Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TitiRobin

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Hogy van, Piroska?Megvagyok, köszönöm, és Ön, doktornő?Én is megvagyok, csak… elég nehezen bírom most ezt a bezártságot.Nekem mondja (nevetve)? Másfél éve ezt csinálom.”(Részlet egy idős doktornőnk és betegünk telefonos párbeszédéből a napokban) Elszigeteltség, magány. Bizonytalanság,…..
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
TitiRobin 2020.03.18 21:51:58
@Vén motoros: nekem van még, Jeremy Brett mint Holmes
TitiRobin 2020.03.25 14:37:40
@bioLarzen: ok, igaz, de azért ezek a szereplők mások. Nem a regény volt előbb, hanem a film. Azért akiket említesz nem kimondottan regényalakok.
Attól, hogy valamit kimondasz, még nem lesz hihető. Ha nem állsz a szavaid mögött teljes meggyőződéssel, nem leszel hiteles, ezt pedig ki fogják szúrni. Ezért is tartom fontosnak, sőt mi több, egyre fontosabbnak az önazonosságot. Inkább legyek népszerűtlen egy kijelentésem miatt, mint álszent…..
TitiRobin 2020.03.09 17:49:55
@Boar.....: tudod, ha minden nap elviszik sétálni, akkor otthon nem végzi el a dolgát - az én kutyáim legalábbis nem.
TitiRobin 2020.03.10 10:06:47
@erol: nincs azzal baj, ha nem a kertben ürít, csak össze kell takarítani utánna. Ez is hozzátartozik a kutyatartáshoz (legalábbis szerintem)
TitiRobin 2020.03.10 20:48:52
@erol: ez ellen úgy igyekszem védekezni, hogy nem azonos a mindennapos útvonal. Bár tudom, ez kevés vígasz. Elkerülöm a lakóépületeket - megtehetem. Sajnos azzal is tisztában vagyok, ahova egy kutya odaürít, oda a többi is szívesebben megy, felülírni.
Vajon a 4 vagy a 10 emeletes társasház az ideálisabb? Melyik a szerencsésebb választás?..
TitiRobin 2020.02.20 17:18:07
@Zabalint: csatlakozom. 1983-ban átadott a panel amiben lakunk, tavaly megvolt a felújítás első része. Megkapta a ház a szigetelést és a fűtést is rendezték. Az 5. em-i lakásom olyan meleg, szinte nem kell fűteni. Ha a fszt-et beépítik, az alsó szinten lakóknak sem lesz panasza a hőmérsékletre.

A családi házhoz még annyit, hogy már nem kell a szomszéd hozzájárulása, ha átépít vagy melléképületet épít valaki. Így az is megtörténhet, hogy az addigi kilátást egy garázs látványára lehet cserélni.
TitiRobin 2020.02.21 09:39:44
@Almandin: A sorházi lakások nekem is tetszenek, de sajnos árban nem olcsóbbak a családi háznál. Így nem jelentenek alternatívát azoknak, akik a panellakást tudják megfizetni. Egy tetőfelújítás (ha egy régebbi épületet nézünk) nem olcsó mulatság egy ilyen épületnél sem, pont azért mert nincs fölötte másik lakás. Sok olyan sorházit láttam, mikor lakást kerestem, ami belső két-háromszintes, és sok esetben ilyen lakásokban kikötik, hogy nem lehet házi állatot tartani. Nem egyszerű azért ez sem.
TitiRobin 2020.03.04 17:40:43
@Zabalint: sajnálom, ha kiábrándítalak. Se fiatal nem vagyok már (annyira), és cipelnem sem szabad, gerinces gondok miatt. A bejárati ajtóig banyatankkal, vagy autóval el lehet vinni amit kell, de a lépcső az más. Ezeken felül még nőből is vagyok. Talán gondolhatnál arra, hogy nem vagyunk egyformák (mi emberek)!
Kőkemény melóba vágtam a fejszém, mert nem csak finomítgatni kell, hanem baltával hasogatni egyelőre. Egy ideje dédelgetem a tervet, hogy elkezdem a láthatatlan korosztályt elérhetővé tenni a márkák számára. Nem azért telt el egy év, mert csak tököltem (végül is tökszezon van), egyszerűen alaposan…..
TitiRobin 2019.10.09 17:35:53
@ekat: bocs, ha magyarázni kell - 50 fölött jobban jellemző, gondolom, valamennyi túlsúly a változások miatt. A huszonéveseknél elég szomorú, hogy vannak túlsúlyosak. De itt nem a túlsúly volt a fontos, hanem az, hogy nem "normál" alkatú emberek is szeretnének pl. jól öltözni, de sokszor azt sem tudom hova mehetnék vásárolni? Most egyértelmű?
TitiRobin 2019.10.10 09:30:38
@ekat: ulla jó lehetne, de tartósan nem megfizethető, a másik meg nekem nem jön be.

@weasel: azért az 40-50+ is szereti megismerni az újdonságokat, én legalábbis igen, ilyen oldalról kellene közelíteni. Ezeket meg nem mindig lehet megtalálni a megszokott forrásokban. Nekem kevesebb időm van keresgélni, nem tudom más hogy van vele, ezért nem biztos, hogy minden engem érdeklő újdonság megtalál.

@Clemens: esztétikus idősebb generáció is van, és ha a reklámban a viselkedése is esztétikus, akkor semmi bajom ezzel - és ne menőzzenek.
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
TitiRobin 2019.10.02 19:59:25
A középiskola mind a 4 nyarán építőtáboroztam. Nekem ez volt a nyaralás. Aki nem volt nagyon eleresztve, az nem tudott egyéb táborba eljutni. A saját korosztályomból elég sokan összejöttek, úgy emlékszem 200 nál is többen voltunk. Összeraktak egy gimnáziumot, egy középiskolát és egy szakmunkás/szakiskolát. A gimiben kb. fele-fele, középben szinte csak lányok voltak, a szmk-ban szinte csak fiúk. Itt nem számított ki honnan jött, legalábbis nem emlékszem ilyenre. Napi 6 óra munka, előtte normális reggeli, közben tízórai (a sertésmájkrém és a zsemle :)), a munka sárga és őszibarack-szedés Kecskemét környékén, kukorica címerezés, szőlőben többféle, kacsozás, kötözés, kapálás, de volt pezsgőgyári munka is. Mi egyik helyen sem sátorban, hanem kőépületben laktunk. Ha esett, az nekünk jó, mert olyankor nem lehetett dolgozni. Az idénymunkásoknak egy-egy tanyát átalakítottak, egy ilyenben szállásoltak el. A közeli településre sem mentünk mindig. Még postai lapokkal kommunikáltunk az otthoniakkal. Voltak meghívottak, zenészek, együttesek, de színészek is. Tábortüzet raktunk, és jókat beszélgettünk, és énekeltünk is. Soha nem rágódtam azon, hogy ez mennyire politika. Jól éreztem magam. Olyan és annyi sárgabarackot azóta sem ettem, mint ott. Szedőállványról szedtük, volt hogy exportra. Öklömnyi barackok, amik a napon értek meg, nem lehetett abbahagyni, mert mindig jött egy következő, ami az előzőnél finomabbnak látszott. Na ja paradicsomot nem egy élvezet szedni, és ronda lesz az ember keze tőle, de értékeltem azokat, akik állandóan ilyet csináltak.
Megtanultam, hogy kukoricába és kender ültetvénybe ne akarjak bikinibe menni, mert utánna a zuhanyozás nagyon fáj. Őszibarackot is hosszú ujjúban érdemes szedni. Mindig volt elég fiú, és elég lány, hogy aki akar ismerkedhessen, és ki nem akart abban az életkorban?
A pezsgőgyárról már nem is mesélek, Izsákon többször is dolgoztam. Számomra a legnehezebb a szőlőben folyó munka volt, azt lehetőleg kerültem (volna), de nem ment mindig. A munkaverseny arra volt jó, hogy jutalmat kapjon az első 3, és igy még zsebpénzre sem volt gondom. Azért egy-egy dekádban csak összejött valamelyik hely. Meg lehetett ismerni az osztálytársaimat, meg mást is, nem sulis környezetben. Nem volt kötelező, mindig volt, akinek ez nem volt választás, eszébe sem volt eljönni, és dolgozni.
  A problémásnak vélt agresszív viselkedés az emberi környezetben élő kutyák esetében mindig csupán egy felszíni “tünet”, egy jelzés a kutya részéről, hogy valami nincs rendben. Mélyebbre ásva, a kiváltó okot/okokat megtalálva és orvosolva, az agresszív viselkedés alábbhagy, megszűnik.   Ebben a…..
TitiRobin 2019.09.05 12:14:51
Néhány megjegyzés, úgy közel 30 éves kutyatartás után:
1. igyekszem terjeszteni, hogy a kutyatartás is "jogosítvány"-hoz kötött legyen, ahol a gazdát vizsgáztatják, képes-e, tudja-e, gyakorolja-e azt ami a saját kutyája fajtája, képzése indololtan szükségessé tesz (van 3 alapparacs, amit minden kutyának tudnia kell: megáll, fújj, hozzám)
2. vannak az évek tenyésztése során kialakított fajták, amik elsősorban a küllemre figyelve a természetre kevésbé figyelve erőszakosabb fajtájúak. Ez tény. Ez nem feltétlenül fajtára jellemző, de gyakrabb a korábban harcra is használt, de a túltenyésztett apró kutyáknál is.
3. Aki kutyát akar tartani, az legyen tisztában vele, hogy egy életre (kutyaéletre) elkötelezi magát, hogy megfelelően eteti, itatja, neveli, simogatja, játszik-foglalkozik vele, sétáltatja, egészségét minden módon igyekszik óvni, megtartani, és eltakarít utánna (erdőben sem árt egy adag avart a kutyapiszokra húzni, más ne lépjen bele). Hogy minden kutya által okozott kár az ő felelőssége - tehát a kutyája ne okozzon semmilyen kárt.
4. ha kertes házban a kertben nem elkerítetten (kennel) tartja az állatot, az ő felelőssége, hogy a kutyája ne tudjon kimenni, és kivűlről más állat ne tudjon bemenni.

halkan jegyzem meg, a csau nem egy szelid fajta, mégha a gazdája ezt is állítja, idegen ne nagyon próbálkozzon, mert nagyon meglepődhet - mondom ezt úgy, hogy minden egyed más és más, ahogy az emberek is
TitiRobin 2019.09.05 15:46:32
@project640: Egy rendesen megcsinált kerítésen nem mehet be egy argentín dog. Nem mászik kerítést, és nem fér be a réseken. Tudod van olyan település, ahol kutyatartáskor dubla kerítést írnak elő. Elég sok kutyával, köztük argentín doggal is találkoztam. Ne hárítsd teljesen másokra a felelősséget, te is hibás voltál. Ettől még nem lesz kevésbé rossz a helyzet, és nem lesz kevésbé tragikus ami történt. Az argentín dogok nem szoktak kórzózni egyedül, és rendszerint kerítést mászni sem szoktak. Oka kellett hogy legyen (szvsz a te kutyád a területét védte az idegen kutyától, elég hangosan, vagy korábban volt nézeteltérése a doggal - a jó kutya akkor ugat, ha be is jön valaki a kertbe, addig nem).
Alapból azt gondolom a sérülést okozó kutyákról, fajtától függetlenül, hogy hozzáértőnek kell megfigyelni, veszélyes-e? És szükséges-e elaltatni. Nincs mindig így.
Vannak olyan "jól" nevelt gyerekek, akik minden alkalommak egy botot húznak végig a kerítésen, ezzel ronda zajt keltve, és megijesztve a kerítésen belül nyugodtam pihenő kutyát. Egy idő után a kutya is megismeri a gyereket, és ha kiszabadul, megtorol. Ősi ösztöne. A szülőnek is van felelőssége!
Más kérdés, ha a kutya szabadon csavaroghat, mert ilyen esetben egy 1-2-3 évest is simán magánál alsóbb rendűnek tekinthet, és ha olyat tesz, ami neki nem tetszik, megtámadhatja. Elkerülhető, de az kell hozzá, hogy a gazda értsen a kutyájához, és a kutya ne tudjon szabadon, a gazdától távol, szaladgálni. Ezért is lenne jó, ha végre belátnák a kutyatartók, hogy a póráz fontos, ha a behívás csak 90%-os, és az emberek csak olyan állatot tartanának, amikre "képesek". Nem szabadna mindenkinek kutyát tartani.
TitiRobin 2019.09.05 15:59:23
@project640: A hírekben megjelenített kutyatámadásokkal kapcsolatban: nem ismerjük az előzményeket. Elég baj az, hogy vannak olyan tartók, akiket senki (semmilyen szabály, illetve annak betartatása) nem reguláz. A hírek arra hegyezi ki a szöveget, hogy minél brutálisabb legyen. Sokszor valóban nem a kutya, hanem az ösztönei lennének okolhatóak, de a szabályok épp ezek ellen kellene hogy védjenek. De nálunk vannak szabályok, de betartás és betartatás teljesen idegen. Itt szinte mindent szabad. Szokták mondani az erősebb kutya szaporodik... sarkosan. Sajnos még mindig sokan tartanak olyan kutyát, és úgy kutyát, ahogyan nem lenne szabad. Es ha baj van, jön egy ejnye-bejnye, vagy keményebb esetben néhány 10 ezer forintos birság. Ez édeskevés. De nem az a megoldás, hogy akkor irtsuk ki a kutyát. Jó és hozzáértő kézben nem történhet baj, 99,8%-ban - mert baleseteket kizárni nem lehet.
Békásmegyer már az ókorban is lakott hely volt, az első írásos említés, amely a falu történetéhez kapcsolódik 1368-ra datálható. Az 1580–81-es török adólisták nem kevesebb, mint 35 adófizető házról tanúskodnak. A XVII. század második felére a helység teljesen…..
TitiRobin 2019.04.16 12:49:55
Régi az utolsó bejegyzés, de aki negatívan nyilatkozott, nem ismeri (bevalva vagy anélkül) a telepet, nézzen körül most, de ne buszról, vagy autóból. Sétáljon körbe!
Szeretek itt élni, lassan 26 éve lesz már. Budai oldalon, erdő mellett nőttem fel, családi házban, nagy kerttel, gyömölcsfák között, a panel távol állt tőlem. Éltem a 8. kerületben, a dzsumbuj közepén, és Kaszáson is. Itt szinte rögtön éreztem, hogy egy közösségbe érkeztem. Törödtek velem, ha kértem, segítettek. A Dunához nagyon közel van a házunk, speciális cölöpverős alapozású. Jó, kiszámítható a közlekedés. Nagyon jó az ellátottság (orvos, gyógyszertár, élelmiszer, bútor, elektronika, stb), nem tudok olyat, hogy akár gyalog, vagy 2-3 buszmegállónyira ne lehessen megfelelő üzletet találni. Nem drágábban mint a belvárosi üzletekben, sőt.... A dunai oldal zöldebb, szellősebb mint a hegy felöli. Mindkét oldalon a Szentendreire néző lakások zajosabbak, ebben nagyon is egyforma a két oldal. A ltp belső forgalma a dunai oldalon kisebb. Talán a 3 szalagház okozza a negatív megítélést, mert csak északi és déli lakások vannak benne. Ez nem túl szerencsés. A déli, nyáron hűtés nélkül elviselhetetlen, az északi, télen sötét.
Egy nagy probléma van, a parkolóhelyek száma, nincs elég. Amikor a telepet építették, azzal nem kalkuláltak, hogy mára szinte minden ht-ban van legalább egy autó. Van ahol több. Nincs hely a parkolóhelyek bővítésére. Ahol lenne hely, ott vagyonokba kerülne az építési hulladék (földbe temetve) eltávolítása. A második hiány, hogy nincs köz-uszodája. Futáshoz, sétához jó a gát, bár most nem az igazi, de majdcsak kész lesz a felújítás. A nyitott edzőpályák, kerített játszóterek nagyon jó fejlesztések. Van közösségfejlesztő hatásuk is. A harmadik hiány, kiépített kutyafuttatók, és rendszeres ellenőrzés a kutyapiszok felszedéséért. Nem a kutyások vegzálására gondolok (ez a póráz nem 120 cm, hanem 150, vagy flexi, akkor büntetünk), hanem arra, ami valóban zavaró. Sokat változott az ilyen irányú morál, de az új beköltözők között mindig van olyan, aki nem tartja be ezeket az íratlan, írott szabályokat.
Mindezek mellett szeretek itt élni. Nekem bizonyított Békásmegyer.
Nagyon sok építkezésről van tapasztalatunk, elképesztő, hogy sok helyen mi megy, sokan szidják a kivitelezőjüket. A sok konfliktus egy része azonban nem mindig a kivitelező hibája miatt alakul ki, hanem az építtető keze van a dologban. Kaptunk is egy levelet az egyik kivitelező csoporttagunktól, ezt…..
TitiRobin 2019.03.29 15:00:40
@Arcade Macho: eltünt a válaszom...
találkoztam 1. osztályú burkolóval, és csapnivalóval is, volt akinek 3-szorra sikerült felrakni irányban a mintás csempét, hogy a végén már egyesével kellett ellenőrizni, jól csinálja-e.
Sajnos kisebb településen, és kisebb mint több százezer forintos, urambocsá, 10 ezer alatti munkára nem lehet embert találni, aki valóban jól dolgozik, és nem gondolja, hogy Rotschild unokája vagyok. A "kertvégi vállalkozó" meg akár jó is lehet, de komolyabb munkánál nem jó választás, többnyire több költséget jelent, mert annyi egyéb dologban okoz kárt, és vonogatja a vállát (mint az egyszeri, de igazi, villanyszerelő, aki a fúrásnál átszakította a falat, és vonogatta a vállát, hogy akkor most ő ezzel mit csináljon, ő villanyszerelő, nem kőműves...)
TitiRobin 2019.03.29 15:01:37
@TitiRobin: bocs a duplázásért
Kapanyél Mit nem eszünk jövőre? 2018.12.19 05:00:00
Munkaerőhiány, járványos betegség, kártevők elszaporodása, túlszedés, éghajlatváltozás ritkítja itthon termelt haszonnövényeink listáját. Ez nem csak termelés-csökkenést jelent, hanem akár kollektív lemondást egy fajta nagyüzemi termeléséről is. A mezőgazdaság mindig is…..
Sokan kényszerűségnek érzik a panellakásban élést és alig várják, hogy megszabaduljanak egy ilyen típusú otthontól. Vannak hozzá tartozó negatívumok, ehhez kétség sem fér, de nem szabad az élet árnyoldalaira koncentrálni. Lásd meg a szépet és a jót a régi korok masszív monstrumaiban! Oka van annak,…..
TitiRobin 2018.04.11 18:51:45
Régi panelllakóként néhány infót megosztanék.
1. olvastam itt 20-24 ezres fűtésköltségről 110nm-es házban. Én fűtésátalányt fizetek, kicsit kevesebb mint 12ezret. Ha ennek a dupláját veszem ugyanott vagyok. Ebben a vízmelegítésem is benne van, igaz én egydül élek. A fűtési időszak már nincs kőbe vésve, és ha fűtenek 23 fok szokott lenni, úgy, hogy letekerem a radiátorokat egész télen, mert különben túl meleg van.
A ltp-en is karbantart az ember, lakást és épületet is. Az épületet a lakáskasszás pénzből is, amit a közös ktg-ből fizet a ház. A sajátnál meg (több mint 25 éve itt lakok) normális (nem fogós) ablakaim vannak, jó bejárati ajtó, elekrtomos ellenőrzés is megvolt, amit cserélni kellett cseréltek. Indukciós lapom van, a gázt kiköttettem (a kikötés húzós), de utáltam mások helyett fizetni. A radiátorok sem az eredetiek.
Míg egy 2011-ben épített ház lehetne olcsóbban fenntartható, de nyilván többe kerül nm-enként, mint az én kétszobás lakásom. Ez 1982-83-ban készült el. A beosztása elfogadható, bár vannak ötleteim mit kellett volna másképpen csinálni, ill. utólag mit lehet változtatni.

Egyetértek azokkal akik szerint a főzőlap, mosogatógép, hűtő-fagyasztószekrény elhelyezhető. Sajnos az étkezőnek nevezett valami épp arra nem túl szerencsés, mivel kevés természetes fény világítja be, holott a lakás világos (nyugati fekvés, 5. em).
A nagyobb szoba alkalmas arra, hogy gardrobrészt válasszon le aki akar, mert viszonylag hosszú a szoba. A kisebb épp 12 nm hálónak nagy egy kicsit.
Ebben a házban sohasem voltak tanácsi lakások, és nem ez az egyetlen ilyen épület itt. Az elmúlt 25 év alatt a két liftünkből talán 2 esetben volt, hogy egyik sem működött. Igaz ez sem olcsó, hiszen felújítás itt is történt, kétszer is, de ez nem külön fizetendő. A ház működését intézők nagyon sokat tehetnek.
Biztosítás - ha a háznak van épületbiztosítása, akkor a lakáshoz tartozó lényegesen olcsóbb (pl. 3000 helyett 800) bár ezt nem tudja mindenki.
A parkok az építés óta eltelt idő miatt már szépek. Bár amikor ideköltöztem, kicsit jobb volt a parkgondozás, azért történik ez-az. Aki a családi házának kertjéből finom gyümölcsöket is fogyaszt, az bizonyára nem csak füvet nyír.
Zsebkendőparcellák meg adódnak a közös kertekből a ltp-n élőknek, ha szeretnék.

Ami nekem gondot okoz:
1. 100 lakás az sok ember. Mindig van valami javítani való, napközben sokszor hallatszik fúrás, kalapálás, és időnként tudom mit főznek a szomszédságban.
2. nekem egyedül jó élettér 50 nm, de ezt két felnőtt+két gyerek családmodellre szánták, arra borzasztó lehet.
3. jobban szeretnék amerikai konyhát, de a mostani elrendezés, a falak bonthatósága nem engedi, ill. irreálisan drágán lehetne megcsinálni
4. a stangok közül a konyhai helyett mást kellett volna kitalálni

Ami jó:
1. Bármilyen beszerzés könnyű (élelmiszer, barkács, bútor és minden szállítás).
2. Közel az orvosi rendelő, patika, alapélelmiszerbolt, óvoda, iskola (mindből több is van)
3. Jó a tömegközlekedés (éjszaka is)
4. Jól járhatóak az utak (télen is)
5. Még lehet parkolni

Biztos van még más, de ennyi jutott eszembe.
Nos alapvetően magam főzőm/főztem a kutyáimra, én leginkább ebben hiszek. Szoktak kapni tápot és jutalomfalatot is de azt majd egy késöbbi bejegyzésben részletezem. Sőt majd a saját receptjeimet is megfogom osztani ha van rá igény. Kezdjük most a legfontosabb témával: Veszélyes ételek, amit ne adj a…..
Dr. Hardi Richárd szemorvos és szerzetes húsz éve gyógyít Afrika szívében, a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Richárd a két magyarországnyi területű megye központjában, Mbuji-Mayiban dolgozik, a térség egyetlen jól felszerelt műtőjében. Innen indul csillagtúraszerűen a megye eldugott szegleteibe,…..
TitiRobin 2015.06.17 00:44:38
@protézisesh: gondolj amit akarsz, de nekem nem kell egyetértenem veled. A magyar nyelv elég színes, hogy ez a megfogalmazás is beleférjen. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a cikk szellemiségéhez jobban illik, ha minden szóval kifejezi, azt, hogy érti a másságot, és arra tanít, hogy fogadjuk el, és tisztejük azokat, akik tesznek ezekért az emberekért. Talán néhány vak embert is megkérdezhetnél erről, mielőtt ilyen kijelentést teszel.
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
  Vannak dolgok, amelyekről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy világmegváltó újdonságok, menők és trendik,  pedig mások jó ideje a legnagyobb természetességgel csinálják. Ilyen mondjuk a kerékpározás. Budapesten csatákat kell vívni egy-egy biciklitárolóért, pedig egykor ott…..
TitiRobin 2012.06.25 16:11:44
off @zelmavagyok: csak azért, amiért a vakokról úgy beszélnek 'világtalan', pedig csak nem látnak, a képzeletük tán színesebb mint a látóké! De köszi. off vége.
TitiRobin 2012.06.25 16:12:52
@Brother Love: nem tudom merre él, de rossz lehet ott.
TitiRobin 2012.06.25 16:19:58
@apt-get install: hát lehet, hogy közterületen nem lehet gyümölcsfát ültetni (nemesítettet gondolom), mert felénk elég sok ehető gyümölcsű fa és bokor van (apró szilva, vackor, dió, mogyoró, sőt szederbokor is van, millió indával, a tüskés fajtából). Nem láttam, hogy bárki tiltakozott volna, amikor szedték és ették a gyümölcsöt, vagy a hársvirágot, vagy a vadon növő, mindenütt megtelepedő bodzát, hogy a csipkebogyóról ne is beszéljek. Ugyanakkor nem hallottam, hogy bárki balesetet szenvedett volna a tüskés szedernél. A helyzet, hogy van olyan ember, aki azt képzeli bármit megtehet. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen lenne. Ha a panel-kerteket nézzük, kiderül, hogy itt is akadnak ilyen egyének, de a többség nem ilyen. Alapvetően nem a kisajátítás, és a szerzés motiválja, hanem az, hogy egész nap az ablakából azt a szelet földet látja, hát tesz valamit, hogy jó legyen ránézni. Szvsz ennyi.
Orbán Viktor csütörtökön kiszivárgott (kiszivárogtatott?) véleménye szerint a költségvetés rossz helyzete miatt jövőre és 2014-ben (a következő választások évében) "meg kellene szüntetni" a pártok állami támogatását. (Most ne menjünk abba bele, hogy mitől…..
Mint ismeretes, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága ülést tartott devizahitel ügyben és tárgyalást kezdeményezett a témában érintett szervezetekkel február 27- 28-án, ahová meghívást kapott blogunk szerkesztősége is. Civil szerveződésünk képviseletében el is…..
TitiRobin 2012.03.07 18:36:33
Csak két apró megjegyzés:
1. van olyan aki megnézte az árfolyam változását, de mivel jövőbelátó nem vagyok, csak az időben visszafelé tudtam megnézni. Kb 15 évre vissza néztem meg, sőt előtte még egy két éves futamidejűt is felvettem, hogy mennyire tudom törleszteni. Ennek ellenére voltak nagyon nehéz hónapjaim.
2.Úgy gondolom, semmilyen extra intézkedés nem kellett volna (mármint végtörlesztés, meg befagyasztás...), csak olyan politikát kellett volna folytatni, hogy 'nekünk' ne kelljen több ezer forinttal többet kifizetni, mert valamelyik politikus marhaságot beszélt nyilvánosan, és ettől a deviza-valuta-árfolyam ugrott egy nagyot. Ha a politika arra törekedne, hogy nemzetközi közegben tartsa magát a nemzetközi megállapodásokhoz, ne törvénykezzen az időben visszafelé - tehát legyen kiszámítható, megbízható - negyedennyi problémánk se lenne.

Azt azért minden hiteles tudja, a hitel az nem 'zsebpénz'. Azt vissza kell fizetni. De a bankok is tehetnének ilyen nehéz helyzetben azért, hogy a fizetőképesség megmaradjon - elég sok lehetőségük van, és amit már eleve bekalkuláltak, azt akár oda is adhatták volna a hiteleseknek.
Ja és messzemenőkig egyetértek az egyik jogügylet kapcsán felmerült devizában kiszámolt kezelési költségnek - mivel itthon fizetik, honi munkaerő végzi forintért, miért is kell azt devizában meghatározni? (hogy az árfolyamnyereség extraprofitját is a bank tarthassa meg)
Hol volt, hol nem volt, a cudar téli hidegben elindult a határban néhány szegény ember, meg néhány gazdag (vagy ahogy haragosaik mondják: kommunista), hogy a méltóságos urak elé járuljanak gondjukkal-bajukkal. Éhségmenetnek nevezték el utazásukat, ami Miskolc…..
Volt szerencsénk felvételről (!) megnézni Fábry Sándor legújabb showműsorát, és hát mindenképp kikívánkozik néhány gondolat. szkr-rel ültünk le megnézni, direkt felvettük, nehogy lemaradjunk róla (persze az MTV videotárában is ott van, de mi lelkesek voltunk). Fábryt…..
takaritani csak a legszuksegesebb mertekben :Dleesett etelmaradekra pl ott a kutya, konyhaban a muanyagpadlorol ugy eltunteti a kajamaradekot, hogy utana csillog a padlo, mint a tucsokp.csaja :]eloszobabol lehulott leveleket, kutyaszort eros huzat is kifujja ha jo szeljarasnal nyitsz…..
van egy gyakori, kitarto tevedes a nokben, szerintem mas is talalkozott vele: mindent megtesz, hogy megszerezzen, majd azt hiszi ezzel kesz is, egy eletre megvagy. nos, holgyeim, nem, ez nem így mukodik.visszafele nagyon is elvarjak tolunk, ferfiaktol, hogy minden nap hoditsuk meg ujra es ujra,…..