Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glg

0 bejegyzést írt és 947 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves mélykeresztény családszakértők, elmentek ti bizony a halál retkes faszára! Hogy miért? Na, figyeljetek! Gyakori téma ugye, hogy az európai demográfiai folyamatok kedvezőtlenek, öregszik a kontinens blablabla, és Magyarország ebben az értelemben Európa egyik éllovasának számít. Éppen ezért…..
Maroknyi ember, kb. 60-70 fő gyülekezett ma este 7-kor a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt. Célja a kishantosi mintagazdaság megmentése volt . A résztvevők közt a Greenpeace aktivistáit, sajtósokat, rendőröket no és persze a tüntetőket találhattuk. Néhány politikust is ki…..
Glg 2014.04.14 09:15:24
@zila5: és ez mennyire igaz még ma is Ady halála után majdnem 100 évvel, ilyesztően igaz
Nem a görkorisoké, a futóké, a turistáké vagy a babakocsis kismamáké. Attól, hogy sportolnak, vagy kerekük van, még lassabbak a biciklinél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Glg 2014.04.09 13:58:13
@törzsmókus: hát pont ez az amit jogsi megszerzése közben jól el kéne magyarázni a vezetőknek, mert bár ez igaz, gyanítom nem kell sok fantázia ahhoz hogy kitaláljuk a csúcsforgalomban 30-al 40-el tötymörgő bármilyen jármű katasztrofális hatású, és kb meglincselnék legszívesebben a vezetőjét. Érdekes más helyekez valahogy fel tudják venni az emberek a forgalom ritmusát, anélkül hogy a többi közlekedő agyára menjenek és balesetveszélyes helyzeteket kreálnak. Amikor óránként 2 autó megy el valahol pont mind1 ki mennyivel megy, de nagy forgalomban 50 alatt minden akadály.
TComment Hogyan spórol a magyar? 2014.04.02 06:28:13
A matrica 20 forintot dob mindegy autópálya-kilométerem költségén. Hol lehet ebből visszanyerni valamennyit? Hát a benzinen. Azonos című írásunk kommentposztja...
Glg 2014.04.02 10:18:49
@Schütii: hát ezzel kapcsolatban van egy rossz hírem, a Mithbustersben kimérték, hogy 40-50cm-re kell autózz egy !kamiontól!, ahhoz hogy mérhető fogyasztáscsökkenés keletkezzen. Szóval a szélárnyékozás a hatása a fogyasztásra kb. nulla, balesetveszélyre +1-200%.

Egy valamit viszont nem említ a cikk, és szerintem nagyon fontos. A balesetveszély a gyorshajtók és rezesovázók ellenére is kisebb az autópályán, nincs szembeforgalom, van leállósáv. Nem tudom van-e ilyen statisztika, de megkockáztatom, hogy pályán harmad annyi baleset történik mint közúton.
Abban igaza van a cikknek, hogy a 120-130kmh pont az a sebesség amivel mindig kerülgetned kell a lassúzókat, és mindig le kell húzódj a 150-160kmh-sok elől.
TComment Benzinest? Hülye vagy? 2014.02.04 06:20:00
Nem sokat gondolkodnék, ha új autóba motort kellene választanom. Elfogytak az érvek a benzinesek mellett. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Glg 2014.02.04 08:20:53
@Ciri: és még a többi hanggal kapcs.-ban hozzászólónak is megy ez a válasz -> a TSI-k pedig tényleg olyanok mint egy dízel, nyilván nem alapjáraton, de terhelésen, gyorsításnál simán olyanok.
Az égési csúcsnyomások szépen lassan kúsznak a dízelek irányába, így sajnos a járáskultúra is. A közvetlen befecskendezéssel megjelentek a nitrogénoxidok is a kipuf. gázban, mint a dízelnél, és a korom. A co2-s szenvedéssel elérte a lökött EU hogy mostmár közel ugyanolyan káros a két fajta kupufogógáz. Az más hogy szerintem az autógyárak sajátmaguknak generálják a dolgot, rengeteget nyernek a downsizing-al.
Képzeld el, ahogy egy kellemes délutánon besétálsz a moziba megnézni egy közepesen béna akciófilmet, majd egy órával később azon kapod magad, hogy egy FBI ügynök tépi le a Google Glasst az arcodról és kivezet a vetítésről. Odakint egy kisebb csapat ügynök és rendőr vár,…..
Glg 2014.01.22 15:16:47
@LiberAll: a bolygón, ahonnan jössz, ott milyen a klíma?

a kamerával felvett filmek nézőit én soha nem értettem, ha annyira fontos hogy mielőbb lássa menjen moziba, ha nem hajlandó fizetni érte várjon amíg kijön a dvd és felkerül torrentre.
amúgy szerintem is reklám a hír.
A cím csak fikció: ugyan tényleg elmebetegről van szó, mopedje is van, főleg azzal elmebetegeskedik, de ez csak egy film. A motoros filmek általában ótvar szarok. Ha csak az utóbbi tíz év termését nézzük és elvonatkoztatunk attól, hogy a legtöbb filmben a motoros csakis köcsög…..
Glg 2012.03.01 14:01:45
@pizsama: igen igen, azon mint sok más jeleneten is rengeteget röhögtem, ráadásul a pszichopata rámpaépítő haverja elhoz egy tévét :D. de még talán ezt is felülmúlja amikor a szerelőjének "köszörülni támad kedve" :D:D.
Belsőség Ezt mi betiltanánk! 2011.07.20 06:00:00
Milyen autó lenne, amit mi tervezünk? Betiltanánk minden felesleges vackot, ami csak bosszúságot okoz és köteleznénk a gyártókat néhány dologra. Sértegetésig menő vita alakult ki. Mai cikkünk blogposztja...
A hazai WTCC-hétvége óta tudjuk: a versenycsapat boxánál nincs jobb hely egy ilyen futamon. Több, mint 60 ezren drukkolták végig a vasárnapi futamokat, ordították rekedtre magukat, menesztették mennybe a magyar fiút. Felemelő érzés volt mindenki számára, és nem csak a lelátókon.…..
Glg 2011.06.14 18:37:50
@studi22: az transzmitter nem tranzisztor
Érdekes dolgokat szeretne a Levegő Munkacsoport. Például, hogy az alig pár hete közfelháborodást okozó Budaörsi úti buszsávot vissza kellene állítani. Méghozzá egészen végig, az Erzsébet-hídig egybefüggővé kellene tenni. Érvként hozza fel, hogy Őrmezőn, a lakossági…..
Glg 2011.06.14 17:30:32
@cso zsi: úgy értettem h a 25% Pesti részlnek 80%-a. A hortobágy egyértelmű, a szürkemarhák telefingják a levegőt, felkeverik a port és kész a szmog:). de komolyra fordítva mo-n nem tudom az arányokat de számos világméretű statisztika feldolgozta már a témát, hogy pl csak vulkáni tevékenységből több mérgező gáz jön össze mint személyautóból. persze az egyik lobbi ezt a mésik azt a statisztikát pártolja:).
Glg 2011.06.14 17:36:38
@Igenanya: továbbá a budapestiek elől veszik meg az árukat a boltban és tankolják a budapestiek üzemanyagát aminek következtében magasabban az üa. árak bp-n. arról nem is beszélve, h kötelesek minden ingázás alkalmával zacskóban kivinni bp-ről egy adag légszennyezést, az ott tartózkodás alatt csakis a hozott levegőt belélegezni...
Glg 2011.06.14 17:39:38
@szpeszkadett: a hibrid autókra már kisebb az adó. regadót pl gyakorlatilag csak jelképesen kell fizetni
Idén harmincadszor rendezték meg a német tuning legnagyobb ünnepét. Ami a magyar  amerikaiautósoknak Komárom, a brit veteránosoknak Beaulieu, a német tuning rajongóinak a klasszikus osztrák helyszín. Fotós kollégánk, Bessenyei Gergely idén saját, csilliárdokért restaurált…..
Glg 2011.06.08 09:06:14
@Hang Loose: dehogynem. akartam is írni hogy ha a képaláírást csinál valaki legalább jó legyen, pláne hogy max a5 sportback lehetne, de a5 aztán semmiképp.
Az alsó-középkategória a tolvajok kedvenceHazánk piacvezető flotta- és gépjárműkezelője, a LeasePlan Hungária Zrt. saját adatbázisából végzett kutatása szerint az idei év első három hónapjában kétharmad annyi autót tulajdonítottak el időarányosan a közel tízezres…..
Glg 2011.05.30 14:20:25
A szöveg szerint 2010 első 4-edévében kb 10 db-ot loptak el. Ez akárhogy is számolom jó ha 50 fölé megy év végére...ezám a statisztika.
@hungarisztan: Igen jó kérdés: Mi a végén az a reklám szar, egyre több az ilyen, nem tetszik ez így.
Minek kellettegyáltalán ezt a 0 hírértékű "sajtóközleményt" megtenni?
Tőlünk, autósoktól elvárják – és nem egyszer kényszerítenek -, hogy ésszel, takarékosan és minél kevesebbet közlekedjünk, ideje bizonyítania a nép választott képviselőinek.Tessék spórolni, erre jó a Skoda Superb.Mai cikkünk blogposztja...
A Ferrari-elnök leszólta brazil pilótája idei teljesítményét. "A bajnokság egy bizonyos pontján Felipének elege lett, és a testvérét küldte maga helyett" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Luca Di Montezemolo. (Az időpontot nem részletezte, de nem nehéz…..
Nyolcvanas évek vége, még berlini fal leomlása előtt. Lakótelepi panel-romantika, a házak közötti kitaposott, poros részen, ahol annyit fociztunk csak a por kavarog. Szombat kora este van, Marek barátomék ebédlőjében ülünk az első emeleti lakásban vagy négyen-öten.…..
Nem új keletű a Lágymányosi híd budai csomópontjának problémája. Lett is gyorsan új tábla, jöhet a mutogatás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Glg 2010.11.22 09:28:40
@hetech: ne haragudj de mennyi idős vagy, és hogy maradtál eddig életben

Hogy a lágymányosit hogy lehetett így benézni nemtudom. Nem lakok bp-n de sokszor közlekedek ott, és jártam már cifrábbnál cifrább helyeken először, de soha nem néztem be egyirányú utcát, pláne nem 3-4 sávos felhíjtót hídra. ha az ember ránéz, és gondolkodik 1mp-ig már akkor látni hogy a híd rossz oldalára vezet. ez a baleset kizárólag a vezető hibája. kétségkívül lenne mit javítani az utak állapotán de ehhez itt most ennek semmi köze. a demagógia felütötte a fejét a totalcar-nál úgytűnik.
Glg 2010.11.22 09:38:16
@Kara kán: "A redundancia (lat.) nyelvtudományi fogalma; a közlésben az egyértelmű megértéshez elegendő minimumon felüli, ezért fölösleges többlet. Terjengős kifejezések alkalmazása egyszerűbb szavak helyett"-wikipédia alapján, azthiszem a kommentálás felesleges. mind1 mennyi tábla van, mindig lesz aki annyira hülye vagy figyelmetlen h elcsessze. hülyebiztos megoldások nem léteznek, mivel a az ilyen helyzetek józan ésszel nem előreláthatóak.
Glg 2010.11.22 11:45:23
@atpijkamo: igen széles út ezért volt ott a pláne is amit te nem idéztél. és nem lehet oda visszás mert mind2 oldalon a közlekedési lámpák hátát látni.

@gigabursch: egy szerencsétlen miatt szívjon mindenki a kürforgalommal? el tudod te képzelni mi lenne ott csúcsforgalomban amikor vannak járművezetők akik képtelenek felfogni a körforgalom működését. megbénítaná a forgalmat. fel kell mérni a forgalmi helyzetet, és nem mástól várni hogy mjd vigyáz ránk.

@Péter 2: egyetértek. ha most átalakítanák millió behajtani tilossal stb. akkor a következő eset után jönne az h akkor nyíljon fel az aszfaltból egy fal az autó előtt ha rossz irányba megy, és hogy hogy képzelik az útfenntartók h nem vezették még ezt be...nevetséges.
Belsőség 911 GT2 RS OMFG 2010.10.25 10:55:19
Ez nem autó, ez egy atomtöltetű, fenyegetően pulzáló, ezerlövetű bálnapénisz a saját, méret után csináltatott, szatén alsógatyánkban. Vélemények az azonos című írásunkról...
Glg 2010.10.26 12:13:26
Glg 2010.10.26 12:14:59
@swiftboy89: igen...én sem értem, anno minden adást néztem. vissza a totalcart a műsorra-de szigorúan winkler + karotta formációban.
Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt. Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és…..
Glg 2010.10.04 19:12:05
@kokavec: te egy gyökér vagy úgylátom.

a kulccsalkarcoláshoz:
van egy munkatársam, aki megkarcolt egy kocsit mert szerinte túl közel állt hozzá a parkolóban (egyébként nem, mert az ajtó az első gátlóig simán kinyílt). nem hittem a szememnek, pedig dolgozó főiskolát végzett ember, és még kocsija is van-sőt vigyáz rá mint a hímestojásra. semmi kivetniválót nem látott a dologban amikopr rákérdeztem h ez mi a fasz volt ugyan. szóval az ilyen sunyi köcsögök akárhol meglapulhatnak akár a környezetedben is.
Amióta 13 évvel ezelőtt piacra dobták a Sötét zsaruk című sikerfilmet, a híres Men in Black (a továbbiakban: MiB) számos földlakóban azt a képzetet keltik, hogy mindössze egyfajta intergalaktikus (és paranormális) bevándorlási hivatal alkalmazottairól van szó, akik árgus…..
Glg 2010.08.24 18:29:46
@Vanek B. Eduard: én elemeztem a pc-men seti adatokat a seti@home keretén belül. természetesen "saját elhatározásból" nem beszélhetek arról h milyen eredmények érkeztek :D, legalábbis valami iylesmit sugalltak nekem egyik éjjel álmomban feketeruhás emberek-de erre ugye nem is emléxem:)

amúgy az a véleményem h az mib a magyar kommunista karhatalom titkos jobbkeze, de pelikán elvtárssal ellentétben az ufo-szemtanúktól nem egyszer kérnek majd valamit hanem ott azonnal :D. az 50es évek divatja szimpla hagyomány az amerikai autó pedig egyértelműen a megtévesztés részét képezi. fogadok h ha jobban megnéznék az emberek az a fehér ing és az öltöny neylonból van, izzadságuk pedig azért nem látszik mert ennek köszönhetően alapból széjjel van izzadva az egész.
és este pelikán elvtársért ismét eljött a nagy fekete autó.
Glg 2010.08.24 18:51:47
@$pi$: hát igen...ki látta a pandorum című filmet-az pont arról szól h ez hogyan tud balul elsülni-garantált rettegás a film 1,5 órán keresztül :D
Glg 2010.08.24 19:02:22
@Eugenie Danglars: alvás közben érdekes dolgok történnek.
én egyszer fél álomban arra lettem figyelmes h oldaltfekvő pozíciómból el akarok fordulni és nem megy-mintha az ágyhoz szögeztek volna-többx is próbáltam és nem sikerült megmozdulnom mintha valamitől nem menne...lehet csak álmodtam de kurvára beszartam :D:D
„Legszívesebben felpofoztam volna Ritát is meg a csávót is” – Ha egy nő fiatal és jól néz ki, esze ágában sincs lecövekelni bárki mellett is. Levélírónk megtapasztalta, mennyire így van ez: túl sokáig hagyta magát kihasználni. Ez az a bizonyos rózsaszín…..