Regisztráció Blogot indítok
Adatok
McBright

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég írtam egy érdekes beszélgetésről, ami az egyik kereskedelmi rádióadón hangzott el. A héten újabb riportot volt hallottam (ugyanott): a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatóhelyettese beszélt a fogadási csalásokról – értelemszerűen a…..
KatPol Blog MiG-ek hányattatásai 2011.01.13 17:10:00
A fegyveres konfliktusok előre nem látható, drámai módon befolyásolják az egyéni sorsokat - ezt mindenki tudja, hiszen ellenkező esetben pl. a veteránok visszaemlékezései sem lettek volna soha népszerűek. Érdemes viszont arról is megemlékezni, hogy nemcsak a háborúk…..
KatPol Blog Mythbusters: Coventry 2010.11.14 10:00:00
70 éve ezen a napon szálltak fel a Luftwaffe bombázói, hogy az "Operation Mondscheinsonate", azaz a Holdfényszonáta-hadművelet keretében megsemmisítő csapást mérjenek Nagy-Britannia hadiiparának egyik legfontosabb városára. Ez a város Coventry volt, a német légierő támadása pedig már a háború alatt…..
Minden állam szeret a sikereivel büszkélkedni, illetve válságosabb időszakairól megemlékezni. Ez Új-Zélanddal sincs másként. Bár e tőlünk igen távol eső kis ország már csak elhelyezkedésénél fogva sem igen kerülhetett volna bele a történelem fősodrába, a Brit Birodalom…..
Noel Valladares (K) Az Olimpia Tegucigalpa kapusa a maga 33 évével és 72 válogatott mérkőzésével veteránnak számít, komolyan kivette a részét abban, hogy a Bicolor ott lehet a vb-n. Ha csak nem sérül meg vagy lepkézik óriásiakat Chile ellen, várhatóan végig ő védi majd a…..
Kismy barátunk (aki igen határozott léptekkel közeledik a blogszerkesztői státuszt jelentő második csillag felé) folytatja a tengeri rablókról elkezdett sorozatát, melynek mai részében arról a fazonról ír, akit nemes egyszerűséggel már azok a kortársai is Kalózkirálynak…..
McBright 2010.05.10 09:34:31
@Titus Pullo Urbino:
Szerintem arra céloz, hogy ennyi épkézláb embert tudtak összeszedni, de nem jelenti azt, hogy mind ki is voltak képezve.
Nekünk, catrachóknak megadatik az, ami a sok műdrukkernek, akik jobb híján a tévének kiabálnak, hogy na, lőjjé' má' bazmeg, lőjjé', ezt nem hiszem el!, talán az életben soha. Megnézzük a La Bicolort élőben! Életre szóló élmény lesz, és jöhetsz velünk, ha jó gyerek vagy…..
¡Dale, dale, dale Bicolor! 504 2010.04.30 16:54:00
ez Honduras hívószáma, ami legfeljebb akkor válik érdekessé, amikor egy régi haverod vagy a félhülye unokatestvéred a Toncontín Aeropuertóról egyenesen a sittre kerül, és a te csajod beszél spanyolul. Persze egy szurkolói blogon nem riogatunk senkit a közép-amerikai átlagnál…..
Ajánlom ezen írást Némedi Lacinak, aki megismertetett a mondással, miszerint a kutatást befejezni nem lehet, csak annak aktuális állását lehet összefoglalni. Tanga, 1914. november 4. Reggelre körülbelül végzett a flotta az aknamentesítéssel, s így tisztázták, hogy a B…..
Peking ekkoriban 2 városra oszlott (az átfogó térkép a poszt legvégén), melyeket monumentális fal választott el egymástól. A déli volt a hagyományos kínai városrész, az északi pedig a „Tatár”- , mely magába foglalta a császári „Tiltott Várost”, az…..
KatPol Blog Mythbusters: Guernica 2010.03.17 08:00:00
Guernica legendássá vált lebombázásáról sok érdekeset lehet olvasni időről-időre a médiában, azonban az esemény köré szövődött mitológia többnyire nem más, mint a saját korát messze túlélt háborús propaganda. Ezt sajnos manapság is kritikátlanul szajkózzák tovább…..
Sírva fakadt Jamasina Tadasi csapatelnök, amikor szerdán bejelentette, a gyár kiszáll a Forma-1-ből.Bár Japánban megszokott az ilyesmi, szégyenérzete nem csoda: az istálló szűk tíz év alatt nagyjából hárommilliárd eurójába - 830 milliárd forintjába - került a…..
McBright 2009.11.05 16:03:01
@Today05: Ezért mondom, h. európa nem Japán. Itt a hűség fokmérője a dell. Ott meg a legnagyobb kretének dogozhatnak a legfontosabb projecteken ha már vagy 30 évet lehúztak a cégnél. Itt ha valaki fejleszt megfizeti a legjobbakat. Ha véletlenül alkalmaznak egy nem japánt annak a véleményére meg magasan szernak, mert egy barbár nekik ne ugasson. Azt sírhat és tördelheti a kezét, néha talán alkalmazkodni kéne a körülményekhaz.
Good girls go to heaven, Egervári goes to Suez. Mind a csehek eddigi eredményeit, mind a tegnapi játékukat nézve szemrebbenés nélkül kijelenthető: hatalmas fegyvertényt hajtottak végre a fiúk, amelyhez őszintén gratulálhatunk. Egy címeres mezes magyar csapat, amelynek van tartása,…..
McBright 2009.10.07 11:35:03
Ma van 65 éve annak, hogy megkezdődött a II. világháború legnagyobb ejtőernyős hadművelete. Mivel ezen a blogon fel sem tételezem, hogy van olyan olvasónk, akinek "A híd túl messze van" kimaradt volna az életéből akár könyv, akár film formájában, ezért ez a poszt nem annyira a harcokat kívánja…..
Rövid (és sok vitát kiváltó) válogatottas kitérő után visszatérünk a klubfutball andalító világába - kezdődnek ugyanis a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, időtlen idők óta először magyar érdekeltséggel. Ennek alkalmából ezennel körbehordozzuk a félhomályban…..
McBright 2009.09.14 14:58:24
Néhány napja szomorú eseményről számolt be a sajtó: a lengyelországi Radomban rendezett repülőnapon lezuhant a belorusz légierő egy Szu-27UBM típusú kétüléses vadászgépe; mindkét pilóta életét vesztette. Béke poraikra! A tragédia már csak azért is érinti…..
Helyi idő szerint negyed kettőkor lezuhant a radomi repülőnapon a Belorusz Légierő 61. vadászrepülő ezredének (Baranavicsi) kismagasságú bemutatót végrehajtó, fekete 63-as oldalszámú Szu-27UBM típusú repülőgépe. A gép személyzete, Alekszandr Marfiszkij és…..
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
Salvador Allende Gossens (jobbra) és Augusto Pinochet Ugarte (balra), a XX. század második felének két leginkább meghatározó chilei politikusa.A bevezetésben abbamaradt történetünket ott hagytuk abba chilei részről, hogy kialakult az elnöki köztársaság a 30-as évek végére, és a…..
Carlos napjai Zolinak 2009.04.15 01:18:58
Na nem tűntem el csak baszott sok dolgom volt. Azt úgy néz ki, hogy még továbbra is a szopóágazatban maradok, de amikor tudok írok. Szombaton abban a reményben értem haza 3-4 óra felé, hogy a családdal tölthetem a délutánom meg az estém. 7 fél nyolc felé épp befejeztem a…..
Új állandó szerkesztőt üdvözölhetünk a lemilen: testvérblogjaink egyikén MTi kolléga már többször bizonyította, hogy bérelt helye van az (örvendetes módon) egyre gyarapodó közösségünkben. Itteni első posztja Mária Terézia leghűségesebb huszárjáról, gróf Hadik…..
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
A litvánok eredete A balti törzseket már a római források is megemlítik, de a népvándorlás idejében egy időre eltűntek a civilizált világ szeme elől. Mivel viszonylag félreeső helyen éltek, komolyabban csak a 12. század környékén kezd feltűnni a jelenlétük a…..