Regisztráció Blogot indítok
Adatok
satie

277 bejegyzést írt és 1223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesznek sikerült a populizmust a maximumra állítania és egy olyan egészségtelen gazdasági környezetet létrehoznia, amit nagyjából a Reszkessetek betörők második részében lévő "atombiztos építmény"-hez lehetne hasonlítani. Ugyanakkor most nem az ország helyzetéről lesz szó, hanem arról, hogy ez…..
A minap Berki Krisztián (tudjátok, a vasalt herés) on line közvetítette második lánygyermekének születését a kórházból. Mindössze alig 1500 forint ellenében bárki bemehetett virtuálisan a szülőszobába... Az Index számításai szerint a celebpár (vagyis immáron celeb trió) legalább 47,6 millió…..
satie 2021.11.09 09:42:57
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
A katolikus egyház a maga világméretű intézményrendszerével, élén a pápával mindig népszerű témát jelentett a filmesek számára. A katolikus papok karakterei gyakran fölbukkannak a mozgóképen. A protestáns lelkipásztorok és ortodox pópák nem vetekedhetnek népszerűségben a katolikus papok mozgóképes…..
Egyszer csak egy végrehajtó levon a bankszámládról, felhívod, elmondja, hogy több milliós adósságodat egy távközlési szolgáltatótól megvette egy követeléskezelő. A távközlési szolgáltatóhoz az életben nem volt közöd. Kiderül, hogy a távközlési szolgáltató az elkövetővel kizárólag az alapján kötött…..
Minden kétséget kizárva biztos vagyok abban, hogy az idei év legjobban várt filmje Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja. Bár a film magyarországi bemutatására még több, mint egy hetet várni kell, azonban a világ néhány más pontján már túl van a premieren. A film egy olyan időszakba…..
Ebben a bejegyzésben olyan gyakorta előforduló tévhitekkel számolunk le, melyek egyre szélesebb körben ütik fel fejüket még a magyar értelmiség köreiben is. Ezek a tévedések azért is rendkívül bosszantóak, mert sokszor hivatalos személyek szájából hangzanak el, akiknél azért minimális elvárás…..
A világtörténelem tele van fontos és nagy volumenű csatákkal, melyek gyakran új korszakokat nyitottak meg vagy éppen országok, birodalmak sorsát döntötték el hosszú időre. Ezeket az összecsapásokat több szempont alapján lehet vizsgálni, így például a megütköző erők nagysága, a halálos áldozatok…..
satie 2019.07.18 13:05:02
@Equalizer.: De, komoly, ugyanis az arabok újították fel az antik tudást, dolgozták ki a modern egyetemek felépítését (Kairó, X. század), és az általuk továbbfejleszett tudást hozták be Fibonacciék és mások a XI. századtól Európába, ennek hatására alakult meg a Bolognai, majd a többi egyetem, arab közvetítéssel épült ki a kapcsolat a távolkelettel (Marco Polo, iránytű, stb.), a XIII. századra ennek hatására az arab reneszánsz hatására jöttek létre azok a feltételek, amelyet átvéve és továbbfejlesztve az európai tudomány is újra megindulhatott, a matematika, az orvostudomány és a többi, mindezek a XIV. század közepére hozták meg azokat a gyümölcsöket, amiktől az európai újkorról beszélhetünk (Petrarca: Secreteum meum - és ehhez kapcsolódó művei)
Az utóbbi napokban arról beszélt mindenki, hogy a Ponyvaregény, vagy éppen a Holló is már 25 éve jött ki. Ezért megnéztem, hogy ugyan mik taroltak még a mozikban 1994-ben. Az állam meg esett is lefele, mert rá kellett jönnöm, hogy ez bizony az egyik legerősebb év lehetett a filmtörténetben. Persze…..
Egy viharos kapcsolatot követő szakítás után nehéz dönteni az újabb kapcsolat és a szünet között, de a legnagyobb baj, ha egy nő nem tudja, mit is akar. Ebben a felállásban még az is kínos, hogy a két szóban forgó férfi ismeri egymást.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok…..
Javasolt oldal: Bene Krisztián ártatlan Már történelmünk hajnalán  meg-megtorpanva elindultunk a fejlődés tudás alapú társadalmunkhoz vezető rögös útján, amelyen a felvilágosodás új hajnala óta rendületlenül haladunk. A múlt század közepére lefektettük a tudás alapú társadalom alapjait. Azóta…..
Az 1994-es San Marinó-i Nagydíj két tragédiával íródott be kitörölhetetlenül a Forma-1 emlékezetébe. A pénteki edzésen Rubens Barrichello rémisztő esése még csupán a rossz előjel volt - csodával határos módon élve megúszta, a következő hétvégén már ott is lehetett a…..
Az Egyesült Királyság fővárosába csak úgy özönlenek a látogatók. Tavaly kicsivel több mint 20 millió utazó érkezett Londonba, amely így a világ egyik leglátogatottabb helyévé vált; 50 millióan csupán egy éjszakát töltenek itt el, míg 300 millióan (!) átutaznak a nyüzsgő metropoliszon. A…..
A Juventus a Serie A 29. fordulójában, szombat este hazai pályán a csereként pályára lépő Moise Kean góljával 1:0-ra legyőzte az Empolit. Ezzel a csapat 18 pontos előnyre tett szert a második helyezett Napolival szemben, amely vasárnap idegenben, a Roma ellen faraghat tetemes…..
A napokban lett öt éves a blog, ami lehetőséget adott rá, hogy azokról a filmekről írjak, melyek kiállták az idő próbáját vagy épp le voltak akciózva! Meg kell, hogy mondjam, átkozottul gyorsan elteltek ezek az évek, de térjünk rá ennél is sebesebben az évforduló alkalmából született posztra! Az…..
A laikus köznyelv csak depressziót és boldogságot ismer, vagyis csak a szélsőségek kifejezéseit használja, ha lelkiállapotról, mentális helyzetről vagy pszichológiai állapotról esik szó. Vagy depressziós a másik (mi magunk soha, mert azt el nem ismeri senki), vagy boldog és kiegyensúlyozott. Pedig…..
  Az idősek tiszteletét csaknem minden emberi kultúra alapvető értéknek tartja. A címbéli idézet arról tanúskodik, hogy ebben a szemléletben a Biblia is maradéktalanul osztozik. Ugyanakkor nincs olyan földlakó, aki nem gondolkodott még el soha azon, hogy a magas életkor valójában mitől is annyira…..
Folytatjuk „Öt legjobb film” sorozatunkat – ebben könyvek után filmklasszikusokat ajánlunk a figyelmetekbe. Célunk egy-egy ország öt jelentős filmjének rövid bemutatása. Olyan listát igyekeztünk összeállítani, amelyek képet adnak az ország filmművészetéről, közelebb viszik a nézőt kultúrája…..
Portré egy meg nem értett idealistáról, akit manapság sokan csak a szocializmus kegyetlen abortusztilalmáról ismernek: bemutatkozik Ratkó Anna, minden idők „legsikeresebb” magyar népesség-reformere...
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
Valószínűleg mindenkinek volt egy elképzelése, hogy ezek a betűk milyen célt szolgálnak azon túl, hogy megkülönböztessenek egyes termékeket másoktól. Nagyon úgy tűntek, mintha konkrét dolgot fednének, de ez az eddig érthetőnek vélt rendszer az XR-rel teljesen felborult. A cikk végén az is kiderül,…..
satie 2018.10.24 12:50:28