Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szántó Gábor

1 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mozgasszervi blog Fizikoterápia 2 2017.12.10 19:40:37
Egy korábbi bejegyzésem a fizikoterápiás kezelések alkalmazásáról szólt, hogy melyik kezeléstípus milyen problémák esetén javasolható. Egészségügyi szakemberek és a betegek véleménye is megoszlik arról, hogy egyáltalán használnak-e ezek a kezelések, vagy csak placébó hatásuk van. Ezért utánanéztem a…..
Minden októberben előkerül az óraátállítás és a téli időszámítás kérdése, hiszen nagyon sokan okkal gyűlöljük a téli időszámítást: december közepén már 4 óra előtt sötétedni kezd, pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. A Jobbik többször is kezdeményezte már a téli időszámítás eltörlését,…..
Szántó Gábor 2017.10.22 23:10:21
@ElitLila: 'elkúrtam, bocsi' - ennyi kellene, és részemről maradnék az érdeklődő, de kritikus vonalon. Sőt! Ha azt az 1-10-ig skálát nézzük, ahol azokat az embereket számolom, akikre pénzügyekben hallgatok, Norbert 2-t ugrana egy ilyen coming outtal.
A középkori ember kinevette a görög-római-kor emberét, akik olyan ostoba pogányok voltak, hogyha megbetegedtek, fiatalok és szépek akartak maradni, vagy ha szerelembe szerettek volna esni, akkor felkeresték a rengeteg istenük közül a területért felelőst és elhalmozták ajándékkal. Mert szerintük ez…..
Szántó Gábor 2017.10.20 22:49:03
@Online Távmunkás: Tök jól összefoglaltad, én erre sokkal alpáribban reagáltam, de inkább nem küldtem be..

Én bírom ezt a blogot, de a poszt nagyon félrement..
Szántó Gábor 2017.10.20 22:50:12
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
Szántó Gábor 2017.10.10 09:04:00
@Etniez: Már bocs, de nem csak BP létezik a világon. Nekem pl 250km a reptér, és a reptéri transzfer nem fogja az én járatomhoz passzítani az érkezését.
+gondolom olyan is előfordul, hogy valakinek BUD csak átszálló, több órás várakozással.
Szóval mi is a baj az 'etetővel'?
Szántó Gábor 2017.10.11 19:04:03
@Etniez: Erre miért nem válaszolsz?

'Már bocs, de nem csak BP létezik a világon. Nekem pl 250km a reptér, és a reptéri transzfer nem fogja az én járatomhoz passzítani az érkezését.
+gondolom olyan is előfordul, hogy valakinek BUD csak átszálló, több órás várakozással.
Szóval mi is a baj az 'etetővel'?'
Szántó Gábor 2017.10.11 19:21:23
@Etniez: Magyarul reptéri transferrel Nyíregyházáról indulva 1:30AM-kor, hogy mindenki elérje a saját járatát - neked hogy a gecibe tud fájni, hogy betúrok egy szendót, egy normális helyen, mielőtt 6:30-kor elindul a gép?
Hannibal Lecter, Patrick Bateman, a Joker és számos további filmes karakteren túl nem vitás, a pszichopaták köztünk élnek. Mögöttünk állnak a közeli boltban, mellettünk ülnek a metrón, velünk szemben az irodában, rutinszerűen köszönnek, ha reggel összefutunk a lépcsőházban. De mit is jelent az, hogy…..
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
Szántó Gábor 2017.10.02 15:22:12
@Le Orme 2: Kit érdekel, hogy mi a címe? Nekem hasznos volt a poszt, és a kommentek többsége is alatta.

Amit viszont te hisztizel itt, az egyáltalán nem hasznos senkinek sem.
Továbbra is megállíthatatlanul törnek előre a különböző crypto currency-k, élükön természetesen nem más áll, mint a Bitcoin. Szaporodnak az elfogadóhelyek szerte a világban, egyre többen fedezik fel és ismerik el a technológiát mint a klasszikus pénz alternatívája. Külön crypto currency tőzsdék…..
Szántó Gábor 2017.09.28 22:26:30
@Zed is not dead yet: Jahh, és mindezek ellenére amúgy teljesen egyetértek veled: 'Szerencsétlen Venezuelának már tényleg csak az hiányzik, hogy az összes többi baja tetézéseként még legyen a bitcoin a nemzeti valutája (eleve mekkora marhaság ez leírva is).'

Egy crypto még semmiképp sem alkalmas arra, hogy egy ország hivatalos valutája legyen. 5-10 év múlva lehet. Ezt az egészet most kóstolgatja a világgazdaság, és igyekszik beépíteni a rendszerbe - mert kikerülni lehetetlen.
Szántó Gábor 2017.09.28 22:38:36
@Zed is not dead yet: Gőzöd sincs, miről beszélsz!

'Mondjuk a fancy-témában ejtett megjegyzésed okán azt gonolom, hogy te egyelőre nem is a hasra esős arc vagy, hanem a hasra ejtős, ami ... hát lelked rajta. Végülis az egész gazdaság is csak nulla-összegű játék, ha te egy biznisszel "naggyon jóóól" jársz, az bizony egészen biztosan azt jelenti, hogy valaki másnál az ki fog egyenlítődni.'
Szántó Gábor 2017.09.29 16:44:04
@JFK-alapítótag: Ezt a bircaman dolgot gondold át még egyszer, nagyon úgy tűnik, hogy csak szopatják a 'mestert': blog.hu/user/1277574 :D
Egy igen szórakoztató írással futottam össze, melyben az Index homeopátiás cikkére próbált reagálni egy állat-természetgyógyász. Bár ne tette volna...
Szántó Gábor 2017.09.25 22:09:48
@steery: 'Valóban ezt tapasztaljuk, hogy a homeopátiás készítmények rendkívül érzékenyek a hőmérséklet ingadozásokra (főleg a melegre), a mechanikai igénybevételre (szállítás közbeni rázogatás), valamint a különféle sugárzásokra (fény, rádióhullám, radioaktivitás)'

Legyen! (Bár nincs..Mert hülyeség..) De akkor hol van az leírva a homeobogyókon, hogy
- ne rázogasd
- tartsd Faraday kalitkában
+ 1 ha egy homeo gyógyszertárban ki van írva, hogy mobiltelefont ki kell kapcsolni, mert zavarják a bogyók mojoját, akkor otthon hogyan sétálhatgatsz a gyógyszeres szekrény előtt bekapcsolt mobillal?
Szántó Gábor 2017.09.26 00:24:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az áltudomány álterméke:

Tudta-e ön:
Hogy a homeopatika összes szirszara rázásra érzékeny? Íme, csak itt, csak most, 99999 forint helyett 99998 forintért egy rázkódásbiztos, giri-gyros kópos fikszációval bíró, fluxturációt teljesen kizáró (off - ez lehet a Hartmann hálót elhárító rész, nem mintha lövésem lenne, hogy mi az, de nálad jól hangzott - on) kütyü, amivel garantáltan kizárható, hogy a homeufóriás cukorkák kirázásegyütthatója (hmm.. ezen még dolgozni kell..) a cc-ből a wc státuszba kerüljön.
És mindent akár traktorvezetés közben!
Rendelje meg most!! Már csak 3, öö izéé ketttő, bocs, elbasztam: már csak az utolsó daraba várja, csak önt!

(ps levédtem az 5 letet :D)
Hány éves korodban leszel hivatalosan is öreg és unalmas? Néhány újabb felmérés szerint valamikor a harmincas éveid közepén. Azért akadnak kivételek - Victoria Beckham például..
Szántó Gábor 2017.09.22 22:20:53
@Szaktanár: Most rendesen odabasztál az egomnak, 10+ év blog.hu használat során sem sikerült rájönnöm, hogy a 'szűrés' mire való. :D
Köszönöm a tanácsot - a megmentett agysejtjeim nevében is! :)
Vannak ezek a népszavazási kezdeményezések. Amik vagy tényleg csak időpocsékolásnak tűnhetnek egyesek szerint vagy éppenséggel csodafegyvernek mások szerint. Az biztos azonban, hogy az ellenzéket mobilizálni képes lehet – ha szervezett és a választásokig pontosan végig is vezetik a szervezői. Az…..
Szántó Gábor 2017.09.21 21:42:53
@1ghost: Kontraproduktív vagy. De ezt jó eséllyel fel sem fogod.
  Az egyik személyes kedvencem a vaskos népi ostobaságok közül. A mai, fiatal városlakók - szerencsére - már szinte azt sem tudják, miről van szó, ám sokan - elsősorban vidéken és az idősebbek körében - még mindig komoly nosztalgiát táplálnak a sorkatonai szolgálat iránt. Ez persze túlmutat a…..
Hosszú Facebook-posztban tálat ki az X-Faktorban kiesett énekes, Nagy Szimonetta, akit a zsűri négy nemmel küldött el színpadról múlt héten. Magától a műsortól egyébként mi nem voltunk elragadtatva, bár az RTL Klub próbálta megújítani a zenei showt- a hetedik évadra azonban ez már menthetetlenül…..
Szántó Gábor 2017.09.13 16:24:07
@furo80: Vegyél fel egy fülest, toldd fel ezerrel, hogy a saját énekhangodat már nem hallod tőle. Aztán számold meg, hány hangot találtál el.
Mindenki a lehetőségeihez és az anyagi helyzetéhez mérten próbálja belőni, hogy milyen típusú esküvőt tervez. Az alapköltségekkel tisztában vagyunk; tudjuk, hogy pénzbe fog kerülni a menyasszonyi ruha, a helyszín, a fotós, a zenészek, az étel, az ital és még sorolhatnám. Vannak azonban olyan…..
Szántó Gábor 2017.09.01 10:34:20
@A nép fia: Én tavaly voltam egy fasza lagzni, ahol egész éjszakás játék ment, valami olyasmi, hogy meg kellett 'ölni' a legtöbb embert.. (Az egész lagzi stílusa a 20-30-as évek amerikai gengsztervilága köré épült)

Mindenki húzott a lagzi elején egy kártyát egy névvel. Először meg kellett találni az illetőt, ami egy nem túl homogén társaságban már kihívás. Elérni, hogy négyszemközt maradjon vele az ember, és megmondani neki hogy meghaltál, mert ha ezt valaki más is meghallotta, akkor lebukott a 'gyilkos'.
Ilyenkor megkaptad a kártyáját, sőt, még azokat is, amiket eddig ő szerzett.

Hajnal 3-kor már komplett brainstorming volt, hogy lehetne lepattintani egy pasit a nője mellől, akivel egész este el nem engedték egymás kezét. :D

Arról nem is beszélve, hogy mindenki a társaságokat kereste, hogy nehogy kinyírják. :)
Szántó Gábor 2017.09.01 17:49:06
@alalala: 'Volt valami osszesites/dij/dicseret/akarmi a vegen?' - Nekem nem rémlik, bár attól még lehetett. :D Az biztos, hogy másnap kiürítettem a zsebeim, és röhögtünk egy jót. :)

'Mivel lehetett ravenni az embereket, hogy jatszanak?' - Nem kellett. :) Húzni nevet gyakorlatilag mindenki húzott, innentől kezdve aki játszott játszott, aki nem nem. Az áldozat ugye bárki lehetett, vadászni meg igaz az, ami a posztban van, hogy csak x%-a az embereknek vadászott, de azok végig.
A következő hetekben egy szájápolási sorozat keretében alapvető fogorvosi kérdésekre keressük a választ, és segítünk a betegek számára fontos kérdésekben elnavigálni. Várjuk témaötleteiket, milyen téma lenne az, amiről keveset tudtok, és több információra lenne szükségetek!   Szájápolással…..
Szántó Gábor 2017.08.19 16:59:24
@romanista: "Ezt sem a termékek tájékoztatóiban nem írják le, se a fogorvosok nem mesélik el az embernek."

"Kipróbáltam és szembesültem vele."

Ééérted!! A fogorvosmaffia évtizedek óta elhallgatja, de steery kolléga kipróbálta, szembesült vele, és most jól leleplezte őket! :D
Néha hallani bizarr történeteket arról, hogy egy szállodában milyen kérésekkel bombázzák a vendégek a recepciót. Van, aki azt gondolja, ez mindennapos dolog, és úgy képzeli a szállodai munkát, mint amilyennek a Négy szoba vagy a Szenzációs recepciós című filmben ábrázolják. Előfordulnak extrém…..
Szántó Gábor 2017.07.24 17:50:31
@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Mint sok minden másban eddig, ebben a témában is sikerült ordas nagy baromságot kommentelned.
a laptop hűtése - a túlmelegedés megakadályozása - helyes használat nyáron Tanácsok és ötletek a laptop biztonságos használatához A laptop megfelelő, korrekt hűtésére nyáron nem csak azért van szükség, hogy a teljesen nyilvánvaló túlmelegedést, leégést vagy az elektronika meghibásodását…..
Aki ismer engem az tudja, hogy szeretem a vállalhatatlan szóvicceket. Sokat gondolkodtam azon, hogy bevállaljak e itt most néhányat kezdésnek, de nem akarom, hogy depresszióba kerülj a hülye humoromtól, hiszen sokkal inkább eleválni szeretném a hangulatod. Még a végén bezárkózol magadba és nehéz…..
Az emberi lét nem egyszerű, de kemény munkával, szorgalommal, és persze nagy rakás szerencsével elérhetjük céljainkat. Ez az alapeset. Azonban olykor előfordulhatnak olyan tényezők, amelyek gyermekkorban nagyban hátráltathatják a fejlődést, megkeserítik a mindennapokat, és egészen más utakra vihetik…..
Szántó Gábor 2017.06.01 10:33:07
@Evice: Köszi, ez érdekes, nem is tudtam, hogy van ilyen, azt meg pláne, hogy érintett vagyok. Én bal láb, jobb kéz, bal szemes vagyok, és amennyire rémlik, nem okozott különösebb problémát gyerekkoromban, talán annyit, hogy a 'fordulj jobbra' nem ment kapásból. Én azt találtam ki magamnak, hogy ilyenkor elképzeltem, ahogy húslevest eszek, és amelyik kezemben a kanál, az a jobb. :)

Felnőttként ami gáz, az pl a lövészet, nagyon nem esik szemre a puskával való célzás. Nem megy jól a wakeboard, az is jobb láb dominanciára van tervezve.

Aminél viszont előny, az a krav-maga: Igencsak össze tudom zavarni az ellenfelet, hogy jobb kézzel ütök, bal lábbal rúgok. :)
Lassan harmadik évtizede az egyik legfelkapottabb téma a kötelező olvasmányok kérdésköre. A változás, a tanterv felelős és radikális átdolgozása azonban úgy tűnik, még várat magára. Közeledik az ünnepi könyvhét, ami sok iskolában éppen a nyári kötelező olvasmányok leadási határidejével is egybeesik,…..
Szántó Gábor 2017.05.30 15:31:22
@Zacskóstej: Akkor add össze a kommenteket, mert ahogy én eddig számoltam, velem együtt 2:5. :) Én is földhöz vertem a Kőszívűt az első 50 oldal alatt, viszont az Arany embert rengetegszer elolvastam.

Viszont ízlések és pofonok: A vörös és feketét pl nagyon szerettem + (szerencsémre) ezt is húztam érettségin.
Szántó Gábor 2017.05.30 15:46:05
@wkker: 'Csak kis kitérő a színházzal kapcsolatban: Azt nevelik a gyerekekbe, hogy a színház a kultúra és a műveltség fellegvára, pedig dehogy az. Amíg a színházban is megmaradunk Shakespeare-nél és Jókainál, addig nem csoda, ha moziba megy a gyerek és nem színházba.'

Tetszik, hogy felhoztad a színházi vonalat. Kb egyet is értek veled, de itt össze is kapcsolnám a témát a kötelezőkkel. Mi évek óta játszunk kötelező olvasmányokat (Egri csillagok, Légy jó mindhalálig, Kőműves Kelemen) musical formában. Természetesen zömében iskolás közönségnek.

Kérdés:
Szerintetek a kötelező olvasmányok színházi/film verziójának megtekintése
a: Kiválthatja az elolvasást, hiszen megvan a közös téma, amit meg lehet beszélni, és legalább nem utáltatja meg az olvasást.
b: Kiegészítheti az elolvasást. Elmélyíti az olvasottakat, esetleg jobban megértet egy-egy részletet, összefüggést.
c: Előkészítheti az elolvasást. Kedvet csinál a könyvhöz, mondhatni 'trailer'.
Szántó Gábor 2017.05.31 12:56:36
@Zacskóstej: Hmm, ez érdekes, főleg, hogy A katedrálist említetted. Nálam itt egyértelműen a 'b' lett, a saját magam által alkotott világot árnyalta a sorozat - tett is hozzá, vett is el belőle.

@wkker: 'Attólmég azok lehettek jó darabok is, jó színészekkel, de nekem egyik se hozta közelebb a kötelezőket.' - megértelek, sőt, tapasztalom is. De ez inkább pedagógus/művszerv vonalon dől el.

10 éveseknek Kőműves Kelement előadni vérciki. 13-14 évesen már veszik a lapot, felismerik a szarkazmust, iróniát. De pl egy Légy jó mindhalálig musical a 10 éveseknek is nagy móka, érthető, sőt egyértelmű történet, a kulcsesemények dalokkal erősítve.

Szóval úgy étzem, hogy inkább ésszel kéne cibálni a pulyákat színházba (mint ahogy ésszel kéne rájuk eröltetni a kötelezőket).
Az Alien-tetralógia ikonikus főhősnője Ripley hadnagyként vonult be a felejthetetlen sci-fi karakterek dicsőségcsarnokába. Jómagam többször elgondolkodtam, hogy vajon a harmadik résztől miért kezdik hadnagyként (lieutenant, rövidítve Lt.) emlegetni az addig civil Ripley-t; ki, mikor, miért és hogyan…..
Szántó Gábor 2017.05.29 20:29:32
@DeMarco: Miért magadból indulsz ki? 100-ból 95 néző a büdös életben nem játszott alien játékkal, és nem olvasott képregényt.
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
Szokásunktól eltérően a hét elején is jövünk egy poszttal, mert a múlt heti bejegyzésünk egyes fórumokon kavart egy kis port. (Egyúttal minden idők egyik legolvasottabb posztja is lett, köszönjük nektek!) Az utánvét, mint fizetési-kézbesítési mód volt a téma, és az, hogy miért is döntöttünk úgy,…..
Szántó Gábor 2017.05.10 15:37:55
@kellys: Akármennyire is hőbörögsz, a futárnak adott borravalónak _nincs_ kultúrája! Hol van ez leírva? Ki határozta ezt meg? Honnan a rákból tudjam, hogy mennyi fizetést kap egy futár?

Borravaló = kaptam valami pluszt. Egy futártól mit kaphatok? Nézzem a nézését, meg a járását, meg csípőjének a ringását? Vagy mi?

Heti szinten járnak hozzám, én meg szinte sosem tartok itthon kp-t. Most azért kellene egy vödör kétszázast tartanom itthon, mert a futárnak kell? Amúgy pont telibeszarok párszáz forintot, amikor nagy ritkán utánvéttel rendeltem, simán ráhagytam az aprót. Épp ahogy a szomszéd kisboltban sem sírok 20 forintok miatt.
+ Hadd ne vegyem már a vállamra a futár problémáit, hogy kamion le, kamion fel, cipelés, nyaffnyaff. Van sajátom, köszi!