Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sfece

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viktória és Albert házasságkötése egy igazi albioni napon ment végbe 1840. február 10-én, hiszen szinte egész nap esett az eső. Ennek ellenére hatalmas tömeg gyűlt össze, hiszen szinte mindenkit érdekelt az esemény. Viktória, a korábbi szokásokkal szakítva a királyi esküvő időpontját nem estére…..
Bizonyára Ön is, mélyen tisztelt Olvasó, áltélte már azt az elképzelhetetlen horrort, amit a magyar utakon tapasztalhatunk: balesetből származó roncshalmazok minden utcasarkon, letarolt óvodáscsoportok hullahegyei az út szélén… még jó, hogy szeretett gondnokuk, a nanny state Magyar Állam kiemelt…..
HamPLÓ Berlin, Alexanderplatz 2013.06.13 18:00:00
Régebben írtam egyszer a tönkreépítészkedett lipcsei Augustusplatzról, nemrég szerepelt a Karl-Marx-Alle, most pedig egy még extrémebb "városdobozosítási" program eredményéről mutatnék néhány képet. A berlini Alexanderplatz néhány lépésre van az óvárostól, a városházától, és nem volt sokkal…..
sfece 2013.06.15 09:16:18
@Hamster: a honlapjukon azt írják, 1012 szoba és lakosztály. azt nem írják, mekkorák, de nem hinném, hogy sokkal kisebbek lennének, mint ahol én dolgozom Ausztriában, nálunk egy kétágyas szoba 32 négyzetméter. mellesleg azt írják, 37 emelet, ez alapján az 1012 nem is olyan sok.
www.parkinn-berlin.de/accommodation-de.html
Félrefordítások Édes gyökerek 2012.08.09 09:48:00
A várólista csökkentése érdekében következzék egy 3in1 poszt. Szkrinia beküldésével kezdjük. A gyerekekkel mesét néztünk a youtube-on tegnap; Sam, a tűzoltó eme kalandjába botlottunk éppen. Hát, e kedves mese bonyodalma az, hogy valaki ellopta az édesgyökér csíkokat.…..
Nem hobbim ez nekem, de sajnos bejön az ablakon. A fahangú, plázahaknis gyerek meg van sértődve egy valódi zenekarra, mert utóbbit jelölték Az év hazai felfedezettje díjra, míg őt nem.Azt most ne firtassuk, hogy hogy a faszba' várja el egy, a magyar könnyűzenét  évek óta…..
sfece 2011.02.21 12:01:08
@MeeCee: ha nekem gőzöm nincs, hogy ki/mi az az SP, meg a Mocsok 1 Kölykök, ellenben BB Kinggel tele a playlist, az gáz, vagy egyszerűen 31 évesen őskövület vagyok? :)
A hírMegkepő dolog derült ki tegnap.Először is, The New Yorker-ben egy 26 oldalas tényfeltáró írás jelent meg az egyházról, elsősorban Paul Haggis, hollywoodi rendező és forgatókönyvíró (mindkét minőségében kapott Oscar-díjat; ld. itt és itt) történetén keresztül…..
Gyakran még középhaladó szinten levő nyelvtanulók is habozva felelnek arra a kérdésre, hogy Do you speak English? Esetleg némi önmarcangolás után kimondják, hogy yes, de hozzáteszik, hogy a little. Vagy elkezdenek kertelni, hogy igen, de nyáron nem volt angolóra, ezért sokat…..
sfece 2010.07.31 02:31:59
@b. á.:

tiszteltetem az angoltanárod a klopfolásért, az ilyeneknek köszönhető, hogy sok honfitársunk nem azért néz szegény külföldire nagy boci szemekkel, mert nem érti illetve nem tud válaszolni, hanem azért, mert nem mer megszólalni.

A kiejtés bizonyos szintig tényleg fontos, mert sokszor egy anyanyelvi beszélő tényleg nem érti, hogy mit pötyög az ember, de azért szerintem az nem gáz, ha egy angol nem azzal kezdi, hogy jé, neked dél-walesi akcentusod van. Ennek ellenére azt mondom, hogy az autentikus kiejtés tanulható.

Egy Nature lehet, hogy visszadob egy durván gázos angolsággal elkövetett cikket (illetve több, mint valószínű, hogy ezt teszi), nagyon helyesen, de ez a poszt, amit elméletileg kommentelünk, szerintem inkább arról szól, hogy attól, hogy épp nem tudom eldönteni, hogy durch, vagy über, még meg tudjam magyarázni szegény germánnak, hogy merre van a posta.
A múlt héten már egy reklámdilemma erejéig feszegettük azt a gyakorlatot, amivel a reklámok igyekszenek mágikus kifejezéseket, tudományosnak hangzó, kreált vagy éppen valós termékelőnyöket és exotikus, sokszor beazonosíthatatlan terméktulajdonságokat beleépíteni a reklámok…..
sfece 2010.06.22 04:28:08
@atomtudós: azt hiszem, a végigmentek mindenen, brit tesco-ban kb. két éve vettem egy tesco value tusfürdőt, a felirata szerint "with added get-up-and-go"
erre varrj gombot...
(amúgy teljesen korrekt, jó illatú tusfürdő volt, és valószínűleg akkor is megveszem, ha nincs rá f@szság írva)

A kommenteket végigolvasva azt hiszem, továbbra sem veszek se tévét, se rádiót.
Vastagbőr Buktatni nem liberális 2010.06.17 14:15:00
Újra lehetne buktatni az általános iskola második osztályának végétől, és visszatérhet a szóbeli értékelés mellett a számjeggyel való osztályozás a KDNP-s Hoffman Rózsa törvényjavaslata alapján. A tanárok örülnek, a rendesen tanuló gyerekek szülei örülnek, hisz a régi…..
sfece 2010.06.18 02:34:04
Úgy érzem, én a szó klasszikus értelmében liberális vagyok, de amikor bevezették, hogy nincs osztályzás és buktatás alsóban, az rendesen kiverte nálam a biztosítékot. Anno '92-'93-ban, mikor nyolcadikba jártam, a buktatás ellenére is volt még olyan köztünk, aki szótagolva olvasott. A buktatás hiánya szerintem oda vezet, hogy funkcionális analfabéták sétagaloppoznak felső tagozatba, ahol képtelenek lesznek komolyabb tárgyakat tanulni, hisz nem értik, amit olvasnak. Egyébként azzal a logikával, hogy frusztrálja a gyereket az osztályzás, meg a buktatás, be lehetne vezetni azt is, hogy ha a munkahelyen nem teljesít az ember megfelelően, akkor sem lehet kirúgni, mert még befordul... Egyébként az általános iskolában töltött nyolc évem alatt találkoztam pár megbuktatott gyerekkel, és úgy vettem észre, hogy magasról leszarták, valahogy egyiknek sem jutott eszébe, hogy felvágja az ereit. Akit frusztrálna, ha megbukna, az általában tanul, és nem bukik meg, kivétel pár speciális eset, mikor pl. önhibáján kívül valami krízishelyzetbe kerül (szülő halála és egyebek), ilyenkor viszont a pedagógus nagy valószínűség szerint nem reflexből buktat, hanem igyekszik segíteni.
Szóval kellene ebbe az országba normális tanárképzés (egy inkompetens tanár "tanítványaitól" nem sok mindent várhatunk), valamint fegyelmező eszközök a pedagógusok kezébe, aztán talán nem lesz majd muszáj agyba-főbe buktatni a gyerekeket.
Valamint el kéne azon is gondolkodni, hogy mit jelent a liberalizmus. Szerintem nem azt, hogy a hülyeséget hajtom. Buktatni például igenis liberális.
Ezzel kell együtt léteznünk a következő két és fél hónapban? Tele lesz baromságokkal az internet? Bármit találunk a postaládánkban, percekig kell mérlegelnünk, hogy ez-e az igaz, vagy az ellenkezője? Most például két pdf fájlt kaptunk, egy köszöntőt Patek Gábortól, a…..
Nu, az előző részben megismertük Barbit, aki első látásra hat fokkal értelmesebbnek tűnik a többi luvnyánál, és jóval csinosabb is, mint a többi, de ez nem faktor egy ilyen műsorban. A verhetetlen PszichóAndi-Editnéni-Fogash trióból kerül ki majd a győztes, ez ide ordít, a…..
sfece 2009.11.27 02:59:00
ez a kitaposott kozákkucsmás rész olyan szinten odab@sz, hogy arra nem találok szavakat, pedig azért nem állok rosszul szókincsügyileg... rájöttem, hogy ennek a műsornak igenis van értelme: üres időmben szakadhatok itt a röhögéstől. Köszönet a mai adagért!
Aki túl hosszúnak találja a posztot, annak összefoglalom: a magyarorszag.hu honlap németül is meg angolul is gáz. Akit érdekelnek a részletek, olvasson tovább, szerintem érdemes.WB jó régen küldte már, de majd leírom, hogy miért a késedelem:Igazán nem akartam a várólistát…..