Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fent és Lent

141 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baloldali értelmiségiek nyilatkozatot tettek közzé a menekültekért. A szöveget teljes terjedelmében közöljük.   Nyugat-Ázsia és Észak-Afrika válsága egyre mélyül. A másfél évtizede zajló fegyveres konfliktussorozat amerikai, európai kulcsszereplői és térségbeli…..
...avagy hogyan golyózd ki magad a közéletből hat lépésbenKorábban összefoglaltuk, hogy mennyire boldogok vagyunk attól, hogy az SZDSZ eltűnt a politikai porondról. Most a sorozat újabb állomásához érkeztünk. Scheiring Gábor politikai pályafutása megér annyit, hogy sorba…..
Pénteken zárókonferenciával ért véget az EuroVelo 13-as számú, "Vasfüggöny-útvonal" elnevezésű kerékpárútjának fejlesztését célzó projekt. A kerékpárút a valaha volt Vasfüggöny mentén szeli át Európát: Magyarországra a Fertő-tónál ér be, és az osztrák, szlovén,…..
„Nincs zsidó, sem görög;  nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő: mert mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” (Gal, 3, 28.) Borbély András írása (1) a nemzeti jelölő hegemóniája A magyar kormánypárt retorikai stratégiájának zsenialitása az, hogy a…..
Sáling Gergőt ma homályos körülmények között eltávolították az Origo éléről. A távozása mögött a legvalószínűbb, hogy politikai okok, illetve a Lázár Jánossal kapcsolatos tényfeltáró cikkek állnak.Az aláíró blogok mélyen elítélik újságírók politikai okok miatt…..
6:30 - Indulás hajnalban, Felcsúton a stadion építési helyszíne körül élőlánc; - a buszban CBA-által felajánlott pogácsákat szolgálunk fel, majd a belső térben kikapcsoljuk a gravitációt; - meghallgathatjuk Pataky Attila legújabb slágerét, amelyet Mága Zoltán játéka…..
Ahogy már-már hagyományos, hogy nemzeti ünnepeinkre természeti katasztrófa esik, úgy mi sem úsztuk meg szokásos március tizenötödikei online közvetítésünket elalvás nélkül. Még szerencse, hogy készültünk: mai tudósításunkat a kamupártok ünnepi megemlékezéseiről…..
Scheiring Gábor határozott önmosdatásba kezdett hivatalos facebook-oldalán, annak érdekében, hogy legalább saját magával elhitesse, miként jutott el anti-gyurcsányizmustól Gyurcsányig. Megpróbáltuk dekódolni szavai jelentését, amiben Üstös Miklós segített nekünk. Semmilyen…..
... a mai szerkesztőségi ülésünkön. Lehet kommentelni!..
Ámon Kata Kettős Mércén megjelent cikke válaszként született Férfigyűlölő erőszakkultusz és uszítás az Indexen című posztunkra, és sok fontos meglátást tartalmaz, de erősen félreérti a poszt mondandóját, ezért szükségesnek érezzük tisztázni azt. A bejegyzés egyik…..
A Fent és Lent tudósítása az október 23-ai eseményekről - folyamatosan frissülünk! 17:56 Fent és Lent - Konklúzió Egyre szürkébb a nemzeti ünnep. Tök unalmas tüntetések, mindenki mindig ugyanazt csinálja, ugyanazt mondja. A 4K! Csepeles akciója legalább új volt. Épp az Anker…..
Mesterházy az elmúlt héten feltrancsírozta az összes korábbi szövetségesét és hűbéresét. Az újságírók és a „politikai elemzők” úgy kommentálják a DK, a Liberálisok és az MSZDP kivágását a picsába, mintha teljesen korrekt szövetségi tárgyalások eredményéről…..
markoláb írása A most kezdődött tanévben több mint 2200 iskolarendőr és 100, úgynevezett bűnmegelőzési tanácsadó kezdte meg munkáját az iskolákban. Nyilván nagy szükség van rájuk, hiszen egyértelmű, hogy a (köz)nevelés rendészeti kérdés, de miért állt meg itt a…..
Sortilegus írása „Büszke vagyok rá, hogy vállalkozásommal három másik családnak is megélhetést biztosíthatok.” Büszke vagyok rá, hogy nem voltam olyan bolond, mint sokan mások, akik saját erejükből, saját pénzükből, saját kockázatukra fejlesztették…..
Volt már olyan érzésed, hogy a munkád csak merő kitaláció? Hogy a világ akkor is forogna, ha nem csinálnád azt, amit 9-től 5-ig csinálsz? A Strike Magazine nyári lapszámában David Graber körbejárta a humbugszakmák jelenségét – minden alkalmazott figyelemmel olvassa az…..
Salha Omár írása Ebben a Bajnaiban egy (másodosztályú) Orbánviktor veszett el. Mond jó nagyokat, szép kereket, amikor meg kormányon van, mindez hirtelen kimegy a fejéből, aztán meg ellenzékből az megy ki a fejéből, ami kormányon volt benne. És így tovább. Olyan is van, hogy…..
Homoki Lili írása A trafikbiznisz minden aspektusát körüljárta már az írott és online média, „trafikmutyi” és korrupció, híradás a hiányos készletekről, kismamák és gyerekek, akiket nem engednek be üdítőt venni és megbundázott pályázatok- úgy tűnik, már mindenről…..
Üstös Miklós írása Valami ügyes tényfeltáró újságíró egyszer utánajárhatna, miként lehet az, hogy míg az MSZP-SZDSZ kormány telis-tele volt tízmilliárdos nagyságrendű, soha rendesen fel nem tárt korrupciós ügyekkel a K&H-tól a Strabagon át Kapolyiig, Leisztingertől a…..
Nem tudjuk, hogy miért kell, hogy ki és mikor dönt róla, mennyibe kerül és ki fogja kifizetni. Megannyi tisztázatlan kérdés, amelynek részletei a kormányzat és a nukleáris ipar szerint nem tartoznak a nyilvánosságra. Korrupciós potenciál, kilincsbe vezetett áram és egyéb…..
Állásfoglalás a Jobbikról való szabad véleménynyilvánításért Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol újságírók tárgyalásra járnak pártokról leírt véleményük miatt. Balavány György még 2011-ben nácinak nevezte Vonát, amikor az a cigányság népszaporulatának…..
FAM írása "Támogasd a fennálló rendszert minden nap! Mocskold a gyengét, az elesettet! Okold a melóst, a környezetvédőt, fikázd a hajléktalant! Szólj be a nyugdíjasnak és a munkanélkülinek! Vedd bátran védelmedbe a menedzsert, a bankárt, a befektetőt! Emelj szót az erdők és…..
Virágh Szabolcs írása "Ez színtiszta politika!" „Nem kell köszönni” – mondja Vekerdy Tamás, és felidéződik bennem kisgyermekkorom iszonyú szorongása édesanyám aggódó tekintetével a háttérben: baj van vele(m), mert nem köszön(ök) idegeneknek. A „nénik társadalma”…..
Puzsér Róbert posztja Válasz Farkas Attila Mártonnak Nos, kedves FAM! Mindenképpen reagálnom kell a nyuggerkérdéssel kapcsolatos írásodra, mielőtt még gyanútlan és jóhiszemű tömegeket dezinformálnál vele. Bár személy szerint nem lettem megszólítva, mind a ketten tudjuk,…..
Gerőcs Tamás posztja Az európaiak szemében mindig is kulturálisan egységesnek elképzelt közel-keleti és észak-afrikai régió valójában rengeteg törésvonal mentén tagozódik, szinte nincs két egyforma társadalmi vagy politikai intézményrendszer. Az ásványkincsekben gazdag…..
A szerzők szíves engedélyével szó szerint másodközöljük Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) írását az Apu azért iszik, mert te sírsz blogról, mivel mélyen egyetértünk a poszt tartalmával és a pontos helyzetelemzéssel. Nemrég három szélsőjobboldali alkotó…..