Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szárnyati géza

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Következzen Dr Herencsár Lajossal készített interjúnk második része, aki saját elmondása szerint "napjainkban az MFB vezetői gárdájában dolgozik, hosszú évek után ismét havi fixért. Jelenleg Pakisztánban (Vazirisztánban, Szvatban), a banki dresszkóddal szöges ellentétben…..
Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért A honvédelmi bizottság nagyérdemű grémiuma elé került ma egy javaslat, aminek lényege, hogy a katonai illetve rendészeti szolgálatot ellátó egyének, a leszerelésük után még legalább 5 évig ne indulhassanak országos…..
Elég régóta csendben vagyok a Félcápával kapcsolatban. Nincs különösebb oka, egyszerűen azért, mert nem történik semmi érdekes, és azért, mert annyi érdekes történik, hogy nem marad időm írni. Nem ellentmondás, nem. Először is leszögezem, igazán brutál szopás nincs, de…..
Ennyit változott a világ, ennyire picik lettek a tárolók harminc év alatt. A bal oldali monstrumon a piros gomb akkora, mint a jobb oldali SD-kártya. A bal oldali IBM által összeállított tár nyolc darab 2,5 GB-os részből áll és majdnem kétezer kilogrammot nyom. Az egész monstrum 648…..
Belsőség Volga anyácska odavág 2010.03.21 15:57:00
Hogy mit keres egy Volga a Tuning Show-n? Tudja a fene. Aztán belenéz az ember a motortérbe, ahol a vártnál picivel több hengerrel szembesül. A fekete Volga megérkezett. Ma már nem félünk tőle, pedig kéne Egészen pontosan nyolccal. A motort a GAZ 66-osból sikerült betottyantani…..
szárnyati géza 2010.03.21 21:19:39
@Gomulka Béla:
Az a billenés azé' nem olyan nagy dolog ám. A 325td BMW is billen, bár nem akkorát, mint amikor a Grand Cherokee-val jártam. Az nagyot bólint. A BMW csak pár centit.
w Kóla, puska, lámpavas 2010.03.12 05:40:00
Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait. A lendület, a löttyös indulat a támogatásukat diktálná, ahogy legfőbb orgánumuk irányvonala is. De az ügy túl forró ehhez – a parlament közelsége úgy tűnik, mégis civilizál.   Ha az egyébként…..
Úgy látszik, hogy a britek megbocsátották Marge-nak, hogy tavaly novemberben levetkőzött az amerikai Playboynak, a kékhajú animált asszony ugyanis elnyerte a legkedveltebb televíziós anyuka címet Nagy-Britanniában. A szigetországban most vasárnap tartják az Anyák napját, a…..
szárnyati géza 2010.03.11 17:13:28
Amióta katonai repülés létezik, nagy az igény rá, hogy a harci repülőgépeket az ellenség hasonló masináitól valamiképpen megvédjék. Ennek az igénynek a kielégítésére hadtörténelemben számtalan érdekes próbálkozás született. A haditechnika szakzsargonja parazita…..
szárnyati géza 2010.03.11 10:26:06
@Sugyosa:
Végülis megoldható, csak kérdés, mennyire szükséges?
Minden elérhető rakétával, látható műholdról.
A probléma az, mint az anyahajóval. Felépítik sok milliárd dollárból, majd egy párezer dolláros rakéta elsüllyeszti.
    Százévekre visszamenő tapasztalat e tájékon, hogy ha az állam tiltja valamiről, hogy gondolni lehessen reája, vagy horribile dictu az egyszeri halandó szájára vehesse azt, akkor az bizonyosan úri huncutság, bolsevik ármány, maga a keserű való, bármi is legyen…..
Ez a második késes bejegyzés a késtámadásos szituációk kialakulásáról, fajtáiról és pszichológiájáról szól, az elsőt itt lehet elolvasni. A poszt a saját véleményünk mellett elősorban egy több késelést túlélt volt utcai verekedő, Marc MacYoung írására…..
szárnyati géza 2010.03.09 20:22:01
@Winettou:
Ne légy vészmadár!!! Nyilván vannak helyek, és szituk, mint pl dél Amerika, ahol inkább kerülöm a balhét. De az én országomban, az én városomban engem nem lehet, és nem is fog senki sem megfélemlíteni.
Többször keveredtem konfliktusba több emberrel, főleg anno Győrben Újvárosban, de az tuti, hogyha nem gyilkolási szándékkal támadnak rád, akkor hiába a 3-4-5 ember, akkor sem fognak csapatként küzdeni ellened
Az egyik lesz a hangadó, a többi meg azt követi. De a hangadó az esetek nagy többségében nem elég tökös a támadáshoz.
@szutyokh: -nak van igaza, mert a jogalkotók kiölték az emberekből az önvédelmi ösztönt. A jog nem fog megvédeni, az meg fogja büntetni a támadót. És igenis, az kell, hogy rád legyen írva, hogy "megpróbálhatjátok, de kettőt-hármat magammal viszek a sírba!!!"
Valahogy a kihívást, az akciót, a küzdelmet kell élvezni a dologban. Mármint a küzdelemben. Lelassul az idő, tisztábban látsz, átjár az adrenalin. Persze, ezt meg kell tanulni, de ha megtanulod, akkor az arcodra lesz írva ez a dolog.
És igaza van abban is, hogy az önvédelem ne passzív valami legyen, hanem aktív. Ha megtámadnak, arra kell törekedni, hogy bedaréld az ellenfelet!
B-oldal TOP5 fiúbanda EVÖR 2010.03.08 07:30:00
Bár egyszer már foglalkoztunk eme csodás témával (egész pontosan a TOP5 Backstreet Boys dal EVÖR című esettanulmányban), a nők iránti tiszteletünk jeléül és a NEMZETKÖZI NŐNAP alkalmából napirendre helyezzük a kérdéskört. Bár a TOP1 fiúbanda EVÖR az kétségkívül a…..
Porsche csészéből inni a reggeli kávét? Lamborghini rugdalózóba öltöztetni a gyereket? Ferrari cipőt húzni a lábunkra? Bentley telefonon egyeztetni a találkozókat? Ez minden valamirevaló benzingőzös burzsuj álma, ami a látszattal ellentétben egyáltalán nem utópisztikus. Elég…..
szárnyati géza 2010.03.08 08:39:32
@gretagarbo):
Levélnehezéket mire kell használni???
Egy gyors villámlátogatás a thai Sin Cityben, legalábbis, ahogy a bangkoki thaiok egy része emlegetni szereti Pattayát. S nem is főképpen a rengeteg beer/gogo bár és farang turistákat boldogító örömlányok miatt hallottam ezt már több ízben, hanem az utóbbi években megjelent…..
szárnyati géza 2010.03.07 12:07:08
@Bangkok Charlie:
Mihez lehet kezdeni Thaiföldön? Mi éri meg, mibe lehet fektetni? Évek óta kokettálok a gondolattal, hogy nekem ott a helyem. Bár, még nem voltam sosem.
Tudnál adni valami ötleteket!
Nem tudom, hogy az önök blogjába tartozik-e levelem, de megtaláltam talán a "legalkalmasabb" hatalommal rendelkező vezetőt, az egyik távközlési cég marketing igazgatóját. Az úr a tipikus „multi termék”: ő nem csak egy szinttel a képességei felett dolgozik.…..
szárnyati géza 2010.03.05 16:35:10
@kúrórudi: :))))
egyetértünk.
Hasonló az elgondolásom, csak nem akartam leírni:)))
Igazán érdekes kis válogatást raktunk össze, nagy köszi a beküldőknek is!Leszarom ennyi Röfi RudiPici PocakCsöcsApuci és Anyuci, csodálatos hétvégéje alaposan dokumentálvaRudasFotosop artistaKoszosékJD alias Csordás Levente identitásválságaA legjobb klub..
szárnyati géza 2010.03.05 15:11:41
@Fannii:
Hát hallod, ha én ezt érteném...
Igaz mindenféle jelzőket tettem a zsidó elé...
Imád a tengerparton henyélni, de rühelli, hogy a forró homok miatt kapkodnia kell a lábát, amint kiér a napernyő biztonságot jelentő árnyékából? Nincs egyedül a problémával, ami ugyanúgy sújtja az ötcsillagos hotel saját partján sütkérezőket, mint a szabadstrandon…..
szárnyati géza 2010.03.05 10:59:01
@RAMBO:
Én is ezért szeretném látni, hogy milyen akkor, mikor még működik. :-)))
Szerintem is egy Pripjaty-hoz hasonlatos város lesz belőle, csak itt nem az atom rendez el mindent, hanem a sivatag meg a tenger.
Nem az irigység mondatja velem ezt, de ahelyett, hogy alkalmazkodnának a természethez, megpróbálják leküzdeni azt. Ez meg nem fog sikerülni.
szárnyati géza 2010.03.05 12:36:43
@Tucsok84:
Persze, csak nem 2,5 milliárdan, hanem kb félmilliárdan. Azé' nem mindegy. Mint ahogy az sem, hogy van szelektív gyűjtés, újrahasznosítás, stb.
Itt soseúszkáltak szeméthegyek a Dunán.
Sajnos folytatódni látszik a tavaly kezdődött tendencia – valószínűleg a csökkenni nem nagyon akaró törlesztőknek is köszönhetően – egyre több jelzáloghiteles kerül bajba.Az ingatlanmagazin.com írása egyenesen időzített bombának nevezi a jelenséget és tömeges…..
szárnyati géza 2010.03.04 18:57:48
@Kerámia_53:
Azért azt a 40-60 ezret oszd el bátran, és vond le belőle az adót!!!

Egy jó villanyszerelő megkeres 2000-2200 eurót, én meg baszom az anyám 1200-ért vendéglátásban, aztán rendszerszervezői informatikus dipóm van...
szárnyati géza 2010.03.04 19:07:45
@Kerámia_53:
Ez sarkítás!
Nyilván, ha volna valami minisztériumban haverom, nekem is kéne kurvamód valami rendszertfejleszteni ott :-))))
Az átlagügyvéd azért nem keresi magát halálra.
Egyébiránt meg kabbe a 12ezres órabéred:-))))))
Nincs felvétel nálatok???? :-)
szárnyati géza 2010.03.04 20:10:30
@min: túlórával, miegymással gondoltam

@Kerámia_53: huha, én leragadtam a Turbo Pascal-nál meg a Visual Basic-nél. A folyamatábrák rajzolgatása meg a rendszerezések jobban feküdtek.
Bár igazából az sem az igazi nekem, noha sok tanult elemet hasznosítok az életben.
Az A. által beküldött csodálatos posztok (Háromnevű ember, Horgász...) közül az utolsóhoz, és szerintem a legzseniálisabbhoz érkeztünk. A.-t csak biztatni tudom, hogy  írjon és küldjön még; szerintem nem csak a magam nevében mondom ezt.  Könnyen megfigyelhető, hogy…..
Sárdobáló Népirtásjog 2010.03.03 11:00:00
Vuk Jeremić szerb külügyminiszter Afrikában felhívta a figyelmet arra, hogy a déli kontinens államai igencsak bajban lennének, ha minden lázadó törzs külön köztársaságot akarna. Ezzel próbálta megmutatni, mennyire jogtalan Koszovó függetlenedési igénye. Ezzel egy nagy…..
szárnyati géza 2010.03.04 08:55:05
@Nagyduma:
Miért nem mered kimondani, hogy zsidó???

@Deak Tamas:
Hát azért volt ilyen. Noha konkrétumot mondani nem tudok, de olvastam könyveket, pl a varsói gettó felkeléséről, aztán ha esetleg olvastad az Anna Frank-ot, abban is van ilyesmiről szó.
Továbbá azért is merem ezt így kijelenteni, mert ha lenne még egy olyan deportálás, mint 70 éve, valószínű és is segédkezet nyújtanék...

Aztán:
Ebben az egész Európában az a baj, hogy vadul ragaszkodunk olyan határokhoz, amik felett már erősen eljárt az idő. RÉgen még oké volt, de ma, mikor egy nap alatt végigutazod egész Európát, üzleti érdekek lépnek át sok határon, családi-, munkakapcsolatok ívelnek határokon át, szabadon járhatsz (járhatnál) amerre csak akarsz, mi a fenének van szükség ezekre a lázongásokra, elnyomásra. Hülye szlovák vezetők is csak szítják a balhét, tupírozzák a médiát. Minek? Schengen van, elférünk egymás mellett, nem kell a más ország placca, népe. Szerbek is a fasznak kampalyognak egy olyan zergebaszta országért, mint Koszovó. Európa részei vagyunk, Európa a hazánk. Származásilag, fajilag vagyunk magyarok, németek, szlávok, stb., de mind Európában élünk. Fogadja már ezt el mindenki!!!!
szárnyati géza 2010.03.04 09:33:07
@Platon:

Itt vagyunk ellentétben.
Európában, ahol 100 féle (csak mondtam valamit) nemzet él kb 25 országban, eleve hülyeség kisebbségről beszélni.
Meg igazából azért is hülyeség, mert csináltunk magunknak egyvalami nagy közöset. Éljünk ebben. Ne most hangoztassák a népek nemzeti hovatartozásukat, amikor megalkottuk a tulajdonképpeni Pán-Európát. Ahol senki sem lehetne kisebbség, illetve mindenki kisebbség, mert mindenki Európai. Szerintem nemzeti villongások csak kormányok közt léteznek, propaganda alapon.
Amit sosem nem értettem, hogy a burgenland-i ősmagyarok, miért nem ugráltak/ugrálnak soha, hogy márpedig ők magyarok.
A szlovákiai, romániai magyar is a faszt akar. Ott él 100 éve, fogadja el, hogy szlovák területen, szlovák törvény szerint kell élnie. Ha nem jó, költözzön ide. Legyen mindenki büszke a származására, de fogadja el a tényt, hogy hol él!!!

Azt olvastam valahol, hogy a szabadkőművesek már valamikor az 1500-as években létre akarták hozni az Európai Úniót. Képzeljétek el, hogy lenne most miről beszélgetnünk, jelen esetben a koszovói balhéról????