Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ökodiadal

205 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év Víz világnapján iskolánk 5-6. évfolyama a Naplás-tóhoz látogatott. A napsütéses kiránduló időben a gyerekek feladatokat oldhattak meg a tó illetve a Cinkotai-kiserdő élővilágával kapcsolatban. A legjobb munkákat a következő hetekben jutalmazzuk majd!..
Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy miként indult az elsősegélynyújtó tanfolyam a Vöröskereszttel való együttműködésben. A programsorozatot novemberben is folytattuk. Az előadásokkal már közel 180 gyermeket sikerült elérnünk. A gyerekek megismerkedhettek az eszméletlen ember ellátási…..
Kedves szülők, diákok, látogatók!  Szeptember hónapban ÖKO témanapot tartottunk a Diadalban. A könyvtárunk által meghirdetett Virágok és kertek éve programsorozathoz kapcsolódva mi is azt terveztük, hogy osztályainkkal terepi foglalkozásokat szervezünk híresebb kertekben, arborétumokban. Sajnos a…..
Követésre méltó példa az 5.c-től. Lehet, hogy az lenne e legjobb, ha nem lenne rá szükség? Tartsd tisztán a környezetedet!  ..
Alábbi galériánk az 1.C osztály környezettudatos tevékenységét mutatja be az ÖKO témanap alkalmából. A gyakorlati munkavégzés és az elméleti háttér bővítése a művészeteken keresztül kiváló párosítás a gyerekek gondolkodásának, attitűdjének formálásában. ..
Iskolánk környezettudatos nevelése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a diákok egészségtudatos gondolkodására és az egészségnevelésre is. Az idei tanévben a XVII. kerületi Vöröskereszt és a Vöröskereszt Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Tagozata nyújt segítséget abban, hogy a diákok megismerkedhessenek…..
Idei tanévünk egyik ÖKO iskolai feladatának tartjuk, hogy az iskola bejáratánál található kőládák növényvilágát megújítjuk. A növényvilág megújulását, a ládák csinosítását az alsós évfolyamok illetve az 5-6. évfolyam vállalta magára.    ..
Környezetvédelmi témanapunk alkalmából a 3.A osztály tanulói a hulladékcsökkentés jegyében csomagolásmentes boltban jártak. ..
ÖkoDiadal Vadasparkban járt a 4.C 2021.09.27 11:15:36
A 2021. évi ÖKO témanapunk alkalmából a 4.C osztály tanulói a Budakeszi Vadasparkban ismerkedtek az állatvilággal. ..
ÖkoDiadal Konyhakert nyáron 2021.08.31 13:20:45
Lassan becsöngetnek az új tanévre. A nyári szünet véget ér, iskolánk konyhakertje pedig ismét várja, hogy a diákok gondozásba vegyék az új tanévre. ..
Iskolánkban a technika és tervezés tantárgy keretén belül elsősorban a kerttel és kertgondozással foglalatoskodtak 5.-es tanulóink az idei év folyamán. A pandémiás helyzet ugyan némi akadályt gördített az iskolai konyhakert fejlesztése elé, azonban amint lehetőségünk volt visszatérni az intézmény…..
Szeretnénk bemutatni a Bolyai Természettudományos Csapatversenyen eredményesen versenyző 4.c-s csapatunkat. A csapat tagjainak: Bense Áronnak, Dedák Botondnak, Szántó Dánielnek és Tóth Benedeknek, valamint a felkészítő kollégánknak, Berencsyné Kalocsai Ágnesnek köszönjük a felkészülést és az…..
A 2019-20 tanév tavaszához hasonlóan az idén is távoktatás szakította meg az együttlétünket március - április hónapokban. Ennek következtében szokásos tavaszi rendezvényeink is kútba estek. A májusban visszatérő diákjaink közül néhányan azonban mégis kis kiállítással mutatták be milyen témához…..
Örömmel tudósítunk arról, hogy Tamás Panna Barbara 4.b osztályos tanuló az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt “Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!” pályázatán 2. helyezést ért el. A pályázat célja az volt, hogy olyan ötletek szülessenek és valósuljanak meg, amelyek…..
ÖkoDiadal 2021.05.06 14:48:02
Kedves tanulók, tisztelt szülők!  Iskolánk folytatja a Recobion csoport által életre hívott kupakgyűjtő akciót, és immár második alkalommal kell cserélnünk a meglévő gyűjtődobozokat. Köszönjük szépen az aktivitást! A program a 2022-s kézilabda EB-ig tart, így továbbra is várjuk a műanyag kupakokat…..
ÖkoDiadal Eredményhirdetés 2020.12.01 12:21:57
Iskolánk lezárta az ÖKO témanap produktumaival kapcsolatos szavazást. Két csapatnak szeretnénk gratulálni!    Gratulálunk az 5.B osztály csapatának, akik a lóról készítettek tablómunkát  és megnyerték a szavazást. A csapattagok: Angeli Luca, Antal Adrienn, Barkóczi Vivien, Hárs Blanka,…..
ÖkoDiadal ÖKO témanap 2020 2020.11.20 08:13:09
Kedves Látogatók!  Az idei tanév októberében a Földünkért világnap alkalmából ÖKO témanapot szerveztünk az iskolánkban. A témanap hagyományosan szabadtéri, természetben zajló foglalkozásokat jelent, azonban a rossz időjárás miatt ezen a napon az iskola falai közé kényszerültünk. Az osztályok így is…..
Iskolánk az idei tanévben sikeres pályázaton vett részt a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár szervezésében. A pályázaton lehetőséget kaptunk arra, hogy növeljük az iskolai fák számát. A pályázat után egy díszgalagonyával bővült az udvar fa állománya. A fa azonban nemcsak zöld felületeinket növeli, hanem…..
ÖkoDiadal 2020.11.13 14:57:50
Délután hadat üzentünk a lehullott leveleknek. Lombseprűvel, gereblyével es lombgyűjtő zsákkal felfegyverkezve kivonultunk a Tura utcai bejárathoz és dolgoztunk kicsikét. Szerintem élvezték... látták, hogy a munkájuk nyomán tisztaság lett. Utána a lecke is valahogy hamarabb lett készen� (Dallos…..
ÖkoDiadal Az őszi kertben 2020.11.04 15:28:22
Nagy a kertünk, ősszel pedig sok a levél. Úgy néz ki, hogy vannak olyanok, akik szívesen gyűjtik össze őket! Köszönjük nekik!..
A 2.a osztály Kóti Szilvi tanárnővel a Szilas-patak mellett található Kertvárosi Tanyaudvart látogatta meg az októberi témanapon. Tartsanak velük!..
ÖkoDiadal ÖKOnapunkon 2020.10. 2020.10.29 17:28:56
Ökonapunkon 2020.10. Az idei őszi témanapunkat eső mosta, ezért az osztályok az osztályfőnökeikkel teremben tölték a délelőttöt, és különböző feladatokat oldottak meg forgószínpadszerűen: társasjáték keretében kisebb csoportok versenyeztek egymással, a Learningapps alkalmazás interaktív…..