Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abszint86

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apám mesélte, hogy náluk gyerekkorában - egy szegény angyalföldi munkáscsaládról van szó a háború utáni évtizedekben - téglát kellett a vécétetőre tenni, hogy ne jöjjön föl a patkány. Mielőtt az ember felhajtotta volna, illedelmesen bekopogott, hogy most ő jön, a…..
Subba Eközben a Köky Terminálon 2011.10.17 11:27:00
Bravó bazmeg, bravó!! Egy ugyanekkora szarrakás az egész ország, kezdjétek ti is ezzel a gondolattal a hetet!   Kyki, mi? VIA..
abszint86 2011.10.17 15:34:00
Folytatódik a város legjobb reggelizős helyeit felkutató sorozatunk, ezúttal egy pékséget látogattunk meg, ahová reggel beugorva, az ablaknál, egy pulthoz támaszkodva tömhetjük tele magunkat. Sokszor elhangzik egyes olvasók részéről az adag, hogy nekik még egyetlen nálunk…..
abszint86 2011.06.14 12:07:09
@Noda10:

igen, a Népszínház utca és a (régen volt) Köztársaság-térnek a kereszteződésében van ugyanilyen pékség, ugyanezekkel az árukkal. És valóban nem magyarok a tulajok, de amúgy nagyon rendesek. A legdurvább a nyitvatartásuk: kb reggel 6-kor már nyitva vannak, kb este 10-ig. Ünnepnapokon is, ár ez nem tudom mennyire szabályos. Olyan zsömlét, kiflit adnak, amit magában is megeszek, olyan finom, kispizza 250, nagy pizza 450, stb... nagyon olcsóak. Sajnos el is kezdtem hízni a fene jó kajájuktól.... szerencse hogy csak 3 hónapot laktam arrafelé :)
Gyalogosbaráttá válik a Móricz Zsigmond körtér és környéke. Az elképzelés megvalósításával az Allee bevásárló központ körül már kialakult forgalommentes övezet kiterjedne a körtér déli és keleti oldalára, valamint a Fehérvári út belső szakaszára is. Az elfogadott…..
abszint86 2011.06.10 12:26:19
@karmapogo: előtte kb 10 méterrel is kb 1.4 méteres sávon lehet csak közlekedni, borzalom...

erre még valamelyik évben még árusító bódékkal is teleraktál, a már amúgy is szűk járdát, gratula...
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. A nagy sikerű őszi hamburgersorozatunk után most a gyrosokkal térünk vissza, ami ekkora dózisban kész öngyilkosság: a profik szerint még burgerből sem lehet normálisat kapni…..
abszint86 2011.04.19 21:09:13
@v.l: igen, már volt róla szó, hogy régóta ott van az üzlete! van aki több mint 10 éve visszyjár oda
abszint86 2011.04.19 22:09:04
@v.l: amúgy annyi változott, hogy kb 3-4 éve átálltak a pulykahúsról csirkére, mert egyszer nem volt kapható a beszállítójuktól, aztán jobban fogyott csirkével, így annál maradtak. nkem személy szerint a pulyka jobban ízlett, nem volt olyan száraz mint a csirke, de sokan meg a pulykát rágósnak, porcosabbnak tartották. de így is kiváló
Nem tudom, hol van a Syriana 1, Ádám állítólag már látta, én csak ezt ismerem, a kilencedik kerületben, a Kinizsi utca és a Knézich sarkán, és kissé elfogult vagyok a hellyel, mert az szerintem a kicsit szakadt-amatőr-vonalon az egyik legjobb gyrosos Budapesten. Az étteremben egy…..
abszint86 2011.04.19 21:59:52
@ramazor: sztem nem a legjobb, nekem valahogy túl hagymásnak tűnt, de néha meg lehet enni. De ha tehetem, akkor maradok a Kruspér utcai Szinbádnál, 17 éve ott vannak, akkor már tudhatnak valamit
Engedéllyel nem rendelkező kínai illetékességű élelmiszerfeldolgozó üzemre csaptak le a hatóságok tegnap a a XV. kerületben. Az üzem a józsefvárosi kínai piac büféibe szállított...Az engedély nélkül működő üzemben mintegy 2 tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot…..
abszint86 2010.09.17 14:25:20
Egy hónapja írt Sebők János a hvg.hu-n egy nagyon jó cikket "Puha vagy Vona! - avagy csapdahelyzetben a Jobbik" címmel. Jól rávilágít arra, hogy mekkora utat járt be a párt a kampánytól napjainkig, mennyivel kisebb már a hangjuk, jelentőségük, önbizalmuk.…..
Geekblog Eredet 2010.07.19 14:48:00
Akciófilm rég volt ilyen intelligens, ötletes és szórakoztató: Christopher Nolan mesterséges álmokon átívelő, esztelenül vad hajszára küldi Leonardo DiCapirót, mi meg csak markoljuk a szék karfáját, és lassan azon gondolkodunk, hogy nem álmodunk-e mi is. Elvégre egy hollywoodi…..
abszint86 2010.08.04 18:48:23
Vastagbőr Gödör a Várban 2010.07.01 11:01:00
Elég sokat kellett visszalapozni, de csak megtaláltam: 2008. április 15.-én írtunk arról, hogy mélygarázst építenek a Várban, és az építkezés során egyszerűen elbontották a budai várfal egy részét, mindezt egy UNESCO világörökségi listáján szereplő helyen, a Kulturális…..
abszint86 2010.07.01 20:43:47
egy kis adalék:

- a mélygarázs elképzeléssel nem lett volna semmi probléma, a beépített városi környezethez egyre több ilyen garázsra van szükség
- probléma a válság miatt lépett fel: egyszerűen csődbe ment a beruházó
- a régészeti leletek miatt állt az építkezés fél évig, ha ez nincs, akkor még a válság előtt befejeződik a födém építése--> nem lett volna probléma, ("elmésebb" beruházó ezt úgy oldja meg, hogy a saját embereit is felajánlja a kötelező régészeti kutatáshoz, akiknek pedig kiadja az utasítást, hogyha egy darab köcsögöt "találni" mernek, akkor kirúgja őket --> leletek mennek a nadrág zsebbe, majd a kukába)
- a statikai problémák az építkezés leállásával kezdődött: ugyanis hátrahorgonyzott cölöpfalas munkatérhatárolás volt a gödör oldalán
- a talajhorgonyok ilyen esetben ideiglenesen készülnek, kb 1 éves időtartamra, max 2 évig bírják
- idővel elkezdenek engedni a horgonyok (kúszás, relaxáció a feszített vasbetétben, korrózió, feszítőerő leépül, stb..)
- idő elteltével horgonyok tönkremennek --> káros mozgások keletkeznek --> repedések megjelennek --> mai állapot :)
- egy év után megerősítették a cölöpöket még egy sor horgonnyal, így elvileg még egy ideig bírja, nagy probléma nem is itt van, hanem a bástyák alapjánál
-- a bástyák alapjai nem kerültek megerősítésre, már az építkezés alatt mozgások jelentkeztek, tavaszra már ökölnagyságú hézagok keletkeztek --> bástyában kialakított őrhelyiségből jobb lesz kiköltözni :)
[kalozpart.org] A Magyar Kalózpárt, az LMP támogatója aggályosnak tartja az ingyenes fájlcsere-szerverek tömeges lefoglalását, amire szerzői jogvédő szervezetek feljelentései nyomán került sor az elmúlt hetekben Budapesten.Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a rendőrségi…..
„Nem szép dolog” – így összegezte véleményét a fizetéscsökkentést felvető kormányzati törekvésekről Simor a fentiek alapján és az alapján, hogy a Fidesz-kormánynak most jutott eszébe elővenni a témát, nem pedig elődje, Járai Zsigmond jegybankelnöksége…..
Paranoid Android A pálesz 2010.06.14 11:17:00
   Az közismert tény, hogy minden becsületes magyar embernek elemi szükséglete, hogy legyen valami függősége. Az átlag mucsaiak nagy része a hagyományos magyar agysejtszivacsosítóra is rá van kattanva, persze a kávé, a cigi, a kertévé, a netes pornó és egyéb…..
abszint86 2010.06.14 22:42:17
@caymanos: 270 fős vidéki faluban nőttem fel, életemben már annyi szilvát szedtem fel, hogy a belőle főzött pálinkát is megutáltam. Szval képben vagyok a dolgokkal kapcsolatban. Azért válaszoltam nagyzolva a gyümölcsmennyiségekkel kapcsolatban, mert nem ez volt a hozzászólásom lényege + vidéken a házak, pincék körül tényleg annyi gyümölcsfa van, hogy nem azt számolom hány pontosan hány db fa van a kertben.

És igen is tehet tönkre életeket, családokat a pálinkaivászat. Nagyon sok családban pl azon megy a veszekedés, hogy a nehezen megtakarított pénzekből, miért kell a családfőnek pálinkát főzetni, miért nem lehet értelmesebb dolgokra költeni a pénzt.
Pár napja járta körbe a szaksajtót a játékpiacon elég alapos felméréseket készítő NPD Group elemzőcég új, Gamer Segmentation 2010 című tanulmánya. A majdnem 19 ezer játékos megkérdezésével készült felmérés leginkább meghökkentő eredménye az, hogy a játékosok 4…..
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
IDDQD A legnagyobb játékvilágok 2010.05.09 15:30:00
A Diggen találtuk ezt a csodás képet (kattintásra megnő), ami összehasonlítja hét játék virtuális világának méretét (meg még néhány nagyobbat felsorol). A területek négyzetmérföldben vannak megadva, ezeket még meg kell szorozni 2,59-cel, hogy megkapjuk a négyzetkilométert.…..
abszint86 2010.05.09 20:11:34
Görögök, görögök! Most álljak be a sorba, azok közé, akik csóválják a fejüket? Ugyanmár, ez lerágott csont, másrészt egy magyar ne pampogjon, mi pont ugyanazt csináltuk mint a görögök, csak visszafogottabb méretekben. Mégsem tudom megállni, hogy egy két gondolatot a netre ne…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
abszint86 2010.04.26 19:29:00
off:

Megnéztem volna, hogyha Edelény körzetében élnél, akkor kire szavaztál volna? Könnyű lefikázni Molnár Oszkárt, úgy hogy a részletekről, helyi ügyekről semmit nem tudsz. Ajánlom figyelmedbe az a környék ügyeinek részletes felderítését, (talán még valami díjat is kaphatnál érte), hogy aztán valóságosabban tudj írni a témáról.

Én, mint a körzetben szavazó, a következőkön kellett elgondolkodnom:

mi jó a környéknek?
-mszp-és jelölt nem jó, mert nem kapunk "lófaszt se" az állami támogatásokból
-Molnár Oszkár nem jó, mert független, szintén nem kapunk egy árva fillért se
-fideszes jelölt: jó lenne, kapnánk az állami pénzeket, stb...

akkor miért szavazott csak a roma lakosság a fideszes jelöltre? mert a kampány során (amiről te semmit nem tudsz), olyan aljas módszereket alkalmazott Pierre doktor úr, hogy az értelmes embereknek elment tőle a kedve.

pl:

-fél évvel ezelőtt még Oszkár jó barátja volt Pierr, majd a háta mögött szervezkedve hátba támadta a "barátját" (jó, ilyen a politika, de a helyi emberek szemében, azért ez mégis furcsa)
-Pierr utálja a nőket, többször mocskolódó kijelentéseket tett (így a női szavazókat elvesztette)
-a második fordulóra Pierr annyira elkezdte a romáknak való ígérgetést, hogy a többi emberben visszásságot váltott ki
-a helyi fideszes vezetők (óvoda, iskola igazgatók) kiadták parancsba, hogy pierre kell szavazni, ami tovább rontotta az esélyeit a normális emberek szemében (vicc, hogy ezeket az vezetőket mind Oszkár emelte fel, mekkora zakó ez most nekik....)
-nem tud magyarul

aztán oszit sem kell félteni:
-az önkormányzati választást általában a cigányok szavazataival nyeri meg (ennyit a rasszista létéről)

mszp-és Gúr Nándorrol pedig:
-"Gúr Nándor az előző ciklusban félreérthetetlenül rasszista szemléletű, a segélyt az életvitelhez és a közösségi elvárások teljesítéséhez kötő indítványt terjesztett be a szociális törvény módosítására. A javaslatot végül nem tűzte napirendre az Országgyűlés" - index alapján

Akkor most ki a rasszista, ki a hazug, ki a buta, és kire szavaztam volna? (így én el sem mentem szavazni)

(a magzatkárosításról pedig a környéken az égvilágon mindenki tud, a takta közben is volt hasonló ügy, bár én elhiszem, hogy pestről ez elképzelhetetlen, (ezt vágd ki ha akarod), de egy tény: a mai elsősök között a helyi általános suliban az osztály 70%-nak papírja van róla, hogy értelmi fogyatékos, 50-60-as IQ-val vannak megáldva, vajon miért?)
2010. április 14-én jelentették be Párizsban a rakpartok fejlesztési javaslatát, ami eltérő módon javasolja kezelni a Szajna két oldalát. A bal part mintegy 2 km hosszan lezárásra kerül. A jobb oldali „autópálya” pedig forgalomcsillapított övezet lesz.  A mai…..
Amikor tavaly november elején felvetettem a forgatókönyvek között a lengyel mintára működő jobboldali kétpárti dominancia lehetőségét - és vele együtt az MSZP váltópárti reményeinek esetleges eltűnését -, ezt az opciót tartottam a legkevésbé valószínűnek. Nem növelte az…..