Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsentrisvihák

0 bejegyzést írt és 1035 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbik tapolcai eredményvárója Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása.   Jó reggelt, Magyarország! A Jobbikkal kapcsolatos illúziók korának vége: immár gyűjtőpártként nyertek időközi választást. Ezt a pártot mintha egyre kevésbé értenék az elemzők és a…..
Ne olvasson egy évig fehér, heteró férfiak által írt könyvet – kezdett elnyomásellenes kampányba egy New York-i fekete feminista nő, K. Tempest, aki szerint túl vannak reprezentálva a könyvpiacon a nyugati, „fehér, heteró, cisz férfiak” művei, ezért javasolja, hogy egy évig…..
Pártok ifjúsági szervezeteinek rendezett kerekasztal-beszélgetést szerdán este a Liberális Fiatalok Egyesülete (LiFE) a Gödörben. A rendezvényen a DK ifistáit, az Ifjú Demokratákat kivéve minden jelentős, illetve kevésbé jelentős párt ifjúsági szervezete képviseltette magát:…..
Kínomban már röhögök. A "román demokrácia" a tét - mondja Izsák Balázs, miközben tavaly kőkemény retorikával tüzelte a népet, hogy aztán egy éles fordulattal elhatárolódjon mindenkitől, aki egy kicsit is lelépett arról az átkozott járdáról. Talán meg kéne köszönni…..
Dzsentrisvihák 2015.02.10 17:24:06
@bontottcsirke:

Te még oda csatolhatod magad, már kezdheted is :P
Simicska Lajos pénteken felrobbantotta az internetet. Szemünk előtt bontakozik ki a rendszerváltás utáni harmadik nagy médiaháború, a baráti tűzben pedig sok jó fegyverhordozó eshet el. A jobboldali kormányok mindig nehezen boldogultak a médiával. Soha nem értették és nem is…..
Dzsentrisvihák 2015.02.08 17:58:11
@bgp:

A tényekkel nehéz vitatkozni, de ez az oldal pl. nem is azért működik, hogy ilyesmit műveljen.

Az időzítésről annyit, hogy most történt az esemény, amire a bejegyzés reagál. Mégis mikor írjanak róla, két hét múlva? :)
Dzsentrisvihák 2015.02.09 16:06:07
@tesz-vesz:

Tudnám, miért hiszik állandóan narancsosnak a blogot... :P :D
Nincs ma nagyobb külpolitikai slágertéma a görög választásoknál és az annak eredményeképpen felállt furcsa koalíciónál. A politológusoknak évekre elegendő melót ad, hogy az új athéni kormányt belegyömöszöljék jól megszokott ideológiai skatulyáikba. Nem is fog menni.…..
Dzsentrisvihák 2015.01.28 22:18:40
Hát, bocsánat, de én nemzeti radikálisként nem tudok örülni a görög szélbal diadalának, akárkit is sikerült maguk mellé csapni az oldalkocsiba. Hisz már most alaposan visszavettek az eddigi nagy mellényből, állítólag nem is véletlenül (ld.: kuruc.info/r/4/138683/ ).

Az ezt követő európai politikai folyamatok tekintetében sem vagyok optimista, mert ez most épp hogy a neolibsi, baloldalinak hazudott gittegyletek reneszánszát fogja elhozni, szerte a kontinensen.

Vicces, hogy a háttéremberkék évtizedes mesterkedése, amivel a nyugati radikális pártokat megszállták/behálózták, egy csapásra tök fölöslegessé fog válni, mert a népek most majd örömittasan térnek vissza az MSZP-ikhez, DK-ikhoz, PM-jeikhez, mindegyikben egy-egy új Szirizát látva/remélve.

Aztán majd koppannak, amikor kiderül, hogy csupán új kunbélákat, meg régi gyurcsányokat találtak, ismét, de addigra Európának már késő, és mindegy is lesz...
Dzsentrisvihák 2015.01.31 09:50:37
@Krisz11:

A különbség annyi, hogy a Jobbik nem az adósság elengedéséért lobbizik, ha nem tűnt volna föl.

Átütemezésről van szó, ami nagyon különbözik attól is, hogy minden adandó fillért a lyukas hordóba öntünk, meg attól is, hogy nem fizetünk egy büdös vasat sem, és ebura fakó.

Az adósság egy részének elengedése optimális esetben fordulhat elő, de alapvetően a lényeg az lenne, hogy meggyőzzük a hitelezőket, ha viszont szeretnék látni a pénzüket, hagynak nekünk némi laufot, hogy helyzetbe hozhassuk a gazdaságot. Ha ez megtörténik, azzal ők is jól járnak, mert nem úszik el a zsozsó egy esetleges államcsőddel, mi pedig pláne jól járunk, mert nem túrják ki az utolsó fillért is a zsebünkből, ezerféle adónemmel.

Amúgy az adósság visszafizetése, vagy jelentős lefaragása még akkor sem lenne teljesen reménytelen, ha ebbe nem mennek bele. A Jobbik tervei között ugyanis olyan megoldások szerepelnek, amikben rajtuk kívül senki sem gondolkodik, most már szavak szintjén sem, vagy max. úgy.

Elsősorban az irgalmatlan korrupció visszaszorítása/felszámolása. A GDP ép ésszel felfoghatatlan százaléka úszik el ezen, a befektetői környezetet pedig teljesen annulálja a dolog, ami szintén a gazdaságunk egyik fő rákfenéje.

A másik rész, ahol szintén hatalmas összegeket lehetne megfogni, és a valódi, termelő gazdaságba csoportosítani, az az indokolatlan támogatások rendszere. Százmilliárdok mennek el ilyen-olyan, teljesen eredménytelen "felzárkóztató" programokra, és számolatlanul dől olyan emberekhez a pénz, akik nem igazán érdemlik meg.

Ha csak ezen a két csatornán sikerül megállítani a pénzek elszivárgását (és nem csak ez a kettő van tervben), akkor máris nem lennénk olyan szar helyzetben.

Amúgy, ha a Jobbik hatalomra kerül, úgyis lesz külföldi belepofázás, meg izmozás, erre fel kell készülni, de ez természetes is. Vajon melyik rabszolgatartó gyarmatbirodalom nézi tétlenül, hogy a nagy erőfeszítések árán megszerzett tartománya csak úgy fogja magát, és függetlenedik/saját lábára áll? Persze, hogy a nyugatnak nem érdeke ez, és mindent el fog követni, hogy bebukjon a mutatvány.

Itt az a kérdés, hogy az emberek valóban elkötelezettek-e a változás mellett, hajlandóak-e érte áldozatokat is hozni? A valódi változáshoz ugyanis az kell.

És nem csak annyi, hogy ha nagy nehezen el is vonszolják magukat szavazni, az x behúzása után már földobják a lábukat a puffra, belövik a tévét, és onnantól "neméranevem", oldják meg, ahogy tudják. Mert a valódi szabadságharc (nem ez a mostani, szavak szintjén vívott parasztvakítás) így nem kivitelezhető.
Jobbegyenes Charlie angyalai 2015.01.10 19:22:40
A lőporfüst elülte után neki lehet állni elemezgetni - persze az önkéntes mérvadók, mindent tudók és bolondok ezt már akkor elkezdték, amikor a két gyilkos még éppen csak kilépett a kétes színvonalú hecclap szerkesztőségéből, a jól végzett munka tudatával. Mivel a CH…..
Dzsentrisvihák 2015.01.12 12:06:54
@Toportyán Zsóti:

Szelektív bullshit-halom, mindenféle bizonyíték nélkül, ismét csak az unalomig elcsépelt sejtetés szintjén. Szánalmas.
Dzsentrisvihák 2015.01.12 20:58:14
@Toportyán Zsóti:

Nincs olyan szerencséd. Ezért írtam, amit írtam.
Semmi kézzelfogható, csak a szokásos kliségyűjtemény, a nagy kirakós egy pici darabján való újbóli lovaglás, antiszemitázás, meg az alaptalan sejtetés, démonizálás. Kifejezetten unalmas már ez.
Legalább azt tessék eldönteni, hogy akkor a Jobbik iráni, orosz, vagy kínai, esetleg izraeli bábpárt, mert ez a mindenkire mutogatunk, de bizonyíték egyikre sincs dolog tényleg vérciki.
Dzsentrisvihák 2015.01.15 17:54:30
@Toportyán Zsóti:

Aha, erről beszélek én is, csak a te vonatkozásodban :)
A Charlie Hebdo elleni támadás két dolgot mutatott meg. Egyrészt, hogy nem jól működik Nyugat-Európában a bevándorlók integrációja, amit nagyon is folytatni kellene a bevándorlók második generációjában is. Másrészt, hogy a szólásszabadság még itt, Európában is védelemre…..
Dzsentrisvihák 2015.01.12 11:57:25
@Counter:

Szerintem ilyet egy európai nép fia sem harsog (max. azok a radikális iszlám hitszónokok állnak elő ilyen állásponttal, akik így akarják fanatizálni a sokadgenerációs, Európában született, muszlim fiatalokat).

A zárójeles eseteket leszámítva, ez az opció valahogy mindig csak belemagyarázások, ferdítések, szándékos félreértelmezések formájában merül föl. Vicces módon főleg pont azoktól a liberálisoktól, akik vallásos hittel imádják a zéró kontrollos bevándorláspolitikát, a bevándorlókat, és bármit, ami nem valóban európai, keresztény.
„Az azonos időben történő bombarobbantások Berlinben, Hamburgban és Frankfurtban, valamint Párizsban, Brüsszelben Amszterdamban, Barcelonában, Milánóban, Rómában, Londonban és Manchesterben eddig is jelezték a dzsihád jelenlétét. Muszlim szélsőségesek kinyilvánították, hogy…..
Dzsentrisvihák 2015.01.08 11:24:05
@Khonsu:

Már kiharcolta nekik a nyugati világ. Irak, Afganisztán? Nem rémlik? Nem a semmiből nőtt ám ki az ISIS.

Az amúgy rendkívül sokatmondó, hogy még csak nem is ezért vágtak oda, hanem a sorozatos vallásgyalázásért. Amit szintén nem lett volna kötelező művelni, de ugye "szólásszabadság" van, tehát ordenáré, tajparaszt bunkónak kell lenni minden kultúrával szemben...

És, igen, kurva sürgősen le kellene állni, mert az egész világ rábaszna egy ilyen konfliktusra.
Dzsentrisvihák 2015.01.08 14:17:31
@Khonsu:

Két külön történet? Mindkettő során nyugati hadseregek gázoltak le arab országokat, nyersanyagokért, geopolitikai befolyásért, mondvacsinált indokokkal (ha neked pl. szeptember 11-e olyan egyértelmű, akkor bajok vannak...).

Az ISIS az Amerika által nagyra hizlalt Al-Kaida ultraradikálisaiból, valamint a szintén amcsi pénzen kitenyésztett "szír lázadókból" lett az, ami (nem is véletlen, hogy ellenük nem indult "terrorellenes háború", legfeljebb némi elszórt bombázgatás...). Remélem így már világos az összefüggés.

"Európában ilyesmiért egy ideje már nem égetnek embereket." - Az lehet, csak a liberálisok által teremtett, szép, új "világfaluban" már kissé anakronisztikus ilyesmire hivatkozni. Ha keleten valakit fölcsesz egy Mohamed-karikatúra, akkor jön ide ezért lövöldözni, amikor csak kedve van.
És, ahogy a mellékelt ábra mutatja, ide is fog jönni, valamint pont leszarja, hogy akár egy sajtópert is indíthatott volna, ahogy az itten szokás, mert otthon nem az a módi.

A nyugat eddig, vélt sérthetetlenségének teljes elbizakodottságával folytathatott keletre "demokráciaexportot" (azaz népirtó rablóháborúkat), és gúnyolta nyakló nélkül a különféle kultúrákat/vallásokat. Ideje lenne kicsit átgondolni ezt a hozzáállást.
Dzsentrisvihák 2015.01.11 18:27:15
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ki a here véd itt iszlamistákat? o.O
Vendégszerzőnk, Stefano Bottoni történész írása.Első gondolat: iszony és felháborodás.Második: mérhetetlen és egyben beletörődő harag. Éveken át kinevették, megfenyegették vagy hallgatásra kényszerítették azokat a lényeglátó elméket, akik megjósolták a mai és az ehhez…..
Dzsentrisvihák 2015.01.08 08:51:28
@tesz-vesz:

Sajnos az a baj, hogy már most sem ezt gondolják sokan, hanem beindult a 9/11-reakció. Kíváncsi vagyok, mikor indítjuk a csapatokat Irán, vagy bármelyik arab olajnagyhatalom ellen... (annak ellenére, hogy nekik ehhez több, mint valószínű, hogy semmi közük)

Amúgy pedig, milyen érdekes, hogy pont azután történik mindez, hogy egyedül a franciák nem vétózták meg a palesztin állam esetleges megalapítását az ENSZ-ben. Tök jó, hogy ilyen esetekre mindig kéznél van egy-két terrorista :P
Dzsentrisvihák 2015.01.08 11:14:20
@tesz-vesz:

Úgy bizony.
Ha annyira reménytelen eset lennék, lennék, hogy csak a közéleti történések alapján ítélném meg az évet, akkor nagyon utálnom kellene ezt az esztendőt. A hazai közélet régen mutatott ennyire sivár, de legalább kilátástalan, és kibogozhatatlanul bonyolult képet. Most azt…..
Dzsentrisvihák 2015.01.03 16:46:38
@fuck_a_but:

Mélymagyar, milyen eredeti is vagy te, csillagbogár... Kossuth-díjra azért ne számíts :D

Ne fáraszd magad, nagyobb trolloknak is beletört már a bicskája az én cukkolásomba, nem pont egy ilyen takonykoszolmánytól fogok begyulladni, mint te.

De, hogy kielégítsem mérhetetlen kíváncsiságodat, jobbikosként a Jobbik jövőképével tudok a leginkább azonosulni, és ezt vállalom is. (Még mielőtt félreértenél, pont leszarom, hogy te erről, esetleg a pártról, mit gondolsz - azért sejtem, és már előre jelzem, végtelenül unalmas a liberós fröcsögés - szóval kímélj meg ennek kifejtésétől, köszi...)
Dzsentrisvihák 2015.01.04 13:25:46
@fuck_a_but:

Mondtam, hogy kurvára nem érdekel, mit gondolsz, szopadék :)
Dzsentrisvihák 2015.01.05 22:03:12
@fuck_a_but:

Ne áltasd magad ;)

Náci sutyerák? Uhh... legalább kicsit lennél érdekes, vagy eredeti... :3
Svédország megint utcahosszal előzte a tolerancia terén a magát haladónak gondoló nyugati országokat. Az egyik iskolájukban már be is tiltották a svéd zászlót. Az indok nagyon egyszerű volt: a zászló megsérthet bizonyos etnikai csoportokat. Magyarán a derék svédek el akarták…..
Dzsentrisvihák 2014.12.30 11:23:53
@Diorella Queen:

Azért az több szempontból sem ugyanaz...
Sok szülő, nagyszülő és testvér most boldog, mert végre hazajött, akit már nagyon vártak. Mások nem ilyen szerencsések. Mert igaz, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, de valakinek fizetnie kell a hitelt, és gondoskodnia az itthon maradókról. Karácsony a megváltó…..
Dzsentrisvihák 2014.12.25 22:43:04
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

A kedvenc dajkamesém: 1848-49-ben itt állítólag komplett zsidó (és cigány!) századok, meg ezredek harcoltak a honvédség soraiban, sőt, ők nyerték nekünk majdnem az összes győztes csatát... :P
2009 körül nagy sláger volt ennek a fejtegetése, azóta valószínűleg rájöttek, hogy kimondhatatlanul röhejes, és ejtették a témát.
Jobbegyenes Menjetek a francba! 2014.12.15 19:11:20
Diszklémer: ez egy nagyon dühös, néhol trágár poszt lesz. Aki nem szereti az ilyesmit, ne olvassa tovább. Nem, vagy csak nagyon ritkán szoktam ilyet írni. Most írok. Mert kurvára elegem van. A mai nap döbbenetesen tömény esszenciája volt a hazai politika rothadtságának,…..
Dzsentrisvihák 2014.12.24 00:08:06
@Balhorog12:

Hú, de megmondta valaki az okosat... Marha.
Kevesen tettek volna nagy tétet (de szerintem még kicsit sem), hogy az év utolsó napjai Gyurcsány Ferencről fognak szólni. Ám a nagy balos likvidátor egy váratlan mozdulattal ráfeküdt a civil kormányellenes tüntetésekre - és, ha minden olyan jól megy neki, mint eddig, akkor…..
Dzsentrisvihák 2014.12.23 10:58:55
@wantaan:

Hehe, a naaaaaagy toleranciahívők kedvenc szövege, "mindenki, csak a jobbikosok ne"... Mert a jobbikos nem magyar, sőt, nem is ember, mi?

Még szerencse, hogy nincs szükségünk arra, hogy csegevarás, cécécépés majmokkal ugrabugráljunk egy magyarnak, és polgárinak hazudott kirakatban...
2013. július 20-a, délután 4 óra volt, amikor David Streitfeld, a New York Times újságírója megérkezett a Kertész-család budapesti otthonába, mesélte el a Mandinernek Kertész Magda, Kertész Imre felesége. Streitfeld több mint másfél órán át beszélgetett a Nobel-díjas…..
(cím forrása: mondta a költő) Tegnap este a barátaim egy része kocsmázni ment. Én azonban nem; tudtam, hogy máshol van a helyem. Értékeltem a jelenlegi keserű helyzetet, a jövőmre is gondoltam, és pillanatok alatt döntöttem: mivel nem éreztem jól magam, hazamentem…..
Dzsentrisvihák 2014.12.17 14:32:18
@Toportyán Zsóti:

Rájöttem, neked valami fura fixációd lehet velem kapcsolatban, hogy minidig úgy érzed, hozzám kell szólnod.
El kell keserítselek, érzéseid/vágyaid részemről nem találnak viszonzásra.
Azért ne törj össze nagyon, jó... :3
Dzsentrisvihák 2014.12.17 19:48:56
@Toportyán Zsóti:

Egyem a szíved, esküszöm, megható, hogy így aggódsz miattam, de tényleg ^^
Pártunk és kormányunk újabb komoly lépést tett az általuk megálmodott tökéletes állam megteremtésének irányába. Ma megszavazták a 200 négyzetméternél nagyobb boltok vasárnapi kötelező zárva tartását. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag mindenkit sikerült tökön rúgniuk,…..
Dzsentrisvihák 2014.12.17 08:43:15
@eszim:

Gyíkemberek? Hát, én a helyedben vigyáznék az ilyen rasszista kijelentésekkel, újabban nagyon éber a TEV... :D

Komolyra fordítva a szót, nyilván hallottál már olyasmiről, hogy piaci spekuláció, ugye? Na, az pontosan így működik, és most Oroszország a célpontja, hosszútávon pedig az európai gázpiac a tét.
Alig egy hete alakult meg az új „ukrán” (az idézőjel indokoltságáról alább) kormány, Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök tegnap bejelentette: a lakossági energiaárakat a piaci szintre kell emelni. A parlament 1200 állami vállalat privatizációjára is javaslatot tett. Hogy az év…..
Dzsentrisvihák 2014.12.10 20:28:58
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

Most pedig épp akarnák visszazárni őket, egyre sikeresebben, sajnos...
Mandiner blog Wunderwaffe 2014.12.10 11:11:00
„Ukrajna kérdésében az utóbbi időben pozitív nyilatkozatok hangzottak el. A kormány eddig is megtette, ami szükséges, de nem beszélt erről, mostanában már nyíltan is állást foglalnak.” (André Goodfriend nyilatkozata a Népszavában) Történt, hogy Kr.e 394-ben Marcus Furius…..
Dzsentrisvihák 2014.12.10 13:26:46
@Urfang:

"De a jobbik már akkor is olyan volt mint most a fidesz." - Egyértelmű hazugság, hiszen a Jobbik most sem olyan, mint a Fidesz. De Vona Gábor nyilván örülni fog, ha megtudja, mekkora hatással is vannak az országra, nomeg a kormányra. Istenem...

A Jobbik Európa-ellenességéről csak annyit, hogy az egyik fő külpolitikai célja gazdaságilag, és politikailag a legélhetőbb kapcsolat kialakítása pl. Németországgal. Fú, ez ám az Európa-ellenesség!
Bár, ezért meg biztos nácik, ugye, mert jóban akarnak lenni a németekkel, akik a mostani propaganda logikája szerint (ld.: Oroszország még mindig = Szovjetunió) a Harmadik Birodalom.

De eleve az, hogy a Jobbik Európa-ellenes, csúsztatás. Miért lenne az Európa-ellenesség, ha teljesen jogosan számon kérjük Brüsszelen a propaganda dumát, amivel belerángattak minket egy, számunkra teljesen féloldalas, előnytelen, gazdasági/politikai együttműködésbe? A deal az volt, hogy üdv a népek asztalánál, ahol mindenki egyformán részesül a javakból, a jogokból, és a kötelezettségekből, és mindenki csőstől nyitja majd Bécsben a cukrászdákat.
Nem tudom, hogy vagy vele, de szerintem ebből kb. semmi sem valósult meg, sőt. Ez pedig nem éppen igazságos, nem gondolod?
Dzsentrisvihák 2014.12.10 13:28:40
@I_Isti:

Valahogy úgy (bár attól is függ, ki váltja majd a hatalmat).
Dzsentrisvihák 2014.12.10 14:21:16
@I_Isti:

Bármi, hivatalos bizonyíték, vizsgálati, vagy büntetőeljárási eredmény abban az ügyben? Nem? Én is úgy tudtam. Rágalmakkal meg tele a padlás, főleg az ócska, kampányra időzített cseszekedésekkel.
Ezúttal John McCain térdepeltette meg alaposan kis hazánkat azzal, hogy a magyar miniszterelnököt egyszerűen leneofasisztázta. Bármennyire is szeretnénk máshogy látni, ezzel bizony az egész országot jellemezte, hiszen egy neofasiszta miniszterelnököt csak egy neofasiszta ország tud…..
Dzsentrisvihák 2014.12.04 15:51:19
@Balhorog12:

Aha, szóval az, hogy közvetve már megint lefasiztáztak minket, az a kormány ekézése... Bravó.

De nem csak erről a beszólásról van szó.
Dzsentrisvihák 2014.12.05 08:16:05
@dogbakszi:

1. "Tévedés!" - Nem tévedés. Az amcsi vádaskodásban implicite ez van benne. Attól függetlenül, hogy tetszik-e, vagy sem (nyilván nem).

2. Orbán kurvára nem neofasiszta, bármennyire is divatos még mindig ilyen hamuba sült baromságokkal dobálózni.

3. A szavazói sem azok.

4. "ja persze a többi a tudjukkik, az idegenszívűek, meg a ..." - Jaj, minő drámaiaskodó bökés az állítólagos széljobb felé :) De nem. A túlnyomó többség, aki megint baszott elmenni szavazni, és ezzel ismét indirekt módon azokat támogatta, akik hatalomra kerültek, szimplán csak kretének. Akik állandó jelleggel csesznek érvényesíteni a választójogukat, utána meg négy évig puffognak, hogy milyen szar itt minden. Minden ciklusban ez ment eddig, és már rohadtul unalmas...
Dzsentrisvihák 2014.12.05 10:47:07
@dogbakszi:

1. Nem csak erre a konkrét megnyilvánulásra gondoltam, de tessék, ebben már explicite is ez van. Nem tudom, mit nem értesz.

2. Orbán egy oligarcha, aki attól, hogy nemzetinek, vagy jobboldalinak hazudja magát, még baromira nem lesz az, az pedig, hogy erőből politizál, vagy állami központosításra törekszik, még nem teszi neofasisztává (ugyanennyire lehetne neokommunista is, bár egyik fogalomnak sincs túl sok értelme).
(Ha már itt tartunk, mi a neofasizmus definíciója?)

3. "30%-nyi neofasizmusra vevő honfitársunk", akik szerinted Orbánt megválasztották. Most tényleg ennél bővebb szemantikai elemzést vársz arról, hogy mit írtál? Ha nem így gondoltad, na ezt írd...

4. Aha, látom, benned ismét az elvakult Orbán-utálat, és a nemzetgyűlölet ékes szerelemgyermekét tisztelhetjük, minő felüdülés.
Lassan egy hetes hír, de nekem eddig kimaradt. Csak most olvastam, hogy Ferenc pápa szerint „nyitva kell hagyni az ajtót a párbeszédre az Iszlám Állammal”. Párbeszédre nyitott. Az Iszlám Állammal. A pápa. Hát, ilyen nincs, és mégis van. A pápa még strasbourgi beszéde után…..
Dzsentrisvihák 2014.12.03 06:22:17
@Blogin:

Ott a pont.
Dzsentrisvihák 2014.12.04 15:53:27
@IdomitottFoka:

Tévedni emberi dolog.
Egészen döbbenetes eset történt kedden Győr belvárosában. Egy fiatalember vásárlás közben rosszul lett, majd összeesett egy üzlet előtt. Ami azonban ezután történt, az ékesen példázza Magyarország minden eddiginél mélyebb erkölcsi válságát. A haldokló fiatalembert ugyanis…..
Dzsentrisvihák 2014.11.30 10:07:16
@annamanna:

Passzív ellenállás, az basszus... Hihetetlen, hogy a többség még mindig ebbe az agyahagyott, de kurva jól hangzó tévképzetbe kapaszkodik.

Marha kényelmes megoldás, mit ne mondjak, hátradőlni, vakarni a hasad, és teli pofával büszkének lenni magadra, hogy te most passzívan ellenállsz :P

Milyen fura, hogy lassan mindenki ezzel az áfiummal nyugtatgatja/mentegeti magát, mert ez kívánja a lehető legkevesebb energiabefektetést az ember részéről, de mégis verheti a mellét, hogy ő csinál valamit, sőt, ellenáll.

Közben meg baszik elmenni tüntetni, vagy szavazni, esetleg bármi értelmes dolgot csinálni. Mert ő most aztán nagyon, de nagyon állja az ellent!

Sőt, már úgy megfáradt a nagy harcban, hogy igazán elnézhető neki, ha fölteszi a lábát a puffra, majd belövi a tévét, és néz egy kis Barátok Közt-öt. Mert a passzív szabadságharc roppant megerőltető ám...

Azt külön el tudom képzelni, mekkora mentális erő kellhet az ilyen semmittevéshez, meg bullshiteléshez.
Dzsentrisvihák 2014.11.30 18:00:24
@HoMagdi:

Írói túlzás? Ez tény, benne van a publicisztika alapját képező hírben. Attól, hogy te a rózsaszín szemüveg mögül nem akarod meglátni, még így történt.
Dzsentrisvihák 2014.12.01 10:49:18
@annamanna:

"Ez a passzív ellenállás." - Már bocs, de ez a vegytiszta közöny, nem passzív ellenállás. Csak gratulálni tudok hozzá.

Mondom, nagyon kényelmes (félre)magyarázat ez arra, hogy az embernek a lehető legkevesebb energiát kelljen befektetnie ahhoz, hogy valamiféle morális/erkölcsi magaslaton érezhesse magát. Tényleges haszna semmi, ahogy a csehót is vígan szétverik a videóban, mentális erőtér ide, vagy oda.

Ha úgy tetszik, az ország túlnyomó többsége már most passzív ellenálló, mert keresztbe-hosszába leszarja, hogy mi történik körülötte a világban, csak neki jó legyen, mindenki másnak pedig rosszabb, ha lehet.
Valahogy mégsem érzem, hogy ezzel kint lennénk a bajból.
De biztos az én gerjedelmeimmel van a probléma...

Az ötödik pecsétre kitérve, az órás karaktere egy egész más dilemmával kerül szembe a történet végére. Az önfeláldozás két formája közül választhat: az erkölcsi, vagy a fizikai között.

Csak azért nem a fizikait választja, mint a többiek, mert azzal az általa bújtatottakat is veszélyeztetné, olyanokat, akiknek még a dilemmáról sincs tudomásuk, így helyettük is döntenie kell.

Az a helyzet az erkölcs, az elvek, és az élet szentségének/védelmének kérdésköréről szól (ha nem lenne egy rajta kívülálló tényező, az órás is vállalná a fizikai megsemmisülést a többiekkel együtt). Tehát nem jó párhuzam a jelen kérdéskörre vonatkozóan.

Maga, a tényleges, passzív ellenállás csak idegen elnyomó hatalommal szemben alkalmazható, amikor van egy világos választóvonal mi, és ők között.

Nem tanulod meg a hódítók nyelvét, nem fizeted nekik az adót, ott akadályozod a bürokráciájukat, ahol tudod, szabotálod azt a munkát, ami az ő érdeküket szolgálja, nem veszel részt az általuk irányított közéletben (ezzel párhuzamosan az ellenük irányulóban viszont igen!)... stb.
A passzív ellenállás nem attól passzív, hogy tököt se csinálsz, és nem veszel tudomást a körülötted folyó dolgokról, de még csak attól sem, hogy nem "gerjedsz be".
Nem fegyverrel állsz ellen valaminek. Ennyi a terminológia lényege.

Viszont a saját országod politikai elitjével szemben nem alkalmazható, hiszen az adómegtagadással pl. saját magadnak is ártasz, ha gáncsolod az államot, idővel a saját életfeltételeidet is ellehetetleníted. Egyetlen hatékony eszköz a sztrájk lenne, de miután nincsenek független szakszervezetek, és mindenki baszik rá, hogy létrehozzon akár egyet is, így ez az út épp szintén járhatatlan.

Jelenleg igenis erőt kellene mutatni a hatalommal szemben. Bár ez az érdektelen, vagy félrevezetett, befolyásolható tömegek mérete miatt ugyan kétséges kimenetelű, de korántsem lehetetlen.

Egy ilyen közegben pedig pont kontraproduktív a passzív ellenállás propagálása, ahol, pl. a választásokon való kellő számú részvétellel nagyon is le lehetne váltani az uralkodó elitet. Mert a többség - tévesen - úgy gondolja, hogy ő már most is passzív ellenállást folytat, és majd attól dől meg a rendszer, ha ő a lábát lógatja. Szóval az ilyen okfejtések még meg is erősítik a hülyeségben.
Amikor a hónap végén (sokszor már a közepén) a bankszámlámra tekintek, gyakran elfog az ellenállhatatlan vágy, hogy pár száz kilométerrel nyugatabbra éljek. Átkozom Árpád vezért, hogy a pozsonyi csata után miért nem nyargalt el egész népével legalább a Rajnáig, és…..
Dzsentrisvihák 2014.11.30 19:36:18
@delano:

Cute, majd nézzük meg, mi lesz ebből 5 év múlva ;)
De, Isten látja lelkem, én még drukkolok is nekik, ha ez azt jelenti, hogy a seggükön maradnak.
Persze, a már megszerzett gazdasági befolyásról kétlem, hogy emiatt lemondanának (nem csak minálunk, de minket most Magyarország érdekel, mert pont irreleváns, hogy máshol mi a helyzet). Mert a hatalom egy szegény országban is érték, sőt, ott a legértékesebb.
Dzsentrisvihák 2014.11.30 19:38:35
@delano:

Azért ebben nem lennék annyira biztos, de ez is kiderül, legkésőbb akkor, amikor az Amerikai gazdaság tényleg komoly válságba kerül, és nem lesz ereje finanszírozni a közel keleti hacacárékat.
Dzsentrisvihák 2014.12.01 09:50:18
@delano:

Persze, hogy nem olyan egyszerű, de ez nem is véletlen. Izrael létérdeke a közel keleti káosz, amihez sok esetben a korrupt, vagy szimplán idióta arabok is vígan asszisztálnak.

@Gerilgfx:

Valamit nagyon elnéztél, mert akkor sem aláztam szét magam. Csupán pont annyi figyelmet szenteltem rád, meg a firkálmányodra, amennyit megérdemeltél, te fogalmatlan marharépa (ja, bocs, nem, már akkor is túl sokat) :D
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
Dzsentrisvihák 2014.11.29 14:22:34