Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mpali35

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés magyarázni való van ezen a kis filmen. Ha valaki egy kukkot sem ért angolul, a történésekből, a szemekből minden kiderül. A motoros valahol megelőzte az autóst, méghozzá az autós szerint szabálytalanul. Nem karcolt össze semmit, nem okozott balesetet, csak szabálytalankodott…..
A közlekedésbiztonság, baleset-megelőzés nem vicces téma. Hosszasan lehetne taglalni, hogy a különböző óriásplakátoknak, televíziós kampányoknak mekkora a haszna, illetve milyen a ráfordított költségek és elért eredmények aránya. Egyre többen ismerik fel azonban, hogy semmi…..
Bevándorlók leszünk Angliában, sőt, úgy fogunk élni, mint egy utolsó gazdasági bevándorló, a rosszabb fajtából, lakókocsival, miegymással. Talán babakék lesz, a szökőkút még egyeztetés alatt. Lassan több mint egy éve döntöttünk így, elhagyjuk a hazát, kár erőlködni,…..
Amikor motort akartam venni, a Yamaha XJR 400 is rajta volt a listán. Megnéztem: a hátsó Öhlins állítható rugóstagok 400 ezerbe voltak, de van nem állítható is, 250-ért. Letettem a Yamaháról. Ja igen, és 4 kiló lett volna a motor. - Pt - Egyszer majd valaki…..
Még tavaly jutott eszembe a zseniális gondolat, amivel megválthatom a világot. Erre tessék, ezek a gonosz multinacionális, nemzetközi, mi több francia gazemberek a távolból rácsatlakoztak az agyhullámaimra, és kiszívták az ötletet. Valami gondolatvédő számsort kellett volna a…..
Ma megnyitott, vasárnap estig látogatható a Budapest Motor Fesztivál. Sok nagy márka távol maradt, de így is elég sok újdonság gyűlt össze - van miért kimenni. A javát végigjártam és lefotóztam, bár egy csomó minden így is kimaradt. Kattintsa végig a galériánkat, rengeteg…..
mpali35 2015.03.22 07:00:54
Egy hete volt a Pozsonyi motorkiáltás, a Yamaha megcsinálta ugyanezt a szégyent, hogy a nem is kicsi standjára kihozott egy darab motort, meg 3 fekete vánkost, ahol zsiroshasu plázacica növendékek fotozkodtak. Legalább két hangfalat kihozhattak volna meg egy házimozit és egy szintetizátort, ha már a motorjaikat annyira szégyellik .Baowah tegnap járt nálam Potyer nevű kutyájával, o azt mondta, hogy változott a díler a Yamahánál, ezért a nagy felvonulás és a mutatos stand.
BMW, KTM, Ducati, mind ott volt,felvonultatták a flotta nagy részét és nem kis teruleten.Minden motrot kihoztak, ami számít, Suzuki,Kawa ugyszintén. Látszik ki gondolja komolyan Szlovákiában a motor eladást. HD a 200 Watt zenére építette a marketinget, dübörgött a wadnak született oda vissza, a HOG-bol a cimborák adták a stand díszőrségét.Minek? Ha HD-t akarsz venni, ki a fene tudna jobban elvarázsolni, mint egy HOGos tulaj? Nekik meg becsület kérdése volt.
Volt egy csomó árus Cseh országból, meglepően kedvezőbb árakkal, na ok arattak, alig tudtál a standjukra belépni.
Egyetlen nagy csalódásom nem a Yamaha volt, ha szégyellik a modelljeiket, hát szégyellik, jól van na, hanem maga a hely volt, az Incheba kiállítási hely valami elmaradott marketinggel állt a kiállításhoz, legalább nem volt vadászkiállítás a földszinten,csak hajó az emeleten. Na de az emeletre feljutás azon a szuk lépcson, az valami olyan 20 perces tumultus volt, hogy szégyen! Ha volna eszük, akkor jövőre kb 5 x ekkora kiállítást rendeznének, mivel terület, az van ott bőven. És merem állítani, többen voltak Szombaton, mint múlt évben a vadász-horgásszal együtt. Sokan Magyarországrol,Csahországbol.
Kedves Zomboracz úr, megkérdezném, hogy ha a BMW, Ducati, KTM és a Yamaha nem mutatott semmit, illetve majdnem semmit, akkor miért kell egy ilyen valóságot híven tükröző cikk címmel elorukkolni?
  Ebbe a videóba is a szokásos módon botlottam: tök véletlenül. És milyen jó, hogy elindítottam. Pedig csak annyi a címe, hogy  Motorozás London központjában: megállítottak a rendőrök! A franc tudja mire számítottam. De az biztos, hogy amit itt látunk, oktatni kellene.…..
mpali35 2015.03.01 07:26:51
Amíg az ország következő évi költségvetésében aktívan számolnak a bírságokból befolyt összeggel, s a rendőrnek el kell büntetnie a havi csekkfüzetet, mert ha nem, akkor nem teljesíti a normát, addig a szolgálunk és védünk egy üres szlogen.Így nem a torvény betartása a lényeg, hanem az, hogy pénzt lehessen kisajtolni a közlekedőből. h mindenki egy évig mindent betartana, akkor nagy lenne a jajgatás odafent.
Az Angol rendőrökkel hasonló a tapasztalatom, mint a videón látott eset.
Mitől még jelentősen irtózok az a felkamerázott motor és motoros. Lehet, hogy ehhez nem nőttem még fel, vagy fiatalodtam vissza, de nekem ez nem smakkol. Már az is rettent, mikor egy kocka alakú csigacsáp log ki a sisakból, na de mikor már 2-3 kamera van a motoron, az nálam a vég.
Majd kialakulok lassan, facebookom sincs még, szemöldökömet sem szedem, Dundikárol anno sokáig azt hittem, hogy egy kövér kisfiú. Ebből csak a médiahír, hogy elvezette a mobilját ülőgarnitúra vásárlás közben, s tele volt pikáns képekkel, rázott fel. Nem értettem, hogy most lefényképezték a kis konyhamalacot, mikor kilopja a hűtőből éjfélkor a kirihust,vagy mik azok a pikáns képek. Erre kiderül, hogy egy nyomokban nőt tartalmazó celeb a Dundika? Fekete Pákorol meg azt hittem sokáig, hogy pornószínész, és Fekete Dáko az igazi neve, csak a gyerekek miatt P-vel mondják....
Na mindegy, Tavasszal fogom a régi VHS kamerát, fel cikkaszalgozom az oreg kis Bomosomre, a V8ast, mert az kisebb, meg a sisakomra, nekem ne mondja senki, hogy nem vagyok online. Hátamra 5 x 2Literes petpalack borlopo slaggal a sisakig, hatha megszomjazom,3 alu/fa koffer a Brick barkáscbol, s az csak a jobb oldalra! Kormányra meg felrakom a 19es monitorral megáldott HP-t,láthatja majd mindenki, hogy nagy a GPS, nem valami picuri szar. Visszaharcolom magam a élvonalba, oreg mocis nem vén mocis!
Tavaly májusban futottam bele először a hírbe, hogy Guy Martin a Pikes Peakre saját építésű turbós motorral menne, ami 320 lóerős – nitróval 500! – és győzni akar. Aztán eljött a ideje, Martin megnyerte a kategóriáját, a GSX-R1100 turbója pedig aztán körbeturnézta a…..
mpali35 2015.01.31 06:09:26
Ezek a vázak a gyáritól azért nem merőben eltérőek.
grabcad.com/library/cadre-1100-gsxr-1990-frame
Az ülés alatti nyúlvány miatt volt balhésa Gixer, mivel az hegesztve volt a W jelzésű modellekig, amelyeken már csavarozva volt. Ha eldobtad a vasat, vagy o téged, akkor jött a melegítés és egyengetés, ami ugye az alu vázaknál nem egy egészséges dolog, mivel ha nem volt megfelelő a hőfok, megrepedt, vagy elolvadt.
Az ötgangos olaj-levegős GSXR 1100 Angliában mai napig kultuszmotornak számít, hihetetlen teherbírása van a blokknak és szupermarketnyi mennyiségű tuning cucc kapható hozzá.
  A hirdetést Vályi Pista küldte be a listára, és nem igazán térek napirendre fölötte. Míg mások szövegben alkotnak nagyot, ez képi világával viszi be állcsúcsra a vizuális jobbhorgot. Küldöm mindenkinek, aki szereti a szépet. A háttérben húzódó dunántúli lankák, a…..
Könnyen lehet. Ha egy motor tuningját a legendás Erdős Csaba végzi, akkor bizony elszabadulnak a lovak.  Peti barátom fanatikus testépítés rajongó, aki éppen most a magyar testépítés mekkáját (ez is lesz a neve) jelentő edzőtermet építi a Béke úton. Amikor elmentem…..
mpali35 2015.01.13 23:38:11
Sok egyéb mellett azért jó totalcaros újságírónak lenni, mert az ember postaládájában olykor egészen képtelen levelek landolnak, s jó részük mögött valódi sztorik húzódnak. Itt van például egy vasárnapi üzenet a „valaki mentse meg” tárggyal, amit Hanusz Ákostól…..
A KTM évekkel ezelőtt állt elő egy villanyhajtású krosszmotor ötletével. Viszonylag hamar el is készültek a Freeride E névre keresztelt géppel, azonban annak tesztelése elhúzódott, a forgalmazás megkezdését pedig évről évre tologatták. Idén ősszel végre megvolt a hivatalos…..
Most szombaton, szeptember 27-én Totalcar Parkoló Parádé. Sokan jönnek majd autóval, de nagyon örülnénk, ha minél többen érkeznétek motorral, robogóval is. Aki volt kint akármelyik Parkoló Parádén, tudja, zseniális hangulatú, laza, mindenféle kötöttségektől mentes…..
Aki látott már vonatsínt közelről, esetleg sétált is a talpfák közt, tudja, meglehetősen hülye ötlet itt motorozni. Hiába ül az ember valami endurón, aminek hosszú a rugóútja, ha egy talpfa, vagy nagyobb kő megdobja az embert, a két sínszál közt kevés a hely korrigálásra-…..
Látszik, a taurint is túl lehet adagolni. Különben hogy juthatna eszébe a redbullosoknak, hogy felzavarjanak két salakmotorost egy hegy tetejére? Ez nem pálya, itt nincs palánk, meg szalmabála, a külső íven egy dolog van, a szakadék. Még az a szerencse, hogy nem szerpentinen kellett…..
Az elektromos motorok tavalyi fölénye után kissé talán meglepetésként hatott, amikor idén június végén ismét benzines gép nyerte a legendás Pikes Peak-i hegyi felfutóversenyt. A Kawasaki ZX10R nyergében ráadásul Jeremy Toye személyében egy újonc ült, aki magabiztos, hat…..
mpali35 2014.07.18 07:01:46
Na kérem, így kell ezt csinálni. Indiában is vannak, akik ha messzire utaznak, nem ülnek végig a nyeregben, mert az fárasztó. A motort felpakolják, ők meg csak ülnek a kényelmes buszban, aztán a célnál lemálházzák a motort a csomagok közül, felpattannak a gépre, és már el is…..
Legutóbb valahol ott ejtettük le a Morini-krimi sistergően izgalmas cselekményfonalát az olajos garázspadlóra, hogy különleges mélyfúró eszközökkel sikerült az internet bugyraiból kitúrnom a motorkához az egyetlen megfizethető árú olajszivattyút - a réginek ugyanis a belseje…..