Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bien János

8 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pink-Tank Records kiadványai néha-néha hozzám is eljutnak és ilyenkor az egész család örül. Apa elkezdi nagyon hangosan hallgatni a zenét. a Low Orbit új lemezével is ez történt. A bemutatkozó lemezük 2014-ben még olyan, semmilyen zenével jött ki. Semmi extra tartalom, csak "jó" rockzene űrbéli…..
Rick B. - Strings of Mind Bending Psychedelia Rich E. - Bass Notes of Cosmic Hypnosis Andrew P. - Percussion from the Depths of a Nebula 1. Flamens of the Highest Order 09:392. Cosmic Hypnosis 02:073. Nebula Dawn 07:274. Einherjar March 09:285. Eye of Horus 03:146. Helios Hyperion 10:08 Jelen…..
  A blogot anno azért indítottuk el Ricoval, mert meg szerettük volna mutatni valakinek, milyen zenét hallgatunk, melyik tetszik és miért. Ez nem mostanában volt. Azóta melegebbek lettek a nappalok és szárazabbak az éjszakák. Mindent meghallgattunk, ami jött. Itt kötöttünk…..
Bien János 2016.01.18 08:41:29
  Tracklist: 01. Shadow Shaker 02. Saint 03. Z-Bo 04. Old Saltillo Road 05. He Dreams Of Lions 06. Hail To The King, Baby 07. Smoke Signals 08. The Fool 09. Somniloquy 10. Littlefinger 11. Modern Shells A Kozmik Artifactz gondozásában 2015 november 13-án megjelenő He Dreams Of Lions már a…..
<a href="http://dirtwzard.bandcamp.com/album/no-son-of-mine" data-mce-href="http://dirtwzard.bandcamp.com/album/no-son-of-mine">No Son of Mine by Dirt Wizard</a> Decemberben jelent meg ez az 5 számos Ep. A banda Peoria, IL USA-ból keresett meg…..
"I wanna rock you, baby..." Jastreb 2013.12.11 00:59:02
Vitathatatlanul a space/pszichedelikus rock reneszánszát éljük: nap-mint-nap jelennek meg jobbnál jobb albumok és új együttesek, így természetesen rengeteg a lapos megjelenés is. A zágrábi Jastreb nem erre példa, bennük megvan az a mágikus plusz, ami a zenéjüket tényleg…..
A Grand General norvég társulatot akár szupergroupnak is nevezhetjük: a tagok egy része olyan bandák kötelékéből érkeztett, mint a Motorpsycho vagy a Bushman's Revenge; másik felük pedig "csak" jazz zenész. A végeredmény kellően meglepő, de mégis minőségi munka: háromnegyed…..
A bolondos ötletek megvalósítójaként elhíresült munkamániás csapat és csatolt részei most az elsó, 1989-es cím nélküli The Stone Roses albumot játszották (f)el újra az elejétől a végéig. Idén egy nagylemez (The Terror), egy szülinapos koncerfelvétel, és egy filmzenét is tartalmazó EP (Peace Sword)…..
Isaiah Mitchell friscoi bandája, a fantasztikusan magas minőségű bemutatkozó albummal domborító GOLDEN VOID, váratlanul egy Pretty Things feldolgozást villantott és ingyenesen elérhetővé tette kiadójának Soundcloud felületén. A Sickle Clowns azonnal levett a lábamról. Olyan lazán…..
A Buenos Airesi formáció előző és eddig egyetlen kislemezét anno – ha ugyan rongyosra nem is – meghallgattam jó párszor. Most meg mit hallok? – hát egy-két jó ismerős ütem köszön vissza a demó EP-ről. Persze nincs ezzel semmi gond, van rá bőven példa, hogy az első lemezen…..
Bien János 2013.07.16 20:17:56
The Mother Road La Chinga ! 2013.06.15 14:17:24
A kanadai trió albumáról már írtam nemrég egy rövid kis kedvcsinálót a Stonerblogon, de úgy gondolom, hogy ennek a fasza muzsikának itt is muszáj szerepelnie, ezúttal kicsit bővebb jellemzéssel. LA CHINGA : S/T (2013) Eszement jó, jammelős, multidézős muzsikát   művelnek ezek a vancouveri arcok.…..
Claude Debussytől Aphex Twinig ívelő műfajtörténeti tanulmányt olvashattok az alábbiakban, és sok hallgatnivaló is jár hozzá. David Lynch filmjeinek a zenéjéből írtam a szakdolgozatomat, és mivel nagyon pozitív értékelést kaptam rá, úgy gondoltam, megosztom veletek is. A…..
Borók Szabolcs recenziója a Hangok óceánja című alapműről. Az angol zeneszerző-esztéta, David Toop először 1995-ben megjelent könyve nyugodtan tekinthető hiánypótló munkának a honi szakirodalomban, hiszen a kortárs elektronikus zene szubjektív, mégis az író résztvevői…..
The Mother Road Visszagyöttem. 2010.05.04 20:30:00
WELTRAUMSTAUNEN : WELTRAUMWELT (2004)     Dave Schmidt és Andi Henrich második együttműködése. Sula barátunk intézkedik, a változatos dobjátékról, a pulzáló basszustémákról, a sci-fikbe illő szintetizátoros/orgonás varázslásokról és a hipnotizáló, földöntúli…..
Bien János 2013.07.02 09:28:43
Sly barátunktól, aki nemsokára remélhetőleg teljes jogú blogszerkesztőnk lesz, kaptuk az alábbi bemutatást. Nem olyan régen kapta a szerkesztőségünk a Bukaresti RoadKillSoda zenekartól a legújabb kiadványukat., amin tíz dal szerepel. Elsőre nem is tudtam hirtelen hova tenni, mert…..
Az alább következő írás nem azért született, hogy megmagyarázza, miért tette azt.   Nem tudni miért, de akárhogy vigyázol, ha töltöd a cigarettád, mindig lesz egy kis dohány a klaviatúrából kirázott, nagyító alatt kiszáradt steak-szeleteknek tűnő kis micsodák…..
Bien János 2013.06.23 09:08:27
*** 01. Old Black02. Father Midnight03. Descent To The Zenith04. Hell’s Winter05. Angels Of Darkness, Demons Of Light 1II.01. Sigil Of Brass02. His Teeth Did Brightly Shine03. AMultiplicity Of Doors (A Waltz)04. The Corascene Dog05. The Rakehell *** Line –up:Dylan Carlson  -…..
Tegnapi tökéletes hangulat... Szegény Lost Againnek - saját választásom szerint - megint én jutottam, és nem én vagyok a blogon a legékesszólóbb, legfennköltebb és azt hiszem nem is a legelborultabb, viszont talán én vagyok az egyik legtegnapibb - hobbi - zenész, a legtöbbet…..
Phoenix, Arizona. Négy és fél millió ember él Észak-Amerika legnagyobb, és legszárazabb sivataga mellett. Egy élettől lüktető, tudattal rendelkező közösséget alkotnak, egy darwini létforma minden előnyével és hátrányával együtt. Egy 40 fokos lázban égő, lélegző…..
ARC OF ASCENT - THE HIGHER KEY. 2012. *** Craig Williamson - Vocals, Bass Guitar, Keyboards, Sitar, PercussionSandy Schaare - GuitarDigga Hole - Drums *** Először is szeretném megköszönni a Stoner Blognak a lehetőséget és bizalmat. Miután legkisebb legényként, büszkén kiálltam a…..
Ennyi üzenetet kaptunk a Mammoth Salmontól: Please check out our tunes when you have a chance: http://mammothsalmon.bandcamp.com Cheers, Paul https://www.facebook.com/mammothsalmon Ha geci lennék, ki se tenném. Ennél azért kicsit több infót illik küldeni.  AMEN!..
  Motorpsycho - Heavy Metal Fruit. 2010.   *** Bent Sæther – vocals, bass, guitars, keyboards Hans Magnus Ryan – vocals, guitars, keyboards Kenneth Kapstad – drums with: Mathias Eick – trumpet on track 2 Hanne Hukkelberg – vocals on tracks 2/4/5/6 Kåre Vestrheim –…..
  ISHQ - DEEP SPACE OBJECTS. 2012. (Virtual Space)   Az angol Ishq (polgári nevén Matt Hillier) a jelenlegi ambient mezőny talán legkiemelkedőbb és legtermékenyebb művésze. Tematikájában eltérő lemezeit különböző címkék alá helyezi el. Egyik ilyen cimke a Virtual…..
A Saturnia eredetileg egy erősen kísérletező hajlamú művészcsoportként indult 1996-ban. A portugál multi-instrumentalista, Luis Simőes alapította barátaival, akik a művészet különböző területein tevékenykedtek. Azzal a nemes céllal gyűltek össze, hogy a zene, a fotográfia, az…..
  A mindössze két tagot számláló chillei együttes legújabb lemezét nem találomra választottam másnaposság lazítására. Meseszerű tájakra invitáló, pszichedelikus légkörben kalandozó tételei olyan könnyed kikapcsolódást nyújtanak, amihez már régen volt szerencsém. Ives…..