Regisztráció Blogot indítok
Adatok
semiambidextrous

234 bejegyzést írt és 1937 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WhimsicalLL Arches National Park 2017.02.10 09:20:00
 Reading practice. A feladat itt található, mely tartalmazza a megoldást is. Saját készítmény, de kb. 30 perc alatt bárki tud ennél jobbat is gyártani.   Szint: középhaladó Életkor: 12+   Tessék bevetni bátran élesben, és ha valakinek bejött, mögírhattya.   ..
WhimsicalLL A Legfelső Banán 2016.02.25 12:39:23
  American English Idioms Azokra a pillanatokra, amikor a szavakat érteni véli az ember gyereke, de ott van az a "he?" valahol mélyen, és ettől jó lenne megszabadulni... Egy kellemes 600-as lista itt. Idiom Meaning 1. She is a peach. 2. He's…..
  Persze, ez már irodalom, meg az átlag nyelvtanuló ehhez kevés, bla-bla-bla. Lehet; na és? Akkor már nem is veszünk könyvet a kezünkbe, meg sem ismertetjük a legnagyobb műveket (vagy épp az egész kicsiket) azokkal, akiknek a jövőjéről, képességeiről, tehetségeiről a legtöbbször halvány fogalmunk…..
Félrefordítások Túráztatás 2014.03.11 11:28:28
Manuéla küldte FB-oldalunkra ezt a Velvet-cikket. Elvileg már régen vadászati tilalmat kellett volna bevezetnünk szegény Velvetre, mert ők nyilvánvalóan nem akarnak és ezért nem is fognak középfokon sem megtanulni angolul, de az ilyen magas labdákat nem tudjuk nem lecsapni - gyarlók…..
semiambidextrous 2014.03.11 12:02:00
A Helikon Kiadó újabban elkezdte újra kiadni Kurt Vonnegut életművét, ami jó. Ennek Gépzongora című darabja szintén jó. A fordítása, és ilyen kijelentés ritkán hangzik el a blogon, ugyancsak jó. Ami nem jó benne (eddig, még csak úgy a harmadánál járok), az ez a kis félmondat…..
semiambidextrous 2014.03.11 09:58:13
@sTormy: Úgy, hogy miközben láthatóan a vérbelövés is igyekszik teret nyerni, a képkeresők a véraláfutásos szemre már majdnem felesben hozzák a (nekem) véreres, illetve az amolyan zúzódásosan véraláfutásos szem körüli (és ugye nem szemgolyó) látványt. Összemosódni tűnik ez is csúnyán, így jön ide.
Dilbert magyarul Csúszós lejtő 2013.01.23 09:23:00
2011-08-18..
semiambidextrous 2014.03.11 08:53:46
WhimsicalLL Jack Frost Has Arrived 2014.01.27 09:34:09
Aanorak arcticBbalaclava below zero beret biting bitter cold black ice blanket bleak blizzard blustery boots briskCcap chill chills chilly chimney coat cocoon cold cold snap comforter cough curlingDDecember dog sled down coat drafty dreary duvet Eearflap hat earmuffs eggnog evergreenFFebruary fire…..
Kovácsné Kovácsné csalódott 2014.01.08 12:11:29
Az alábbi poszt annak kapcsán született, hogy valamelyik blogon olvastam egy vicces bejegyzést azokról, akik habzó szájjal sorolják, milyen atrocitásoknak voltak ők kitéve a kommunizmusban (vagy miben), különös tekintettel az Úrjézus imádatára, a Becsületes Munkára, és a Moszkva…..
semiambidextrous 2014.01.09 09:16:50
@Kovácsné: Valmi földöntúli melegség, ahogy az overt moderáció itten zajlik kérem. Amúgy pedig köszi az időutazást.
semiambidextrous 2014.01.10 11:11:47
@ne vada: De hát most is annyi.
WhimsicalLL Szeptemberi Kötelező 2013.10.01 05:32:00
  When speaking English, it is important that students are not afraid to make a mistake. Sometimes, when I ask a student a question they hesitate for what seems like a long time. This could be for one of four reasons: didn't understand the question, didn't hear the question properly, didn't know…..
  Action Words & Phrases: When constructing a CV or completing an application form, it’s important to project a positive image of yourself. The words and phrases you use can help to create this image. Action Words: These are some general examples of positive "action/achieving" words to…..
Sorra jönnek a hírek, hogy az állami iskolafenntartó visszaél a hatalmával az igazgatói kinevezésekkor. Korábban a fideszes polgármesterek is tiltakoztak, hogy teljesen megszűnik az önkormányzatok kontrollja az iskolák felett és az igazgatói kinevezésnél. Ezzel a helyi…..
semiambidextrous 2013.09.05 13:03:14
@A nevem Senki: Nézd, akar a búbánat a szavakon lovagolni - nem azért lettem nyelvész. Édesapám és apósom ugyanezt kapta, csak a szakmát kell helyettesíteni két másikkal. A megaláztatást akkor érzed (és ha ma nem megy ennek átérzése, majd menni fog holnap), amikor az évtizedeken keresztül tartó hűséges munkát ebben a formában kezelik azok, akik még, ebben az esetben, akár bőven tanulhattak írni-olvasni a tanárnőtől. Persze, kapott fizetést minden hónapban a munkájáért, tehát fifti-fifti - csakhogy ez sohasem az. A cikkíró, és jómagam is, a családunkban már megtanultuk, mit jelent ez, a többiek pedig, majd ha eljön az idejük.
semiambidextrous 2013.09.05 14:03:06
@A nevem Senki: Persze, hogy nálad nem. Mivel nem veled törént. Ezért én viszont rendkívül érthetően fejeztem ki magam. Neki az, erről a lóról bátran leszállhatsz. Nem ismétlem többször magam: empátia. De egy példa, hogy enélkül is megértsd: Én azt mondom, éhes vagyok. te meg: te hülye vagy, ecsém, tele vannak a boltok, és különben is, most ettem. Ettől én még éhes vagyok, és amennyire ezt jogom van kijelenteni, és egyedül nekem, mert csak én érzem, mindenki másnak ugyanannyi joga van a hallgatólagos beleegyezéshez. És csak azért, mert első komment voltál.
WhimsicalLL Follow Bigfoot 2013.07.02 06:00:00
Ez is egy saját gyártmány - eléggé többfunkciós, mint a legtöbb, ami tőlem származik - vagyis remélhetőleg nem mindenki csak nyelvtant lát benne... A szintje lower-intermediate (bár azért erről a beosztásról is megvan a különbejáratú véredényem... :D ), de kitűnően…..
TALKING ABOUT PICTURES Nyelvvizsgára készülők és felkészítők kérésére, mert egyébként egy kellemes New York-i múzeumi séta esetét leszámítva, az egész nagyon gáz, így mesterségesen, érdeklődés nélkül előállítva. Véleményem szerint.     1. OVERALL ABOUT…..
WhimsicalLL Bijan for men? 2013.06.21 06:16:00
Love them tough-talkin' cowboys? Sure, who doesn't? Oddly enough, though, ole' western cowboy slang was a bit different from what you'll pick up from Hollywood productions (go figger). Na, íme néhány szépség ebből a tárházból: (Több forrásból valók az alábbiak, de az egyik legjob…..
WhimsicalLL Hybrid Theory 2013.06.15 05:15:00
Linking words Whitersoever, wherewithal, nonetheless, inasmuch as, insomuch that és barátaik. Mindennapi kötőszavak, szóval tessék gyakorolni. ;) Részletes áttekintő itt.   Look at the sentence and the three words below it. Decide which word completes each sentence and underline…..
WhimsicalLL Apothecary table 2013.06.10 06:38:00
Egy korábbi eset kapcsán most egy kis etimológia: "Can I have your John Hancock, please?" - hangzik el egy üzleti tárgyaláson. A "mimet-teccik-kérni-kezitlábátcsókolom" érzés érthető, és hányszor vagyunk úgy, hogy de jó lenne nem pusztán érteni, de tudni is, hogy ez most miért…..
Because you may need these in the least expected moments of life, and your level of command will easily have a huge impact on things you do not want to get messed up. So, it's time to memorize some basics! ;D A .......... ALPHA N .......... NOVEMBER B .......... BRAVO O…..
  Oké, persze, ez nagyon nem kedves általános iskola harmadikban, pedig a végén mindig az derül ki, hogy "ha tanítottak volna minket erről, amíg befogadóképes volt az agyunk..."  A feladat vegyes - word formation, phrases, vocabulary, illetve mehet egy szerepjáték a…..
Semiambidextrous számára már külön kategóriát kellene kitalálni, annyi remek beküldése (és hozzászólása) volt. Ez a mostani sem hétköznapi találat: Az izmok visszalőnek, vagyis Norbi egy érdekes felvezetésű terméke. Legalábbis az angol megközelítés, mely begörcsölt…..
semiambidextrous 2012.10.02 11:46:18
@manókomment: Így jár, aki éjjel, jó hoszú altatás után küld be valamit. A két szóra koncentráltam. De nagyon jogos, ég is a képem, hogy ezt én írtam... :D
semiambidextrous 2012.10.02 14:30:13
@aronsatie: Szmájli nélkül is érzem, hogy itt poén lett nyomva. Mert olyan nincs ám Norbiéknál, hogy begörcsölt izom, így ital sincs rá. Az ital címkéjén mégegyszer megjelenik ez a motívum: "Segít a feszes, vékony, szálkás izmok kialakításában. It helps us shaping stiff, slim and lean muscles" SZTAKI, csak rosszul. Pont az ellenkezőjére. (A nyelvtant ma hagyom, de a helps us shaping is ott van)
semiambidextrous 2012.10.03 08:52:24
A lényeg, hogy igazatok van, nagyon elkapkodtam a beküldés megfogalmazását, mindkét nyelven. Ahogy fentebb írtam, a két (persze biztosan van több is) jó kifejezésre koncentráltam. Ezennel megkövetem a társaságot, és ígérem, legközelebb előbb lenyugszom, amikor egy ekkora blődség kerül elém, és megfontoltabb beküldésre törekszem majd.
@amcsi fiú: megerősítése a javasolt szavakra nekem ugyanolyan természetes, mint ahogy én eddig MINDIG, ha sprint, stb után a földön feküdtem, a magam részéről köszönöm, de begörcsöltek az izmaim. 30 év sportolás alatt egyetlenegyszer sem használtam a "lemerevedett izmok" kifejezést, de ugyanígy a toned, ripped nyelvi környezetből megintcsak egyértelmű. Igazából az izomláz jutott először eszembe, ahogy a feliratot olvasgattam, és úgy kell nekem. (Az persze megint más, bár a stiff kell hozzá)
Kezdődjön tehát az oskola, mindjárt egy kis reading practice + vocab + ötlet... OWL POST Harry Potter was a highly unusual boy in many ways. (1) _________. For another, he really wanted to do his homework but was forced to do it in secret, in the dead of night. And he also happened to be a…..
WhimsicalLL Business Tips 2012.09.21 12:08:00
 Csak egy villámgyors lerágott csont - mert minél inkább közhely, meg mindenki tudja, annál inkább lesz szélsőségesen is szörnyű a produktum.  Opening linesWhy do we need an opening line in a business letter or formal email?- to make reference to previous correspondence- to say…..
WhimsicalLL Mind your brain 2012.09.01 06:01:00
Brain vs. MindThe following sentences contain idioms with either 'brain(s)' or 'mind'. All you have to do is to fill in the blanks with the suitable word. 1. I hate having to start work at 7. I'm sure it was Samuel's _________-child, as he simply can't sleep after 5.2. I don't think you should beat…..
  Régóta tervezem, hogy feldobom ezt a folytatásos történetet, és most íme. Mind a 10 részét megtalálhatjátok itt, és természetesen mellékelem a felhasználási javaslatokat is nyelvi célközönség: 8-12 év szint: kezdő órai alkalmazás: szerepjáték, kis csoportokkal…..
WhimsicalLL Juiceguitareaglebranch 2012.03.01 10:01:00
  Nos nem, nem az indián nevemmel jelentkezek be 3 hónap után - inkább egy ötlettel a rengeteg gépelést és stresszt (értsd: könnyek, meggyötört arc; most komolyan, kinek jó az?!) felemésztő mentegetőzés helyett: hűen a blog alaphangulatához egy olyan approach, amiért…..
Nem tudom, ki mennyire lepődik meg rajta, de időről időre érkeznek még beküldések minden félrefordítások állatorvosi lovából, a Jóbarátok-ból. Ezúttal Ágnes küldött egy szépet: Jóbarátok 1. évad 6. rész A rendmániás Monica lakásában vagyunk, ahol Rachel…..
semiambidextrous 2012.01.16 12:42:43
@Pesti es Lelkes: Csak belső. Külsőleg.

Egyébként pedig pironk-pironk, hogy ez eddig még nem... nade nincs ám még vége, akkor se', ha három hónaposról jelenleg minimum 10 hónaposra nőt a várólista. Csak mondom.