Regisztráció Blogot indítok
Adatok
letter hero

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDŐHIÁNY MIATT A BLOG SZÜNETEL..
  (előzmény: 50-31) #30. - 4 hónap, 3 hét és 2 nap (2007) Rendezte: Cristian Mungiu A román film vitathatatlanul felfelé tör, a jelenség egyik kiugró példája Cristian Mungiu remekműve, mely 1987-be, a Ceauşescu katasztrófa idejére kalauzolja a…..
    Karácsonyt, Ádám/Éva/stb.-napot, utólag hanukát, és legfőképpen újévet. Épp el vagyok havazva, 2010-től azonban heti rendszerességgel lesznek posztok a blogon. Addig is, bejglire fel!..
Kultúrdiszkó Engedj be! 2009.12.07 09:03:00
                                   Tomas Alfredson filmje a legjobbkor érkezett ahhoz, hogy közönségsikert érjen el: javában tart a vámpírláz, újra reneszánszukat élik a vérszívós mozik,…..
Kultúrdiszkó Videó Nem Videó 2009.11.25 08:00:00
Interaktív intermédia-installációk. Mond ez valakinek valamit? Ki volt már médiaművészeti kiállításon? Médiaművész - az most olyan, aki élő adásban fest a tévében vagy akinek az interjúkérdései rárímelnek az alany válaszaira... vagy esetleg a benkődániel? Tudjuk, hogy nem.…..
Semmi pánik, emberek, egy zsúfolt október után a Kultúrdiszkó folytatódik, méghozzá egy igen izgalmas darabbal. Már egy ideje szerettem volna megírni - nem mostanában láttam, de eddig még nem sikerült odáig eljutnom, hogy összeszedjem róla a gondolataim. A Still elementáris…..
Kultúrdiszkó La Roux: La Roux 2009.10.04 11:05:00
A La Roux fedőnevű popszenzáció egy fiút és egy lányt, Ben Langmaidet és Elly Jacksont takarja. Kettejük közül utóbbi vállalja az éneklés mellett a nyilvános szerepléseket és látszólag a zenekar imázsépítését is, ami eddig igen jól sikerült: a 80-as éveket nemcsak…..
A Trafó egy év után újra elhozta hazánkba a The Tiger Lillies nevű formációt, mely név talán még nem mond sokat, viszont aki egyszer látta, jól megjegyzi őket. Sötét humorú fantáziaviláguk a Jógyerekek képeskönyvéből lehet ismerős, hiszen ennek zenéjét és a szövegeket is…..
Kultúrdiszkó Becstelen Brigantyk 2009.09.27 17:16:00
                                       A film, amit mindenki megnézett a moziban. A fájó ipszilonozás senkit nem riasztott el; olyan tényezőkkel állt szemben, mint Tarantino neve, a jó…..
A kerek szülinapos ARC témája mi más is lehetett volna, mint egy jó alapos visszatekintés utáni újrakezdés? Az ARC-nak megvannak a maga gyengeségei, tekintve, hogy a hangsúly nem a profizmuson van - inkább figyelmet kelt, szórakoztat, elgondolkodat. Szorul-e újratervezésre? Az idei…..
Csehország rangos kortárstánc szerveződése, a DOT 504 ezúttal Thomas Steyaert koreográfiáját adta elő az MU színházban, szintén az L1 fesztivál keretein belül. A különleges maszkokkal, átöltözésekkel és technikai eszközökkel színesített előadás nemhétköznapi utazás egy…..
Az L1 Kortárstánc Fesztivál olyan neveket jegyez, mint Berger Gyula, Szabó Réka és Ladjánszki Márta, és a célja elhozni hazánkba a nemzetközi színtér figyelemre méltó társulatait, és bemutatni a magyar közönségnek, merre tart éppen a kortárstánc világa. A fesztivál…..
Kultúrdiszkó Első 2009.09.15 22:47:00
poszt. Ha akad némi szabadidőm - és bizony akad - itt írok arról, amiről érdemes. Film, könyv, zene, színház, rágóhoz csomagolt matricatetkók...