Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GeoCracker

97 bejegyzést írt és 7784 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
GeoCracker 2018.01.17 07:31:52
@látjátok feleim szümtükkel:
A téma az utcán hever....
Mondták.
Most a net útjain....
GeoCracker 2021.05.05 08:11:16
@magándemokrata: Köszönöm!
Ha nem is sok info, de ezt is köszönöm.

Csak remélem, hogy nem létrát keresni indult az éjszakába.....
JogÁsz A jognak asztalánál 2018.03.03 12:31:34
Czeglédy Csaba ismét börtönben van. De hogy ez miként, s hogyan történt, ahhoz a hatóságoknak nem mindennapi törvénysértések sorozatát kellett elkövetniük. Kép: 24.hu Haladjunk lépésről lépésre. Czeglédy Csaba 8 hónapja volt már előzetesben a NAV által indított büntető ügyben, melyet az…..
Úgy látszik, tovább égeti magát, és a hidakat lehetséges szövetségesei között az MSZP miniszterelnök.-jelöltje. Most a Hír TV-ben hazudott egy orbitálisat a választáson lehetséges koordinált indulásról. Botka a végét járja. Most már arra vetemedett, hogy félrevezette a nézőket, a kormányváltásban…..
A család fő célja a helyes nemi szerepek átadása. A kényszerítés pedig hasznos nevelési eszköz – állítja az idei pedagógia érettségi mintafeladatsora. Sőt, azonos nemű emberek kapcsolata nem család. A fiait egyedül nevelő apa nem család. Az idős, gyermektelen pár nem család. A család élén a családfő…..
GeoCracker 2017.05.02 22:52:28
A jelenlegi oktatáspolitika ezer sebből vérzik.
A feladatsorok javítókulcsaiban van jó pár megkérdőjelezhető pont. Alkalmasint ezek jó része olyan, amin pedagógusnemzedékek óta zajlik némi vita.
A szövegkörnyezetből kiragadott, célzatosan alkalmazott, csúsztató szövegelemzés vagy politikai elfogultságot, vagy szimpla szövegértelmezési problémát takarhat.
@rabelais: jelzett egy pontot, amikor hiányzik az idézet fele, és így válik célzatossá a cikk szövege.

A magatartásra ható módszereket itt a cikkiró nekiáll cikizni. De érdekes lenne tudni, hogy vajon tudja-e cáfolni, hogy ezek valóban hatnak a magatartásra. Ugyanis sem a feladat, sem a javítókulcs nem vár el értékítéletet. Felsorolást vár, és felsorolást pontoz.

Jellemző egyébként, hogy a cikk olyanokon akad meg, ami félmondatokra, féligazságokra, kiragadásokra bontva alkalmas a hangulati manipulációra. Viszont egy olyan ponton sem akadt fel, ahol de facto félreértelmezés van, vagy pedagógiai fából vaskarika. pl. a nevelési stílusoknál.
GeoCracker 2017.05.03 00:01:07
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egyet értünk. Legfeljebb nem egyre gondolunk :-)
A Kárpátok Középpályásának vannak ötletei a hobbijával és annak finanszírozásával kapcsolatban. Pont olyan ötletei, mint amilyen azoknak szokott lenni, akik még két forintot nem termeltek meg önállóan: ügyeskedjünk addig, amíg a hobbikát fizesse az államka. Nem kell szemérmesnek lenni, mint a többi…..
GeoCracker 2016.11.14 00:06:35
@Eszter68: Helyesbítlek, ha nem haraxol. Nem egyházmegyék hanem egy egyházmegye 16 hitközsége.
Az MTI módosította a saját hírét.

Amellett, javíts ki, de úgy rémlik, hogy Magyarországon sincs román egyházmegye, sváb egyházmegye, tót egyházmegye, hanem van egy egyházi irányítás, és vannak a magyarországi egyházi egységek. Egyházankánt eltérő nevezéktannal.

Az ilyen támogatás egy deszekularizáló és diszkriminatív támogatás, mert a kultúra nem az egyházi kultúrával azonos. Majd egyszer, az atomháború után. Talán (ld. Hozsánna néked Leibovitz)

S most tekintsünk el attól, hogy a nem nem létező kiskunsági főcsatorna vezeti össze a Tiszán érkező mézet a Dunában hömpölygő tejjel.
- Tündérnyuszibogaram, van egy kis gond. Az Árpi azt mondja, le kell mondani a dubaji utunkat. - Már'mér kellene? - Mert a helikopter balhé úgy ránk kozmált, mint vaslábos aljára a tej szokott. Jobb lenne most nekünk itthon kicsit. Elmegyünk anyámékkal misére, pörgetjük ezt a polgári…..
Na mi van, mi? Aszittétek, hogy, közbe'meg dehogy! Mehhehhehhee... Olyan kis cukik vagytok ti mind ezekkel a hülye kérdéseitekkel. Komolyan azt hiszitek magatokról, hogy éngemet bármikoris zavarba tudtok hozni? Azt hiszitek van bennem egy szikrányi morális gátlás, ami legalább néha elnyomja azt az…..
GeoCracker 2016.11.05 16:34:29
@ulpius66:
A Fidesz hivatalos hangadóját hallották. Selmeczi elvtársnő ajánlásával :-)

Amúgy Te ezt elhiszed? a maffia is úgy szokta, hogy
1. Önként támogathatod.
2. Nem muszáj, csak akkor esetleg leég a kerület, amiben laksz.
3. Kihívhatod a tűzoltókat, de azok az ő embereik és napalmmal oltanak.

Aztán közlik, hogy a köznép önként, és tömegesen támogatta őket.
GeoCracker 2016.11.05 16:56:06
@ulpius66: A lelkemmel ne foglalkozz. Valószínűleg megvan valahol az a 21g.

Tanulatlanságilag az informatikában a hacekr != cracker.
Ha már, akkor tedd korrekten.

"ballibsi". Ezt a kört Angyallal már megfutottuk párszor. A fogalom egy önellentmondó hülyeség. Teljesen Fidesz-konform tehát.
Varánusz Lőrinc mondja 2016.10.22 12:01:09
- Kedves Főgázszerelő Szállodatulajdonos úr, tessék kedves elárulni, hogy meg teccik venni a Médiavörkszöt? - Ezeket a híreket sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Fassetuggya mit veszek meg a közeljövőben, nem vagyok látnok. - Ön szerint Orbán Viktor a jövőbe lát? - Ezeket a híreket sem…..
GeoCracker 2016.10.30 09:39:02
@Gábris szomszéd: Sehol nem írtam, hogy bármelyik társaság a szentek egylete. Ettől még egy konkrét ügy lehet koncepciós per.
Budaházyval kapcsolatban is konkrét eseményt írtam. Ahol csirkefogott.
Akkor is, ha az akkori belügy is bénázott.
Simán rá lehetett volna küldeni anno az Erzsébet-hídra egy barikádbontót és mellette kélt oldalon egy-egy vízágyút, és letakarítani a hidat. A kiflibe hajlított autót meg elküldeni a számlával Budagházynak.
A Nagy Őszi Pisis Forradalomra valószínűleg már nem került volna sor.
S mielőtt a csőcselék jogáról polemizálnánk: Párizsban, Marseille-ben, San Franciscoban és másutt egy hasonló köztéri hugyozás hat órán belül véget ért volna.
GeoCracker 2016.10.30 11:04:37
@Gábris szomszéd:
"Ami a hídlezárást illeti, gondolom ugyanezen a véleményen vagy a ballibek hasonló akcióival kapcsolatban is."

Gábris, Gábris! Ezügyben Te istudod, én is tudom a véleményem. Mert megfutottuk párszor különböző esetek kapcsán. Soha sehol nem írtam tudtommal, hogy bármelyik városszervezésileg fontos, illetve kölekedésileg kiemelt csomópont tartós lezárásának lennék feltétlen híve. Ha az ellenkezőjét idéznéd tőlem..... Addig hagyjuk a tiszteletköröket.
GeoCracker 2016.10.30 11:06:13
@Gábris szomszéd:
Legfeljebb még annyit, hogy hagyjuk a ballibezést.
A baloldali liberális az a fából vaskarika esete. A liberalizmus nem baloldali ideológia. Legfeljebb Vonához és Orbánhoz képest.
Lehet, hogy megint szív valamit az Együtt alelnöke. Úgy próbál a pártja által szervezett tüntetésre embereket szervezni, hogy egy, a MIlla Facebook-oldalán közzétett bejegyzéssel akarja "lerúgdalni" Gyurcsány Ferencet a színpadról. Juhász, aki körül erősen ritkult a levegő, ezzel - és magával a…..
Varánusz Korrupció koalíció 2016.10.12 08:42:53
Kedves maradék Híveink! Szörnyű tévedésbe estünk a minap. Azt hittük, hogy, közben meg dehogy. Orrunknál fogva lettünk vezetve. Józan eszünk elkószált. Eltévedtünk a szavazások sűrűjében, mint egyszeri fideszes a nyírségi pusztában helikopter leszállót keresve. Benéztük, mint Semjén Zsolt a…..
GeoCracker 2016.10.12 22:56:08
@Rodeo36: SZerintem arra reagűltam. Nem tudom mennyire nagyszerű. De a jelen állapotban sokkal jobbat sem tudnék.
Ja, és igen. Nemzedékek óta van elcseszve sok minden.
GeoCracker 2016.10.12 23:10:37
@anyadmajma: Ezért zavart Pukli tanárokat falnak vivő akciója
GeoCracker 2016.10.12 23:46:06
@Rodeo36: A szabad kereskedelmi izéket a legritkább esetben kötik meg nem-diktátum módjára.
'89-ben ifjú voltam, bohó, és azt hittem van értelme itt bármit kezdeni.
Aztán végigélveztem belülről a mg. szétbarmolását, és azóta ha nekem valaki Antall-ra hivatkozik, mint példakép, az -200 -tól indul a 0-10 -es értékskálán.
GeoCracker 2016.10.09 16:46:03
@Gábris szomszéd: ők nem beszéltek, hanem lőttek.
Egyébként minden rendszernek megvan a maga alja. A nyilasok, az SS, a Horthy-féle titkosrendőrség szerintem több embert ölt meg száznál. Ami természetesen a Lenin-fiukat sem menti.
Viszont: A nyilasokat nem szálasi, a rongyosokat nem horthy, az ss-t nem hitler ítélte el. Viszont a Lenin-fiukat még '19 májusában a TK fegyverezte le.
Másrészt Cserny maga református volt.
Orbán is reformátusnak tekinti magát.
A jelen hatalom felkapaszkodó neoSS-esei (kopaszok és gárdisták) ????
Há'dikk, parasztgyerek vagyok én nem urizálok, hányszor mondjam még?!  Faszombamár a sok idióta gyökérrel, ÉdesGazdám, elmondom mivót, jófigyejjél: Azvót, hogy a Cecilt meghítták ennek a Betti Tanakisznak az esküvőjére. Én teljesen jóhiszeműen aszittem, ez a luvnya a neve alapján minimum egy…..
GeoCracker 2016.10.05 22:12:44
@Rodeo36: Naná, mert amikor már az anyjukat is kihantolták a sírból, akkor nincs más választásuk, mint lélegeztető gépen tartani a hatalmat. Ami talán késlelteti a fellépést a karácsonyfadísz, esetleg céltábla szerepében.
Varánusz Bazmeg! 2016.09.26 12:38:01
Drága honfitársaim helyenként hihetetlenek vagytok, basszátok meg!   Tekintsünk most el attól, hogy én is el tudok képzelni a tegnapi robbantásról számtalan konspirációs elméletet onnan, hogy Mindenórás Tábornok így akarja felpörgetni a közhangulatot, odáig, hogy maga Allah adta parancsba a no-go…..
GeoCracker 2016.09.27 22:27:52
Személy szerint nem győztem hangsúlyozni, hogy minden együttérzésem a rendőröké:
endresy.blogspot.hu/2016/09/terez-korut-sajtotajekoztato-utan.html

Mindamellett vagy Papp Károly mondandója, vagy a közkeletűvé vált video tartalmaz kamu-osztályú elemeket szerintem.
Két közepesen teleszart búvárruha beszélget: - Elég kemény vagy már, gecó? - Ahham, asszem... - Akkó'feszíccsünk! Igaza lett ennek Simicskó Pityunak, tényleg bármikor előfordulhat itt holmi terrortámadás. Ő meg a másik csicskalángosra érett máris végrehajt egyet a rekeszizmok és a józan ész…..
GeoCracker 2016.09.24 23:03:21
@PeniValdes: Nem is azért vannak. Hanem csak úgy...
GeoCracker 2016.09.25 14:18:31
Szerintem a szögek tehetnek az egészről.
endresy.blogspot.com/2016/09/robbanas-vs-robbantas.html

Pintér meg mit mondjon? Azt, hogy bocsi, mi nem így akartuk, de elcsesztük.??
GeoCracker 2016.09.25 15:09:54
@habakuk000:
személy szerint és szubjektíve provokációnak gondolom. Amit elcsesztek. Dakotásan.

De bizonyítékom nincs.
Schmidt Mária szerencsecsillaga ismét fényesen ragyog a ner egén. Mióta némi Orbán ellenes szervezkedés után visszatalált a helyes spirituális útra, kapott már az ország családi ezüstjéből - visszavásárolták hűségét a MANYUP vagyon maradékából? - megtalálták új feladatok, valakik levágott lófejet…..
GeoCracker 2016.09.05 22:53:15
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Pedig Mári igencsak exponálta magát migráncsügyben (is)
GeoCracker 2016.09.05 23:39:39
@Gábris szomszéd: Nem lehet mindig okosakat mondani. Politikusban nem is láttam olyat.
Én mindent elhiszek. De most komolyan. Én tényleg elhiszem, hogy Rasi meg Pityu magánúton voltak Bahreinben. Nagyon is el tudom képzelni, hogy kikapcsolódni mentek, kipihenni a dolgos hétköznapok fáradalmait. Azt is el tudom képzelni, hogy ilyenkor a kirendelt helyihülyékben felbuzog a gyáááj, ha…..
GeoCracker 2016.09.01 23:20:49
Pityuka csak a cégér, igazándiból ő Orbánné
endresy.blogspot.hu/2016/08/orban-viktorne-szuletett-orban-rahel.html

Egyébként az angolok egész jól lekezelik a Ms. Orbán, mrs bemutatkozással azt a helyzetet, hogy valaki saját jogon is valaki. Jelezve, hogy a bár az Orbán nevet használja, de papírja van a szűzesség elvesztéséről.
*De akkor vajon mit is csinál az ember, aki még sosem hazudott?..
GeoCracker 2016.08.30 00:16:10
@Fabius: A hagyma egyéb héjai.
GeoCracker 2016.08.30 07:29:57
@Rodeo36: Igen, de szerinte ő dübörög....
GeoCracker 2016.08.31 00:58:26
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
endresy.blogspot.com/2016/08/orban-viktorne-szuletett-orban-rahel.html

Néked is válasz, de azért is így teszem be, hogy könnyebb legyen törölni, :-) Mint azt eccer már "beszéltük" :-)
Varánusz Meghülyültetek mind? 2016.08.27 11:50:19
Hazaértem. Kinyitom a zinternetet és azt látom, 6 kilométeres a dugó Hegyeshalomnál. Mondom magamban, bázzeg, már odáig ér a Bayer miatt kitüntetést visszaadók sora? Tudtok pótcselekvésből is értelmetlent választani drága honfitársaim. A visszaadhatatlan elismerések visszaadás erőltetése helyett még…..
GeoCracker 2016.08.28 17:59:10
@punkfrog: Virág versei közt van jó is. Bár tulajdonképpen elég kaptafa-versek. Egy kaptafára a stílusukat illetően. De ez magánvélemény, magánügy.

Az ellenzéki értelmiséggel meg az a baj, hogy alig értelmiség, és mégkevésbé ellenzéki.
Így Orbán egyenfelelőssége nyugodtan kijelenthető.
Itt soha senki semmit nem lop. Nem mutyizik, a korrupció rendszerszinten van felszámolva. Mengyi Voldemortot nem kapták el majdnem alkotmányos költség mutyival, Rogán sem mutyizott a belvárosi ingatlanokkal, és úgy általában annyira csodálatos itt minden, nem kell félni, hogy olimpia rendezés címen…..
GeoCracker 2016.08.27 11:26:43
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ütős?
Sehol nincs az eredetihez képest. Az az ütős!
TerrorMária nem tudom mit szedhet, de valószínűleg vonzódik a furcsa kis gombákhoz.
GeoCracker 2016.08.27 11:35:19
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Propagandügyben.
www.youtube.com/watch?v=QHsyupYitXY
A 27 perc környékétől nézzd meg a munkaszolgálatosok agymosodájáig.
Aztán töröld ki innen nyugodtan, mert felesleges nagy reklámot csapni neki.
GeoCracker 2016.08.28 17:54:13
@PeniValdes: :-) azt nem. Csak papucsot anno :-)
Gratulálok, Gyula, szép volt! Mióta te lettél a zemeszpé elnöke azóta új arcot és lendületet kapott a párt. Ja, nem, várjál, azt Feri kapott megint ti meg nem vagytok egy párt. A megválasztásod után aszontad, itten majd elhangzanak egészen karakteres mondatok, meg ilyesmi. Na, ehhez képest azt sem…..
GeoCracker 2016.08.21 10:04:29
@kekex: "Orbánban az a zseniális, hogy rájött, hogy nem érdemes a magyar néppel értelmes lényekként bánni, elég a 60-70 IQ közé belőni a szöveget, csak sokszor kell ismételni."
Bocsi, hogy futtában beleszólok, de ezt már Antonius is tudta Cézár temetésén.
Goebbels pedig nagyban alkalmazta
Az összes fejvadász, toborzó cég, de még a HR-esek is szívesen idéznek félresikerült CV-kből, mindannyiuk derültségére – ez persze nem túl előremutató, de nem is ez a céljuk vele. De most visszakapják ezt :) Tekintve, hogy az álláskeresőnek nem szakmája a CV-írás, nekik viszont szakmai munka az…..
GeoCracker 2016.07.30 17:28:46
A fizetés az egyik oldal csupán.
1. Egy nemzetközi cég magyar leánykája:
- Az interjúra a HR-es késve érkezik. Elnézést ugyan hümmög az orra alatt, de nem túl meggyőző.
- Beülünk. Mondja a szokott rizsát. Amibe valaki valamikor beleírhatta: "Mi egy fiatalos cég vagyunk, az átlagéletkor nálunk 38 év".
- Hirtelen rámkerekedik a szeme, holott eddig is ott ültem. Megállapítja, hogy bőven 38 feletti őszülés jeleit mutatom. Iszonyú zavarba jön, és megfeneklik.
- Megkönyörültem rajta: otthagytam.

2. Magyar informatikai fejlesztő cég. Fejvadásszal kerestet embert. Jószerivel 3 éve látom ugyanazt a hirdetésüket itt-ott felbukkanni. Tesztelői álláshoz adnak egy kütyüt valami embed windózzal. percenként lefagy. Sebaj, biztos a teszt része. Golyóstoll. Reset. A resetlik körül a világ minden színárnyalata. Ergo, százak próbálkoztak vele. Fejvadász: 'eddig mindenkinek sikerült használni'. Anyád....

3. Fejvadász, informatikai tesztelőt keres. Mintateszt a Kolosi tértől egy köpésre. A teszt elvi hibás. Visszaköszönnek az egyik tankönyv mintafeladatai, de úgy, hogy közben valaki láthatóan kettőt lapozott, és fogalma nem lévén az egészről, nem vette észre. Megkérdeztem ki alkotta a tesztfeladatokat. Fejvadász srác (dülledő keblekkel): én állítottam össze. Gondolom azóta is keresi a megfejtést.

4. Fejvadász, aki navigációs szoftver field-tesztjére keres embert. Második kérdése, hogy saját gépkocsival is vállalom-e a munkát. A CV-ben benne van, hogy nincs jogosítványom se. A kérdés nyitva maradt, hogy funkcionális analfabéták miért mennek fejvadásznak.

5....., i tag dajscse
GeoCracker 2016.07.30 20:50:43
@jobangel: "Igen, a jó IT recruiter ritka, mint börtönben a vészkijárat."
Ez jó :-)
De sajnos igaz.

A cégeknél is. Most "külsősként" tesztelek egy projekten. A cég meg van szorulva. Fejlesztőileg is. Felvetettem, hogy beülnék interjúztatni, mert tesztelőként látom a tipikus fejlesztői hibákat. A szemléletieket is. Szóba se került többet a kérdés. Pedig egy kis ideje tesztelgetek. Úgy 18 éve :-)

Az élet óhtatlanul összespdor olyan helyzetekkel, amikor megkeresnek. Még az állítólag szakmai linkedin-en is olvasni néha furákat.

Néha azt hiszem, hogy az a junior toborzó, aki el tud indítani egy táblázatkezelőt, és mondjuk látta már a szomszédja monitorán az ISTQB honlapját, már meg van győződve arról, hogy mindent tud.
Ügyes gyerek ez az Erdogan. Hazudik, mint a vízfolyás, de azt olyan ügyesen, hogy a fejlett világ lelkesen bólogat hozzá.  - Merhogy őttet majdnem megpuccsolták. - Merhogy majdnem le is lőtték repülőstől a picsába. Már a célkeresztben volt kéccer is, elszámolt a végtelenig, mint Csekknorisz, de…..
GeoCracker 2016.07.19 23:14:04
@Fabius:
Alkalmasint azt, aki 2006-ban nálunk a TV székház védelmét irányította, '78-79 környéként úgy vágják futkosóra, hogy 10 évig sódert lapátol reggeltől estig.

Az legalább ilyen árulkodón amatőr volt
GeoCracker 2016.07.20 07:54:21
@jaegtoer: Az nem menti a szimpla sort, a fedezet nélküli vizágyút, a hangadók ki nem emelését
          Nem.        **************************************************        P.S  És akkor mi van?  Csak és kizárólag az Orbán-kormány megbuktatása lehet az egyetlen méltányolható törekvés? Személy szerint biztos vagyok benne, hogy nem tudom megbuktatni az Orbán-kormányt, tehát nem is…..
GeoCracker 2016.03.21 00:00:15
@WiteNoir: S a többieknek is válasz.
Valójában nincs olyan képlet, ami alapján ez meghatározható. Vagy ha van, akkor ezt a tanárképzés, valamint a szakvizsga, valamint a szakosítók évei alatt rohadt jól titkolták.
Nincs ökölszabály arra, hogy 100% vagy 10% "ráhagyás kell.
Az itt bőszen felszólamlók sem tudtak ilyet mondani. Vannak személyes példák. Ám ezek erősen szórnak.
Tárgyanként, tapasztalat alapján, alkalmasság alapján, stb.
Ezek után odalökni egy számot (22), szép, ám nehezen megindokolható megoldás. Miért nem 20? Miért nem 35?
Erre az nem válasz, hogy én hülye vagyok és nem értek hozzá. az sem válasz, hogy mikor javítottam magyar-dolgozatot. BTW, nem javítottam. De azt az egyéb írásbeliségen látom, hogy megannyi esetben milyen gyatra a hatásfoka annak, aki javította (jelenlevők kivételek).
Nem akarom az észt osztani. De egy politikai követelésnél lehet kellően populista odalökni egy számot, de nem több, mint populista. Ebben pedig Orbán kabinetje jobb.
A megoldás persze szerintem adott. A 12 pont helyett, egyfajta árnyékkormány-gesztusként kidolgozni egy részletes, szakmailag védhető alternatív oktatáspolitikát. Nyilván nem egy hét alatt, hanem a februári tünti előtti hónapokban, vagy akár években. A CKP létrejötte 3 éve is éppen olyan indokolt lett volna. Például a diáktüntetések erősítésére akár. S már az első tüntetést ennek jegyében, egy pozitív üzenet mentén, valami mellett megrendezni. Na mindegy. Ez csak egy személyes vélemény. Mérnöktanári végzettséggel, közoktatásvezetői, vizsgaelnöki, család és ifjúságvédelmi, illetve erkölcs+etika szakos egyéb papírokkal.
A hozzá nem értők, ha tetszik az utcai hülyék nevében.
GeoCracker 2016.03.21 00:05:00
@esernyősEvezős: "Ennél is nagyobb baj, hogy a gyerekeké is a negyvenet. "

Igen. Különösen, mert anno szülőként azt tapasztaltam, hogy sokszor a tanár a saját felkészülési hiányosságait pótolta önálló kutatómunka címén kiadoitt feladatokkal.
De ezen nem szeretnék újabb flame-et indítani.
GeoCracker 2016.03.21 19:48:24
@kisa: Nem tartom magam "szakértőnek". Teljesen felesleges csak azért pejorativizálni (sic!) egy véleményt, mert Te nem értesz vele egyet.

"Na igen. Meg árnyékkormányként kidolgozni egy részletes, szakmailag védhető alternatív egészségügyi-politikát, környezetvédelmi politikát, gazdasági politikát...
Lehet folytatni, ám a bibi ott van - bármennyire is igazat adok neked ebben -, hogy anno ilyenje volt - ha jól emlékszem - Bajnainak is, meg a Haza és Haladásnak is "
Olvasd vissza. Bajnainak nem ilyenje volt. Neki egy gazdaságorientált kiáltványa volt inkább. S még amellett sem tudott következetesen kiállni. A bibi ott van szerintem, hogy sokan összetévesztik a szakértőséget és a szakmaiságot. Számos olyan szakértőnek tartott oktatáselméleti szakit ismerek, akit szakmailag nem engeném be a gyermekek közé. Ha voltál valah olyan konfenecián, mint pl. a neveléstudományiak bármelyike szerintem tudod miről próbálok szövegelni.

@csársz: Neked is szép álmokat.

@esernyősEvezős: Kutatómunka kapcsán nem azt írtam, hogy semmirevaló. Olvasd viossza. Köszi.

@WiteNoir: Igazad van. Nem kifejezetten neked válaszoltam. Most igyekszem :-)
A "valami legalább van" jegyében szervezték már az Operaház előtti tüntit. Mára lassan az sem emlékszik rá, aki ott volt. Orbán taktikája teljesen nyilvánvaló. Olykor enged kicsit a gőzből azzal, hogy 1-1 csoportot kicsit "megprovokál". Azok nagy kapkodva szerveznek valamit. Kapnak néhány látszatengedményt, és a végén kifullad.

---
Tudom, most majd felhorkannak sokan, hogy nem érik be látszat és részengedményekkel. De valójában már látszanak a törésvonalak, és a példaként ott van a nagyonegységes (a tanárokénál több szempontból egységesebb) diáktüntetések esete. Részmegbeszélések itt és ott, részkiegyezés a HÖOK-kal, kifárasztás egy tanteremre korlátossá szorult fórummal, és mára hol van?

(mondjuk akkor "elfelejtettek" a tanárok harmincezres szolidaritási tüntetést szervezni.....)