Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bognár L

259 bejegyzést írt és 353 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1.) Elutasítások - Karácsony külügyminiszterséget ajánlott Dobrev Klárának - aki azt azzal utasította vissza, hogy a posztosztogatás nem időszerű;- Karácsony alkotmányozási tárcát ajánlott Márki-Zaynak, aki azt visszautasította azzal, ő nem alkotmányjogász; - Karácsony és Márki-Zay különféle…..
Hetet egy csapásra Frissítem blogjaimat, hibákat javítok - és újra rá-rábukkanok olyan két mondatot tartalmazó részletekre, amelyek önmagukban is világokat nyitnak meg, gerillamarketing objektumként viselkednek és elgondolkoztathatják a blogolvasót.Múlt és jelen egyszerre mutatja meg magát az…..
Pécs Pride - fotó Cseri László Módszerek bármire Néhány módszert, amely egy élethelyzet vagy vita során a módszer alkalmazóját előnyhöz juttatja vagy legalább a védekezését sikeressé teheti, már bemutattam itt, a gerillamarketing blogban.A magam kárán tanulhattam meg, hogy az egyes számban érvelő…..
A kétmondatokról Átfésülöm régi bejegyzéseimet, hibákat javítok, a Google új ízlésének megfelelő átalakításokat valósítok meg és közben arra leszek figyelmes: olykor két mondat elegendő ahhoz, hogy reflektorfénybe kerüljön valami lényeges momentum. Így született meg a "kétmondat" fogalma. Egy-egy…..
Erős kétmondatok Az egy mondatoknak Zöldi László személyében már van "felelőse" az interneten, de szegény kétmondatoknak nincs. Éppen ezért legalább a saját kétmondataim számára igazságot teszek, és ezzel azok eleget tehetnek gerillamarketing funkciójuknak, rávilágíthatnak a jelenre, a múltra meg…..
Dobrev mégsincs Márki-Zay alatt? Egy hosszabb videós bemutatót tett közzé a Telex Márki-Zay Péter utcai kampányáról.Ebben a mozgóképes-hangos riportban a hódmezővásárhelyi politikus, ezúttal mint a kormányváltásra készülő pártok és mozgalmak előválasztásán elindult miniszterelnök-jelölt…..
Bognár L 2021.09.06 22:46:28
@morph on deer: A keresések száma valóban nem azonos a népszerűséggel, de utal rá. Ugyanis nem csak akkor keresnek rá valakire, ha egyáltalán nem ismerik, hanem akkor is, ha többet akarnak róla tudni.
Karácsony esetében például kiemelkedő mennyiségben kérdeznek rá arra, ki Karácsony Gergely felesége.
Jakabnál például a "jakab péter krumpli" volt kiemelkedő keresés. (Tehát vélhetően sokan hallottak valamit, hogy mekkora szöveg volt a krumplizása és utána akartak nézni.) De az ő feleségére is kíváncsi a jónép.
Dobrev Kláránál a facebook fiókját akarták sokan megkeresni és a "dobrev klára apja" is szerepel az előkelő mennyiségű listán. (Hiszen a családi hagyományt ellenfelei gyakran említik, és vannak, akik utána néznének.
Fekete-Győr András esetében a Google azt írja, nincs elegendő adata - vagyis az ő személye miatt nem szántják föl az érdeklődők a webet.
Mindez jelzés értékkel bír a népszerűségi tendenciákra vonatkozóan, de mint helyesen megállapítottad, nem azonos azzal.
Tizenöt év a blog.hu-n Nem rendezek ünnepséget, inkább a tapasztalataimat osztom meg. Jubileumi árkedvezményt sem adok, hiszen itt eddig is ingyen olvashatott, aki olvasott, ebből az összegből miért is engednék további 15%-ot :-)Inkább elmondom, hogy mire jutottam például a címadás terén...
Bognár L 2021.09.01 18:53:40
@TanNé: Itt, a gerillamarketing blogban is olvashatsz mémekről:
gerillamarketing.blog.hu/2017/05/24/3_fontos_mem_tipus
Köszi, jól vagyok Az oltóponton fiatal doktornő adta be az injekciót. Nem volt vita köztünk, harmadiknak is Pfizert kértem és azt kaptam.Ugyanis én hallgatok Karikó Katalinra, akit jobb egészségügyi szakembernek tartok, mint Szíjjártó Pétert :-) Márpedig Karikó szerint nem szerencsés az oltások…..
Bognár L 2021.08.26 12:55:01
@murray: A hivatalos ajánlás szerint a Szputnyik után az alábbiak adhatók:
Pfizer, Moderna, Sinopharm, Szputnyik.
Azt persze nem tudhatjuk, hogy az adott helyen, az adott időben milyen vakcina van, ill., hogy az oltóorvos mit ajánl. Tehát elvileg a Szputnyik 2 oltása után mehet harmadiknak a Pfizer.
A skatepark fogalma a Wikipedia megfogalmazásában:„A skatepark vagy skate park egy kifejezetten rekreációs környezet, amelyet gördeszkára, BMX-re ... és agresszív görkorcsolyázásra terveztek. A skatepark tartalmazhat félcsöveket, korlátokat, szórakoztató dobozokat, vert rámpákat, lépcsőket,…..
A pillangóúszás kemény műfaj   Mivel a jobb eredménye által Hosszú Katinka indulhatott Magyarországról az olimpián, Tokióban Jakabos nem állhatott a rajtkőre a 200 méteres pillangóúszáson. De Hosszú, immár a második olimpián lépett vissza közvetlenül a rajtot jelző dudaszó felharsanása előtt,…..
A Pegasus leszállt az Olimposzról és megfigyeli az életünket A Pegasus-legendában eredetileg szó sem volt lehallgatásról, polgárok mobiltelefonjának fürkészéséről, adatainak eltulajdonításáról - egészen más célból hozták létre az istenek a szárnyas lovat.Mi viszont most szárnyaszegetten vesszük…..
Együttműködés és verseny dialektikája A pécsi kormányzati ellenzéket képviselő politikusok egy része (például Mellár Tamás, Nemes Balázs) a botrányosnak tetsző történésekről úgy vélekedik: a magyar közvélemény a Fidesz jóvoltából elszokott a demokratikus vitáktól és így nagyobb jelentőséget…..
Naná, hogy számít a potenciális vevő a helyi szerviz meglétére! Ki szeret, mondjuk háztartási kisgépet, például egy kenyérsütőt csomagolni, feladni majd visszavárni - ki tudja, mekkora végösszeggel, ha már túl vagyunk a garancián.A vásárló már csak ilyen: olyan terméket választ, ha módja van rá,…..
A Covid 3. hulláma után A pandémia Magyarországon végigsöprő harmadik hulláma, holtakat, bedőlt vállalkozásokat, kemény politikai vitákat, oltakozó és az istennek se oltakozó jónépet maga mögött hagyva lassan elvonul.Az internet felhasználásban is óriásiak voltak a változások. Míg a védőoltást…..
Bognár L 2021.06.19 20:01:03
@kvadrillio: Ezt az állítást azért valamivel igazolni is kellene, mert igazolás nélkül nem kezelhetjük tényként!
A koronavírus járvány előtt Humánus-e a humán erőforrás Magyarországon címmel adtam közre beszélgetést két, a munkaerőpiacra más-más szempontból rálátó szakember résztvételével.A boldog békeidők témáját, az üzleti kedvesség fogalma körül jártuk be.Ám a boldog békeidőknek a Covid járvány véget…..
Gerillamarketing ATV: ötről hatra 2021.05.01 15:48:24
Az ATV a honlapján így propagálja az Öt című műsorát Korábban érdeklődéssel figyeltem az Öt című műsort az ATV televíziós csatornáján.Azt reméltem, hoz némi frissítést az egyre inkább egyen sémára épülő esti beszélgetős műsorok csokrába.Ugyanis A nap híre, a Civil a pályán (és az Egyenes beszédnek…..
Duguláselhárító szervizkocsi a Világi Duguláselhárítás gépparkjából A Világi Duguláselhárítás központi szolgáltatása a duguláselhárítás, de súlyozottan szerepel szolgáltatási palettájukban a teljes körű csatornakiépítés – legyen szó csatornacseréről, vagy teljesen új bekötésről. Csatorna kiépítés…..
Az Aarenson Consulting valóságos veteránnak számít a munkaerő közvetítő, népszerű néven a fejvadász cégek között. Most azt látjuk, hogy a honlapjuk egy Szakmunkás és fizikai munkás toborzás aloldallal, vagyis a tevékenységük egy új formával bővült. Ebből arra következtethetünk, hogy a cég valamilyen…..
Az insight a felfogásom szerint olyan többlet ismeretet jelent, ami – akár ráérzésből, akár tudatosan megtervezett megfigyelésen alapuló probléma felismerésből – a piac, a fogyasztás valamilyen meglévő, de mások által nem felismert összefüggéséből, mozgató erejéből ered.Insight fogalmi…..
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
A kijárási korlátozások és a balesetek összefüggései a duguláselhárító szemszögéből - A baj nem jár egyedül és pillanatok alatt meg is van! - mondja Világi Tamás, a csatornázás-duguláselhárítás témájában immár többedik alkalommal megszólaló vendégünk.Mióta a koronavírus a tüskéivel befurakodott az…..
Mottó:„... konkurenseinek ledöntött szobrait, képeit Néró római császár a latrinába dobatta.”Papp Júlia - Az európai képrombolások történetébõl Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ahol menekült magyarok is éltek – akik hol az életükért, hol jobb sorsért menekültek az üveghegyen…..
Orbán és a marketingesei A magyar miniszterelnök kiváló propagandistákkal, mondhatni a politikai marketing kiváló szakembereivel rendelkezik. Megjegyzem, ez a megállapítás nem feltétlenül jelent részemről tartalmi elismerést.Ez a profizmus általában a képhasználat szintjén is megmutatkozik.Egy…..
Bognár L 2021.02.21 08:03:17
@táltos: és az első, akit kizárnának a Néppártból - írja szintén a Politico.
24.hu/kulfold/2021/01/13/fidesz-kizaras-europai-neppart-2/
Bognár L 2021.02.21 09:16:50
@ddi: és azt is kérdezzék meg, hányan olvasták a Stern cikkét, benne a képpel.
Az igazi persze az volna, ha német utcákon kérdeznének rá az emberekre.
Bognár L 2021.02.21 16:11:34
@Péter 2: Mint az Index cikke írja:...érdekesség azonban, hogy a „politikusok földgömbbel” milyen népszerű ábrázolási téma, a világhódító terveket szemléltető komoly és parodisztikus céllal egyaránt szívesen alkalmazták."
Hogy a Nagymagyarországos, óriási földgömb ott áll Orbán Viktor irodájában, ennek azért vannak bőven olvasatai. Még parodisztikusak is!
De a belinkért köszönet!
Bloggerek és fészbukkerek Érdeklődéssel vettem kezembe Klausz Melinda könyvét amely a szerény, A közösségi média NAGYKÖNYVE címet viseli.Összességében az értékes ismeretterjesztő kiadvány inkább szól a fészbukkereknek, mint a bloggereknek, de a kezdő bloggerek számára is hasznos iránymutatások…..
Mottó:„a hajnal, melyből nem lett se dél, se este,s lóg az égen avas függönyként keresztbe” Csukás István: Gyűl, gyűl a jövő szemétdombja Egy közmunkás asszony keserű, közösségi médiában olvasott sorai gondolkoztatnak most el a szolidaritásról.Általában azt halljuk legördülni a televíziós műsorok…..
Bognár L 2021.02.04 15:01:38
@istvankah: Azt gondolom, hogy a nemzeti örökségünk nem csupán az irigységet, az árulást, a hazugságot foglalja magában, hanem a humanizmust, a szolidaritást, a nagylelkűséget is.
A történelem furcsa játéka, hogy éppen mely örökségünk erősödik föl, s melyik kényszerül a mélybe bújva rejtőzni, hogy majd újra a felszínre törjön.
Az elit számára kötelesség (volna) a szolidaritás csoportjainak támogatása, erősítése.
Bognár L 2021.02.05 11:41:22
@Anikó28: Kedves Anikó! Egész halom kérdést tett föl, ezek némelyikére, a legfontosabbakra hadd reagáljak.
Bizonyára Ön is látta televízióban, amikor fegyverrel az oldalukon rendőrök vitték kihallgatásra a Norvég-alap elosztássában résztvevő civil szervezet vezetőjét. Bizonyára arról is hallott, hogy Pécsett a korábbi, a fideszes városvezetés felszólította a polgárokat, hogy az Emberség erejével civil szervezetnek ne adjanak ki irodát.
Magyarán, jelenleg Magyarországon a civil szervezetek, melyek embertársaik segítségére vannak, finoman szólva nincsenek megbecsülve, inkább jelentős részük Soros-bérenccé lett nyilvánítva. Ezt tekinteni a civil mozgalmak támogatásának én nem tudom.
Elit helyett talán jobb lett volna hatalmat, illetve értelmiséget említenem. Sőt, mindannyiunk feladata lehetne a szolidarítás érzésének ápolása.
Fentebb másnak már leírtam: nincs olyan genetikai átkunk, mely szerint gyűlölnénk egymást.
A külföldiek segítését mindig olyanok vetik a szememre, akiket még sohasem láttam olyan alkalmakkor, amikor magyar családok számára vittem annyit, amennyi terhet elbír a családi költségvetés.
Egyébként örülök a párbeszédünknek, mert a blog lényege éppen ez! Jómagam nem "igét hirdetek", hanem kifejtem a véleményem, az ellenvéleményeknek örülök, amennyiben előre viszik a témát, elgondolkoztatnak és segítik, hogy sok oldalról lássuk ugyanazt.
Bognár L 2021.02.09 11:56:20
@Anikó28: Kedves Anikó! Ön egy nem felengedett hozzászólásban szóvá teszi, hogy korábbi 3-4 hozzászólásáa miért nem jelent meg ezen a felületen.
Az eddigi 16 hozzászólásból hatot jegyzett Ön, így ha még további hozzászólásait is megjelníteném, akkor már a fele hozzászólás az Öné volna, ami szerkesztési problémává nőné ki magát.
(Ezt fentebb finoman jeleztem is Önnek: "Egész halom kérdést tett föl...". )
Minden bizonnyal konkrétabb utalást kellett volna tennem.
Azt javaslom, hogy nyisson blogot, íráskészsége, mondandója egy jó bloggal gyarapíthatná a blog.hu mezőnyét.
Értékes hozzászólásait köszönöm, kérem megértését.