Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukaberci

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Meglepetés Mk48 2022.10.20 07:00:00
A jelek szerint ez most egy ilyen gyermekvasutas hét :) Ugyanaznap láttam ezt a vonatot is: a jó idő miatt a szokásosnál jóval többen akartak kisvasutazni, olyannyira, hogy a Ganz nosztalgia nem lett volna elég hozzájuk. Előkaptak hát egy plusz kocsit, plusz egy plusz mozdonyt, hogy meg is mozduljon…..
fáymiklós Régi csibészek 2020.09.03 07:28:47
Készülök megnézi a Barta Tamásról szóló filmet, bár tudom, hogy a régi dalokkal vigyázni kell. Épp tegnap olvastam egy nagy, lelkes beszámolót Szörényi Levente második szólóalbumáról, hogy az mekkora csoda volt, van és lesz. De hát inkább csak volt, egy korai kísérlet a világzenére, népdalokat írni…..
Megérkezett a Dream Theater gitárosának, John Petruccinak a legújabb szólódala. A riffmester szólólemeze augusztus 28-tól lesz elérhető Terminal Velocity név alatt, erről a címadó (és egyben nyitó-) dal lett a kiválasztott kislemezszám. Az album érdekessége, hogy a 2005-ös első és egyben eddigi…..
HamPLÓ R.I.P. Peter Green 2020.07.26 00:01:00
Az átlagember számára Peter Green neve valószínűleg semmit sem mond, ezt a számot viszont szerintem mindenki hallotta már: Az "Albatross" a Fleetwood Mac hatalmas slágere volt 1968-ban. Ez a Fleetwood Mac azonos is azzal, amelyik később amerikai stílusú rádiórockban utazott, meg nem is. De ne…..
Már a szupergroup sem azt jelenti mint régen, hiszen manapság sokkal egyszerűbb összeszedni egy zenekarravaló neves arcot és csak hagyni őket, hadd alkossanak. De mégis, ezek közül a néha alkalmi, néha hosszabb életet is megélő formációk között is van olyan, ami akár alanyi jogon is kiérdemli a…..
Természetesen a gyerekkorunk televíziós műsorait bemutató sorozatnak még mindig nem értem a végére, hiszen a 60-as, 70-es és 80-as években a Magyar Televízió szó szerint elkényeztette a gyerekeket mesékkel, sorozatokkal, magazin műsorokkal, ismeretterjesztő és oktató műsorokkal és filmekkel a…..
Jó pár éve el sem tudtam volna képzelni, hogy ne metro csempével burkoljam majd a fürdőszobánkat. Akkoriban még egy bejegyzést is szenteltem a témának, de azóta sok dolog történt, ami hatással volt rám.  Hiszen azóta nem látok olyan lakásfelújítást vagy újonnan épült otthont, ahol valamelyik…..
Múlt heti cikkünkben Brno villamostörténetéről írtunk, aminek elég sok élő emléke található meg a hálózaton, még a lóvasutat és a gőzvontatást is felelevenítve a belváros közepén. A régi kocsik közlekedése mögött ráadásul már fél évszázados tradíció áll: többsége már az 1969-es centenáriumra…..
Pár hete tanfolyamon voltam Külső-Angyalföldön, ami meglehetősen megváltozott gyerekorom óta. Hozzá kell tennem, előnyére. Persze a villamosok kicsit hiányoztak, ezért is örültem meg Karl Holzinger majdnem 43 évvel ezelőtt készült képeinek, amiket gyorsan el is kértem tőle - a pozitív válaszért…..
kukaberci 2019.04.21 08:15:22
@Buchhalter: Az 55-ös (is) az Élmunkás trétől befelé menet a Balzac utcába fordult be a Váci útról, onnan balra a Visegrádiba, és azon döngetett végig a Kádár utcai végállomásig.

A 8-as nem ment be a most központnak nevezett részbe, a régi piac oldalában, a templomnál volt a belső végállomása.
kukaberci 2019.04.21 08:38:38
@Buchhalter: A Nyugatitól a Megyeri csárdáig igen.

És most is kéne legyen a Leheltől a Deákig, hogy ne kelljen egy, ill. három megálló miatt átszállogatni sok tízezer embernek.
Amikor először kezdtem el csak vizet inni egy hónapon át, hamar rájöttem, hogy sokkal több vízre van szükségem, mint amit addig megittam egy nap. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha megvesszük a palackos ásványvizet, azt tudjuk otthon is inni, és magunkkal is vihetjük.  Na de PET palackos megoldás…..
A nagy hazai sörgyárak az árkategóriák mindegyikében rendelkeznek saját márkákkal. Termékeikkel minden fogyasztói célcsoportot kiszolgálva!..
A kerti vegetáció burjánzása talán háttérbe szorította szobanövényeinket ezekben a kertészkedős időkben, de néhány hónap és már csak ők jelentik a zöldellő növényzetet. Hogy ne csak túléljék a velünk töltött időt, de jól érezvén magukat, egészségesen fejlődjenek,…..
2 éve (2016. január 16-án) gyökeresen változott meg a budai oldal villamosközlekedése, mivel beindult a budai fonódó villamoshálózat. Ez gyakorlatilag új alapokra helyezte a villamosközlekedést Budán. De ezenkívül volna mit fejleszteni Budán (főleg a déli részen), mivel vannak itt problémák szép…..
Egy kisvárosban a hétvégén kiderül, hogy mennyire lehet az embereket behülyíteni, zsarolni, megfélemlíteni. A Fidesz kirakta a faszát az asztalra Hódmezővásárhelyen, megmutatta, mire képes. Ocsmány hazug lejáratókampány az ellenzéki jelölt ellen, helyben tisztelt polgárok listázása és bemocskolása,…..
A "Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt" csoport 37.000 követővel rendelkezik a Facebookon. A csoport célja nem titkolt: a határon túli magyarok szavazati joga ellen kampányol. Múlt pénteki posztjukban ezt írták: „Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy…..
Méltó nevet kap a gyár luxus szabadidő-autója, hiszen most már biztos, hogy Cullinannak hívják majd – jelentette be hivatalosan is a Rolls-Royce. A Cullinan nem más, mint a világ legnagyobb gyémántja...
A veterán akcióhős szupersztár két emeletet elfoglaló, hat hálószobás duplexe egy teljeskörű szolgáltatást nyújtó, neoreneszánsz stílusú házban van a Central Park Westen. Most 17 millió 750 ezer dollárért hirdette meg...
Jó ideje szerettem volna okos otthont kiépíteni. Bár iPhone-t (is) használok az Apple HomeKit rendszerében nem gondolkodtam megnézve és összehasonlítva az árakat más gyártók (főleg kínai) termékeivel. Például egy Philips Hue okos izzó kezdőcsomag 25.000 Ft (2 izzó és a Hue híd) A Xiaominál 7 ezer…..
Sört inni, utazni, aztán erről műsort csinálni nem olyan rossz dolog, ezen a fronton nyomul az angol Olly Smith. Azzal a céllal indította be pár éve a Sörök útján című sorozatát, hogy meglátogasson egy rakás amerikai kézműves sörfőzdét, és bemutassa, honnan jön ez az egész…..
kukaberci 2017.11.25 13:21:26
@gregaba: Kedvesem, Csehország még nem igazán nyugat, aztán mégsem szaródtak el a söreik.

Mit akarsz meghonosítani? A licencsörök is kétszeresébe kerülnek az eredetiknek (az eredeti helyükön árazva.) Az, hogy pocsékabbak is, már csak hab a sörön... :-((
Tovább dacolunk a vasútmodellek drágulását előidéző tényezőkkel, újabb olcsó(bb) megoldásokat mutatva a hazai témákat gyűjtőknek. (Az írás az iho.hu-n egy nappal korábban megjelent cikk másodközlése, avagy biztonsági másolata.)  Szedett-vedett kocsik a gőzös…..
kukaberci 2017.11.24 10:46:38
@hkrisz79: BR 53
Spitzbergákon ne keressünk kertészmagazinokat. Az 500 méter mélyen fagyott talajon semmilyen növény nem él meg. Az állatvilág is növénymentes táplálkozásra rendezkedett be (nem véletlenül kötelező minden helyi lakosnak medveölő puskát birtokolni és városhatáron túl…..
kukaberci 2017.11.22 16:33:18