Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Golota

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik nem csak a norvég black metal színtér tud felmutatni kegyetlenkedést. A thaiföldi zenekarok körül is történnek brutális események. A bangkoki Surrender Of Divinity frontemberét például a napokban ölte meg egy rajongó, mert szerinte nem volt elég sátánista. Samong…..
Golota 2014.01.14 19:15:17
@z: Megcáfollak. Nagyon régen voltam már tini.., Mióta az eszemet tudom, mindig is a Thrash, Death és Black műfajok tetszettek. Soha nem bántottam sem embert, sem állatot. Családom van, munkám, rendesen fizetem az adót, stb, stb, minden amit soha nem feltételeznél egy "lvetemült black metal fan"-től. Nyugi, nem vagyok az a Chikatilo típus sem, nyugodtan lakhatnál a szomszédomban a családoddal együtt. Kiválóan beszélek angolul, pontosan értem, miről énekelnek, miről szól ez az egész. Soha nem a külsőségek érdekeltek, 16 évesen sem nagyon láthattál halotti maszkban, döglött varjút zacskóban tárolva a temetőben szédelegni.

Ezzel együtt, valahogy baromira bejön ez a fajta zene. Megszólít, "beszél hozzám", mégpedig úgy, mint egyetlen más zenei műfaj sem, pedig már elég sok mindent meghallgatok, nagyrészt a társaság kedvéért, de persze van ami tetszik.

Halgass egy kis Behemoth-ot. (tudom, ez kevert műfaj). Szerinted annak primitív a gondolatvilága, a szövegei? Mostanában rengeteg Inquisitiont is hallgatok, szerintem zseniális (főleg az Obscure verses és az Into the infernal regions lemezek).

A lényeg: hagyjuk ezt az általánosítást, mert simán mutatok a black műfajban is zeneileg és szövegében is igényes produkciókat, anélkül, hogy bárki "lakodlamas blacknek" titulálná őket, mint a Dimmut (mekkora baromság már ez is).
Teljes egészében végig lehet hallgatni a Carcass szeptember 13-án megjelenő új nagylemezét, a Surgical Steelt. Az, hogy a Carcass lemezt ad ki, nagyjából olyan esemény, sőt, nagyobb, mintha az At The Gates is nekiállna ismét dalokat írni. Ez persze nem sokat mond a metállal annyira…..
Belsőség Heti merítés 2013.03.17 08:42:19
Duci Juci Nehéz nem elfogultnak lennem, mivel életem első autója volt. Egyszóval nagyon szerettem/szerettük, 2,5 évig volt nálam. Ez alatt kb. 50 000km-t hajtottam bele. A km számlálója 5 számjegyes, tehát talán 2 (vagy 3:)) lett volna az első számjegy... Ennek ellenére nagyon…..
Háromszor átpördült a tetején a Renault, mielőtt megállt. A tulajdonost megbírságolták, az autón hitel volt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Golota 2013.02.21 08:44:45
@tomcsibácsi:

De, rosszul érzi magát. Ő is szeretne büntetni, pénzt behajtani, de nem teheti. Ez nagyon zavarja!

Hogy hová lesz a pénz? Azt senki nem tudja, hiszen a politikai elit a vagyonbevallása szerint az éhhalál küszöbén van, kizárólag tartozásaik vannak, esetleg minimális megtakarításaik. A pénzből tehát tipp-topp kórházak, iskolák, óvodák épülnek. Olyan jó itt adófizetőnek lenni.
A multikkal kapcsolatos népi ellenérzések különösen erősek, illetve a kritikátlanság -- etatista liberális oldalon -- különösen szembetűnő olyan tőkeszegény (tőkeimportőr) országokban, amelyek egyúttal alacsony hozzáadott értéket is képviselnek a multinacionális ellátási…..
Golota 2012.12.31 10:20:46
@silent76:

Nem. Ez azt jelenti, hogy a multik nem emberbaráti szeretetből ruháznak be az anyaországon kívül, hanem többek között (bár nem kizárólag) az alacsony munkabérek miatt.

Mielőtt ezt valaki számonkérné rajtuk, az alábbiakat javaslom figyelembe venni:

A magyar tulajdonú gyártók egyre jelentősebb része gyártat Kínában. Nyilván nemzeti érzelmektől vezérelve, mert kizárólag a haza és a saját munkavállalói boldogulása vezérli.

A képzett(!) magyar munkavállaló bérköltsége (nem nettó fizetése) sajnos erősen közelíti pl az amerikait. Lényegesen különbség, hogy itt a munkáltatói járulékok és a munkabér adóterhei miatt a nettó fizetésben már óriási különbségek mutatkoznak. Ez pedig nem a "multik" bűne, mint ahogyan az sem, hogy az átlagos amerikai ÁFA tartalomhoz képest a magyar háromszor annyi forgalmi adót fizet, mint külföldi munkatársa.

Ha valaki azt mondaná egy magyar cégtulajdonosnak, hogy vigye már az üzlete egy részét mondjuk Albániába, mert ugyan ott 10-20%-al olcsóbban kijön, de a munkavállalók majd csak negyedannyit visznek haza, mint az itthoniak,- köszönhetően a korrekt, vállalkozásbarát ottani adórendszernek-, cserébe szenvedhet a nyelvi lés kulturális különbségek meg hasonló nyalánkságok miatt, akkor nyilvánvalóan kapna az alkalmon és rohanna Albániába.

Ez persze a "gonoszmultitól" teljesen jogosan elvárható.
Nagyon nehéz őket megfogni, mondja a szakértő és mi értjük. Aki ma ötven köbcentis motorral vagy robogóval szabálytalanul közlekedik, nem kell tartania az utólagos bírságtól, ha nagy a forgalom, még a rendőrök elöl is megléphet. Az Országos Rendőr-főkapitányság,…..
Golota 2012.06.27 11:33:27
@labi:

Szerintem ezeknek fele sem robogós. Sokkal inkább a kocsmából hazaguruló riga, komar, stb. Mint ahogy a balesetes biciklisek nagy része is a kivilágítatlan, faluban, a főúton biciklizők közül kerül ki.
Golota 2012.06.27 13:04:36
@labi:

"Szerintemekre" nehéz jó elméleteket építeni, bár sokaknak ez annyira sikerül, hogy foggal-körömmel tudnak vitatkozni róla. :)"

Nem vizsgálják, mert diszkriminatív jellege lenne, de elég olvasni a híreket, sok minden lejön belőle. Nyitott szemmel kell járni és akkor a "szerintem" sem csak megérzésen alapszik.

"De kicsit úgy érzem ez olyan mint a téligumi vita.Az elején rengetegen háborogtak, aztán most már a többség átszerel, pedig nem is kötelező."

Nem egészen. A téligumi hiánya másokra nézve is komoly veszélyt jelent, a védőfelszerelés hiánya/részleges hiánya nem. Ha már bizotnságról van szó, én sokkal komolyabban venném a gumik állapotának hatósági ellenőrzését, mert az már tényleg gáz, hogy sokan teljesen szálig koptatott gumiva járnak. Téli gumi felszerelése is lehetne pl. kötelező, sokkal fajsúlyosabb téma, mint hogy a robogós rövid ujjú pólóban, vagy pulcsiban nyomja.

Az, hogy valaki nem akar rendesen felöltözni, az az ő baja, másnak ezzel nem fog sérülést okozni. Ha valaki fel akar öltözni full protektorba, akkor tegye. Nincs megtiltva.
A Bors úgy tudja, hogy az ősszel induló Voice - Magyarország hangja című tehetségkutató egyik zsűritagjának Ákost szeretné megszerezni a TV2. Az énekes egy közeli munkatársa megerősítette, hogy már folynak a tárgyalások, s ezt asszisztense sem cáfolta, de Fiák Krisztina nem…..
Golota 2012.06.26 14:10:20
@muszmusz:

A különbség, hogy Lukács tudja ezt magáról és kellő önkritikával kezeli is. Ákos ezzel szemben...

Egyébként nem, nem kell univerzális énekes sehová, legfeljebb a varieté műsorokba. Az igazán nagy énekesek közül mindnek teljesen egyedi stílusa van és nem jolly-joker, aki egysformán jó opera és grindcore műfajokban. Az ilyen típusú vetélkedők ugyan pont ezt sugározzák, de ettől még ez egy baromság.
Golota 2012.06.26 14:36:55
@Ben Zinkoot:

Régen rossz annak, aki Ákos szövegeit már akkor sem értette. Szájbarágós, álintelligens és rendkívül modoros.
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Golota 2012.06.22 10:03:29
@TROLL: Nyugodtan kezdd el az Obliviont. Mai napig megállja a helyét minden szempontból. Grafikailag is simán elmegy a mai mezőnyben, a történet, a korlátlan lehetőségek, az izgalmas sztori miatt abszolút örökzöld. A Skyrim is remek, de valahogy nekem az Oblivion maradt az etalon.

Másik örök kedvenc: Jagged Alliance 1-2. Mai napig nincs még egy ennyire élvezetes játék ebben a műfajban. Klasszikus.
„Jó reggelt! Tegnap este meghallgattam a Metallica/Lou Reed-albumot. Metallica-lemezgyűjteményem eladó, várom az érdeklődők jelentkezését.” A fenti Twitter-üzenet tőlem származik. A Twitter - mint tudjuk - online közösségi háló, ahol a felhasználók 140 karakteres…..
Golota 2012.01.05 10:03:08
@Metálszív:

Testament - volt 2 jó lemezük, de semmiképpen nem említhetőek egy lapon a nagy négyessel

Suicidal Tendencies - egyetértek, bár egyáltalán nem tartom thrash metalnak, ennek ellenére ők tényleg a legnagyobbak között vannak

Annihilator - ezt nem gondolhatod komolyan! Ez a poppos nyöszörgés inkáb glam, kicsit jobban torzított gitárokkal. Alice in Hell: bruhahaha

Overkill - egyetérek, bár ők is kicsit kilógnak, az Anthraxhoz hasonlóan

Exodus - nagyon egyetértek, szerintem őket tényleg disznóság kihagyni és a fentiekkel ellentétben ez tényleg trash.

Tankard - ne viccelj már. Német sörmetál a legnagyobbak között??? Még ők sem veszik magukat komlyan! Ha németet akarsz betenni, akkor inkább Kreator, de még inkább Destruction.

Sokan mondják, hogy divat lett a Metailcát utálni. Nekem semmi bajom azzal, hogy sok pénzt keresnek. Megérdelmik. Ezzel együtt azt gondolom, hogy a Justice for All egy kalap szar és minden lemezük azt követően erősen alulmúlja a Kill, Master és Ride lemezeiket. A legnagyobb szívfájdalmam, hogy sok mainstream rajongó azt hiszi, az Enter Sandman vagy a St Anger (hahaha) a Metallica csúcsa, noha a cipőfűzőjét nem kötheti be a hátom valóban klasszikus albumon található számoknak.
Golota 2012.01.12 11:00:15
@FalcoM:

A Slayer alapból benne van a nagy 4-ben. Továbbmegyek: egyértelműen a thrash metal csúcsa, ez nem is lehet kérdéses. Messze kiemelkedik a mezőnyből, beleértve a másik 3-at. Elvileg nekik a South of Heaven lenne az, ami a Metallicának a Justice, de szerintem ez csak a bigott Slayer rajongók véleménye. A South of Heaven inkább azért volt sokk, mert lassabb volt, mint az előzőek, de akkor is vérprofi, teljesen egyedi és jellegzetesen Slayer. Messze megelőzte a korát, szerintem iszonyúan súlyos, különleges, igazi klasszikus darab. A Justice meg szimplán szar.
Mire elég 198 lóerő, mit tud egy Hayabusa? Meglepően sokat, akár nála lényegesen erősebb járművek ellen is bátran kiállhat a széria állapotú Suzuki. Az ellenfél ezúttal egy 850 lóerőre felpuffasztott Nissan GT-R volt. A motor jobban is rajtolt, fölényét negyed mérföldön…..
Golota 2011.07.20 17:00:56
A legnagyobb probléma, hogy Mo-n sokan pontosan olyan hülyék, mint ahogyan vezetnek. Ezen remekül le lehet mérni egy ország szellemi színvonalát. Értem én a cikk szándékát: sok autósnak rá kellene döbbennie, hogy egy sokak számára elérhető széria motor is simán legyorsul egy nála 10x drágább autót. Ezt mindenkinek, aki közlekedett már, tudnia kellene. Senki ne jöjjön azzal, hogy de igen, van olyan AMG 6666 tuning ótó, ami igenis legyorsulja a Hayabusat és erről még youtube video is van. Persze, kivételek vannak, de maradjunk abban, hogy egy használtan 1 milliós 600-as naked is kacagva legyorsulja az utakon közlekedő autók 99%-át, Mercedessel és BMW-vel együtt. Ezt a 90-es években már meg kellett volna tanulni, de sokaknak még mai napig újdonság, pedig már lassan 20 éve közlekednek nagyobb számban nagy teljesítményű motorok az utakon.

Amit nem értek: miért kell mindenkinek állandóan bizonyítania, hogy ő már valaki, mert motorral/kocsival legyorsulja a másikat???? Miért kell kasztokba osztani az embereket: motoros/autós/robogós/biciklis? Én vezetek kocsit, 1000-es nagymotort, nagyrobogót és biciklit is, sőt, szoktam gyalogosként is közlekedni. Akkor én most hova soroljam magam?

Miért vagyunk olyan szellemi szinten itt ebben az országban, hogy az határozza meg a személyiségünket, a viselkedésünket, a reakcióinkat, hogy milyen járművet vezetünk.

Közlekedési szempontból 2 féle ember létezik: hülye és normális. Ennyi. Szerencsére motorral könnyen meg lehet lépni az ilyenek közeléből.

Aki lámpánál gyorsulással próbálja a mai forgalomban bizonyítani, hogy ő valaki, az valószínűleg az élet más területén elszenvedett kudarcait próbálja kompenzálni. Semmi értelme oktatni ezeket, ennek az anyja is hülye volt és a gyereke is az lesz.