Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horgos Eszter

12 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reflektor A szabad szólás az mi? 2018.11.28 09:23:55
  Orbán Viktor(Fidesz) Magyarország miniszterelnöke mondta, hogy "mi sohasem vetemendénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk." Aztán szolgalelkű Lezsák Sándor megoldotta neki okosba', és elhallgattatta a munkavállaóknak hátrányos túlórák ügyében felszólaló egyet nem…..
Horgos Eszter 2018.11.28 13:53:17
@ulpius66: :D
Csúnya választási baki az MSZP-től Újpesten. Ezeket a fotókat ma délután lőtte olvasónk Káposztásmegyeren. Elsőre úgy tűnik, hogy az MSZP arra buzdít, hogy Kiss Péterre szavazzon az újpesti lakosság a vasárnap tartandó országgyűlési választásokon. Viszont sajnos Kiss Péter 2014-ben elhunyt.   Mi…..
Ellenzéki politikusok együtt koszorúzták meg Nagy Imre szobrát 2017. október 23-án. Várhatóan legkésőbb tavaszra ők fogják alkotni a nagy ellenzéki összefogás együttműködés magját...
Horgos Eszter 2017.10.24 15:35:37
Budapest megoldja, hogy legyenek aláírók az olimpia-rendezés elleni standoknál. Kigyulladt a metró a Corvinnál, leszállították az utasokat, akik berágtak. Aztán jól aláírtak az LMP standjánál "Most már elég!" felkiáltással. Egy normális hétköznapot már léci!       Te követed már a Reflektort…..
Horgos Eszter 2017.02.03 11:49:16
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása   A közel-keleti radikális iszlám sokszor a klimatikus kihívásokra, pontosabban az azok miatt bekövetkező gazdasági, társadalmi és identitásbeli változásokra adott válaszként is értelmezhető. Az elmúlt kilencszáz év legnagyobb szárazsága…..
Horgos Eszter 2016.04.05 09:34:38
@I_Isti: egyébként éppen a tengervíz beszivárgása miatt ült rá izrael a kutakra, mert joggal tartottak attól, hogy vagy szükségből/szándékosan túlszivattyúzzák ezeket, betör a tengervíz és akkor nem csak a palesztinok nem jutnak ivóvízhez, hanem tönkremennek azok a gazdaságok is, amelyek közvetlenül vagy közvetve az emberek megélhetését biztosítják. gázában gyakorlatilag ez történt.
Aki fogyózik vagy akár csak egyszer is életmódváltáson törte a fejét az elmúlt 5 évben, az már biztosan belefutott a LifeTiltbe, ahol a módszer kidolgozója egy amerikai kiképző-őrmestert megszégyenítő stílusban osztja az észt, és szidja a nem igazán kidolgozott testű nőket, biztosnak, egyben…..
Szépek ugyan a kastélyok, de megvannak a korlátaik. Drágák, nagyok, sokba kerül a felújításuk, a karbantartásuk, miközben a mai életmód mellett egy család képtelen belakni azokat - ennyi kastélyszállóra pedig sajnos nincs igény. Más a helyzet azonban a kúriákkal! Ezek jóval…..
Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát – tartja a mondás, amit idáig elsősorban a hazai jobboldal tartott az eszében. A jobboldalnak könnyebben is ment az észben tartás, hiszen mennyországnak tűnt  fel előtte az az ország, ahol két jobboldali párt küzdelme…..
Forgács István írása.  * Továbbra sem beszél szinte senki sem azzal az őszinteséggel cigányügyben, amivel pedig kellene, miközben az elmúlt évek, a mostani idők, és következő esztendők számos fontos kérdése és döntése szinte csakis a hazai cigány közösségekhez…..
Mandiner blog Viktor Amerikában 2014.12.03 09:27:00
John McCain amerikai republikánus szenátor keddi, putyinozó-diktátorozó beszéde mérföldkő a magyar kormány nemzetközi elszigetelődésében. Az eddig legfeljebb csak publicisztikákban megjelenő jelzőkkel egy hivatalban lévő, magas rangú, jobboldali politikus illette nagy…..
A magyar idő szerint éjjel befejeződött amerikai félidős (midterm) választáson előretörtek a republikánusok: a képviselőházi többség után a szenátusi többséget is megszerezték, így a Kongresszus mindkét házában republikánus többséggel kell szembenéznie a demokrata párti…..
Horgos Eszter 2014.11.05 14:26:54
@Urfang: Szerintem SzB egocentrikus, nem elég széles látókörű. Agresszíven verbalizál, gyakorlatilag nem politikus-szerű a stílusa, sem mondanivalójában, sem megjelenésében nincsen karaktere. Orbángyűlöletén kívül semmit sem érez rendesen, igazából, ha nem lenne női kvóta szerinti társelnök, nyugodtan átmehetett volna a PM-be. Például azt sem látja, hogy ő (és a retorikai korlátai) a legfőbb gátja annak, hogy a kiábrándult, mérsékelt fidesz szavazók halmazát az LMP rendesen meg tudja csapolni. A munkabírása viszont bámulatos, pártigazgatónak remek lenne.
G. Fodor Gábor a Századvég stratégiai igazgatójaként nem eléggé érdek nélküli fél a kormány megítélésében ahhoz, hogy valóra válthassa másik énjének tett ígéretét, a "politikai gondolkodás" kontextusának létrehozását Magyarországon. Kár, mert tanúsíthatom, hogy…..
Horgos Eszter 2014.10.28 10:58:33
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
A 444 igazán kifinomultan értelmezi az ukrán eseményeket olvasói számára. Előbb csak Ukrajna EU-s szomszédai számláltattak meg és találtattak háromnak, majd maga Bede Márton térdepeltette kukoricára Orbán Viktort Az ember, aki a szomszédod hullájából is politikai hasznot…..
Horgos Eszter 2014.02.24 18:09:02
@trbnt: szerintem ez hülyeség. semmi, de semmi jó nincs ebben az egészben. egyrészt azért döglöttek meg az utcán az emberek, hogy egy másik bűnöző társasághoz kerüljön a hatalom. az IMF hitelről jól tudjuk, mit jelent, oligarcha ellopja, lejattol belőle, a nép pedig törleszti, miközben eldöntik helyette a dolgokat a világbanknál. ettől függetlenül ez a meccs még nem ért véget. elnyiszálja ez a törő-zúzó banda az övéi nyakát, amint legközelebb fázni kezd. véget ért az olimpia, most fognak először lépni az ügyben a ruszkik.
Egy bizonyos Jérôme Vadon elkészítette a nemzetközi problémamegoldó tanulmányok zsebkiadását. Ennél jobb és tömörebb nemzetkarakterológiai sztereotipizálást még nem láttunk. A drónt bevető amerikaiak, a problémát betiltó kínaiak, a ráalvó spanyolok, a megoldástól a…..
Gombák nőnek a Szombathely-Budapest gyors egyik vagonjának padlózatából.  ..
Horgos Eszter 2013.11.07 07:32:12
@Állítsátok fel Atúró Rudit!: szerintem nem a soproni. a GYSEV - vagonok eléggé rendben vannak, tiszták, a kalauzok nem rongyosak-büdösek. Ez a szombathely felé menő MÁV kocsik egyike lehet, amit Csornán akasztanak le a szerelvényről.
Horgos Eszter 2013.11.07 07:36:00
@Szagértő szakértő: Csornánál leakasztják a MÁV-kocsikat, azok onnan mennek Szombathelyre. Elég sokat utazom azon a viszonylaton, a GySEV kocsik tiszták, jobb állapotúak.
A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére…..
Horgos Eszter 2013.04.12 11:05:25
@vizesnyolcas: ez a diktátor még nem adott díszpolgári címet tömegbe lövetésért. ne keverjük a fogalmakat.
Én tényleg nagy rajongója, kedvelője és megértője vagyok a németeknek, tudok egyet s mást a történelmükről, a szellem- és kultúrtörténetükről, s arról is, hogy mi folyik manapság a Fel-Duna meg a Rajna vidékén. Van valami fogalmam arról is, mi hogyan és miért sikerül jól…..
Bornai Tibor Ki volt az? 2012.11.08 09:25:46
Minden olyan embertől, akit előző írásom megbántott, bocsánatot kérek. Nem ez volt a szándékom, és ha pontosan végigolvassák még egyszer, ez talán ki is derül. A mocskolódóktól pedig azt kérem, gondolják végig, biztosan én idegesítettem fel őket ennyire, vagy már előzőleg…..
Horgos Eszter 2012.11.08 13:58:11
@a_tom: Ez az olvasd el alaposan meg a "Császár új ruhája". www.meseskonyv.hu/a_csaszar_uj_ruhaja.html
Milyen izzadságszagú magyarázat mentén lehetne másképpen értelmezni, mint ahogyan? :)
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
Horgos Eszter 2012.04.27 09:36:32
@ingyenebed: "Ez van akkor, ha a magyar társadalom mélyen tisztelt "keresztény-nemzeti-polgári" 10-20%-a tesz arra, hogyan él a másik 80-90%." van neked arról fogalmad, hogy a befizetett adóból mennyi megy el az inaktív réteg pátyolgatására??? másról sem szól az állam hatvan éve. az elmúlt 20 évben kezüket-lábukat törték a pártok az inaktívok kegyeiért- erről szól még ma is a politika. Az adót fizető aktív rétegek meg csak fizetnek, fizetnek. Tűrhetetlen, ahogyan az állam foglyul ejtette és a passzívok igájába fogta az aktív rétegeket. Ezért -kedves kommunista barátom-, adózás után bizony bárki leszarhatja, ki hogyan él.
Annak az embernek a neve, akivel kapcsolatban ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt időszakban gyakran csak „az ember, akinek nem szabad kimondani a nevét” megfogalmazás hangzott el, egyre többet szerepel a hírekben. Simicska Lajos és a sajátos "szerzőpárosává"…..
  A cikk első része itt olvasható. – Az, hogy mi egymás haját vágjuk, Józsi meg etet minket, eddig tartható volt. A mostani világgazdasági válsággal azonban ez a rend összeomlott. Nézzük csak meg: azok a gazdaságok sínylették meg a legkevésbé az eseményeket, amelyek…..