Regisztráció Blogot indítok
Adatok
majcsi

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az olcsó, és alacsony kibocsátású atomerőművekről szóló ígéret – melynek köszönhetően 31 új reaktort építettek az USA-ban – a retorikán és az engedelmességen nyugodott. És általában véve is elmondható, hogy az atomenergia alapja az engedelmesség, nem pedig az…..
Obama elnök a Georgetown egyetemen tartott múlt heti beszédében a hallgatóságnak szegezett egy alapvetően fontos kérdést, melyet a jövőben minden energiapolitikai döntésnél meg kell fontolni, nevezetesen, hogy a klíma szempontjából milyen hatása van egy-egy adott…..
Támogasd Te is aktívan kampányunkat. Szervezz figyelemfelkeltő akciót vagy/és követeled a helyi hatóságoktól, hogy tegyenek valamit az egyszer használatos műanyag szatyrok forgalomba hozatala ellen. Ezután töltsd fel a fotókat és videókat, amiket az alább felsorolt akciók…..
Iza Kruszewska blogbejegyzése alapján Nem mondhatni, hogy tolongtak az agrobiznisz és az élelmiszer-nagykerek képviselői az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) múlt heti római konferenciáján. Az esemény fő célja ugyanis nem a globális árupiac…..
A Greenpeace április közepén történelmet írt Pekingben: egy tetőre szerelhető (hálózatra csatlakozó) napelemes-rendszer első egységeit helyeztük üzembe egy projektsorozat részeként. Nagy meglepetéssel vettük tudomásul, hogy szerény 5 kilowattos napelem-rendszerünk jelenleg az…..
A brit országos meteorológiai szolgálat szerint Nagy-Britanniában 1962 óta nem volt ilyen hideg március. Valóban, Londonban a Húsvét idén fagyot is hozott. Hogy Magyarországon mi a helyzet, azt mindannyian jól tudjuk, a húsvéti hónyúlépítés lett a legnépszerűbb része az…..
Oly sokszor féltem attól, hogy ez a nap soha nem jön el, és mégis…. Épp egy jakartai sajtókonferenciáról jövök, ahol az Asian Pulp and Paper új erdővédelmi stratégiáját mutatták be: lényege, hogy a vállalat be akarja szüntetni erdőirtó tevékenységét. Sok más…..
Miután Európa-szerte "nagy sikerrel" lementek a stressz-tesztek (mit ad isten, mindent rendben találtak) a belgák kipróbáltak egy új technikát, ami meglepő eredményeket hozott: több ezer, köztük számos 10-20 milliméteres repedés van a Belgiumban található Doel atomerőmű 3-as…..
Megcsináltátok! Már több mint hat hónapja próbáljuk sok-sok ezren arra szorítani a Shellt, hogy tartsa távol magát az Északi-sarktól. Nos, a cég nagyfőnökei tegnap reggel bejelentették, hogy elállnak a tervtől, hogy idén fúrásokba kezdjenek. Ez hatalmas győzelem a…..
Biztonságosabb, egészségesebb…. na de mi van a vegyszerekkel? Miért nem fordítva tesszük fel a kérdést: a vegyszereket nyakra-főre használó (ún. vegyszerintenzív) gazdaságok az emberiség és a bolygó szempontjából rosszabb minőségű élelmiszert termelnek, mint a…..
Tashi Dorji írása A himalájai királyságban eddig nem okozott nagy problémát a turizmus, hisz alig voltak turisták. Ám most eltökélt szándékuk, hogy fejlesztéseket vezetnek be az idegenforgalom terén, mégpedig úgy, hogy a sokhelyütt még érintetlen környezet állapota ne…..
A Greenpeace „tengeralatti kutatógárdája” 2012 júliusában elsőként talált korallokat a Csukcs-tengernek azon a vidékén, ahol a Shell olajfúró-állomást kíván létesíteni. A Shell hajójának szomszédságában John Hocevar Greenpeace-es tengerbiológus, az expedícióban…..
A Coloradói Boulderban székelő Nemzeti Hó és Jég Adatközpont (NSIDC) az év minden egyes napján rögzíti, mekkora az északi-sarkvidék tengeri jégtakarójának kiterjedése. Jelenleg történelmi mélypont felé közeledünk, s már nem is az a kérdés, hogy vajon látunk-e egyszer majd…..
1968-at írtunk. Pokolian nehéz év volt. Az emberek kimentek az utcára, a forradalom a levegőben lógott; mi akkor adtuk ki White Album című nagylemezünket, az űrhajós William Anders pedig elkészítette minden idők talán legnagyobb hatású fényképét. Épp karácsonyeste volt.…..
Kevesen tudják, de a dél-afrikai víz minősége az egyik legjobb a világon – már ha az ember hozzá tud férni a vízhez, és meg is tudja fizetni. Ám az ország most óriási konfliktus elé néz, a konfliktus középpontjában pedig a szén áll. Dél-Afrikában folyamatosan csökken az…..
 Nem érdemes tagadni: a Greenpeace hajókon lenni jó móka. Kalandok, egzotikus helyek, egy közös célért lobogó nemzetközi csapat – mindezeknek köszönhetően hihetetlen élmény a világ leghíresebb környezetvédelmi aktivista csapatával hajózni– főleg azon szerencsések…..
Tegnap reggel a Greenpeace Németország irodájának munkatársai fontosnak látszó levelet kaptak a Shelltől – helyesebben a Shell jogi osztályától. Az ezt követő 24 órában hasonló levelek érkeztek a Greenpeace irodákba világszerte - köztük Mexikóba, az Egyesült…..
Q'orianka Kilcher színésznő és emberi jogi aktivista váratlan segítségként csatlakozott ahhoz a Greenpeace akcióhoz, amely során elfoglalták egy teherhajó horgonykötelét a brazíliai Sao Luis kikötőjében, az Amazon folyó torkolatánál, ezzel tiltakozva az őslakosok földjének…..
Nem titok, hogy Európa tengereinek valaha élettől nyüzsgő vizei ma már nem képesek ellátni hallal a kontinens valamennyi lakosát. Az EU-s kormányok és a halászati ipar már évtizedek óta tisztában van azzal, hogy több halat fognak, mint amennyit a tenger biztosítani tud, olyannyira,…..
Csaknem egy évvel a fukusimai katasztrófa után megérett az idő, hogy megnézzük, mit is hagyott örökül, és szolidaritásunkat fejezzük ki azokkal, akik még most is szenvednek a következményektől. A fukusimai atomkatasztrófa után maradt csendről és sugárszennyezettségről…..
Most, hogy egy újabb nukleáris vállalatot vádolnak a Greenpeace utáni kémkedéssel, fel kell tennünk a kérdést az atomiparnak: Hé, haver, 60 éves vagy – nem kéne már felnőni végre? 2012 januárjában a Greenpeace büntető feljelentést tett a francia ügyészségnél, és…..
 Két évvel azután, hogy a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófát oly borzalmasan rosszul kezelték, az Egyesült Államok kormánya alternatív megoldások keresése helyett további part menti fúrásokba kezdene.Ahogy időben távolodunk a Mexikói-öbölben történt…..
 Végre megtudhattuk, hogy az atomenergiával szemben érzett széleskörű bizalmatlanság oka, hogy 1962-ben Dr. No – a James Bond filmben szereplő gonosz tudós – atomreaktort épített Jamaika szigetén, és azzal fenyegette a világot. Legalábbis innen eredezteti az…..
A napokban éppen távozni készültem egy szupermarketből, mikor az egyik fiatal pénztáros megkért, legközelebb hozzak saját táskát, mert a nylon szatyrok károsítják a környezetet. Elnézést kértem, és így mentegetőztem: „Az én időmben még nem voltak ezek a zöld…..
 Amikor szeptemberi utunkon a Jeges-tenger töredező jégmezőinek végtelen csillogását figyeltem, többször is eszembe jutottak a felfedezők, akik először vágtak át e tájon a föld megfagyott végein. Lélegzetelállító élmény volt számomra, mikor először érinthettem…..