Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szilba

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen egy haknira tartott a díjátadóról, amikor egy darab ott lévő patkány először megdobálta paradicsommal, majd elrabolta a lovagkeresztjét, őt viszont nem. Borsodvörheny közelében egy nagyon fényes lebegő jármű jelent meg Pataky autója előtt, majd abból valaki…..
Nyilván azt hiszi, hogy jó úton jár, és nem hiszi, hogy végzetes tévedésben van. Ez a monoton vesszenorbán, rohadtorbán már állatira bosszant és fáraszt (főleg azoktól, akik az előző kurzust kívánják vissza – na, az már nekem scifi).  Az orbanofóbia éppoly nemtelen és…..
Különösen perverz szórakozást eszelt ki a MÁV, amikor a nyár közepén az értelmetlenség határát súroló 3 kocsis vonattal indult Fehérvárról a déli partra a fiatalság halálra préselésése. Péter videóra rögzítette az eseményt: Én már nem hiszek a szavak erejében,…..
szilba 2012.08.01 22:12:46
@Otovszky E.:
Végre normális, célratörő hozzászólás, köszönöm. Az elvet értem (villamosmérnök lévén), de azért az is lehet kérdés, hogy akkor jobb-e a vasút, ha heringek módjára, az utasok elégedettségére szállítja utasait (mondjuk az utasok száma ugyanannyi), vagy utána kötök még egy kocsit (azt nem hiszem, hogy ez akkora extra költség lenne, főleg V43 esetében), és van egy kis kosár elégedett utasom. Még egy dolog, szintén MÁV-os. A MÁV dicsekszik azzal, hogy a pl. Tatabánya-Bp., vagy Győr-Bp. viszonyatban mennyi pénzt takarít meg a FLIRT, vagy TALENT motorvonatok használatával. Nem lehetne-e, hogy ilyenek járjanak (legalább a nyári csúcs időszakban) a Balatonra is?
szilba 2012.08.01 22:21:52
@szilba:
CSak azért, hogy érthetőbb legyen: a V43 mozdonyok nem termelnek vissza energiát a rendszerbe fékezés közben, a FLIRT, vag TALENT motorvonatok igen. A gyorsulás közben egy, vagy két plusz kocsi esetében nyerhető (spórolható) energia pedig nagyban a mozdonyvezető vezetési stílusától függ. Mindenesetre szívesen fogadnék konkrét számokat érintettektől (mozdonyvezető-vs-a döntéshozók)
Imre hitelre kért 2 üveg vizet egy XIX. kerületi Sparban, miután kimenekítették őket kigyulladt panelházukból, és ezért nem volt nála pénz. A Spar üzletvezetője azonban túl magasnak ítélte a kockázatot, és még az se jutott eszébe, hogy pl az üzemi vécébe beengedje inni a…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
Amikor a Tilos először beszüntette az adását '94-ben (merthogy pályázniuk kellett a frekvenciára, de ez most mellékes), hallgattuk az utolsó adást, na, az valóban megható volt, kis, csóró kalózadó, nájlonszatyorból adtak, és a műsorvezetéshez elengedhetetlenül szükséges…..
szilba 2009.11.19 08:08:47
@lacivagyok: Respect! Nálad a pont!
Én sem szeretem, ha hülyeség miatt indulattal kioktat valaki, aztán a választ meg sem várva robog tovább, esetleg mondja a magát, mint akibe csak adó van felszerelve, vevő meg nem. Ákos hasonlóképpen érzett az alant fejtegetett helyzetben, bár azt azért neki sem ártana tudnia, hogy…..
szilba 2009.11.18 22:53:56
@cso zsi: A GPS nem ad! A nyomkövető rendszerek tartalmaznak egy GPS VEVŐT, amely meghatározott időközönként eltárolja a vett koordinátákat, esetleg -mint ahogy psmith írta- a kocsiba épített különféle érzékelők jeleit is, és ezt GSM "mobiltelefonon", ami szintén a nyomkövető kütyübe van építve továbbítja az adatokat a megfelelő központba. A kütyü tehát tartalmaz egy GPS-t, ami vevő, és egy beépített GSM mobil egységet. Tehát mind a GPS, mind a TMC pusztán vételre alkalmas.
Unalmas is lenne a hét frekvenciabalhés poénok nélkül. Nemrégen még olyan megható volt, ahogy Bochkor betelefonálgat a sorstársakhoz, a korábbi konkurenciához, Sebestyén Balázsékhoz, és ott is zokog egy rövidet. Most viszont a danubiusos Jáksó László hirtelen hangnemet váltott.…..
szilba 2009.11.10 23:49:28
Jáksó jobb, ha tartja a pofáját. Ő eddig csak az elvetélt Heti hetessel, meg a "Háttventi" úgymond "műsorával" került a média kereszttüzébe, de ott is leginkább azzal, hogy eljátssza az impotens hülyegyereket. (Lehet, hogy tényleg az, de akkor se nyekeregjen a médiában, hogy neki nem jutott nő...)Ráadásul ő már lefeküdt a Danubiust váltó csatornának.
A Bumerángot lehet szeretni, nem szeretni. Bocskor taplósága sokszor engem is idegesít, de még mindig ők csinálják a legszórakoztatóbb reggeli műsort. A Danubius is ezt próbálta utánozni a Balázs-Vadon Jani (ez ki a fene...), meg a Rákóczi féle reggeli műsorral, szerintem mérsékelt sikerrel. Azt pedig egy idióta se gondolja, hogy most akár a Vogának megélhetési gondjai lesznek, Bocskornak pedig biztos, hogy nem. Mindenesetre én azt tisztelem bennük (majd meglátjuk mennyire igaz...), hogy kitartanak a Slágerrádió mellett.
A baj az,hogy nagyon úgy fest, megint politikai döntés született, két párt megegyezett, hogy mindegyik rádiója felkerüljön az országos csatornákra, függetlenül attól, hogy valószínűleg ( hacsak nem totál hülyék...) ők is zenei műsort fognak sugározni. A reklámbevételeket fix áron eladták egy külső cégnek (amiben valószínűleg részesedésük van...), és ők csak ezután az összeg után fognak koncessziós díjat fizetni. A cég pedig a piaci áron tovább forgalmazza a reklámidőt. Ezzel persze kevesebb kerül az államkasszába, kevesebb jut majd az MR1_MR3 triónak, vagy akár a kincstári TV-nek, de ez "nem baj", hiszen majd mi kifizetjük, hiszen mindegyik rohanni fog meghúzgálni az állami csöcsöt. Fogjátok hát végre fel: itt messze nem a B-B-V trió fizetése, vagy "munkanélkülisége" a tét, hanem megint a pénz pumpálása a pártokhoz (közel álló...) csoportoknak.
 Elképesztő, micsoda sápítozás folyik itt két igénytelen rádióért. Mintha életünk legfontosabb kérdése lett volna, hogy a Sláger meg a Danubius a helyén maradjon: reggel műsor a közrádióban, este a tévében, újságcikkek, tiltakozó blogok stb. Valóságos henger indult el…..
Ritka dolog az, amit Mulder csinált. Azért persze érdemel némi dorgálást, amiért kómásan volán mögé ült és majdnem balesetet okozott, hisz talán ha nem egy rutinos taxis jön akkor és ott, talán nagyobb baj lett volna. Viszont ami ez után történt, az az öreg róka…..
szilba 2009.08.30 21:37:39
@Gyurma73: Igen, szerencséje, mint ahogyan azt el is ismerte, bocsánatot kért, tisztelet érte, neked mi kell még? Kamazzal nem lehet hibázni?
szilba 2009.08.30 21:41:28
@Gyurma73: Igen, szerencséje! Be is ismerte, bocsánatot kért érte, neked mi kell még? Kamazzal nem lehet hibázni? Vagy csak veled nem történt még ilyen? :-(
Bucsi megszívta, mint oly sokan, akik írnak nekünk. Egy előzékeny furgonos maga elé engedte, ám azzal a lendülettel egy kevéssé figyelmes polgártárs ki is lökte onnan. Hozzátok fordul segítségért, ilyenkor ki a hunyó és mit tehet az igazának bebizonyítása érdekében?A minap…..
A délelőtti fejet kocsihoz baszkodós, leköpködős, lincselős revans után jöjjön egy sokkal könnyedebb, már-már megmosolyogtató szösszenet, amit Péter minden különösebb bő lére eresztett leírástól mentesen küldött el nekünk. Valószínűleg a rossz helyre parkoló BMW tulaj…..
Sok médiában, blog-ban téma manapság a MÁV és a sztrájkolók, így sok minden, amit le fogok írni már ismerős lehet az olvasóknak, de megpróbálom összefoglalni a saját stílusomban azokat a megállapításokat, amelyek az újabb sztrájk alatt megfogalmazódtak bennem. Mielőtt…..
Gaskó István VDSZSZ elnöknek biztosan remekül sikerült az ezüstvasárnap. Valószínűleg nem utazott vonattal. Nagyon büszek rá, hogy a "gördülő sztrájk" után (hogy bármikor elkezdhetik), kitalálták, hogy most már területileg is gördüljön. Mert az úgy még nagyobb…..
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
w Zsákos bácsi 2007.07.11 04:30:00
Van még egy jubileumunk a hétre. Épp két hónapja ül előzetesben Tomcat. Autoriter nagypapáknak ebben nem tűnne fel semmi különös. Kereste a bajt, ugye. Pimaszkodott. Rossz volt, hát most megkapja a magáét. Jól kell viselkedni, kisfiam, és akkor majd nem visz el a zsákos bácsi.…..
w Helyzetfokozódás 2007.06.04 04:30:00
Lezajlott a múlt héten egy meghitt kis ibseni jelenet. Kamaradarab, lényegében monodráma, Eörsi Mátyás monológja. A másik főszereplő, Puch László a színen meg sem jelenik, csak láthatatlan hangként. Első felvonás, az ATV, majd a Nap-Kelte stúdiója. Eörsi Mátyás…..
szilba 2007.06.04 15:44:06