Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quodlibet21 (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
A kormány még meg sem alakult, de máris mozgalmas a parlamenti élet. Miközben Orbán frappáns bonmot-val alágyújtott politikai nyilatkozattal igyekszik megalapozni „forradalmát”, az ellenzékből csak két párt mutat bármi életjelet és próbálna egy jó belépővel helyet…..
Magyaridióta Zavaros, mi? 2010.05.19 09:33:00
Képinnen Hogy mi a véleményem az Orbán-féle, ún. Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatáról, azt úgy érzem, sikerült elég plasztikusan ábrázolnom a Nyilatkozat, nyennyere posztban. Az egész  fideszes böffenet pamflet szóra sem lenne érdemes, ha nem szerepelne benne egy olyan…..
Be kell vallanom, szégyellem, hogy képtelen voltam csendben maradni. Nem azt szégyellem, hogy a beszélgetés utáni felszólalásomban áltudományosnak neveztem László Ervin professzor fejtegetéseit; hogy azt mondtam: remélem, hogy a nagyon is szükséges környezetvédelmi, gazdasági döntéseket nem az ő…..
A poszt egy hatrészes sorozat negyedik darabja, a folytatás szerdán jelenik meg. Az első rész a Fideszről, a második a Jobbikról, a harmadik az LMP-ről szólt. Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és programjukat két alapvető üzenetre…..
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
Mandiner blog Berekesztés 2009.12.22 08:01:00
 Egyszer az Új Generáció egyik aktivistája jegyezte meg egy ismerősünk ismerőse ismerősének, hogy sajnos az SZDSZ ifjúsági szervezetében régebben még volt némi kakaó, de mára már nem több, mint budapesti meleg fiatalemberek ismerkedési fóruma, így túl sok mondanivalója…..
     "...az összeset le kellene dózerolni a p*csiába. A k*rva oroszok itt raboltak, öltek, erőszakoltak. Rohadék ruszkik."Nem, ez nem a hétvégi Szabadság téri tüntetésen hangzott el. De elhangozhatott volna, mint ahogy hallottam elhangozni ilyen vagy olyan…..
quodlibet21 (törölt) 2009.11.13 20:34:38
@mig8: A csehek a jó oldalon álltak és azt kapták jutalmul, amit mi büntetésül. Könnyű az utólag okosok klubjának tagja lenni. Egyedül a németektől remélhettük Trianon revízióját. Vannak megoldhatatlan helyzet, ez az volt, és most is az.
Hogy az új magyar konzervativizmus a szellemi standard meghatározását sikerre vigye, az kell, hogy előbb a tevékenységének természetes területét jelentő jobboldalét formálja (talán nem is) kicsit át. Nem arról van szó, hogy teljesen demitologizálni vagy racionalizálni kellene…..
quodlibet21 (törölt) 2009.09.16 20:46:04
Kedves @rakovszk: ezt írod:
"De materialista szemszögből nézve ezek a meggyőződések egyszerű babonás, irracionális, értelmetlen hülyeségek. Még csak nem is tévesek, egyszerűen értelmezhetetlenek. És mindegy az, hogy honnan vannak ezek a meggyőződéseink vagy a velük kapcsolatos érzelmeink." Ezt te gondolod róluk, vagy közülük mondta valaki. Tudod az MTK focisták teljesítményét nem lehet jól megítélni az FTC drukkerek véleménye alapján, és fordítva. Nagyon sok filozófus gondolkozott erről a kérdésről, és nagyon különböző dolgokat mondtak. Volt aki egyetértett veled, volt aki nem, de az bizonyos, hogy a kérdés nem egyszerű. Egy bizonyos G.E.Moore hozzád hasonlóan azt bizonyította, hogy az értékeket megalapozó állításokat nem lehet levezetni empirikus/fizikai állításokból. Időnként úgy gondolom, hogy igaza van. Csakhogy erkölcsi rendszer axiómák segítségével is megalapozható, a vallás is ezt teszi, csak kitolja az axiómák megvitatását az emberi kontextusból. üdv. F.