunk. Csütörtök este a zöld gyepen az ultramodern varsói stadionban eldől: a portugálok vagy a csehek parádézzák be magukat a 2012-es Eb elődöntőjébe. De addig…..
Örülünk, Vincent? Leégés 2011.01.06 07:00:00
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője elmondta: Semmilyen módon nem merült fel a kormány hét eleji ülésén a médiatörvény megváltoztatásának szükségessége; a kabinet tagjai megerősítették, hogy egy "ízig-vérig európai jogszabályról van szó".Szijjártó…..
_X_ 2011.01.06 10:25:40
@bájgúnár: "Független erős nemzetállamnál jobb politika nincs!"

és szerinted majd egy 1,3 milliárd fős Kína egyenként le fog ülni a 10 milliós államokkal egyeztetni?!

Ha sok kis állam lesz, az nekik jó, meg a többi nagyobb államnak. Egyenként az EU államok túl picik, hogy bele tudjanak szólni a világpolitikába. Nekünk csak akkor lehet esélyünk ha összefogunk... Együtt, 500 millió főre jobban hallgatnak más államok is.

Persze kíváncsi vagyok, hogy te hogyan képzeled akkor majd a nemzetközi politikát, ha szerinted szét kellene zúzni az EU-t.
_X_ 2011.01.06 10:53:05
@loláb:
"a kereskedelmi médiákból áradó fos kordában tartására"

nekem amúgy ezzel csak az a bajom, hogy te betiltanál minden olyasmit, ami neked nem tetszik.
Tiltás meg alapból szerintem a legrosszabb mód bármire is. Épp erről van szó, hogy attól még h a vélemények / ízlések nem egyeznek, nem kellene ezt "fentről" irányítani.

A tv távirányítóját már régen feltalálták, így pl. neked megvan a döntésed arról, hogy melyik adót nézzed és oda kapcsolsz (ha utálod a kereskedelmi tv-ket, akkor ne kapcsolj oda!), de ezt a döntést a tv nézőre kell bízni és nem a hatalomra, hogy te mit nézhetsz...
_X_ 2011.01.06 12:15:36
@loláb: "Ha mindenhol, (ami elérhető mindenki számára), ugyanazt kapod, akkor tökmindegy hogy hova kapcsolsz."

Ez megint csúsztatás, mert a közTV-k ezért vannak, hogy a az ő általuk (kormány által) jónak vélt műsorokat itt leadhatják és neked meg megvan a jogod hozzá, hogy csak ezeket a műsorokat nézzed. (ott vannak az m1 és társai)
Véleményvezér Balhé Berlinnel 2011.01.04 08:02:00
Éppen akkor idegenítjük el az egyik legfontosabb szövetségesünket, amikor a gazdasági kiszolgáltatottságunk és a soros EU-elnökségünk miatt a leginkább szükségünk lenne a segítségükre. Magyarország meghatározó német befektetői, valamint a hozzájuk csatlakozó osztrák,…..
_X_ 2011.01.04 11:47:05
@munkagep:
ilyen kommentet akartam én is írni, 100%ig egyetértek.

Én dolgoztam magyar és multi cégnél is. Vajon melyikben dolgoztam "szürkén" melyikben fehéren? Sztem mindenki tudja a választ, mert ez nem egyedi eset... Lehet a nagy multi cégeket utálni, de ők legalább bejelentik a munkaerőt és nem minimálbér+boríték (vagy minimálbér elhagyása) komboval nyomják többségében. + ők jobban bánnak a munkaerővel tapasztalatom szerint.

Másik oldalról meg nem látok nagy különbséget pl. egy magyar OTP és egy külföldi Bank között. Az OTP és ugyanúgy megpróbálja a legtöbbet lehúzni az emberekről, hiába NAGYMAGYAR bank.
_X_ 2011.01.04 21:01:19
@gányolás:
jah aztán a zsemle is 100Ft lesz és örülhetünk h heti 1szer majd tejre is tellik mert kb olyan lesz mindennek az ára. Persze számítógépet se használjunk, mert annak az alkatrészei is hülyemultis, kocsit se mert az is hülyemulti, tv-t se az is hülyemulti, fűtést se mert az is hülyemulti, majd igazmagyar fát vágjon ki mindenki és azzal fűtsön. Csak szalámit és turórudit a magyarnak semmi mást!

annyira tudok örülni ennek a szélsőségesen igazmagyar megmondóembereknek...
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
_X_ 2010.08.09 16:02:14
@horas: "A Werder Bremen perpillanat mivel nagyobb perspektíva a Fulham-nél"

Lemaradtam vlmiről... Fullham is indul BLben?
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
_X_ 2010.08.08 13:34:56
@Lojzi_: jah, mondjuk ott nem tudom mennyire tartalékosan játszottak akkor. Ezen a meccsen már Özil, Mertesacker stb is játszott.
Mondjuk teszt játék azért teszt játék, hogy tesztelhessenek szal hosszútávú következtetés nem kell levonni. Csak megjegyeztem, h Gera nincs olyan rossz formában.

Azért Gera az ELben is tudott villogni (pl HSV ellen) ezt kár lenne tőle elvitatni.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
_X_ 2010.07.26 21:52:49
@Neil Blender: Valószínüleg Metzelder is közrejátszott ebben.

Amgy nem ismerem annyira Raúlt (nem nézek sok spanyol meccset, csak barca/realt ált.), de ha nem az a megsértődő típus (amikor láttam nem tűnt olyannak), akkor Magath keze alatt még csilloghat 1szer. Ő egy keménykezű, lazsálást nem tűrő edző
Örvényhívó felhívta a figyelmünket rá, hogy van egy mulasztásunk, ezt pótoljuk most. A poszt ötlete már akkor megfogant, amikor a hazatérő Somos bros. történeteit végighallgattuk az országról, a városokról, a stadionokról, és úgy általában az egész világbajnokságot…..
_X_ 2010.07.17 23:41:44
@Iustizmord: minek monitor, ott a kivetítő :)
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
_X_ 2010.07.12 01:28:53
@Csöncsön: mégis miben voltak jobbak? Szabálytalankodásban biztos :). valszeg ha jogos pirosak meglettek volna, spanyolok könnyebben győztek volna.

De elájulva ettől a spanyol csapattól nem leszek. Egész vb alatt nem volt olyan meccsük, melyre azt mondanám, hogy izgalmas, jó foci, esetleg mégegyszer megnézném.
_X_ 2010.07.12 01:42:42
@Csöncsön: németeknél vlmilyen szinten ezért is érződött Müller kihullása... ő lett volna az összekötő kapocs. De "kezezése" miatt kisárgult...

Hollandoknál meg olyan mint V Bommel nem kapott semmiféle eltiltást...

Na mind1 ami bebizonyosodott, ha jön egy jobban koncentrált csapat, akkor ez a spanyol gárda nem verhetetlen.

Tényleg asszem te említetted, h Klose egy nagy senki mert elödöntő/döntón 0 gólt rugott. Villánál is tartod magad ehhez?
_X_ 2010.07.12 10:04:49
@Nűnű: Rubin Kazany, Svájc...
Ahogy látjátok, a hangolás már elkezdődött és amíg a hajrák és mocskosok legutolsó rejtett poénjai is leesnek, felkonferálnánk minden vébék legrokonszenvesebb felvonását. Az utolsó előtti vébémeccs mindig a túlteljesítők és a csalódottak terepe. Kisdöntőben már nem…..
_X_ 2010.07.10 10:07:49
@Csöncsön: akkora nagy baj lenne, hogy ha vb góllövők örökranglistájának az élére kerülne? :)
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
_X_ 2010.07.10 09:22:41
@papercut: +1, én is vlmi hasonlót akartam írni.
Spanyolország Torres mellőzésével lemondott a centerjátékról, de ezzel összességében jóval többet nyertek, mint veszítettek. Intenzív letámadásukkal azonnal megfojtották a német próbálkozásokat, támadásban és védekezésben is szinte folyamatos emberelőnyt alakítottak ki.…..
_X_ 2010.07.10 08:41:25
@bz249: Klosenak: ezüst, bronz, bronz/4.hely.
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
_X_ 2010.07.07 23:54:57
@popp: mindkét csapat még viszonylag fiatal, lehet lesz majd Mülleres ellenpróba, pl. kövi EB döntőn :D.
_X_ 2010.07.08 00:11:56
@horas: "de azért az nem úgy van ám,hogy megszórunk mindenkit mert tudunk X-féle kontra kombinációt."

ezt írtad régebben és most meg magad cáfoltad meg :).
_X_ 2010.07.08 07:54:27
@horas: "a németeknek 0-0 sem volt helyzetük"

érdekes én láttam távoli lövést melyre ha nem ér oda a kapus bement volna, vagy 1. félidő végén Özil kiugratása ziccer is lehetett volna, vagy Kroos lövésénél is ott kellett lennie azért Casillasnak.

Amúgy a gólig spanyoloknak sem volt olyan sok ziccerük. 1ről tudok (amit Villa lekésett), de Neuernek ott sem kellett közbenyúlnia.

Casillasnak tehát több teendője volt mint Neuernek.

Nekem a "leiskolázásról" az jut eszembe, hogy egyik csapat odaszögezi a KAPUhoz a másikat és sok-sok ziccert alakít ki, míg a másik egyet sem.
Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.   Sokszor a…..
_X_ 2010.07.04 15:48:36
off:

Raul megy BuLiba Schalkehoz. Reméljük rá is érvényesül a Real utáni fellendülés varázsa :) (
www.cfreal.com/2010/07/raul-schalke-04-done-thing/)

On:

írta vlki, hogy erre a német csapatra senki sem fog emlékezni, ha netán kihullanának.
Érvek ellene:

Klosenak 2 meccse van rá, hogy egy ÖRÖK ranglista élére kerüljön.
Ha ez teljesül, akkor ő góllövésének számához fogják viszonyítani a későbbi gólfelelősöket... De amikor első kettőt felsorolják ő már biztosan ott fog víritani...

Mostani német csapatra nem lehet azt mondani, hogy a "mákos" sorsolás miatt van ott ahol van. Argentína történelmi vereséget szenvedett németektől. Ekkora arányú vereségük ellenük még sosem volt.

Löwtől meg bocsánatot kérek. Élesen kritizáltam Podolski, Klose játszatását és ezért a fejét követeltem. Vlhogy helyrepofozta őket és nem értem hogyan.

Német szurkolóként tisztelem a spanyolokat és sztem Villa lehet a következő, aki majd talán 4 év múlva megszorongathatja Klose góllövő örökranglista eredményét, a meccs meg erősen 50-50%os lesz.
_X_ 2010.07.04 16:10:57
Elég mókás lenne Budapestről megoldani az angolfoci problémáját, hiszen a saját slamasztikánkból sem tudunk kimászni már évtizedek óta, de azért egy-két dolgot innen is észre lehet venni. Egy ilyen szintű bukás sosem egy konkrét eseményhez köthető, mi mégis a tegnapi meccs…..
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
_X_ 2010.06.28 00:22:00
@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: azért Hollandiát mindenki szép csendben leírja... ők is ott vannak még "nem olyan rossz" játékosokkal...
_X_ 2010.06.28 07:37:56
@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: sztem egyáltalán nem olyan biztos, h a brazil csapat átgyalogol rajtuk... lehet velük kell majd a döntőt játszani, ezt akartam azzal mondani :), azaz

brazil/holland vs spanyol/német/argentína
Gördülő káposzták vs. jugoszlávok I...
_X_ 2010.06.18 19:16:24
@AntiChrist™: de így valszeg Ghána ellen vér fog folyni, fogak fognak repülni...
_X_ 2010.06.18 19:24:46
@lószerafin: Kießling? nem láttam a pályán eddig... pedig idén több gólt lött BuLiban, mint herceg + Klose + Cacau együttvéve...
Már a második napon két komoly meccsnek örvendhetünk, kiderül, hogy Maradona zsenije egyszerű jobbágyok számára nem értelmezhető, vagy tényleg megsütötte a kubai nap. A sléger persze az esti Anglia-USA, mégis könnyen előfordulhat, hogy a reggeli kávéjukat is nitroglicerinnel…..
_X_ 2010.06.13 10:06:40
@Rooney82: szerintem azért az is közrejátszik, hogy ezek még csak a csoportok első meccsei... óvatosan áll hozzá az összes csapat, erőfelmérés stb...
A spanyol bajnokság utolsó fordulójában semmi meglepő nem történt, a Barcelona egyértelműen a legjobb csapat, amely az utóbbi 20 szezonból 10. alkalommal lett bajnok, míg a Real Madrid cím nélkül maradt, ami minden bizonnyal Manuel Pellegrini állásába kerül majd. Az egyetlen…..
_X_ 2010.05.24 10:49:49
@rizla: hát igen azon én is gondolkodtam, hogy két ekkora nagy egoval rendelkező egyén hogy fog egy képernyőn elférni :)
A 2010-es dél-afrikai világbajnokság F csoportja sokadik ránézésre sem tűnik túl acélosnak. A négyszeres világbajnok és címvédő olaszok mellett, a mindig jó közepeset hozó Paraguay, a világbajnoki újonc Szlovákia és valószínűleg a mezőny leggyengébb csapata Új-Zéland…..
_X_ 2010.05.24 09:28:07
@lószerafin: kiváncsi leszek mire lesz képes, előző edzőjüknél csak jobb lehet...
Kicsit amerikai focisra sikerült az idei BL, hiszen a szezonban legnagyobbat alkotó edzők vívhatták a döntőt, sőt egyiküknek még quarterbackje is akadt. Extra tétként a BL-szereplést érő negyedik helyért is megküzdöttek a csapatok – végül az Inter mindent megnyert…..
_X_ 2010.05.24 09:22:55
@értelmetlen_nevű: jaja abban egyetértek, hogy marketing miatt vették főleg... Németeknél eléggé közkedvelt volt, nevezték is Super Mario-nak is.

Vul-Kahn már említette, h ő elvileg kontra csatár inkább. Ez sok mindent megmagyarázna (sok Stuttgarti meccset anno nem néztem meg), hogy Bayernnél+DFB-nél is miért ilyen gyenge.

Szerintem akkor Schalkehoz kellene mennie, ott úgyis lelépett Kurányi. + ők is jövőre sztem ezt a védekező játékstílust fogják képviselni a BLben.
A futball sötét ősatyjának két deformált gyermeke valahogy úgy érezzük, az utóbbi évek legérdekesebb döntőjét fogja játszani. A mezei szurkoló számára egyik sem szimpatikusabb lényegesen a másiknál, vagy bárminél, amit a kutya talált az  árokparton, egy…..
_X_ 2010.05.23 12:30:04
@Csöncsön: Kroos+Ribery sem volt ezen a meccsen, sztem mindkettő lendített volna a kreativitásban + lendíthet a jövőben.

Mindenesetre a meccsről, grat Internek jobbak voltak idén, jobban kihasználták a helyzeteiket és ez is a csapaterősséghez hozzátartozik. Kiváncsi vagyok jövőre mennyire fognak teljesíteni...
Ez persze nem a bajnokságra vonatkozik, de a fordulóban az egyetlen meccs, amin szerettük volna tövig rágni az ujjainkat, az első félidő közepén nagyjából eldőlt, a félidő végére meg végleg. Maradt amúgy minden, hiába vártak a csodára Leverkusenben, ha nem tudták letenni az…..
_X_ 2010.05.13 13:59:27
@ChelseaFC: "Egy jó szezont kifogtak és igen nagy szerencse is kellett ahhoz hogy idáig eljussanak. Klose aprócska lesgól, Rooney hiány stb... A beszéd meg gáz"

1. MU elleni odavágón Rooney végig játszott, de Robben + Schweini egyáltalán nem. Szóval kinél nem játszott mikor a legjobb játékos? Visszavágó több mint felén is játszott a "nemjátszó" Rooney...

2. ha döntőben van, akkor igenis az elíthez tartozik. Arról nem a Bayern tehet, hogy Real nem bírt el a Lyonnal... Vagy már ez is az ő hibájuk? :D

3. Lesgól meg ki lett egyenlítve, de erről is votl már szó. Mindkét csapat kapott 1-1 lesgólt...

4. ez nem egy jó szezon, mert a csapat nagy része még fiatal, még jobbak is lesznek ennél :P

5. Chelsea kiesett a nyolcaddöntőben: MUHAHAHA :DDD
_X_ 2010.05.15 10:32:40
@horas: amit az utobbi 2 évben mutatott az véleményem szerint eléggé kecsegtető. 2 különböző stilusú kerettel (Schalke inkább védekező stilusú, Wolfsburg inkább támadó) eredményes lett.

Kis statisztikák: tavaly Wolfsburg 1., Schalke 8.
Idén: Wolfsburg 8., Schalke 2. Edző váltáson kivűl Wolfsburngál tavalyhoz képest elvileg erősítettek a kereten...

Stílusa: nevezték néha Quälix-nek is (quälen = kínozni), diktátornak stb... magyarán eléggé keménykezű. Ha a játkosok tudnak alkalmazkodni a stilusához (kemény edzések), akkor kb 100%ot ki tud belőlük hozni... Igazolásokban is érdemes hallgatni rá.

Én remélem, hogy marad Schalkeban, mert az jót tenne annak a csapatnak hosszabb távon is.
Az egyik legkiegyensúlyozottabb, legerősebb csoport a D jelű négyes lehet a 2010-es világbajnokságon. Németország, Szerbia, Ghána és Ausztrália is részt vett a négy évvel ezelőtti rendezvényen is, és a szerbeket kivéve a csoportkört is túlélték. Mindegyik együttesnek…..
_X_ 2010.05.10 22:39:09
@is-is, se-se: azért Gera EL döntőzik (és nem padról, hanem győztes gólt ő rugta),

Dzsudzsák is eléggé elismert játékos: mikor volt hír, h vinné Stuttgart, akkor olvastam német fórumokat, ahol áhítoztak érte és olyanokat írtak, h Bayernen kivűl összes BuLi csapatban kezdő lenne, stb...

Vadócz is rugott gólt legutobb Osuana-nak (bár nem nyertek).

Szal nem igaz, h nincs Európa szinten jegyzett játékosunk. Csatárunk nincs abba egyetértek...
_X_ 2010.05.10 23:02:26
@is-is, se-se: Stankovic 32 éves, Vidic 29 ők már beértek, Dzsudzsák még 23...

Amúgy én nem akartam ezzel vitatni, h a szerb csapat jobb-e a magyarnál, csak azt a tényt, h nincs EUban jegyzett játékosunk, ami azért van több is :P