Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga Áron

33 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem dicsekvésből, hiszen előre látszott a dolog, de a választás eredménye elég ellenőrizhető módon az lett, amit vártunk. Nem igazolódott be a baloldali politikusok kampányszövege/önáltatása, miszerint a közvélemény-kutatások nem megbízhatóak: meglehetősen stabilan…..
Nagyon röviden és címszavakban arról, hogy mire számíthatunk a holnapi nap során. Mindent ugyan nem tudhatunk, de valamit mégis.  1. A 2014-es választás nem felel meg az tiszta, szabad és egyenlő választás követelményeinek. A választókerületek politikai célzatú átrajzolása,…..
Korábban már írtam arról, hogyan lehet manipulálni egy, a választó által vallott értékeket a pártok programjaival vagy álláspontjával összevető programot/alkalmazást. Úgy korrekt, ha megmutatom, szerintem hogyan lehet ezt korrekt módon megcsinálni. A K-Monitor alkalmazása -…..
Sokakat meglepett az elmúlt időszakban a Seres Mária és Szövetségesei párt meglepően profi, jól felépített kampányfilmjeivel. Persze Seres Máriától számíthatunk meglepetésekre: korábban sikerre vitt egy népszavazási kezdeményezést több százezer aláírással a politikusok…..
Teljességgel érthetetlen, hogy a választások előtt három héttel miért nem rendelkezik a Fidesz-KDNP választási programmal. A programnélküliség nemcsak támadási felület az ellenzék számára, de valóban inkompetenciát jelez. Persze nem arról van szó, hogy a Fidesz ne tudna…..
Új reklámokkal állít elő a Magyar Szocialista Párt. A videók kettős célja, hogy mozgósítsanak az március 15-i tüntetésre - ami valószínűleg komoly erőpróba lesz az ellenzéki pártok és a Fidesz-KDNP között -, illetve a szavazásra való buzdítás. Bár hallottam sok…..
31 párt állíthat országos listát az ajánlásokból, ha mindnek sikerül 27 egyéni választókörzetben jelöltet állítania. Még ha ez utóbbi kétséges is, az már biztos, hogy a szavazólapunk hosszabb lesz, mint a kínai nagy fal összenyomva, az ellenzéki pártok pedig nemcsak a…..
"Magyarország jobban teljesít" - hirdeti a Fidesz, és erről mindenki értesült, mert a kormány elég erőteljes médiakampányt kerített az üzenet köré. A Fidesznél tehát ez a kampány fő üzenete. De tudja valaki, mit hirdetnek az ellenzéki pártok?  Egy ismerősöm mesélte,…..
Varga Áron 2014.02.27 10:13:46
@Merker Iván: Igen, minden egyéni választókerületi szórólapon rajta van. De először mégis egy Vona-interjúban olvastam.
Ki olvas pártprogramot? A választás úgysem ezen múlik! Minek egyáltalán programot írni? - merülhet fel sokakban a kérdés. Itt van néhány válasz. A pártprogramok olyanok, mint vagyonnyilatkozatok: 1. Mindenki csak azt ír bele, amit akar. 2. Mégis kötelező leadni. 3. A…..
Varga Áron 2014.02.26 12:28:40
@eßemfaßom meg áll:

Varga Mihály csak az igazságot mondta ki. Nyilván nincs, aki tökéletesen betartja az ígéreteket, sem a Fidesz, sem az MSZP, sem más (egyébként az MTA-ban most megy egy kutatás arról, hogy mégis melyik párt mennyire tette ezt).

A program az értékválasztást jelez inkább, ezért érdekes, így is kell olvasni.
Orbán Viktor videót készített arról, hogyan reagált az ukrán válságra. A videó egyértelműen kampánycélokat szolgál, azt jelzi, hogy a miniszterelnök kézben tartja a dolgokat, az ország felkészült a váratlan helyzetekre Orbán irányítása alatt. Láttunk már ilyet havazás,…..
Varga Áron 2014.02.22 09:16:48
@különvélemény: Az az érdekesebb, mit nem nyilatkozott. Például azt, hogy elítéli, hogy a rendőrség békés tüntetőket öl meg.
Varga Áron 2014.02.22 09:35:44
@maxval a gondolkodó birca: miért kommentelsz egy (sőt: minden) cikket, ha nem olvasod el? pontosan azt írom, hogy semmi baj az ilyen videók készítésével. azt meg pontosan nem írom, hogy szavazz az összefogásra.
Kerék-Bárczy Szabolcsnak a belvárosiak felé az az üzenete:  "Ha Rogánt polgármesternek akarják, szavazzanak rám, hogy maradjon itt, és ne jusson be a parlamentbe!" (forrás) Azt hiszem, megvan a 2014-es év, de inkább a harmadik évezred kampányüzenete: ha azt akarod, hogy az…..
"Egyébként ez a Fideszt mindig erősen felülmérik is egy ostoba mítosz" - írta egy kommentelőm az előző bejegyzéshez. Ez az állítás kisebb utánajárással ellenőrizhető: a nagyobb munkát elvégezte helyettem Karácsony Gergely (még kutatóként) és Lakatos Zsuzsa 2006-ban, akik…..
Kik lehetnek az új parlament tagjai? A kérdés megválaszolása nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnik. A napokban kijött az országgyűlési képviselőjelöltek listájával az MSZP-DK-Együtt-PM-Liberálisok formáció, a Fidesz, az LMP és a Jobbik is. A Fidesz a "győztes csapaton ne…..
A Nézőpont Intézet pártkereső alkalmazása lényegében használhatatlan. Olyan, mintha Habony Árpád íratta volna. Hiszen. Bármely pártkereső alkalmazás természetesen és szükségképpen szubjektív lesz, de az egész csak akkor lesz több ócska kampányeszköznél, ha végigfutjuk…..
Varga Áron 2014.02.12 09:04:39
@hagyma: köszönöm, javítottam!
Áder János úgy döntött, hogy aláírja a paksi bővítésről szóló törvényt, illetve arról népszavazást nem lehet tartani. Ahogy a 444 is megírta, mindkét esetben vitatható az érvelése: egyrészt, ha a törvény alkotmányossági szempontból nem kifogásolható, emelhetett volna…..
Fridkin és Kenney írják azt a negatív kampányokról, hogy társadalmilag is hasznos lehet, ugyanis korrupciós ügyek felszínre kerülhetnek általa. Bizony ez így van, és az elmúlt napokban több, finoman fogalmazva is korrupciógyanús ügy látott napvilágot. 1. Az offshore-gázügy,…..
Bár nem magyar kampány, de erősen politikai ügy ez is. Elég jó a mai Google, mélységesen egyet is értek (akinek nem egyértelmű: az idézet tiltakozás az orosz homofób törvények ellen). Ez pedig egy gyönyörű korrupciós térkép, ha valaki mondjuk az ukrán helyzet, a paksi…..
Sokan kérdezik, miért politikai közhely, hogy kormányról könnyebb kampányolni, mint ellenzékből? Hiszen ez korántsem evidens: minden felelősség az aktuális "elmúltnégyév" problémájáért a kormánypártot terheli, az ellenzéknek elég ígérgetnie, az emberek változtatni akarnak,…..
"A boldog napok újra itt vannak!" "Nincs nélkülözhetetlen ember!" "Jobban élsz, mint négy éve?" Amerikai kampányszlogenek. Találtam ugyanis egy korábban számomra ismeretlen Wikipedia-oldalt, amely az amerikai elnökválasztások kampányszlogenjeit gyűjti össze. Érdekes, hogy…..
...valaki azt mondja, hogy erről fog szólni a kampány, egészen biztosan nem hittem volna neki. Azt hiszem, ennél egyszerűbb üzenettel már nehéz lenne dolgozni. Ellenzék = Gyurcsány = rezsiemelkedés, Fidesz = rezsicsökkentés. Ennyi. Hasonló képet rajzol elénk a CÖF kiadványa.…..
Miközben a nap legfontosabb, politikai szempontból akár az egész kampányt meghatározó eseménye egyértelműen a Simon Gábor-botrány, új kampányeszközök megjelenésére is figyelmesek lehettünk az elmúlt időszakban. A hétvégén munkaügyben egész sokat kellett utaznom, volt…..
Érdekes minibotrány van kialakulóban a képviselőknek küldhető e-mailek kapcsán. Röviden a sztori annyi, hogy a Greenpeace és más zöld szervezetek kampányt indítottak a paksi atomerőmű amúgy valóban a nyilvánosság - és a szakma - teljes kizárásával megkötött bővítési…..
Van itt egy nagyon régi és nagyon rossz vicc: "A vádlott az utolsó szó jogán szólásra jelentkezik a tárgyalóteremben: -Bíró úr! Nem lesz kicsit sok ezért a kis bűnért az az öt év??-Öt év? KÖTÉL!!" Nem idéztem volna ezt a szörnyűséget, ha nem terjed tovább az erre…..
Elutasította az Együtt-PM aláírásgyűjtését a Nemzeti Választási Iroda. Nem-jogászként abba nem mennék bele, hogy ezt megalapozottan tette-e vagy sem, mindenesetre Jávorék újrakezdik az aláírásgyűjtést, úgyhogy a történet nem ért véget. Persze jó kérdés, hogy…..
(Update: időközben a Cink jelezte, hogy hülyeséget vettek át a Mandinertől, én pedig a cinktől. Szepessy nem Big Money, csak hasonlít. A bejegyzés így sem teljesen értelmetlen, a fantompártok problémája nagyon is valódi. Csak Big Money nem az, akinek hittük. Sajnálom, pedig jó…..