Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Álszentfazék

148 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álszentfazék Szárnyra kap 2024.07.05 14:01:48
Viktor megunta a légügyi káoszt. Tanulékony egy csávó ez a mi miniszterelnökünk! Volt neki egy nagyszerű koalíciós társa, a méltán népszerű Torgyán J, aki szintén a légügyi rendrakás terén próbált érdemeket szerezni. Szellemi hanyatlásának egy szomorú pillanatában egyenesen légügyi dinasztiáról…..
Azért az döbbenet, hogy egy újszülöttnek mennyire új minden vicc! Még az a vicc is, hogy egy újszülöttnek minden vicc új.Évezredek meséi, hagyományai, történetírása, filozófiája, művészete szól arról, hogy hogyan viselkedik a hatalom, hogyan viselkedik az ember a hatalomban. Egyáltalán, hogyan…..
Álszentfazék 2022.08.26 10:07:17
@sírjatok: erre találták ki a portfolió diverzifikákását. Persze, a tüzijátékot nehéz diverzifikálni, elismerem. :)
Álszentfazék Mert megteheti 2018.11.13 12:51:20
Megalázó módon rúgják ki a közalkalmazottakat – írja a Népszava.Hát igen, amit a hatalom tesz a kiszolgáltatottakkal (menekültek, hajléktalanok stb.), azt fogja tenni veled is, ha megteheti.(Nem az én okosságom. Azért nincs idézőjelben, mert lusta voltam megkeresni, hogy ki mondta, és pontosan…..
Hogy miért volt Rejtő zseni? Hát nem a történetei miatt! Regényeiben a fő szál gyakorta már kínosan giccs. Alsó ponyva. Nem is a jellemábrázolása okán: figuráinak többségét még egydimenziósnak nevezni is az elfogultság jele. És az a bizonyos sokat emlegetett humor … Mivel a…..
Álszentfazék 2014.08.18 16:50:07
@mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája.
@ember100 mondása jószándékúul azt jelenti: Jóval több, mint egy Rejtő könyvvel próbálkoztam elszántan, és mégsem jött be.
"A konyveket illik vegig olvasni, vagy mar az elso par oldal utan lerakni." - ez meg milyen hülyeség? Mi vagy te, irodalomtanár? Mert a nyitottságod meg van hozzá! Miért illik ezt így csinálni? Honnan ez a kurva nagy jártasság az olvasás általános elméletében?
Nem, nem a francia kártya figurájára gondolok. A nagyszerű budapesti kölcsön-kerékpáros rendszerről jutott eszembe számtalan szebbnél-szebb gondolat, bár nem egészen függetlenül a név konnotációjától. A bubi fiatal fiút jelent és nem példa nélküli, hogy valamely nagyívű…..
Álszentfazék Historia est 2014.03.23 18:02:48
magistra vitae. Hmmmm…. Két pitiáner kampányhír, a várható időjárás és a honi bajnokság hétvégi izgalmainak felidézése között - mintegy mellesleg – bemondanak valami híreket a Krímről is. A hírek mágusai láthatóan (hallhatóan) nem gondolják, hogy minket ez nagyon…..
A fegyelmezetlenség, az az oka minden gondnak! Ez a pénz dolog egyébként is nagyon bajos. A parttalan liberalizmus mára oda vezetett, hogy mindenkinek – na jó: sokaknak, túl sokaknak – van belőle. Nemhogy odairányítanánk a kijelölteknek, a felkészülteknek, a felelősöknek, hanem…..
Én még azt tanulta, hogy az utcakő a proletárok fegyvere. Mi sem bizonyítja jobban a tényanyag bifláztatásának meddő voltát annál, hogy mára ez a tudás teljesen elavult. Hic et nunc a devizaalapon lízingelt személygépjármű, az a proletárok fegyvere. Hazánk kisemmizettjei, a…..
Ferenc fejlődik. Mikor legutóbb demonstrált látványosan az oktatáspolitika ellen, bizony kezdtünk aggódni. Az ismétlődő protest-holiday vélelmezhető okai és várható következményei egyaránt adtak erre okot jócskán. Nos, megállapíthatjuk, hogy bár Franci továbbra is…..
A Kaposvári Egyetem sínen van. Pontosabban: eddig is sínen volt, de a legutóbbi váltóállítással minden kétséget kizáróan ráleltek a felsőoktatás élvonalába vezető legrövidebb vágányra. Az universitas vezetője méltán elhíresült rendeletében a külcsín ügyében tesz…..
Álszentfazék Vivat academia? 2013.09.30 18:56:55
Nincs nekem sem kedvem, sem bátorságom, hogy akár pro, akár kontra argumentáljak a felsőoktatási kabinet újdonatúj ötletéről, miszerint nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni itt-ott. Véleményezik azt éppen elegen, és mindkét oldalnak akadnak megfontolandó érvei.…..
Álszentfazék Nem érti 2013.09.15 12:18:21
Kövér László minapi, elhíresült nyilatkozatában azt fejtegette: ideje lenne a parlament hatáskörét szűkíteni, a T. Ház csak az alapvető jogi kereteket határozná meg, a mindennapi problémák kezelését rábízná a kormányra, amely ezt a feladatát rendeletek útján oldaná…..
Eddig sem rejtettem véka alá véleményemet, miszerint a honi titkosszolgálatokról kialakult közvélekedés egy alapvető tévedésen nyugszik. Ezen műintézmények tevékenysége nem azért tűnik számunkra zavarosnak, értelmetlennek, kontraproduktívnak, sőt kártékonynak, mert valami…..
Álszentfazék 2013.08.31 14:51:58
@nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unortodox" szóval jelölni szoktunk mostanában. Nem egymásból következnek, hanem egymás mellett léteznek, bár egymástól koránt sem függetlenül.
Szerintem
A Progresszív Blog tegnapi bejegyzésében a "meritokratikus demokrácia" mellett száll síkra -- ami, ugye, contradictio in adiecto (önellentmondó jelzős szerkezet vagy szókapcsolat). A poszt szerzője szerint egészen idáig "úgy tettünk, mintha a mi paraszti, hűbéri,…..
Álszentfazék Lógni fog! 2013.07.11 17:24:57
Csakúgy, mint az egyéneknél, a nemzetek életében is el-eljő a számvetés pillanat. A pont, ahol egy percre megállnunk, és fejünket kiemelve a mindennapi kavargásból  végigtekintünk a megtett úton, eltöprengünk azon, hogy mivé váltunk, helyünkről és szerepünkről a…..
Álszentfazék 2013.07.12 10:32:34
@nandras01: biztos vagy abban, ho csak a fidesz miatt vagyunk ilyenek? hogy főleg a fidesz miatt?
Álszentfazék 2013.07.12 11:30:16
@nandras01: Mint az ügynök, aki igyekszik azzal házalni, amire van kereslet. Pancsolt pálinkára van, amitől hülyék leszünk, meg erőszakosak, meg májbajosak. Az ügynök kétségtelenül visszataszító figura, de ha őt nevezzük ki a májzsugor legfőbb okául, aligha járunk el okosan. A tisztességről már nem is szólva.
Álszentfazék Mephisto keringő 2013.05.19 23:02:59
Minden kultúrkörnek megvannak a visszatérő kérdései. Ezeket időközönként felteszi: akár valamely (nagyon saját) klasszikusának felélesztésével, akár új művekkel. Hogy is állunk a hazával és a haladással? A jogokkal és a kötelességekkel? A közösséggel és az egyénnel? A…..
Álszentfazék Ráég 2013.05.12 11:59:23
Szóval, mert mindenki érti. Mint a minap voltam bátor kifejteni:  véleményem szerint a trafikügyből azért lett ilyen egetverő skandalum, mert mindenki érti. Nos, önkritikusan be kell vallanom, hogy a demagóg egyszerűsítés hibájába estem. Ez csak a dolog egyik aspektusa. A…..
Álszentfazék A füstölgés oka 2013.04.26 14:08:57
Vajon miért lett ekkora botrány a trafikügy? Mert mindenki érti. Távol álljon tőlem, hogy elbagatellizáljam azoknak a kínját, keservét, hogy megkérdőjelezzem felháborodásuk jogosságát, akiknek sok éves munkája vész kárba, az egzisztenciájuk alapja rendül meg. Sajnálom őket…..
Nem tudom mennyi az igazság vagy a ferdítés az elhíresült Laborc - Portik tárgyalásban. Nem tudom, hogy csúsztattak-e, vágtak-e, emeltek-e ki a szövegkörnyezetből, avagy ez az igazság maga. Nem tudom, de kurvára nem is érdekel. Mit ahogy az sem érdekelne, hogy a megvesztegethető…..
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
Álszentfazék 2013.04.23 20:34:52
Hagyó Miklós tulajdonképpen egy hatalmas lakmuszpapír. Esetleg állatorvosi ló. Ami vele, körülötte történik - politikusként is, vádlottként is – elképesztő extenzív totalitással mutatja  lángoktól ölelt dagonyánk állapotát. Lassan ideje lenne, hogy a társadalom…..
Álszentfazék A szellem ereje 2013.04.19 18:19:49
Az egész emberiség beleférne egy döbbenetesen pici kockába. Ha egy ember térfogatát  átlagosan 70 liternek fogadjuk el – valószínűleg kevesebb – a Föld lakosságának számát pedig 7 milliárdnak vesszük, akkor az emberiség össztérfogata nagyvonalú kerekítéssel egy fél…..
Kedvelem azokat az embereket, akik képesek valamiről elgondolkodni, akiknek időnként valamitől meglódul az agyuk és eljutnak valamilyen következtetésre, felvetésre. Bármiről bármire. Kedvelem, ha valaki tanújelét adja, hogy nem csak a falkája dalát tudja fújni, jobb esetben…..
Nézem a tudósítást a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtésről és nincs rá jobb szavam: szánalmas. Már nem is a tartalma miatt. A vizitdíjas népszavazás idején számosan számtalanszor elmondták, hogy mi a baj az „ugye nem akarsz most fizetni”  típusú…..
A múlt heti  időjárási (meg közlekedési, meg áramellátási) havária tanulságai bizony aggodalomra adnak okot. Most nem arra gondolok, hogy a vonatkozó, frissen központosított csúcsszervünk védekezése nagyjából kimerült abban, hogy rémült tekintettel felkiáltott – Jaj,…..