Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bognár L

277 bejegyzést írt és 358 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Diáktüntetés Budapesten 2022 október 23-án Már 2018-ban is volt diáktüntetés Az alábbi bejegyzést 2018 márciusában írtam az akkori diáktüntetés alkalmával. Érdemes visszatekintenünk, hogy lássuk, a tüntetések blokkolása, ellehetetlenítése érdekében milyen más módszereket használt a hatalom. Akkor…..
Vállalkozás indításakor, honlap vagy honlap menü elnevezésekor, új profil felvételekor és még számos esetben felmerül, minek nevezzük tevékenységünket, cégünket, önmagunkat. Vajon simán szakemberek legyünk vagy egyenesen specialisták? Tanácsadó cég legyünk vagy szakértői csapat? Ezek a kérdések a…..
Az internet kezdetein a web1.0 idején az internetes objektumok az írott világ tükörképei voltak. A honlapok egyszerű reklámként funkcionáltak mindenféle visszajelzés lehetősége nélkül. Ám napjainkban, a web2.0 után a „kinyilatkozás” helyét a dialógus veszi át. Ennek egyik eszköze a Vállalkozás…..
Ez lehet a minta a modern korban is! Ha hideg van és fáznak a panelproletárok, induljon be a távfűtés a lakótelepeken. Barlangháború Erre persze lehet találni számtalan kifogást, hogy izé meg a többi dolog is. Például október 15 előtt a közös képviselő proletárnak kérnie kell a hatalmasságoktól.…..
Kamara: pénzt vissza nem adunk! A média nagy terjedelemben tárgyalja a Magyar Narancs kérdésére érkezett hivatalos választ.A kérdés arra vonatkozott, hogy a katás vállalkozásából kilépőnek vajon a kötelező kamarai tagdíj egynegyedévnyi része – amit már kamarán kívül tölt az egykori vállalkozó -…..
Pazarló ország lassú ébredése Horgászidény van, sok százezernyi pecás pattan autójába, hogy kipróbálja a pontyos vizek hullámain a szerencséjét. A szerencse persze már félig adott, a benzinnel nem kell spórolniuk. Autójuk benzinje világpiaci ár alatti, ahogyan ez egy szupergazdag országhoz illik…..
 Ha akarom, ha nem akarom, eljutnak hozzám a politikai harc hírei. Ezek az ellenzéki oldalon lévő pártok és pártvezetők viaskodásáról szólnak. Nincsen ebben semmi meglepő!A választási vereség felszínre hozta az ellentéteket. (Ugyan a győzelem is felszínre hozta volna azokat, de erről valószínűleg…..
Bognár L 2022.06.15 11:27:12
@birkamenet: Egyáltalán nem üdvözlendő, ha egy országban nincs erős ellenzék, amely képes egyfajta egyensúly megteremtésére. Ha nincs ellenzék, kiszolgáltatott az ország népe, még a hívek is.
Munkában a kölcsönzött ázsiai munkaerő Nehéz ma úgy fellapozni egy HR szaklapot, vagy kattintani néhányat egy szakportálon, hogy ne jöjjön azonnal szembe az ázsiai munkások kölcsönzése vagy közvetítése témák valamelyike. A magyar munkaerőpiac és az ázsiai munkaerő évek, sőt évtizedek óta…..
Lenyelhetetlen gombóc az ellenzék számos követője számára a 2021 évi ellenzéki előválasztás eredménye. Előre nyilvánosan senki által meg nem jósolt eredmény született, amikor is Márki-Zay Péter felállhatott a győzelmi dobogóra és lelkesülten belekiálthatta a Közép-Európát befedő nagy magyar légbe:…..
Vendég bejegyzés, szerzője Héder Sándor tréner, mérnök, címzetes egyetemi docens A mai elszabaduló infláció esetén mi a legjobb befektetés? Hadd osszam meg nagyszüleim tanácsát, akik megélték a múlt század eleji nagy gazdasági válságot, majd a pengő elértéktelenedését, a malenkij robotot, az…..
Választási eredménykimutatás az NVI honlapjáról - 2022.04.04. - 1:20. Gyorsjelentés az ellenzéki vereség okairól Talán van, aki emlékszik arra, amikor Magyar György párás szemekkel papolt az előválasztás éthoszáról, miközben Márki-Zay Péter szájából a legdurvább negatív kampány dübörgött a háta…..
A hóemberről már lepotyognak a szénszemek meg a sárgarépa orr, „kezéből” tócsába hull a foghíjas seprű – vagyis évszakváltás közeleg. Az izmosodó tavasz olvadó hóról-jégről és latyakról szól. Szaporodik a dugulás, a kisebb-nagyobb áradás és így a duguláselhárítás meg a víztelenítés munkadíja is…..
Olykor némi pedagógiai célzattal – túllépve online elköteleződésemen – a negyedik évéhez közeledő unokámmal elsétálok a közeli újságárus pavilonjáig és mindkettőnknek veszek egy-egy újságot.A minap is ez történt.Domika verdákról szóló kiadványához két szép mini játékautó is járt, éppen ezért…..
Ellenzéki kritika avagy kétfrontos klaviatúrák Kaltenbach Jenő jogász, egyetemi oktató, jogtudós naponta tesz közzé politikai, társadalmi témájú bejegyzéseket a közösségi térben.Ezek a bejegyzések nem csupán azért figyelemre méltóak, mert Kaltenbach Jenő 1995-től 2007-ig az ombudsmani tisztséget…..
A pécsi stadion építése nagyon magyar történet Az esetnek, amikor is a Fidesz-kormány 2021 karácsonyán visszavonta a pécsi focistadion megépítésére szánt összeget, számtalan magyarázata született.  Megírták, hogy a pécsiek nem is akarták azt a stadiont, mert szerintük számtalan fontosabb dologra…..
Az utóbbi hónapokban témaként alaposan begyűrűzött közbeszédünkbe egy egyébként egyáltalán nem új jelenség, a külföldi munkaerő, a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatása. Miközben a folyamat egy teljesen természetes reakció a hazai munkaerőpiaci hiányosságokra, a kérdéskört gyakran…..
Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés vádjával hallgatják ki Orbán idején ügyészségi nyomozók A nyilvánosság erejével „Az, hogy a listán Gyurcsány ne legyen benne az első ötben, ez nem követelés, inkább egy józan döntés kérdése lesz.” Ezt nyilatkozta a KlikkTV-nek Márki-Zay Péter,…..
Bognár L 2021.11.03 10:34:41
@ulpius66: Gondolatkísérletnek nem rossz, de mi a bizonyíték? Amíg bizonyíték nincs, addig joggal feltételezzük: nem volt miért elítéltetni.
Kétmondatok a közelmúltból a közelmúltról és a jelenről. Kétmondatok digitális jegyzeteimből. Marx nyilván megdöbbenne Eredetileg a részvényekbe fektetett pénz áramlása éltette az új iparágakat, az a pénz tette lehetővé a fejlődést - és lám, ma már nem kell se részvény, se pénz a gyarapodáshoz -…..
1.) Elutasítások - Karácsony külügyminiszterséget ajánlott Dobrev Klárának - aki azt azzal utasította vissza, hogy a posztosztogatás nem időszerű;- Karácsony alkotmányozási tárcát ajánlott Márki-Zaynak, aki azt visszautasította azzal, ő nem alkotmányjogász; - Karácsony és Márki-Zay különféle…..
Hetet egy csapásra Frissítem blogjaimat, hibákat javítok - és újra rá-rábukkanok olyan két mondatot tartalmazó részletekre, amelyek önmagukban is világokat nyitnak meg, gerillamarketing objektumként viselkednek és elgondolkoztathatják a blogolvasót.Múlt és jelen egyszerre mutatja meg magát az…..
Pécs Pride - fotó Cseri László Módszerek bármire Néhány módszert, amely egy élethelyzet vagy vita során a módszer alkalmazóját előnyhöz juttatja vagy legalább a védekezését sikeressé teheti, már bemutattam itt, a gerillamarketing blogban.A magam kárán tanulhattam meg, hogy az egyes számban érvelő…..
A kétmondatokról Átfésülöm régi bejegyzéseimet, hibákat javítok, a Google új ízlésének megfelelő átalakításokat valósítok meg és közben arra leszek figyelmes: olykor két mondat elegendő ahhoz, hogy reflektorfénybe kerüljön valami lényeges momentum. Így született meg a "kétmondat" fogalma. Egy-egy…..
Erős kétmondatok Az egy mondatoknak Zöldi László személyében már van "felelőse" az interneten, de szegény kétmondatoknak nincs. Éppen ezért legalább a saját kétmondataim számára igazságot teszek, és ezzel azok eleget tehetnek gerillamarketing funkciójuknak, rávilágíthatnak a jelenre, a múltra meg…..
Dobrev mégsincs Márki-Zay alatt? Egy hosszabb videós bemutatót tett közzé a Telex Márki-Zay Péter utcai kampányáról.Ebben a mozgóképes-hangos riportban a hódmezővásárhelyi politikus, ezúttal mint a kormányváltásra készülő pártok és mozgalmak előválasztásán elindult miniszterelnök-jelölt…..
Bognár L 2021.09.06 22:46:28
@morph on deer: A keresések száma valóban nem azonos a népszerűséggel, de utal rá. Ugyanis nem csak akkor keresnek rá valakire, ha egyáltalán nem ismerik, hanem akkor is, ha többet akarnak róla tudni.
Karácsony esetében például kiemelkedő mennyiségben kérdeznek rá arra, ki Karácsony Gergely felesége.
Jakabnál például a "jakab péter krumpli" volt kiemelkedő keresés. (Tehát vélhetően sokan hallottak valamit, hogy mekkora szöveg volt a krumplizása és utána akartak nézni.) De az ő feleségére is kíváncsi a jónép.
Dobrev Kláránál a facebook fiókját akarták sokan megkeresni és a "dobrev klára apja" is szerepel az előkelő mennyiségű listán. (Hiszen a családi hagyományt ellenfelei gyakran említik, és vannak, akik utána néznének.
Fekete-Győr András esetében a Google azt írja, nincs elegendő adata - vagyis az ő személye miatt nem szántják föl az érdeklődők a webet.
Mindez jelzés értékkel bír a népszerűségi tendenciákra vonatkozóan, de mint helyesen megállapítottad, nem azonos azzal.