Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malacz rezignált

90 bejegyzést írt és 14557 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TEK rendszeresen hülyét csinál magából. Éppen ezért nem véletlen, hogy sorozatos bénázásaik az internet népét újra meg újra megihletik. A napokban például mindenki azon röhög, hogy a TEK történelemkedvelő felvidéki fiatalokat hitt potenciális dzsihádistáknak: TEK…..
...kihelyezett fizikaórán. Kis fájdalom, de annál nagyobb kísérleti sikerélmény! :)..
Agyzaj Hogy is van ez? 2. 2014.03.21 21:35:22
Agyzaj Hogy is van ez? 1. 2014.03.21 18:55:30
Nem nagyon akar összejönni a várva várt áttörés az Összefogásnak Kormányváltásnak, a népszerűségi versenyben nem hogy a Fideszt nem sikerült utolérniük, de lassan már a Jobbik is beéri őket. Hiába reaktiválták a politika szeméttelepéről a már leszerepelt egykori…..
malacz rezignált 2014.03.16 09:08:24
@dr kíváncsivagyok:

"Mond neked az valamit , hogy a megkérdezett 5000 emberbol 1000 mer válaszolni a kozvéleménykutatóknak ?"

EZ HONNAN JÖN? Valami bizonyíték?
Napok óta a Cuslág könyvön, a belőle citált idézeteken és a vélt vagy valós hatásain röhögök. Ennél szebben nem jellemzi semmi a hazai politikai közállapotokat: A mutyista kókler a kijárónál is szigorúbb mázsát kap a csínytevéseiért, leguggolja amit kell neki, majd eladja…..
Nem szokásom ennyire erősen fogalmazni, de ezúttal csak felvettem azt a hangnemet, amelyet az ötös számú FIDESZ-tagkönyv tulajdonosa engedett meg magának azokkal szemben, akik vitatni merészelték, hogy Putyin pincsijévé válni az évszázad üzlete. Már írásának a címe is…..
malacz rezignált 2014.01.18 15:13:04
@felcsutisuttyo:

Vagyis vagy elveszítik a választást, vagy csaltak. Demokrata vagy, nem kétséges :D :D
malacz rezignált 2014.01.18 15:44:22
@MikeBoy:

Csacsi fajankó!

Egy tönkrement cég részvényeit hasonlítod egy prosperálóéval. És még azt is hiszed, h okosat mondtál.
Viccnek azért jó. :D
Talán elhibázott döntés volt megdobálni Orbán Viktort Erdélyben, a gerillaakciót végrehajtó fiatalok nem tudhatták, mire készülnek megint. Pedig ha mögé néznek annak a felvetésnek, amit az Országos Választási Iroda elnöke mondott, gyönyörű lehetőségek villannak ám fel.…..
malacz rezignált 2013.07.28 15:36:07
@jjoey:

"alapvetően csak az szavazhasson, aki fizet adót, vagy valamilyen más módon kivette a maga részéről a közteherviselésből a részét (pl saját jogú nyugdíjjas, stb), aki nem, az ne pofázzon bele a hazai viszonyokba, mire menjen el a befizetett adóm."

Komám, mi legyen a romákkal? Nekik te 80%-ban nem adnál szavazati jogot.
Lassan olyan érzése van az embernek, hogy Bajnai Gordonnak lenni manapság kevésbé fájdalmas, mint sajtreszelővel recskázni. Reszelik jobbról mert az kötelező, küllőzik középről, és bizony az ortodox szocilista hívek ha elég bénakacsa módon, de reszelik balról is.  Az…..
Agyzaj Játszani is engedd! 2009.09.23 19:30:00
Sokat fejlődött liberalizmusban és modernitásban a szekszárdi "elit" középiskola, a Garay János Gimnázium. Két-három éve még előírták, hogy a szoknya és a rövidnadrág hossza térd alá érjen, a zselézett vagy melírozott haj pedig olyasminek számított, mint a…..
malacz rezignált 2009.09.27 08:15:02
@akscanna:

Nah szóval, az itt a baj, h ment Átlag Piri most ősszel a suliba, a 11. osztályba. Idén utoljára tanulja a "huncutságok" nevű tantárgyat. Gondolta, akkor majd év végén, mint befejezett tantárgyból, leérettségizik "huncutkából". Addig még jó sok idő van felkészülni. És mivel az írásbeli májusban van, hát április végén neki már osztályozó vizsgát kell letennie, ez ugyanis feltétele annak, h megkezdje az érettségit.

Ám jön a Garay dirije, és azt mondja hirtelen: STOP, vagy most októberben, vagy nyema "huncutság" érettségi. Hipp-hopp, váratlan helyzet elé állítva a jóhiszemű 11-es, mert erről eddig nem volt szó. Most ő hogyan tegyen le hirtelen osztályozó vizsgát, mikor még az ez évi tananyagból semmit sem tud? Kicseszés a köbön - gondolja jogosan.

Más kérdés, h már régóta kéne egy külön vizsgabizottság az előrehozott érettségizőknek, h ne zavarjanak be a 12-esek érettségijének meghitt hangulatába, azaz továbbra is egy osztálynyi közösség megmérettetése maradhasson a végzősök érettségije.
Az igény jogos!

Más iskoláknak is vannak bajai. Mi az hogy? Nagyon is! Csakhogy mindenütt próbálják betartani a törvényes kereteket, azokat még csak az ajánlás szintjén sem feszegetik. Itt pedig arról van szó, h törvény által biztosított jogokat próbálnak megvonni, és az átlag szerinti diszkriminációkkal meg nem engedhető módon próbálják növelni az iskola eredményességét.

Nos, valakinek tetszik az olyan tanár, aki kirugdalja az osztályból azokat a tanulókat, akik csak 2-es matekérettségire lennének képesek, aztán büszkén dicsekszik vele, h nála 3-assal kezdődnek az érettségi eredmények? Jah kérem, így könnyű eredményt, jó átlagot csinálni...

Kedves Akscanna, az előző blogbejegyzés éppen egy házon belüli disznóságra hívta fel a figyelmet. Tehát "blogger ököl vasököl, oda csap, ahová köll". Egyszer ide, egyszer oda:o)

Üdv.
malacz rezignált 2011.06.09 08:52:44
@nyomorékok vagytok!:

1. Lehetne kisebb arcod is!

2. "több osztálytársam kettes lett évvégén különböző tantárgyakból, érettségin pedig ötöst kapott belőle"

Ez tipikus tanári hiba. A neve: alulosztályozás. A tanár akkor osztályoz jól, ha nagyjából belövi az érettségi szintjét, különben csak arra jó, h frusztráljon és elvegyen fontos pontokat a felvételi kapcsán. A tanár akkor osztályozott jól, ha az érettségi átlag kb. pár tizeddel jobb, mint az év végiek. ÍEgy kis rátartás kell, de olyan nagy nem, h akár egy egésszel is jobb legyen az érettségi, mint az évvégi.

3. Ha beszélek sok garays diákkal, akik elmondják, mi van, akkor az saját tapasztalat.

4. Egyetlen tanárt és diákot sem bántottam, csak a rendszert ekéztem. Tanulj meg kisfiam értőn olvasni!
malacz rezignált 2013.05.14 09:38:37
@aDingo:

:))) Személyeskedő logikája, amivel győztesnek hozza ki magát, remek hangulatba hozott.

Eltelt két év és most már a tanári karban folyó végeláthatatlan ellenségeskedésről is lesújtó véleményem van. Figyelem, nem szakmai minősítés ez, bár egy-két tanár kapcsán arról is szívesen értekeznék, mint olyan ember, aki magánóráiban lát egyet s mást.... Nemhogy nem vágynék oda, de őszintén sajnálom egyik másik ottani kollégát, aki a levét issza az ott folyó (részben politikai ízű) ellenségeskedéseknek...

Üdv. :)
Agyzaj Tényleg kevés? 2013.03.06 17:37:17
Az ellenzéki sajtó hangos attól, hogy milyen kevesen jelentkeztek a magyar felsőoktatásba. "Idén mindössze 95 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, ami 15 ezerrel kevesebb, mint tavaly, és több mint 45 ezerrel kevesebb, mint 2011-ben" – írja a Népszabadság. De…..
malacz rezignált 2013.03.07 19:54:42
@jaegtoer:

Lehetséges, h idén a 115 ezres generációból csak kb. 90-95 ezer érettségizik, de a régebben (tavaly, tavalyelőtt, stb...) érettségizettek újra próbálkoznak.

A lényegem az, hatalmas hígítás történt a Horn-kormány alatt. Boldog-boldogtalant felvettek, a csúcson már alig volt hely, ahová nem volt elég az iskolai eredmény (év végi, érettségi).

Tényleg sok felsőoktatási tanártól hallottam komoly sirámokat a színvonal romlásáról, a siralmas bejövőkről. Sztem most áll lassan helyre a világ rendje.
malacz rezignált 2013.03.08 06:51:14
@kisa:

Rossz az ábrád, mert nem a bemenő generációt mutatja, hanem az összes bentlévőt. Ha Hornék felviszik 2-3-szorosára a bemenőt, majd az megmarad azon a szinten, amire felvitték, akkor ez a tény még évek múlva is emeli a bentlévő összes létszámot, gondolj bele jobban! Ugyanis kevesebb megy ki, mint ami bejön.

Olyan grafikon kéne, amely az évről évre felvettek számát mutatja, nem pedig a bentlévők összes számát.

Mindazonáltal a helyzet rosszabb, mint gondoltam: 2006-ig közel 4-szeresére hígították a felsőoktatás tanulói állományát.

--------------------------------------

Azt akarod állítani, h a leghülyébb 1/3 (ld. Bihari) kiszűrése olyan zseniket szűrne ki, mint Szent-Györgyi? Engedj meg erre a szerény LOL-t
malacz rezignált 2013.05.04 17:06:17
@VIC20:

Élek, lenne is mondóka, csak
1. időm kevés, ma ballagott végzős osztályom, ezer volt a dolog,
2. a Freeblogon technikai okok miatt kb. 1,5 hónapja nem lehet posztolni,

de most ide tettem fel egy gif-et, aztán majd irkálok is nemsokára...

Üdv.
Agyzaj Pitagorasz-tétel 2013.05.04 17:03:41
Urak, akik a világ dolgait igazítjátok: adjátok vissza a szavaimat! Mert elegem van! Elegem van, hogy nem nevezzük nevén a dolgokat. Elegem van, hogy nincs már fekete, nincs már fehér, csak szürke van, nem is ötven, de már ötvenezer árnyalatban. Egymástól világosan elváló…..
malacz rezignált 2013.03.23 17:46:59
@TamasGM:

"...és ez az ellenséges tónus nekem nem rokonszenves."

Pedig igen jellemzően él vele :DD
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
Ez az egész rezsicsökkentés ügy jól megmutatta, mennyire igaza van Viktorunknak, amikor a legócskább, leghitványabb, legértelmetlenebb lépésekkel áll elő a nép boldogulását megsegítendő. Januártól csökkennek a rezsidíjak tíz százalékkal, aztán áprilisban (meg szeptemberben…..
Problémafelvetés Nem kívánok vitát kezdeményezni a tandíjról. Úgy általában a felsőoktatásnak csak ez a szegmense, az orvosképzés izgat most. Ennek több oka van: 1. Az általános orvos képzése 6 év alatt mintegy 12-13 millió forintba kerül, ez pedig 3,5-6-szorosa más…..
malacz rezignált 2013.01.01 22:15:58
@jaegtoer:

Csak röviden, mert sietek...

A rendszerváltás utáni 22 évben semmit sem közeledett az életszínvonalunk pl. Ausztriához, és ha erre gondolsz, beláthatod, teljesen naiv elvárás az bármilyen színű kormánytól, h az orvosoknak versenyképes fizetést adjon...

Másfelől emlékeztetnélek arra, h a rezidensek nettó 100-200ezer közötti pénzeket kaphatnak a fizetés mellé, s ez az ország képességeihez képest tetemes. Szerintem.

Harmadrészt: tandíj-e az, amit soha nem kell befizetned és visszafizetned, ha teljesítesz bizonyos feltételeket. Az sztem nem tandíj.

Az valóban erősen vitatható, h mostantól nincs ingyenes jogász és közgazdász képzés, ezt elismerem, az valóban tandíjas, de figyeld meg, így is lesz rá bőségesen jelentkező.

Abban is igazat adok, h disszonáns a dolog, ha a focival veted össze.

Abban viszont Orbánékkal értek egyet, h ez az ország nincs abban a helyzetben, h ingyen képezzen orvosokat Norvégiának, Svédországnak, Angliának. Sőt: ezzel a többségi társadalom is garantáltan egyetért, akár népszavazást is rendezhetnének róla.

Üdv., és BÚÉK Neked és mindenki másnak is!
malacz rezignált 2013.01.02 22:26:54
@Én is akarok kommentelni:

"Tudtommal pedig csak az lett BEÍGÉRVE, hogy akkor nem kell visszafizetni a tandíjat, ha a közszférában helyezkedsz el."

ROSSZUL TUDOD! Balog miniszter egyértelműen elmondta, h magyarországi munkavégzés, minden további megkötés nélkül.

------------------

Ponthatár: én is keveslem a 240-et.

De vigyázni kell, mert a túl magasra emelt alsó határ hiánydiplomákat hozhat létre. Állítólag tavaly így is 1 ember jelentkezett kémia tanárszakra az egész országban (gondolom, mesterképzésben).
malacz rezignált 2013.01.02 23:41:40
@Én is akarok kommentelni:

Amióta Orbán a fb-on beszélt, azóta ő is és minisztere is minden esetben úgy fogalmazott, h aki itthon marad, az nem fizet vissza. Amit utoljára mondtak, az érvényes.

Az, h van-e elég tanár, elég jó minőségben, az elsősorban a tanári pálya anyagi és erkölcsi megbecsülésétől függ, de jelenleg, amikor a pálya nem népszerű, elég nagy marhaságnak tartanám, ha a népszerű szakok ponthatára megegyezne a tanárszakokéval.
Miután elolvastam az eheti Magyar Narancs szerkesztőségi cikkét, mely szerint nem, Jeszenszky nem síkhülye, hanem hiteles képviselője a magyar kormány fajvédelmi tendenciáinak, úgy döntöttem, hogy 1. leöntöm kávéval a Narancsot, hátha felébrednek;  2. írok a Vincentre, mert…..
Ha már így alakult, mai tudásom szerint el kell menni regisztrálni - mindenki vigyen magával még egy mindenkit - és soha nem tapasztalt választói aktivitással el kell kergetni Orbán Viktort. De úgy, hogy soha többet ne jöhessen vissza. Mindezt, persze, fájó szívvel írom le - nem…..
malacz rezignált 2012.11.01 10:57:42
@Fell Bandi:

" a regisztráció során nem azt kell eldönteni, hogy kire akar a polgár szavazni, csak azt, hogy akar-e egyáltalán"

Még azt sem. Csak azt kell eldönteni, h van-e esélye annak, h esetleg akar majd szavazni. Ha nem azt gondolja, h akar szavazni, csak azt, h elképzelhető, h akar majd szavazni, akkor is regisztrál, ha 80 felett van az IQ-ja
malacz rezignált 2012.11.01 11:39:31
@nemsirunk:

"Ha csak néhány külföldön dolgozó vagy túristáskodó emberről lenne szó, akkor nincs döntő jelentősége, de nálunk 10M belföldire jut 5M határon túli, akinek csak kérnie kell és szavazhat."

Sületlenség! Nincs 5M, és pláne nincs még 0,5 se az, akinek megvan az állampolgársága.

De: te elvennéd-e a választójogot attól a magyar állampolgártól, aki 5 éve Angliában él és szándékában sincs hazatérni?
malacz rezignált 2012.11.01 14:01:17
@nemsirunk:

Azt mondod,
"Azt írtam, hogy 5M akinek csak kérnie kell és kap állampolgárságot, amivel szavazati jogot is"

Pedig valójában ezt írtad:
"5M határon túli, akinek csak kérnie kell és szavazhat."

És ez bizony óriási különbség, mert a számok nem igazolnak téged. Bő két év alatt még 300ezer külhoni magyar sem kérte az állampolgárságot, nemhogy 5M.

Ha jól gondolom, közel 1 év lesz a regisztrációra. Azalatt csak hazajön egyszer a külföldön dolgozó. Ha nem, leszarja azt, ami itthon van.
RE:blog Török Gábor ellemez 2012.09.12 11:06:07
Török Gábor langyosnál is langyosabb ún. politikai elemzéseit ki kellett már írnom magamból, mert régóta bassza a csőrömet az óvatoskodásnak ez a mesterfoka, amely szintű semmitmondás még meteorológusoknál tavasztájt sem tapasztalható, ráadásul professzionális…..
Balavány Poszt Nem akarok félni 2012.08.25 19:18:16
Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a…..
malacz rezignált 2012.08.25 23:02:12
@courage.:

Igazad van! Korlátozni! Elhallgattatni! Kimoderálni! Nem engedni!
Mandiner blog Ser Pataky balladája 2012.08.24 13:01:00
A hathorok küldték.A hathorok küldték, és fehér lovon érkezett.Fehér fénylovon érkezett Ser Pataky.Jobbjában acéllánc, baljában mikrofon, szeme helyén ecuadori aranylemezek. Vállán egy turul, mellyén a kereszt. És jött Ser Pataky, és a karvalyok rikoltottak. A hajlott hátú…..
Gréczyblog Út Ceglédig 2012.08.20 09:03:53
Tegnap szélsőjobb horda szállta meg Ceglédet. A rendőrség körbevette a megtámadott romák házait. A cigányok menekülnek. Apartheid Magyarországon - 2012-ben. Ide vezetett, hogy... - Orbán Viktor felkarolta a szélsőjobbot - hogy polgári körében nevelgette Vona Gábort - hogy…..
Meglepődve olvastam az MNO Kábeltolvajok ellen fognak össze cégek című cikkét. Az utóbbi években több mint félmilliárdos kárt okoztak a BKV-nak a kábeltolvajok. De majd most sűrítik a kémjáratokat, megfestik a kábeleket, meg a rendőrséggel közösen tartanak vagyonvédelmi…..