Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tmagnes

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon akár százezres nagyságrendet is elérheti a pánikbetegek száma. A betegség felismerését megnehezíti, hogy sok esetben a betegek nem is gondolják, hogy pszichés eredetű betegségben szenvednek, hanem a betegség jellegéből fakadóan úgy hiszik, hogy valamilyen szervi…..
tmagnes 2009.09.18 11:32:12
Én 20 éves vagyok. Évekkel ezelőtt még mikor gimnazista voltam jártam egyszer pszichiáternél beszélgetni. Egy beszélgetés után megállapította, hogy depressziós vagyok és kedélyjavítóra lenne szükségem, mert ha nem annak előbb vagy utóbb súlyos következménye lesz. A beszélgetés során rengeteg dolog derült ki. Később a pszichiáter édesanyámat tette felelőssé nagyhangúsága és viselkedése miatt. Ezek után anyám megtiltotta nekem, hogy visszamenjek az orvoshoz.
Mind ezt elfelejtve meggyőztem magam, hogy ha már nincs más lehetőségem, más nem segít én egyedül is ki tudok lábalni belőle. Leérettségiztem majd felvettek a felsőoktatásba. Az érettségi után furcsa panaszok kezdtek jelentkezni a gyomrommal kapcsolatban. Fájdalmaim voltak, haspuffadás, hasmenés, görcsök. Nyár végére már olyan állapotban voltam, hogy nem mertem kimenni az utcára, mert annyira rettegtem, hogy hol fog elkapni. Órákról ki kellett futnom, mert úgy éreztem megfulladok, amit erős fájdalom hasgörcsök előzött meg. Annyira szégyelltem magam, hogy ez még jobban okot adott a szorongásra. Folyamatosan nap mint nap küzdöttem vele és magammal. A létező összes vizsgálaton keresztül mentem, a vastagbéltükrözéstől, gyomortükrözésig, bélfeltöltésig. A vizsgálatok negatív eredménnyel zárultak. Csak a rakás gyógyszert kaptam a gasztroenterológián. Minden nap egy rettegés volt. Tavaly óta nem tudok buszra sem felülni. Kizárólag biciklivel közlekedek, mert úgy érzem az a biztonságos,mert gyorsabban eljutok vele bárhova ha rosszul vagyok. Én azt gondoltam biztos szervi betegségem van, a fájdalmak miatt. Az orvos nem foglalkozott mélyebben velem, csak a különböző mérgeket bélmozgáslassítókat,gyorsítókat írta fel nekem.
Az egész életmódomon változtatnom kellett. Azt gondoltam ezzel a panaszaim elmúlnak. Letettem a cigarettát, minden erőmön azon vagyok, hogy rendszeresen egészségesen táplálkozzak, mozogjak, probiotikumot szedek, hogy helyrehozzam a bélben levő elváltozásokat.
Az az igazság az életemet megkeseríti amiben benne vagyok.
Nem tudom mi lenne a megoldás. Ahogy sokan írtátok az efféle gyógyszerek közül rengetek remegést és hasonló tüneteket okoz és rengeteg pénzbe kerül.
Édesanyám szerint mozgással legyőzhetők az efféle panaszok. Én tisztában vagyok vele és érzem, hogy nem mindig sőt leggyakrabban nem irányíthatóak.