Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ralesk

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük a hetet DemóDémon találatával, aki bőséges leírást is mellékelt a játékhoz, így rögvest övé is a szó. "Valódi kincsre bukkantam a Kongán, nevezetesen a Jacksmithre. Hősünk egy kovácsmester (mellesleg egy szamár, de ez lényegtelen), aki egy szép nap elhatározza, hogy…..
Gergőtől érkezett az Escape from 26 linkje, amit ezúton is nagyon köszönünk neki. Ami engem személy szerint lenyűgözött benne, az a grafika – pár éve még egy normál pc-s játék se szégyenkezett volna vele. A másik érdekessége a sztori – van ugyanis 26 darab, rendkívül…..
Ha nem is szereted a point-n-click játékokat, ezt akkor is indítsd el, ugord át az introt, és hallgasd meg a zenéjét.  Szerintem zseniális, kicsit Neverhood-os. A Grand Banda egyébként - annak ellenére, hogy Pastel Games, és hogy vicces is - nem a legsikerültebb darab, kissé…..
Teljesen bajban vagyok az AL Project műfaji meghatározásánál. Még abban sem vagyok biztos, hogy tényleg játék-e. Vagy interaktív film. Vagy élő képregény. Egy biztos: van hangulata, nem is akármilyen. A történet kifejezetten lényeges az élvezeti értékhez, úgyhogy csak alapfokú…..
Az eheti cukiságot kj. nevű munkakerülőnknek köszönhetjük, tündéri kis point-n-clickkel lepett meg bennünket. Ő maga így ír róla (és a fényképet is ő küldte):"Egy üdítő lehetőség a munkakerülésre ez a szép grafikájú, könnyen megfejthető feladványokkal, és kellemes…..
Nekem is időbe tellett, mire megértettem, de a következő van. Maradt az Index.hu úgy, ahogy volt, de ha jobbra, a "2"-esre kattintunk, akkor megkapjuk a Blog.hu címoldalát indexes köntösben.  Ha jól értem, annyiról van szó, hogy a kiemelt blog.hu-s posztok ezentúl index domain…..
Ritkán találok ilyen meggyőzően jó point-n-click játékot, mint a Killer Escape. A fejtörők a helyükön, mármint teljesen érthető, hogy mit kell keresni, csinálni, mi mire való, nem pixelvadász (sőt, már-már szájbarágós időnként, mondjuk ez a pixelvadászokhoz képest inkább…..
Anno az egyik leginkább rákattanós játék számomra a Mysteriez! volt, meg az alá bekommentelt, talán az elsőnél is nehezebb második része. Nem nyugodtam, amíg az összes pályán minden számot meg nem leltem. Ma valami könnyűt szerettem volna találni, erre orvul belém botlott a…..
Eljött ez az idő is. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így kezdek egy posztot, de kénytelen vagyok. Szóval: Stöki nevű munkakerülőnk(!) ajánlotta figyelmembe ezt a játékot, mondván, neki nincs rá ideje, de jónak látszik. Nem csak annak látszik, hanem idegesítően, rettentően…..
Tegnap eljött a Nagy Nap,- az Androlib birka módjára szépen át is aludta, mert megérdemli - és a Nagy Nap keretében a Samsung bejelentette a Samsung Galaxy SIII eljövetelét, amit persze már mindenki előre tudott, vagy gondolt, esetleg csak remélt. No de ne szaladjunk ennyire előre,…..
Egy új nyelv mutatkozik be blogunkban, LFunes jóvoltából: Tegnap délután az AXN csatornán a sorozatok közötti időben a szokásos ZOOM című filmajánlóban egy dél-afrikai színésznőről (Theron) és egy rendezőről esett szó. Utóbbiról hangzott el, hogy eleinte csak…..
Ralesk 2012.05.04 17:21:48
@Void Bunkoid: És igazából az 1600-1700-as évek óta azért elvált a két nyelv fejlődése. Úgyhogy azért azt nem mondanám, hogy „gyakorlatilag holland” :)
Ralesk 2012.05.04 17:58:31
@Nge Swazili Mbeko: Történetesen beszélek hollandul (meg németül, meg angolul, meg magyarul, meg egy kicsit svédül), afrikánszul nem. Sőt, kifejezetten nehezemre esik afrikánszt olvasni, bár lehet, hogy ha szépen beszélik, megértem – ezt nem próbáltam.

Az afrikánsz 17. századi holland nyelvjárásokon alapszik, és ugyan nagy a kölcsönös megérthetőség, de nem teljes. Hivatalosan (vagyis nyelvészek szerint) külön nyelvnek minősül, ahogy a dán is külön nyelv a norvégtól meg a svédtől, pedig javarészt kölcsönösen érthetők – illetve… a földrajzilag közeli nyelvjárások egész jól érthetők egymás között, de a távoliak nagyon nem akár ugyanazon a nyelven belül sem. Long story short: az afrikánsz nem holland.

A flamand bizonyos (főleg belgiumi) holland nyelvjárásokat, vagy a belga hivatalos holland nyelvet jelöli (ami nem teljesen holland-holland). Tehát a szó szoros értelmében nem egyezik a „holland”-dal.

A búr szót (magyarul) pedig eddig csak az afrikai holland származású lakosságra hallottam, nyelvre még nem.
Ralesk 2012.05.05 01:32:51
@Nge Swazili Mbeko: A Wikipedia azóta referencia, amióta minden szócikkben megkívánják (és elég komolyan ellenőrzik) a referenciák meglétét. Az angol WP meglepően jó minőségű (és helyességű) szócikkekkel rendelkezik – csak azért, mert „bárki által szerkeszthető” még nem feltétlenül szavahihetetlen.
Munkakerülő játékok Golfkártya 2012.02.24 08:00:00
Érdemtelenül ritkán vannak a blogon kártyajátékok, pedig aki leült már egy pasziánsz elé, az tudja, milyen iszonyatosan addiktív tud lenni a "csak még egyszer megpróbálom, nem igaz, hogy nem sikerül!" életérzés. Tegnap éjjel így jártam a Fairway Solitaire-rel, éjjel…..
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
Mostanában ugye sokat láthattuk ezt az ikont:Látszólag egy viszonylag szabálytalan felhő körvonalát láthatjuk, ami azonban Takamasa Matsumoto számára mégis valamiféle szabályosságot mutatott. Ezért elkezdte jobban megvizsgálni a dizájnstükköt.Először is megrajzolta a felhő…..
Igen kellemes műfaji katyvasz az Elephant Quest, ami alapvetően egy ugrándozós platformjáték, de néhány kaland- és szerepjátékelem nagyon feldobja. Hősünk egy elefánt, akinek egy szenyó mamut ellopja a kalapját, ami elefántéknál vérben oldódó sértés. Elefántunk útra kel…..
Ralesk 2011.04.24 22:20:24
@Nagyi Kedvenc Kisunokája: Másodikra már meglett mind a tíz, de azóta se tudom, melyiket hagytam ki! Pedig még a tankok mögötti is megvolt elsőre...
Mióta elindult az Ember a Vízben, úgy pörögnek az események, hogy csak kapkodom a fejem. Tegnap óta több nagyszerű dolog is történt. Egyrészt a bajba sodródott családi napközi részére megjöttek az első felajánlások. Volt, aki 1%-át szeretné nekik adni és akadt már olyan is,…..
Azon ismerőseink, akik ékezet nélkül írnak sms-t, nem feltétlenül hanyagok vagy igénytelenek. Lehet, hogy csak spórolnak. Hogyan kerültek a számítógépre az ékezetek? Az informatika mindig is komoly gondokkal küzdött, amikor az angol ábécében nem szereplő jelek…..
Ralesk 2011.01.21 22:40:36
@asdf: 'zanyjukért nem UTF-8-ban kódolnak egyébként, miért kell pazarolni UTF-16-tal‽

Ja mert a mobil^W távközlési szolgáltatók mindenhol a világon pofátlan, lehúzós utolsó szennyládák :)
 Tömören összefoglalva a konferencián elhangzottakat, kiderült, hogy az órák úgy rosszak, ahogy vannak. Imrei Józsefné az ELMŰ beépített pillére, a magát a MEH álláspontját képviselő személyként bemutató Ollé József mondatainak tartalma szerint, csak…..
Pofonegyszerű és rövidke játék a The Illuzionist's Dream. Adott a főhős, aki sikeres és mindene megvan, amíg el nem veszti egyetlen szerettét, onnantól klezdve viszont felhagy addigi életével. Aztán egyszercsak álmodik egyet - a mi feladatunk ebben végigkísérve…..
Modorosblog A kreatív helyesíró 2010.08.13 09:54:00
A stílus maga az Ember - bántóan igaz ősmodorosság. Sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy ha rendszeresen valami - szerintünk - helytelent látunk ugyanabban a formában valakinél, akkor az csak a sima tudatlanság, a nemtörődömség, esetleg a tudatos stílusteremtés egy…..
Ralesk 2010.08.13 11:52:03
@hüjehalyó: A magyar billentyűzet teljesen alkalmatlan egy csomó mindenre. Például programozásra. És az ékezetes karaktereken túl még egy csomó minden tök máshol van, mint ahol kéne lennie.
Száraz, rövid MTI-hír: "Tizenkét sérültje van annak a délutáni balesetnek, amely során oszlopnak ütközött egy személygépkocsi Inárcs és Kakucs között - erősítette meg az MTI értesülését Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. Az MTI…..
Ralesk 2010.07.04 15:54:32
@jozicsenko: Lakatos Attila kurva nagy arc :) Gyurcsány alatt is nyilatkozott párat, nagyon üt :) Jókat mond, értelmes ember, tudja melyik fülénél kell megcibálni a cigányságot... és szerintem a „ballib értelmiség” csak azért nem tudja őt lerasszistázni, mert cigány :) Ilyeneket mondana egy átlagos fehér ember, a „liberálisok” ízekre szednék. (na jó, már ha még volna SZDSZ persze...)
Heterónak lenni jó. Öröm és büszkeség. Szeptember 4-én fel is vonulhatnak a heterók az Andrássy úton, hogy kifejezzék, milyen pompásan érzik magukat a világban. Illetve, hogy kifejezzék: pompás közérzetüket némiképp zavarja, hogy a melegek is jól érzik magukat. A szervezők…..
A Fidesz zseniálisan egyedülálló politikáját csodálva most kivételesen nem nekünk kell felcsatolni a szopóálarcot. Ezt megtehetik a felvidéki magyarok. Azaz pontosabban, ők mondtak nemet a kettős-állampolgárság kényszerébe passzírozott MKP-ra. Azonban a Híd bejutott a…..
Most minden csatornán a közösségi média folyik, illetve ha pontos akarok lenni, akkor a Facebook és a Twitter. Az már jól látszik, hogy ennek a hype-nak a nagy vesztese az iwiw: miközben messze a legnagyobb hazai közösségi oldal, alig hallunk róla, a hírekben sehol nincs.De a…..