Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frank'Leó

0 bejegyzést írt és 423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gulyás Gergely hétfőn az index-tudósítás szerint a következőket találta alkotmányozási szükségessége melletti érveknek:"A jelenlegi alaptörvényből hiányoznak a világos értékek, nem derül ki, hogy mit gondol a nemzet a múltjáról és jövőjéről, és hiányoznak a…..
A leendő Orbán kormány struktúrájáról nem sokat tudni, így végképp bizonytalan. kik lesznek a bársonyszékek tulajdonosai. Fellegi Tamás jobboldali médiacézár és "plakátmegrendelő" azonban esélyesnek  tűnik az infrastruktúra-miniszteri posztra. Az üzletember…..
Frank'Leó 2011.03.16 15:53:02
@kozod-e: A Class FM ügyében a Fidesz együtt lopott a szocikkal.
Most már nem együtt.
Ha érdekel, egy mai infó: www.stop.hu/articles/article.php?id=842709
Túl vagyunk a tegnapi sajtószabadságért tartott demonstráción is. Azonban az esemény igazi jelentőségét, egy elhangzott, valóban dupla, sőt tripla fenekű sláger gyanús szám adta. Mely a listák élére tör… Az előadó Kafkaz a hallgatókra bízták a szám…..
Zsolt Béla cikke a Szép Szó, 1936. szeptemberi számában:  Ars scribendi – avagy vázlat az időszerű újságírás kódexéről     Kedves Barátaim nyilvánosság elé lépek évek óta készülő tudományos munkámmal, mely az időszerű újságírás szabályait…..
Frank'Leó 2011.01.28 14:43:58
@Rigor Mortis:
Emlegeted itt a bal- meg a jobboldalt, és Kolosváry-Borcsa Mihályt, a gyakorló nyilas ezek szerint a jobboldalhoz sorolod.

Fiatal barátom, ha én jobboldali volnék, erre csak annyit mondanék, lassan, hogy értsed, és nyugodtan, mert nem indulatból: A jó k. anyádat.

Mint inkább baloldali, nem mondom, csak érdeklődéssel várom, az itteni jobboldaliak szólnak-e neked, hogy összekevered őket az országot a németeknek kiszolgáltató nyilasokkal.
Piroslap Magyarország 2011? 2010.10.01 06:30:00
Az új kormány mindenhová a saját embereit állítja: - a Köztársaság elnöke egy báb, aki minden rendszert kiszolgál  (ha kell, még lecsót is főzne),- a Számvevőszék élén pártpoiitikus áll, itt már a látszat sem volt fontos  (Domokos László, megyei Fidesz-elnök),-…..
Frank'Leó 2010.10.01 15:20:16
@Suna bácsi: "Ég a ház. És önök gyújtották fel"

Biztos nem olvasol híreket. A kormány szeptemberben terjesztette be a tavalyi évről szóló költségvetési beszámolót.
Abban ők is elismerték, hogy rendben volt a dolog.

Attól még sok zűr volt, de ha képes lennél tagolt gondolkodásra, az segítene.
Frank'Leó 2010.10.01 15:26:09
@ca2: "Orbán hatalma hanem már most is olyan ... mint Berlusconié.

Ebben sok igazság van.

A kormány politikai lépései pedig hasonlítanak Basescu-éra. Lám, jóban is vannak, pedig B.-nál nincs nagyobb ellensége az autonómiának.
Meg hasonlítanak Putyinéra is. Ja, tényleg, most már ők is haverok, Orbán el is ment Szentpétervárra, hogy a Putyinnal találkozhasson az ő párt!!!-kongresszusán.
A kampány legalja az alábbi hír, ennél lejjebb tényleg nincsen. Nem szeretem Gémesi Györgyöt egyáltalán, de szóval úgy lejáratni valakit, hogy kinyomtatnak egy fiktív szervezet nevében egy szórólapot, melyben konkrétan melegnek állítják be a polgármestert, a kampány legalja,…..
Frank'Leó 2010.10.01 13:37:02
@wacak:

Szeretnék érdeklődni, ki vagy Te, hogy csak úgy megállapítod, ki a magyar?

Mert mondjuk, Csurka előtte írt néhány jó drámát, mielőtt belezavarodott a New York - Tel Aviv tengely emlegetésébe.
Az LMP fergeteges hajrával összegyűjtötte a budapesti főpolgármesteri jelöléshez szükséges ajánlókat. A párt a sorsdöntő napokban azzal biztatta híveit, hogy így lesz valódi demokratikus választási alternatíva október 3-án. Hajdú-Biharban sikerült több…..
Frank'Leó 2010.09.13 13:56:37
Nem az a kérdés, hogy ZMarci kinek szurkol. Sokkal fontosabb, hogy a bíróság.

@csak ezeket ne: Ugye, azt tudod, hogy programnak kevés az, hogy csak ezeket ne.
Mert akkor jöhet a Jobbik??
Valamikor érzek késztetést, hogy a Török Gábor elemez episztoláira reflektáljak. Valószínűleg ez nem normális.:) Ez a paranormális késztetés most két dolog miatt tört elő belőlem elemi erővel: egyfelől pont tegnap néztem meg én is az eddigi jelölteket, másfelől én a…..
Frank'Leó 2010.09.03 00:38:47
@parttalan: Hosszan írsz és komótosan érvelsz. Itt nem ez a stílus ... Pedig vannak jó fölvetéseid.

Szerinted az MSZP visszanyerheti a bizalmat - de még könnyebben: továbbra is eljátszhatja.
Az ügyészség megtette azt a szívességet a a szociknak, hogy pórázon elvezette Hagyót, de ők még most sem zavarták el Hagyó korábbi szövetségeseit.
A kerületi elvtársai nem indították Hajdu Lászlót, pedig ővele még lehetett volna esélyük. Hiába próbálkozott Lendvai egyezkedni, s most pedig Szanyi is, indítottak valami nevenincs ügyeskedőt.
Orosháza képviselőtestületének fideszes többsége úgy döntött, hogy visszaadja Gömbös Gyulának a díszpolgári címét. A Horthy-korszakban a magyar Duce-szerepre törő pártvezér érdekes történelmi előkép a Fidesz számára. A Nemzeti Egység Pártról csak véletlenül juthat…..
Frank'Leó 2010.08.29 03:50:23
@Kiflee: Ha szerinted Gömbös vállalható figura, akkor vitatkozhatnál alternat-tal. De eddig tőled sem olvastam egy gyönge érvet sem.

Köszi, hogy egy-az-egyben nyomatod a polgármester magyarázkodását: hogy jogilag így-is-úgy-is értelmezhető a díszpolgárság visszavonása.
De gondolom te is tudod, hogy a lényeg: a derék orosházi fideszes többség vállalja Gömbös Gyulát. S ennek kifejezésére külön testületi döntést is hoztak.

Kis színes, ami téged is érdekelhet: Gömbös 1919 elején, még honvédelmi minisztériumi tisztviselőként szónokolt az (őszirózsás) forradalom továbbviteléről. Persze a jellemfejlődés lehetőségét nem tagadhatjuk meg senkitől.
Frank'Leó 2010.08.29 16:19:18
@Jamal_Fraser:
Te valamiért nagyon gyűlölsz.

Pedig néhány dologban egyet is érthetnénk, Pl. ne legyen díszpolgár Budapesten Sztálin, az EGYPÁRTRENDSZERŰ diktatúra kiépíttetője. (Szerintem nem is az, mert észrevették valamikor a '90-es években, hogy egy rossz korszakban megkapta a címet, és azonnal visszavonták.)

Talán abban is egyetérthetnénk, hogy ne legyen Gömbös, az EGYPÁRTRENDSZER kiépítője díszpolgár. Se Pesten, se Orosházán.

+1. S egy kis történelem, ha már se Te, se Kifli nem tudtatok ehhez hozzászólni.
Frankel Leónak azért volt német hangzású neve, mert német (osztrák) származású szakmunkás volt, aki Bp-re jött dolgozni, amikor épültek a gyárak. Én mint rendes munkásembert választottam nicknévnek.

Szóval nem vagyunk se 'fajtársak', se 'fajtikák', csak Ti mindent összemostok, amikor elönti az agyatokat a gőz. (Persze Frankel Leó nem gyűlölte a zsidókat, mert ő nem volt gyűlölködős ember.)

+2. Technikai tanács, már ha írsz.
Ha sok felkiáltójelet akarsz, akkor közben ne emeld fel közben a kezed a Váltó-billentyűről. (Ha nem ismernéd a magyar nevét, Caps Lock-ként találod meg.)

Több sikert!
Frank'Leó 2010.08.30 01:06:34
@Kiflee: @Jamal_Fraser:
Abban van igazságotok, hogy nem célszerű lendületből nácizni.

A cikk ezügyben alapos ismertetés után pontosan fogalmaz: Gömböst nem nácinak nevezi (ezt a szót a tömegeket legyilkoló hitleri rendszerre szokás használni). Gömbös a magát fasisztának nevező Mussolini rendszerét igyekezett megvalósítani.

Hozott néhány fontos szociális, a kisembereket védő intézkedést - olyanokat, amik a mai szociális piacgazdaságokban természetesek (Záhonytól Kaliforniáig). Azért említem ezt, mert a harmincas években, a nagy válság idején is voltak országok, amelyek ezt meglépték (pl. a szocdemek Svédországban, vagy Roosevelt az USA-ban) úgy, hogy közben a demokrácia megmaradt.

A fasiszták (Mussolini, Gömbös, a román Antonescu stb.) módszeresen leépítették a demokráciát. Mindegyik természetesen a nemzeti érdek jegyében, és nem véletlenül következett be a a világháború (amiben persze oroszlánrésze volt, Hitlernek, aki nem simán fasiszta rendszert épített ki, hanem annak is egy még szélsőségesebb formáját).

Az orosházi fideszesek egyetlen mentsége lehet, hogy - ahogy írod, Kiflee - valószínűleg nagy részük nem ismeri a történelmet. Hogy vállalható-e Gömbös Gyula.
Ha ismernék a történelmet, aligha szavaztak volna ilyen bután - nem hinném, hogy ők direktben szeretnék a fasizmust. Nem hinném, hogy meg akarnák szüntetni azt a parlamenti demokráciát, amit Deák Ferenc, Andrássy Gyula, Tisza Kálmán alakított ki az 1848-as törvények alapján.

Csak az akarja Gömböst díszpolgárnak, aki meg akarj szüntetni ezt a parlamenti demokráciát.
Tegnap írtunk arról a felvételről, amelyen hallható, hogy az LMP jelöltje ajánlószelvényt vásárol. Az LMP-s elismerte, hogy az ő beszélt az ő saját pártflottás telefonján, de azt mondta, hogy nem jelölt és csak tesztelni akarta, hogy van-e erre jelentkező. Egy szóval sem…..
Frank'Leó 2010.08.29 18:30:56
@drótostót:
Nem kell szeretned a kuruc gondolkodásmódját meg a politikai "értékeit". Én is utálom.
Annál kellemetlenebb, ha ennek az (usából működtetett) portálnak valamiben igaza van.

Mert kiderült, ebben a kínos kilóötvenes kopicédulás történetben igazuk volt. Mármint a tény-szerűségben.
A vélemények innen jöhetnek.

Az én véleményem szerint ez a szüzesség újabb elvesztése volt az LMP-nél. A bajt lehetett volna lokalizálni (bocs, helyi eset volt, ez tavasszal a Faith-ügyben sikerült). Most az LMP nem ezt teszi. Ahogy a f..kalap Egelynél sem. Magyarázkodik, sumákol, visszatámadgat, szóval süllyed bele a mocsárba.

Mintha az LMP-nek nem működne megfelelően az immunrendszere. (Ez már több mint vélemény, hipotézis. Reméljük a párt nem fogja igazolni a hipotézist, bár van még öt nehéz hét a választásokig.)
Frank'Leó 2010.08.29 18:54:53
@drótostót: "ugyanaz a korrupt elit"

Ha van benned készség a komolyabb gondolkodásra, akkor van egy fölvetésem:

Ez a általános korruptelitezés nekem nagyon populistának tűnik. A pártalapú, választási demokráciában épp az a lényeg, hogy az elit nem egységes, hanem különböznek célokban (ígéretekben...), módszerekben, hitelességben stb.

Az LMP tavasszal bejutott ebbe az elitbe (országos szinten), és most jó eséllyel számos településen is be fog jutni. Ha jól csinálja, akkor az esély az országnak. (Ha így, ahogy most, az egyaránt rossz.)

Ha tényleg szeretne más politikát, akkor tessék dolgozni, és úgy viselkedni.
A mindent egybemosó korruptelitezést pedig célszerű meghagyni a széljobbnak, ez náluk alapgondolat. S meghagyhatjuk Orbánéknak, mert sajnos ők sem programmal, hanem ilyesmi semmitmondással nyertek tavasszal.

Persze, ha valakinek tele a töke (egyébként joggal) és üres az agya, akkor a feszültség levezetésére jól jön ez a korruptelitezés.
Frank'Leó 2010.08.29 19:00:41
@drótostót:
Igazad van, a siker után szokott jönni a nagy felhígulás.

Érdekes viszont, hogy még tavaly, az EP-választás után rögtön írtak egy posztot a lehetmás blogon, hogy ne próbáljanak más pártokból átevickélni az LMP hajójára. Az írás stílusa kicsit nagyképű volt, de az immunrendszer akkor jól (sőt előre!) működött.

A Jobbiknál ilyet nem is vár az ember. Jellemző, hogy "megdicsérte" Vona Zagyvát még a MSzigeten: lehet, hogy az volt a baj, hogy az ígéretedet (s..bekúrás) nem teljesítetted.
A Fent és Lent blog három hete jelezte, hogy Orbán Viktor június 8-én abbahagyta nagy sajtóviszhanggal beharangozott Facebook oldalát. Hiába írták meg, Orbán vagy csapata azóta sem "fárad" az oldal töltésével. (Frissítés: augusztus 31-én csak újraindult - kampányban…..
Frank'Leó 2010.08.22 23:03:02
@kicsijuti: meg a többiek:
Szerintetek mikor lehet majd az Orbán-Lauder találkozóról olvasni a fidesz.hu-n? Pedig úgy gondolom, a Fidesznél vannak fizetett emberek a honlap frissítésére.

Ehhez képest ezen az amatőr blogon koptatjátok azt a lemezt, hogy fizetik a blogger ... Ki a bánat fizetne szerintetek ezeknek?
A Maszop a harmadára csökkent állami támogatásából?
Nem hallottatok az áprilisi választási eredményről?
Frank'Leó 2010.08.23 10:57:28
@fynndafrail:
A Fidesz ne is a blogokra reagáljon, hanem tájékoztasson. Ha már van honlapja. Meg Orbánnak fészbukja, amit nagy csinnadrattával meghirdettek.
Frank'Leó 2010.08.23 11:02:16
@kicsijuti:
Elég nagy gáz lehet az MSZP pénzügyeivel, mert úgy tudom, az alkalmazottak felét elküldték. Úgy tűnik, aki lopott, az nem a pártnak.
Arra pl. nagy tétben mernék fogadni, hogy Hagyó egy buznyákot nem tett be a pártkasszába.

Az ilyen lendületes szövegekkel pedig vigyáznék a helyedben: "nem hiszem el hogy valaki annyira hülye hogy a szabadidejében" ... Mert pl. Te is itt töltöd a szabadidődet. (Meg én is ...)
Azt már eddig is tudtuk, hogy Románia nem folytat gazdasági szabadságharcot. Megegyezett a Valutaalappal (IMF), és lehívhatja a hitelt.Az igazi románok persze, akik ki nem állhatják, hogy az IMF diktáljon a büszke román nemzetnek, azok most azt mondják, hogy megalkuvó módon…..
Frank'Leó 2010.08.11 01:36:51
@sorokinV: Föntebb egy hasonló értetlenkedő kérdésre már próbáltam megvilágítani, mi lehet a cikk alapgondolata. De ha nem megy, ne erőlködj, vedd úgy, hogy dadaizmus. :)

De árult el, mi benne a tájékozatlanság, mert én azt nem találtam benne.
Már korábban megírtuk, hogy a külföldi elemzőknek nem tetszik a fideszes csontvázkeresés. (Főleg, hogy a "csontvázak" egy része nyilvánvalóan kamu). Ma azonban Kósa Lajos belecsapott a lecsóba. A Napi Gazdaság konferenciáján kijelentette, hogy "a közvetlen…..
Frank'Leó 2010.06.03 21:56:57
@rockee: Kedves poén, hogy az autópályák is ...

De egy kis számítás, hátha érted:
Ha csak tíz bázisponttal ment föla magyar államadósság kamatfelára, az 15-20 milliárd forintba kerül (/év). ... Drága Kósa Lajos!
Frank'Leó 2010.06.03 22:01:13
@rockee: Látom, nem értetted a számolást.
De miért kell ettől itt komolytalankodnod? Ez segíti talán a Fidesz-kormányt?
Szinte elképzelem az MSZP marketingeseit, akik a hosszú értekezleten egyszercsak a homlokukra csapnak, és a biztos sikertől előre elszoruló hangon felvonyítanak: igeeeen, megvan! Legyen valami ingyenes! Erre harapni fog a nép, meglátjátok! Macchiavelli kispályás labdaszedő volt…..
Frank'Leó 2010.05.06 14:44:22
@darkgreen: A pszichiátria meg szenvedélybetegség persze más ügy. Ott épp az a jellemző, hogy nem tekintik magukat betegnek.

A háziorvosi rendelőkben pedig visszaállt a 15%-os csökkenés.
Frank'Leó 2010.05.29 19:43:43
Berakok egy zavarba ejtő cikket, úgyis leült egy kicsit a blog.
Arról ír, hogy ha ekkora baromság ingyenessé tenni a BKV-t, akkor annál is nagyobb butaság volt teljesen ingyenessé tenni az egészségügyet (eltörölni a már működő vizitdíjat).
(Bosszant, hogy ez nem nekem jutott eszembe, de azért idemásolom, mert eddig az LMP-sektől mindig büszkén hallottam emlegetni, hogy részt vettek a vizitdíj eltörlésének vitéz harcaiban.)

"A vizitdíj … a legintelligensebb volt valamennyi között. Két gombóc fagyi áráért az összes szerepet eljátszotta. Komoly bevételt hozott az ellátóknak, csökkentve az egyoldalú függést a biztosítótól és annak mindenkori pénzügyi lehetőségeitől. Szemléletet formált. … A vizitdíj kimagaslóan jól teljesített a keresletszabályozásban is … És a ráadás: a vizitdíj … érzékelhető lépést jelentett a kifehérítés irányába. …
Ehhez képest a BKV-jegy szimpla pénzbehajtás … Keresletszabályozó hatása inkább kontraproduktív. Az orvosi ügyeletet gyakran látogatják kényelmi okokból, az éjszakai járatoknál ilyen nem fordul elő. A közösségi érdek akár az is lehetne, hogy nőjön a különbség az autóhasználat és a tömegközlekedés egyéni költségei között.
A BKV „ingyenességének” ötletén mégis kiakadt a teljes politikai élet, a sajtó és a szakértők serege, anélkül, hogy bármelyiküknek eszébe jutott volna, hogy az egészségügy „ingyenességének” nevében a vizitdíj megszüntetését milyen harcosan követelték (a jobboldalon) vagy milyen szégyenlősen és értetlenül álltak ki mellette (a baloldalon)."

nol.hu/specialis/rss_valogatas/20100527-oda_a_vizitdijhoz
Frank'Leó 2010.05.30 14:25:50
@darkgreen: Így van. Vagy növelni kellene a már létező iparűzési adót, vagy legalábbis nem lehetne csökkentebni.

Ugyanúgy, mint ahogy a vizozdíj eltörlése miatt nem lehetett jobban csökkenteni a tb-járulékot. :-(((

Föntebb kitárgyaltuk, hogy nem lehet kihagyni a köz.közl. finanszírozásból a fogyasztót. A cikk alapján az a kérdés, hogyan van ez az eü.-nél.
 A Parlamentben gőzerővel folyik a vita a Fidesz által beterjesztett törvényjavaslatokról. Ezek egyike az állami vagyongazdálkodás intézményrendszerének átalakítása. Erről a javaslatról is meg van az LMP véleménye, amit Scheiring Gábor foglalt össze tegnap, nagyon…..
Frank'Leó 2010.05.29 18:23:44
Kicsit megkésve teszem, de nagyon gratulálok Schreiring Gábornak. Rendes munka, így kell dolgozni az Országgyűlésben. Akkor is, ha nem sok esély van arra, hogy a kormányzó párt bármit is elfogadna a javaslatokból.

Az Országgyűlésnek ugyanis nemcsak a jogalkotás a feladata - azt úgyis alapvetően a kormánypártiak határozzák meg. Hanem az ellenőrzés, a jogalkotás nyilvánossága is. Most az ellenőrzés sem könnyű dolog, de a nyilvánossággal lehet élni.

Ritkán dicsérem az LMP-t, de az jó ötlet volt, hogy a sajtóhoz is fordult az ügyben. (A vagyongazdálkodás átláthatóságát kérve számon a Fideszen, amely máris feledte azt, amit az ellenzéki időszakban hangoztatott.)

De szólok, a dologból nem lett nagy durranás. Igaz, nem volt könnyű a helyzet, hiszen a héten Nemzeti Együttműködési ügyletek 'vitték el a sót'. AZ ilyen helyzetekben kellene az a kreativitás, amit az LMP korábban mutatott.
Mint nem-politikusnak annyi ötletem lenne a dologhoz, hogy van a sok-sok új szabályozás között van egy ügy, az erdőgazdaságok BANKI!! irányítás alá helyezése, ami két csapatnak is fájhat:
- a természetvédő szervezetek (nyilván)
- az erdészek sem örülhetnek a direktebb pénzügyi követelményeknek.
Ha ők erről komolyabban kiabálnának a sajtóban - a zöldekkel ezt gondolom meg tudja beszélni egy ökopárt - akkor arra jól rá lehet erősíteni az Országgyűlésben, pl. interpellációval. De emlékszem valami olyanra, hogy a frissen bekerült Zöldek kiszáradt fát vittek be a Buntestag üléstermébe. :-)))

Szóval, hajrá!
Frank'Leó 2010.05.29 19:14:21
Az előbb már dicsértem, hogy komoly szakmai hozzászólás volt. Fontos gondolat például:
- Az nem elég, hogy a miniszter évente csak egyszer ad számot a vagyongazdálkodásról.
- Elmarad a nyilvános ellenőrzés lehetősége az igazgatóság tagjainak kinevezésénél is.
- Az irányítás egyszemélyes: a leendő miniszter egyszemélyben kinevezi az igazgatóságot és hozzá a teljes felügyelőbizottságot is. Példa nélküli.
- A felügyelőbizottságból bármilyen kontroll ilyen formán való kizárása is felháborító.
- Nincs kellő hangsúly az állami vagyonleltár elkészítésén.

És itt a a szakmai anyag megbicsaklik. Később jönnek még további súlyos ügyek (pl. kormány ingyenes vagyon-átruházási jogkörlről). De előbb beúszik egy kis vulgár-politzizálás a korábbi privatizáció borzalmairól.
A szónok itt annyira elfelejti a szakmaiságot, hogy még kivonni sem sikerül (12 200 milliárdból kivonva 6900-at, 4000 milliárd lesz ...).

A megállapítás tartalmilag is zűrös. Attól, hogy egy hiányos nyilvántartásban egy összeget "nem lehet nyomon követni", még egyáltalán nem azt jelenti, hogy ellopták: "elnyelte az elmúlt húsz év privatizációja".

Biztos sokat elloptak belőle, de az ilyen sommás megállapítások jobban illenek Éheslóhoz. Az első kommentben mindjárt meg is örült neki: "Az elmúlt 20 év minden sara ebben az egy bekezdésedben tömörödik össze egyetlen gigászi szarcsinbókká". (Érzékletes kép, Éhesló komoly intellektus, de mint tudjuk, a széljobberek szeretnek mindent egyszerűen látni.)

Például épp azért kellene rendes nyilvántartás, hogy lássuk: mi van azzal a vagyonnal, ami a nyilvántartásban ma nem található.

Mondom, utána jönnek a jó szakmai megállapítások, de keverve demagóg sablonokkal.

Pl. kire vonatkozik, hogy "Az így vagyonosodott oligarchák aligha járulnak hozzá a teljesítményelvű piacgazdaság kiépüléséhez".
Mondjuk Demján Sándorra, aki a MüPa kapcsán több tízmilliárd extraprofitot húz ki az állam zsebéből (még tíz évig évente 3-4 mircsit).
Vagy Széles Gáborra, akinek a kezén elolvadt a Videoton meg az Ikarusz (most állami megrendelésre újra gyártaná azokat a buszokat, amik eddig nem volt versenyképesek).

A szövegből nem rájuk gondolna az ember, hanem megin' komcsiztunk egy jót (csöndesen mondom, ha azok ott komcsi oligarchák, akkor a fent nevezett két köztiszteletben álló úriember is közéjük tartozik - nem is kedvelem őket).

Tehát: a beszéd szakmailag jó volt, csak ezeket a tagolatlan politikai frázisokat el kellene felejteni.
Akkor lehet ténylegesen más a politika, ha legalább az e nevet viselő szervezet képviselői elvetik az őszintétlenséget, a hátsó szándékokat, az igazság minden szeletének ki nem bontását, a sunnyogást, a ki nem mondott szándékokat és a sulykot. Na jó, a legutóbbit nem. Azonban…..
Egy frászt! Nem osztom azoknak a véleményét, akik szerint ha a Fidesz parlamenti kétharmada Sólyom László helyett új köztársasági elnököt választana, annak puszta ténye a magyar demokrácia meg mittudoménmi megsemmisülése lenne. Főleg akkor nem, ha ezek a véleményalkotók, khm,…..
Frank'Leó 2010.05.17 09:57:03
@hulyeinformatikus: "Nemzeti sorsfordító kérdés" Vona ruházata ...
Szerintem a környezetvédelmi minisztérium megszüntetése (beolvasztása gazdasági min.ba!) messze fontosabb. De itt a blogon sem sokan foglalkoznak ezzel.
Ennél szomorúbb, hogy az 'ökopárt' is mismásol az ügyben.
Frank'Leó 2010.05.18 14:40:46
@darkgreen: Sikerült kihoznod Éheslóból egy olyan mondatot, ami már-már a magyar jogállam iránti bizalmat mutatja: "Reményeim szerint a szabálysértési eljárást nem ilyen fórumokon ... lefolytatni."

Most már csak az kell(ene), hogy elfogadja a magyar bíróság ítéletét a Gárda (és hasonmás szervezetek) feloszlatásáról. Korábban erre nemigen mutatott hajlandóságot. (Kedves Darkgreen, ha van ambíciód, lehet, hogy még ezt is el tudod érni nála.)

Egyébként Éhesló (magyar hangja: Hungryhorse) szerintem megpróbálja palira venni itt a fórumozó népet: Hogy az a mellény nem feltétlenül gárdaviselet - node akkor Vona nemzettárs miért vette vóna föl?
Frank'Leó 2010.05.20 15:37:22
@darkgreen: Hááát, nem sikerült Éheslót (Éheslovat?) domesztikálni. Sőt, az ő kezében van itt a beszélgetés fonala.

Persze ehhez az is kell, hogy kilenc napja nincs új bejegyzés a blogon.
Matolcsy György kétségkívül a szakmája egyik legnagyobb tekintélye, olyan gazdasági szakember, aki ha kell, úszott az árral szemben, és akkor is őt igazolta az idő. Nem véletlenül tette meg őt Magyarország leendő miniszterelnöke a gazdasági program tótumfaktumának. Azonban…..
Frank'Leó 2010.05.17 09:36:33
@valaki76: Amikor a munkaterhekről beszélünk (itt a blogon, de általában a gazdasági irodalomban), akkor első/másod-sorban az szja/tb-járadák-ról van szó. Nem véletlen, mert ezek hatnak közvetlenül a foglalkoztatásra, illetve a fekete/legális fogl-ra.
Ezek csökkentését és a (legális) fogl. növelését írja az LMP program is.

Folytathatunk természetesen elméleti diskurzust arról, hogy az áfát végső soron (döntően) a bérből élők fizetik meg.

A jövedéki adó emelése épp az ökoadó (LMP program) szellemében történt: a javak adóztatása helyett a rosszakat (dohányt, alkoholt, környíezetszennyező üzemanyagot) adóztatják, míg a közvetlen munkaterhek csökkentek.
Frank'Leó 2010.05.18 12:01:39
@valaki76: Olyan jól lehet Veled minden másról beszélgetni. De itt most az szja-ról volt szó.

Kössz a sok-sok infót, én egyszerűen két számot másoltam ide: 11.9%; és 5.7%. A kettő különbsége kb. 6%, ez az szja-változás hatása. (off/uff)
Ki-ki attól függően, hogy mennyire látott már bele abba, hogyan dőlnek el szeretett fővárosunk fejlesztései, végignevette, illetve végigsírta a múlt hetet Horváth Csaba jó hírén, de – most már elárulom – inkább a sírás volt jogos. Ugyanis Horváth Csaba jó híre…..
Frank'Leó 2010.05.12 16:13:27
@darkgreen: Úgy tudom, a 4-es metró két része (a Keletiig és azon túl) teljesen külön fut, másfél éve még a 'vasúthatósági' engedélye sem volt a köv. szakasznak. Biztos vagyok benne, hogy a meglévő szerződések csak a Keletiig szólnak.

Tehát nem kellene megszakítani az építkezést. Elég volna egyszerűen nem folytatni. Az utasokat pedig el tudja vinni a 7-es busz, és maradna 160+x milliárd értelmes dolgokra - hacsak nem lesz 'tarol'ás.
Frank'Leó 2010.05.14 18:55:23
@darkgreen: Jogilag egyszerűen nem lehetett megkötni az új szakasz építésére a szerződéseket. (Persze, lehetett előkészítésre, tehát papírra, de arra közel sem 160 mircsit lekötni.)

Szóval ez egy jó téma az önkormányos választásokra Bp-en az LMP-nek. És nagy horderejű. (Ennyi pénzből 10-20 ezer km !!! kerékrárút épülhetne, vagyis Bp. összes utcájában több is. :-)
No végre, Fideszéket hazugságon kapták! Merthogy mégsem akarnak adócsökkentést. Ez most a nap témája, ezt harsogja a rendkívül hiteles párt arca, az éleslátású, de sajnos bokrosista, ezért most kicsit nyilván csalódott sztárblogger, és még sokan mások. Node baj-e ez? Azzal…..
Frank'Leó 2010.05.09 14:28:14
@pgeri: Látom, egy másik bejegyzésben, hogy azóta utánanéztél: alapvetően csökkent az szja januártól.

Én is kicsit pontosítok:
- Az szja a munkavállalók zöménél csökkent (mármint a plusz jövedelmet terhelő, mondjuk így, marginális szja-kulcs).
- A tb-járulék jelentősen, 5%-ponttal csökkent.

Összességében a munkaterhek (amik az adóelkerülést, feketegazdaságot növelik) két oldalon is csökkentek.
Tehát a Bajnai-kormány nemcsak sivár módon, fűnyíróval kezelte a válságot. Amennyire a gazdasági mozgástér lehetővé tette, reformértékű lépéseket is tett.
Nekrológként ennyit.
Volt néhány óra, amikor őszintén örültünk.Aztán kiderült, az LMP megjelenése a politikai porondon mérhetetlen indulattal tölt el sokakat.Számolatlanuk kapjuk a remek összeállításokat pártunk és tagjaink valódi énjéről, van, aki a szavazóinkra áhítozik, van, aki a…..
Frank'Leó 2010.04.28 19:05:49
@kalapácstollú: Nem olyan fontos, de nincs újabb bejegyzés. Azt kérded:
"Miért, ki más használjon ilyen kifejezést? Talán a bukott eszmerendszer csapatai?" ("bukott eszmerendszer", mármint a neoliberalizmus)

Jó poén: De hát kit verjek meg, ha nem a gyerekemet/feleségemet/lovamat/stb./stb.

Átlépve a tapasztalatra: Akik lazán bukottrendszerezik a neoliberalizmust (példának okáért: Szili Kati, Morvai vagy jó szándékú 'népnek_is_adjunk' politikusok); milyen jól el tudják adósítani a költségvetést. Majd miután már csak az IMF-től kaphatunk hitelt, akkor lehet igazán szomorkodni, hogy most már takarékoskodni kell.

Néhány IQ-val följebb, lehetne arról társalogni, hogy kell-e Tobin adó (Csányi szerint lesz...)
Frank'Leó 2010.04.29 20:00:47
@kalapácstollú: Bocs, de ki beszélt itt LMP-ről? Amikor két, másik pártból politikust említettem??

Mondd Kalapácstollú (ne titkold, lrtelmes ember vagy), nem pörögtetek túl egy kicsit? A kedves Óvadócz is olyan lelkesült ostobaságot ír, hogy "van, aki a vérünkre" áhítozik...
Egy váratlanul nagy siker után (ezúton is grat), mondd mitől ez a paranoid stílus?

Örüljetek, pihenjetek ... aztán hajrá, lehet értelmes dolgokat csinálni.
Például megvitatni a Tobin-adót.
Frank'Leó 2010.05.04 12:24:37
@óvadóc: Durva, hogy ilyen íméleket küldözgetnek. Nagyon elvadult a politikai élet az elmúlt években.

Drágajó @kalapácstollú, olvasd már el azt a kommentemet. Lehet, hogy eredetileg az LMP-ről beszéltünk, de én ott nem. Komolyan elkeserítő Tőled ez az önként vállalt szövegértési szindróma.
Nem, nem arról van szó, hogy az MSZP Horváth Csabát indítja főpolgármester jelöltnek. Hanem arról, hogy – köszönhetően sok civil szervezet összefogásának – szombattól kicsit könnyebb lesz házilag gyártott, helyi élelmiszereket helyben értékesíteni, nem kell…..
Frank'Leó 2010.05.03 20:49:00
@darkgreen: "ebbe a kistermelő is beleférhet, ha meg van a megfelelő szakértelme"

Kicsi ez az ország, de van benne öt-hétszázezer őstermelő. Vajon hány ezreléknek van valamiféle szakértelme?

Dániában hosszú évtizedek óta csak az művelhet földet (a sajátját is), ha van főiskolai végzettsége. Ez nemcsak a normális növényvédelmet segíti, hanem
... pl. a disznóhúst 15%-kal olcsóbban állítják elő, mint nálunk.
Ha ezt utánuk tudnánk csinálni, az kicsit többet segítene, mint a házikolbi árusítás engedélyezése.

Értem én a vidék-romantikát, tavaly is tartottam a fazekat, amiben felfogtam szegény disznó vérét, meg jót reggeliztünk a hagymás-sültvérből. Ez jó élmény, de erre mezgőgazdaságot alapozni ...???
Frank'Leó 2010.05.04 12:12:35
@Nyár: "Csináljuk meg!" - Nagyon kellene. Az irányok összegyűjthetők az eddigiekből:

1. Tanulni kell(ene): a permetszereket meg gazdálkodást. Ez elvárható attól 10..30 ezer gazdálkodótól, aki egynéhány száz hektárt művel. Egy része elvégzett valamit, a többitől is elvárható, hiszen vállalkozásban, több tízmillós árbevétellel dolgoznak.

El kell dönteni, hogy az őstermelőknél milyen körtől várnánk el. (Javítok, 'csak' 350...400 ezer őstermelő van).
Mai infő: "7,7 százalékuk fizetett adót bevétele után"
(bevallást is alig több mint harmada adott 2008-ban).
Szóval a többi 92,3%-uktól aligha várható el minimális képzés, pedig ez háromszáz-valahány ezer őstermelő.

2. Többtízezer termelő áruja jut a piacra, évente min. egy mérés (sok-sok vegyi anyagra): ez sok milliárdos tétel + állandó hatósági ellenőrzés.
Ezt szokás a termelők zaklatásának nevezni.

3. Örülünk, hogy házi füstöltkolbi ezentúl jobban forgalmazható. Az élelmiszeriparban ma már elvárás, hogy csak a szükséges mértékig füstöljék meg (gyomorrák). Nem ártana képezni azokat, akik vállalkozásban (jól) megfüstölik a kolbászt.

Ennyinek én már nagyon örülnék.