Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász Edina

129 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután nagyon úgy tűnik, hogy még nem lehet nagyobb koncertrekre menni a közeljövőben, a Spotify is elgondolkozott, hogyan tudnának segíteni abban, hogy a közönség és a zenekarok legalább virtuálisan egymásra találjanak, és hogyan tehetnek szert némi plusz bevételre a zenészek.  A legújabb…..
Hányszor fogalmazódott meg ez a címben leírt gondolat egy olyan ember fejében, aki rendszeresen jár koncertekre és fesztiválokra? És hányszor gondolta már úgy akárki, hogy ennél még ő is jobb riffet ír? Van egy francia startup, aki ennél a gondolatnál tovább jutott, és hozzátette azt a másik…..
  Az új koronavírus miatt nem csak Magyarországon, de több országban is kényszerintézkedéseket vezettek be vagy veszélyhelyzetet hirdettek. Az intézkedés részeként sok helyen korlátozták a rendezvényeket, ez pedig nem csak a koncertek, de az egész zeneipar jövőjére hatással van, és számtalan…..
Maaaan, this shit is sick, ya! - eddig ilyen és ehhez hasonló mondatokat nagyjából csak filmekben hallottam, de mikor a kanapén ülve Prozak ezzel fordult oda hozzám, miközben az N.W.A.-alapító Arabian Prince mutogatta neki, hogyan is kell használni a Joué eszközét, majd együtt megtanítottak vele…..
December 3-án a Budapest Arénéban lép fel a Ghost, amire akár ingyen is bejuthatnak a Lángoló olvasói, ha ide kattintanak, és helyesen kitöltik a kérdőívet. A játéknál ígértük, hogy lesz még egy interjún Tobias Forgéval, azaz Cardinal Copiával, aki gyakorlatilag egymaga a Ghost, még akkor is, ha…..
Hova mentek? Bonchidára? Hencidától? - kérdezte nagyjából mindenki, mikor arról volt szó, hogy Erdélybe megyünk fesztiválra. A második kérdés, pedig az volt, hogy akkor az Electric Castle az a román Balaton Sound-e, csak tó helyett kastéllyal. Kastély van, mondjuk  tó is van, elektronikus zene is…..
Nem ez volt az első eset, hogy megnéztük, milyen egy zenei fesztivál Európán kívül, viszont az Emirates Airlines Dubai Jazz Festival sokkal jobban emlékeztetett az itthoni fesztiválokra, mint mikor a sivatag közepébe mentünk a Star Wars-díszletek közé...
Chester Bennington másfél évvel ezelőtti halála óta senki nem tudja mi lesz a Linkin Parkkal. A zenekar tagjai közül egyedül Mike Shinoda, a csapat másik frontembere menekült a zenélésbe, aminek az eredménye egy szólólemez lett Post Traumatic címmel. Shinoda ezt a lemezt mutatja majd be Budapesten…..
Teljes gőzzel megy a Sziget, egymást érik a koncertek, na meg az elmaradhatatlan inger, hogy ne csak nézd és hallgasd, de meg is örökítsd a bulit. Az persze más kérdés, hogy ezeket az általában használhatatlan, értelmezhetetlen és összességében kivehetetlen képeket mikor nézed meg újra, ahogyan a…..
Július 11-én lép fel az A38-on a Soja, akik jól ismertek energikus és szenvedélyes élő bulijaikról. Az elmúlt évtizedben átlagosan évi 120 koncertet adtak, és olyan bandákkal turnéztak, mint a Dave Matthews Band, a 311 vagy az Incubus, valamint olyan fesztiválokon léptek fel, mint a Bonnaroo, a…..
Egy fesztivál természetesen arról szól, hogy szórakozz, engedd el magad, és szabadon élj egy hétig, de gondolkoztál már azon, hogy talán kicsit kevesebb szeméttel még jobb lenne a buli? Nem csak arra gondolunk, hogy nem feltétlenül felemelő érzés leülni az előző csoport által az asztalon hagyott…..
Tavaly jelent meg a Powerflo első nagylemeze, ami gyakorlatilag a rapmetál felélesztésével kísérletezik. Olyan zenekarokból jöttek össze ide a tagok, mint a Downset, a Fear Factory, a Biohatard vagy a Cypress Hill. Utóbbi csapat alapítójával, a Powerflo frontemberével, Sen Doggal beszélgettünk,…..
Július 16-án a Barba Negra Trackben lép fel a Black Stone Cherry, akik eredetileg 2017-ben tértek volna vissza hazánkba, de aztán az egész turnét lemondták. Az amerikai hard rock zenekar időközben kilábalt az akkori nehéz időszakból, és ma jobb a hangulat a csapaton belül, mint bármikor korábban.…..
Március 15-én a Barba Negrában lép fel az August Burns Red, akik a Heaven Shell Burn, a Whitechapel és az In Heart Wake-kel osztoznak majd a színpadon. Az amerikai metalcore-zenekar gitárosával, a képen jobb szélen álló Brent Ramblerrel beszélgettünk a turnékról, a nagy zenekarok megszűnéséről, a…..
Március 20-án a Dürer Kertben is bemutatja új nagylemezét a Satyricon. Ez az apropó tökéletes volt arra, hogy elbeszélgessünk a zenekar vezetőjével, és bár nem lett annyira hosszú, mint legutóbb, de így is sikerült kifejtősebben diskurálni a beszélgetés alatt éppen Norvégiában autózgató Satyrral...
Március 15-én lép fel a Barba Negrában a Heaven Shall Burn az August Burns Red, a Whitechapel és az In Hearts Wake társaságában. A német metálzenekar eléggé elbaltázott címadása miatt most mindenki azt hiszi, hogy ez lesz az utolsó Heaven Shall Burn-turné, de ez nem így van. Erről, a világot eluraló…..
50 ezer euró. Ennyibe kerül a Sennheiser HE 1 modellje, vagyis több mint 15 millió forintot kell kifizetnie annak, aki egy ilyen referenciafejhallgatót szeretne mostantól tárolni otthon a dohányzóasztalon. Magyarországra is eljutott egy példány belőle, mi pedig összekészítettük a kis CD pakkunkat,…..
Az utóbbi időkben a Szigetnek meggyűlt a baja a gigasztárokkal, Rihanna igazán kellemetlen koncertje után tavaly SIA is csak a színpad legtávolabb eső sarkában ácsorgott másfél órán keresztül. Pinken volt a világ szeme, hogy visszaadja a popénekesnőkbe vetett hitemet, már ha volt valaha ilyen. A…..
Jövő héten kezdődik a Sziget Fesztivál, akiknek közbejön valami és nem tudnak ott lenni, azok most akarnak mindenáron megszabadulni az elővételes jegyeiktől, akik pedig későn kapcsoltak, most szeretnének majd jegyhez jutni. Nem mindegy azonban, hogy hogyan találkozik a kereslet és a kínálat, vagyis…..
Annyira viccesek a Szigetnél, hogy néhány századmásodpercre azt hittük, hogy sikerült olyan névvel pótolni Rita Ora elmaradt koncertjét, aki maximum csak hajviseletében hasonlít nyomokban az albán származású angol énekesnőre. Ezzel a tárggyal küldték ki ugyanis a sajtóhírt: „Iggy jön, de nem a…..
A Mastodon az ellentmondások zenekara. Zeneileg összetettek a dalaik, a szövegek is többnyire komoly dolgokról szólnak, ezen kívül viszont olyanok, mint pár középiskolás haver, akik a hülyébbnél hülyébb dolgaikkal nevettetik egymást. Ezt az interjúik alatt sem tagadják meg, most viszont kiderült,…..
15 éves jubileumi turnéjukat ünnepli a Simple Plan, akiket sokszor hívtak már emozenekarnak is, de szerintük az emo az egy frizura és nem egy zenei stílus. Az amerikai turnéjuk annyira jól sikerült, a visszatérésük után azon gondolkoztak, hogy csak néhány koncertet adnak, de annyira szerette…..
Május 12-én jelent meg a Mando Diao Good Times című új nagylemeze, ami az első Gustaf Norén énekes-gitáros nélkül. A helyére beszálló, de csak a gitárral és a háttérvokálozással foglalkozó Jens Siverstedttel (a képen bal szélen) beszélgettünk egyet telefonon, aki elmondta, hogy milyen volt ez…..
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
Vasárnap este az A38-on lép fel Chris Corner, azaz IAMX. Legújabb nagylemezét mutatja majd be, ami egyben egyébként a legszemélyesebb is eddig tőle. Erről, és még pár dologról, például az újjáéledt Sneaker Pimpsről is kérdeztük telefonon...