Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsozé_

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétszer jártam ezen a csodálatos helyen. Mivel egy működő katonai bázison belül van, ezért már bejutni is érdekes volt - elvették az útlevelet, külön kísérőt kaptunk. Orikos város romjai még nem voltak teljesen feltárva, de az igazi élmény így is a katonai bázis volt: a…..
Kertmozi az étteremben, angus marha a burgerben, különelges bánásmódban részesült biopontyok a tányéron. A Malackrumpliban voltunk. Sok minden megváltozott, mióta itt jártunk. A rendelést a bejáratnál levő bódéban kell leadnod, ha szerencséd van, maga a tulajdonos, Járosi…..
Zsozé_ 2015.07.09 10:59:23
@rejtjel: pont ez jutott eszembe nekem is. Vagy megeszed a parti büfében található szemetet, aminek már az árából lehet tudni, hogy pocsék az íze, lehet hogy növényi sajtot raknak bele stb... Másik lehetőség: otthagysz egy tetemes összeget, de legalább az evés idejére jól érzed magad. Aztán lehet gondolkodni, min spórolj.
Beérett Jani haverjáék áldozatos munkája, így aztán mai szerzőnk, Ginix és párja fogták magukat és elmentek megnézni maguknak Albániát. Ha már ott jártak (és nagy volt a társadalmi nyomás itt rajtuk) meg is írták az élményeiket – ezekről olvashattok ma, fényképekkel…..
Zsozé_ 2015.06.20 14:04:35
@Jani haverja: Sosem értettem ezt a GPS problémát. Tényleg úgy közlekedik a legtöbb ember, hogy gondolkodás nélkül vakon követi a GPS utasításait? Egyébként nem tudom milyen GPS-t használtak, nekem Albániában is rajta volt még a kisebb mellékutca is. Ezen kívül létezik papírtérkép is, de úgy érzem az már nem trendi, cikivé vált.
Zsozé_ 2015.06.20 15:55:02
@Jani haverja: 3 évvel ezelőtt "legbutább" Nokia okostelefon Here térképét használtuk ha kellett. Tényleg minden rajta volt. Ha 3 évvel ezelőtt is rajta voltak a kis utak, utcák akkor gondolom most még jobb a helyzet.

Említették sokan Horvátországot, ami tényleg igencsak drága lett. Viszont az vitathatatlan, hogy a sok apró sziget és a tiszta víz nagyon kívánatossá teszi. Én megértem azokat akik horvátba mennek, mert tényleg szép. A szigeteken pedig nincs olyan tömegnyomor, mint a szárazföldön. A szigetek miatt viszont szinte alig van hullámzás, nem kell kínlódni, hogy szélben bemenj úszni egyet.
A montenegroi tengerparttal az a bajom, hogy szinte mindenhol heringeffektus van, mindenhol napernyő+nyugágy hegyek ameddig a szem ellát. Albániában is ez van a legtöbb strandon. Egyébként sajnos Montenegro is sokat drágult az utóbbi 5-6 évben.
Mennyibe kerül egy budai ingtalan? Kik és hol keresnek most lakást? Milyen a kínálat a két legnagyobb budai kerületben? Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője kísér végig most minket a legfontosabb kérdéseken, amit ma egy lakáskereső feltehet magának. A válaszok mellé…..
Zsozé_ 2014.12.09 18:59:17
@murray: Nem kekeckedésből, de téglában ugyanúgy hallatszik a szomszéd, sokszor nem jobb egy tégla mint egy normális panel.
TComment Hogyan spórol a magyar? 2014.04.02 06:28:13
A matrica 20 forintot dob mindegy autópálya-kilométerem költségén. Hol lehet ebből visszanyerni valamennyit? Hát a benzinen. Azonos című írásunk kommentposztja...
Belsőség Hazavágtam az autómat 2013.12.14 06:48:39
Még a jogosítvány kézhez kapása előtt, 2008-ban vettünk egy új SX4-et. Tudom, rohadjak meg. Édesanyámmal ketten élünk, ő már nem vezet (azért vagyunk még életben), két hozzá nem értő nő pedig gyilkos kombináció egy autónak. De nagy volt az öröm, csak sajnos nem tartott…..
Nagyon szeret minket mostanában a CNN. Alig néhány napja osztották meg azt a listát, amely szerint Budapest a világ második legjobb városa holtversenyben Firenzével, most meg tessék. Itt a legjobb budapesti romkocsmák listája. Rövid történeti áttekintés után belecsapnak a…..
Belsőség Heti merítés 2013.09.22 11:58:40
A kis Ékszerdoboz A fényezés után jött a motor. A szervizesek nem találtak rajta semmit, nem is mertek hozzányúlni. Elég ritka darabról van szó, Magyarországon nem is tudok kettőnél többet ezen kívül. Mivel az autó eredetileg angol, csak Olaszországban szerelték össze, ezért…..
Zsozé_ 2013.09.22 12:56:11
Reggel arra ébredtem, hogy inkább Albánia felé mennék tovább. Görögország déli részét hagyjuk egy másik alkalomra. Viki rábólintott. Jojónak meg igazából mindegy, csak kaland legyen. A kompra várakozás közben elhalálozó klímakompresszorunk előre vetített egy be nem…..
Belsőség Heti merítés 2012.12.31 09:48:04
Egy igazi terepjáró Néhány első féltengely törés, kardánfelfüggesztő csapágy, agycsapágyak, kuplung, fék. Tulajdonképpen ( a használathoz képest ) semmi baja nem volt. Iskolabusz Mondhatjuk, hogy az első autóm volt. Zenekari célokra vettük, mert a személyautót kinőtte…..
Remek munkát végzett az orvoscsoport, az új keblek feszesek, gömbölyűek, abszolút szimmetrikusak, mindenki megnézi őket, de messzire ordít róluk, hogy nem valódiak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Belsőség Heti merítés 2012.12.16 08:45:03
Kanyarok királya, 59 lóval is az elsők között Mit írjak fapad, de másként nem lenne 2 milla az ára. Műanyagok mindenhol, de nem zörögnek, amíg nem mész át egy vasúti-, vagy villamos átjárón. Akkor igen, de utána elnémul. Jól össze van szerelve. Hátul nincs kapaszkodó,…..
Mai tesztünk kommentposztja. ..
Zsozé_ 2012.11.15 10:00:44
@n0ky: "érdemes a motor beindulása után felkapcsolni" Soha nem indultam el még úgy, hogy először a lámpát kapcsoltam volna fel, után a motort indítom.
Valahová a végtelen múltba kéne visszanyúlni, ha arról lenne szó, hogy mióta tervezzük már Szabó Gyuri barátunk csodálatos Volvójának leforgatását. György, aki lényegében egy két lábon járó stílustanulmány is lehetne (bár ez ellen kétségkívül tiltakozni fog itt alant,…..
A törvény miatt nem tudhatjuk meg, összetörték-e már korábban az autónkat. Így lesz a totálkárból megkímélt állapot, a gyanútlan vásárlóból balek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Zsozé_ 2012.11.09 14:04:15
@BenFranklin: arra az esetre gondoltam, mikor nem 5 saroknyira a szerelőd műhelyétől mész autót nézni, hanem pl 60 km-rel odébb. Ilyen esetben kicsit bajosabb elkocsikázni odáig nemde? :)
A ma esti műsor az egyik kedvencem. Igaz, nem szerepelek benne, az is lehet, hogy éppen azért. Papp Tibi és Omm elég szórakoztatóan hasonlítanak össze egy hibrid Audit egy hibrid Lexussal, ritka igényes munka, különös tekintettel Pista disdasára, melyet a felesége varrt, de annyira…..
Zsozé_ 2012.11.04 11:38:13
@Rocko-:a közönség még a topgear-ben is sokszor idegesítő baromság, amivel csak az idő megy és erőltetetté teszi a műsort.
Zsozé_ 2012.11.04 11:54:21
@Rocko-: ugyanezen gondolkodtam. Tök jó lehet és ott élőben biztos jó mulatságos is. De ha a tv-ben visszanézem magam totál izzadtságszagú erőlködés. Valamiért nem működik, nem jön át.
Serbia Insajd Szarajevói anziksz 2012.09.15 12:30:00
"Bosznia talány: miként az ember is az, minden egyes ember, önmagának is. S kerek e világon minden ország: Bosznia, azaz talány. Ám megmutatkozó arcaival és rejtélyes rétegeivel, szépséges és sötét csodáival Bosznia még valami több és nehezebb: labirintus." A fenti…..
TComment Jövő 0.9 beta 2012.05.29 06:10:00
Szédületes műszaki megoldások, hihetetlen fogyasztás és fura félreértések egy teljesen átlagos édesvízi élőlényben. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Zsozé_ 2012.05.29 15:13:39
@Gyurma73: igazad van, de valamit valamiért. Van akinek fontos szempont, hogy nem mélyre ül le (főleg idősebbek akiknek esetleg még anyagi háttér is megvan), élvezi hogy magasabban ül, kamionok nem világítanak a pofájukba este. Ezenfelül meg nem érdekli őket hogy pár literrel többet eszik. Ezt majd akkor fogod értékelni, ha idősebb leszel és sokat szállsz ki-be a kocsidba.
Két év kellett az új NKH-vezetésnek ahhoz, hogy alaposabban átlássa a rendszer működését és egy nagystílű mozdulattal megakassza a vezetőképzés vizsgáit. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Zsozé_ 2012.03.21 10:14:21
@Akos74: nem hangzik túl, nem soká én is megyek. Nem volt jó érzés olvasni a történeted...
Zsozé_ 2012.03.21 12:07:17
@vau: a kresz szerint a vonalon kell megállni. Még ősszel ezért büntettek meg a fakabátok akik a következő sarkon vártak. Nem vitatkoztam, elismertem egyből a dolgod, helyszíni azt kész. Asszem 6ezerbe került.
Zsozé_ 2012.03.21 12:18:39
@HakapesziM: Oda raknak stop táblát ahol tényleg nehezen belátható a kereszteződés. Na ezzel azt hiszem sok újdonságot nem mondtam. Van pár kereszteződés ahol én látom értelmét: konkrétan csak úgy láthatsz oldalra ha már a fél kocsi kint van (persze tükör nincsen szemben). Pár béna, rutintalan ha nem lenn stop tábla simán átdöcögne 10-20 km/h-val ami pont elég hogy oldalról telibekapják

Az, hogy nem szokásod megállni stopnál a te bajod. Majd ha megbüntetnek párszor úgyis rászoksz, hogy betartsd a szabályokat. Én is így voltam a záróvonallal, elvégre nincs fal :)
TComment Fordburg Tourist 2012.02.27 06:15:00
Ezek megvesztek. Ezerháromszáz kilós autóba ezres motor? Gyomorforgató élmény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Zsozé_ 2012.02.27 13:32:54
@kistesoka: Azért érdekelne, hogy ezeket a számokat hogyan számolják ki, milyen körülmények mellett végezték-e. Nem hiszem, hogy normális karbantartás mellett csak 250ezret bírna ki egy motor, ez egyszerűen képtelenség. Ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy ha bármilyen igénybevételre tervezünk valamit akkor abban igen nagy biztonsági tartalékok vannak. Egyszerűen annyi tényező játszik szerepet egy autó használata során, hogy lehetetlen meghatározni mennyit is bír ki egy motor. Az autógyárak valahogy próbálják modellezni a valóságot hiszen valamilyen képet így kaphatnak egy motor tartósságáról. Azonban ezek a körülmények mindig idealizált eseteket mutatnak be. Pl érdekelne, hogy egy ilyen tesztnél kalkulálnak-e az ajánlott karbantartási munkákkal, vagy csak simán feltesznek valamilyen próbapadra néhány motort, és azok átlagából jönnek ki ezek a "tervezett élettartamok"?
 Felhívásunk kérdezz-felelek-posztja.UPDATE: A nagy érdeklődésre való tekintettel gyorsan megtudtuk a bérsisak, transzponder (köridő méréshez) és a komplett box bérleti díját, íme:         Bukósisak – kb. 25-30 darab áll…..
Zsozé_ 2012.02.23 17:00:56
@m3246: lehet te nem közéjük tartozol (ez esetben elnézést még a feltételezésért is), de nagyon sokan még több pénzt is elcseszne egy-egy wellness hétvégéért mer' az menő. Ha így nézed, már nem is olyan sok ez az összeg :)
TComment Két turbóval az igazi 2012.02.20 06:15:00
Három éve ígérik, most megérkezett az Insignia duplaturbós dízele. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Ahogy lenni szokott, minél markánsabb az orrplasztika, annál kevésbé érinti a lényeget. Viszont a motorja fantasztikus. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Ideje továbbgondolni a regisztrációs adó, illetve a rendszámok kérdését, nem pedig hetente új ötletekkel rettegésben tartani az autósokat. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..