Regisztráció Blogot indítok
Adatok
altera

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Berliner Helles Lager 2022.12.06 16:04:11
Illat: nagyon enyhén pukis Hab: rugalmas Szín: arany   A hellesek amúgy sem ízbombák, de ez inkább csak langyosvíz, még lehűtve is. Voltak kifejezetten ízletes hellesek, mint a Zipfer, vagy a Hecker-Pschorr Münich Gold. Vagy a német helles vonalat karakteresebben vivő Franziskaner, Erdinger,…..
altera 2023.04.25 19:11:13
Az európai normál nyomtávolság 1435 mm, ez épült ki a legtöbb európai országban. A kivételek közé tartozik a már a blogon sokat emlegetett Spanyolország a maga 1668 mm-ével. A szomszédos Portugália, mivel csak Spanyolországgal határos, szintén ezt választotta. Svájcban léteznek még 1000 mm-es…..
altera 2022.06.08 15:15:00
@Visceroid: "Európa legkorruptabb állama" Még Magyarországnál is korruptabb?
A súlyosbodó ellentétek ősrégiek. A Repubblica a 19.századi irodalomban, ezen belül Nyikolaj Gogol műveiben kers rájuk magyarázatot. A revizor, az Egy őrült naplója, a Holt lelkek szerzője 1809-ben született az ukrajnai Szorocsinciben, kisnemesi családban. Írói pályáját szülőföldjéről írt…..
altera 2022.03.31 07:03:48
@arthurthedent: nem az van hogy van benne hiba, hanem az, hogy tele van vele. Felsorolásokban egyeztwtwtlen, fwlváltva tárgy-, és alanyesetű főnevek, stb.
    "Nem, miniszterelnökünk nem lett sem fasiszta, sem diktátor, és meg sem zakkant. Csak velejéig romlottá vált." E szavakkal zárul Mérő Laci barátom A dörzsölt szélkakas című, legújabb könyve. Amikor a szerző karácsony előestéjén megajándékozott vele, a következő ajánlással dedikálta: "G. Nagy…..
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
altera 2021.10.19 09:14:53
@jamboox: marmagasság
Néhány hónap szünetet követően folytatjuk a diktátorokat bemutató sorozatunkat. Legutóbbi spanyolországi látogatásunkat követően visszatérünk a fekete kontinensre, amelynek 20. századi történelme bizony bővelkedik az egészen elképesztő történetekkel. Hotel a közép-afrikai fővárosban, Banguiban.…..
altera 2021.09.28 17:47:19
  Az Aral-tó kiszáradása a 21. század eddigi legnagyobb ökológiai katasztrófájaként tartható számon, amely visszafordíthatatlanságával emlékeztet és figyelmeztet: az emberi tevékenységek féktelenségét és a Föld javainak mohó tékozlását bolygónk nem hagyja válasz nélkül.  Oázis a sivatag…..
altera 2021.09.24 18:51:11
Az Európai Unió legnagyobb űrkikötője a Francia Guyana-i Kourou mellett található. Francia Guyana (franciául: Guyane Française) a Francia Köztársaság egyik tengerentúli megyéje, s mint ilyen, az Európai Unió szerves része. Dél-Amerika északi részén fekszik, Brazíliával és Suriname-mal határos.…..
1961. március 25-én, Szovjet-Oroszország szívében, Perm ősi várostól nem messze fekvő vidéken egy űr-kapszulából ejtőernyővel landolt ülést ért földet. A mentésre igyekvő személyzet a helyi falusiak segítségével végül megtalálta az ülést ami a hóba fúrodott és benne az utasát is. Ekkor azonban még…..
Úgy tűnik, hogy Richard Branson a jövő hónapban megverheti Jeff Bezost és a Blue Origint az első emberes Szuborbitális kereskedelmi repülés teljesítésével..
nazigermanyguide.grafika Mi ez?: Ez a Harmadik Birodalom interkontinentális űrrepülőgépe.. A II. világháború alatt extrém nagy hatótávolságú bombázóként pozicionálták (képes lett volna például egy 3600 kilogrammos bombát New Yorkig eljuttatni egy németországi indítóállásról), de…..
altera 2021.07.27 09:20:39
@Wilson52: Vessző után mindig! szóköz. Sokkal fontosabb mint ahogy gondolni szokták.
Chris Carberry szerző az Alcohol in Space: Past, Present and Future című könyvében a "földönkívüli" italozás történetét mutatja be, a Mercury kapszula fedélzetén becsmpészett első mini palacktól a jelenig. Az alábbi összefoglaló részlet a Mir űrállomás mutatja be...
altera 2021.07.14 14:12:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: No az az orosz konyak úgy volt orosz, hogy örmény :-)
Barangolás a világban Y Wladfa 2021.06.21 10:11:44
A második világháború után Dél-Amerika, azon belül is Argentína a túlélés lehetőségével kecsegtetett több ezer ember számára, akik egy kontinenssel és egy világháborúval arrébb kétes karriert futottak be. Közel egy évszázaddal korábban egészen más hátterű emberek egészen más indíttatásból döntöttek…..
altera 2021.06.22 09:14:45
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Avalóságban és a valóságban is beszélik.
Elon Musk szerint nem sokon múlott, hogy a 2003. június 1-én alapított céget ne Teslának hívják. A Tesla névhasználati jogát ugyanis korábban már lefoglalták. „Egy kis érdekesség a Tesla történetéből: nem mi találtuk ki a Tesla Motors márkanevet. 2004 végén vásároltuk meg 75 ezer dollárért Brad…..
Előzmények: ITT   Az önkielégítés erkölcsi megítélésében nagyon sok olyan szempont van, amit nem vizsgáltam meg az előző posztban. De nemcsak én, hanem azok sem, akik emberek millióinak  életére vannak hatással véleményükkel. Most ezeket a szempontokat fogom megvizsgálni,…..
altera 2021.04.14 12:22:39
@Szalakóta: "ha az egyház azt mondja, akkor könnyen lehet, hogy igaza is van"

És az is lehet, hogy nincs.
A fasizmus napjainkra egy politikai szitokszóvá vált. Bármilyen vitában remekül alkalmazható, ha nem értünk egyet vitapartnerünkkel, és kifogytunk az érvelésből nyugodtan előlehet venni a náci kártyát, lecsapni az asztalra, és örülhetünk, mint majom a farkának, hogy megnyertük a vitát. Ez előszokott…..
Az elmúlt hetekben egy kis múltidézésre invitállak benneteket, amiben tematikusan igyekszem egy-egy témát alaposan körüljárni és megosztani veletek a saját emlékeimet.Ebben a rovatban már foglalkoztunk a zenékkel, a zenehallgatással, a filmekkel, a legutolsó részben pedig gyerekkorunk szörpjeit…..
altera 2021.02.10 22:19:14
Hiába mutattak jól a hatvani asszonyok munkássisakban a híradóban, a kimerült bányák gombaföldjei hamar megbuktak...
altera 2021.01.25 10:14:46
@kugi: "ugyanis nem "klasszikus" növények"
Semennyire sem növények. A gombák közelebbi rokonai az állatoknak mint a növényeknek.
  Lassacskán megérkezünk a jövőbe. Ami tegnap még csak a sci-fi szerzők kreatív elméjében élt, az ma már szinte a valóság: a robottechnika a szexpiacon is egyre jelentősebb szerepet játszik. Borítékolható volt azonban, hogy ezzel párhuzamosan megjelennek a hivatásos károgók is, akik a szexrobotok…..
Ma reggel megdöbbenve olvastam több hírportálon, hogy a Nemzeti Italboltokat is kinyitják jövőre. Kellenek a vazallusok, nem kapott mindenki elég jusst? Svédországban ez bevált, de ismerjük a sztorikat a vámmentes zónában hánykolódó komphajókról és a rajta hánykolódó…..
altera 2014.09.05 18:51:34
@szanisz:

"Azt hiszem, olyan időket élünk, amikor a sörblogokon sem offtopic politizálni"

Köszi a megjegyzést, végre egy bátor hang.

"Kíváncsi vagyok hogyan lesz ez összeegyeztethető a házi pálinkafőzéssel."

Könnyen. Nekik könnyen.
altera 2014.09.05 18:52:57
@pif: "Nem haragszom, nem moderálok."

Tudom. A főgyáva megteszi helyetted.
magyar füstölt világos sör A portfólióját tavaszi indulása óta fantasztikus, már-már követhetetlen sebességgel bővítő Legenda Sörfőzde két, igazán trollkodós hangulatú sörrel is előrukkolt a nyáron. Ezek nagyjából a hazai, politikai kötődésű szubkultúrák két fő…..
altera 2013.10.03 11:32:55
@dr. dodó: No de sebaj, már készül számodra a túlélőcsomag, melyet télen vehetsz át, ha Pestre hoz a szerencséd ;-)
Másfél hónapja blogunk kapott egy megkeresést, nem kóstolnánk-e meg és mondanánk véleményt a Carlsberg csoport egyik termékéről a Somersby almás és körtés Cidereiről. Mielőtt belevágnánk, kezdjük a kályhától, mert kicsiny hazánkban vélhetőleg nem csak azt nem tudja az…..
altera 2012.10.03 12:23:27
@lilakutyak: értemkérlek :-) Amúgy hány esztendős vagy? Olyan fiatalosnak tűnsz. ;-)
magyar világos sör A KK mindig is szerertett piacra járni, lényegében ugyanazokból az okokból, mint a hasonlóan gasztro-pszeudofasiszta, urbanizált, iskolázott emberek általában: nem esik a modern mainstream sodrába, lehet bámulni a szép nagy élelmiszerkupacokat, emberközeli…..
altera 2009.11.23 10:10:26
Hihetetlen, és teljesen megdöbbentő ez a cimkegyültemény: ( www.freeweb.hu/jimmy1984/Cimkek_micro.htm ). Azt hittem a koccintós, mulatós borok és társai dizájnját nem lehet felülmúlni, de az álsörfőzdék könnyen veszik ezt az akadályt. Közben azon töprengtem mi lenne, ha a hazai szarsörkínálat egytizedét végiginnám, márkánként maximum egy korttyal. Gondolom, garantált gyomormosás...
német barna baksör Elmúlt ugyan a karácsony, továbbra is tart azonban a Starkbierzeit, ahogy az alkoholista németek mondják, olyan sörök fogyasztását értve a fogalom alatt, mint például mai Paulanerünk. A különféle egyházi hangzású nevekkel aggatott izmos dupla-, tripla-,…..
Kontár Komlókutató Karamalz 2007.03.09 18:23:00
német alkoholmentes malátás ital Rendkívül bizarr aspiráns követezik, egy olyan sör, amibe élesztő helyett glükóz-fruktóz szirupot tettek és emiatt alkohol helyett odaégett sütőtökléíz termett a palackban. Természetesen közismert, hogy a legújabbkori, tudathasadásos…..