Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macska69

0 bejegyzést írt és 415 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre egy esküvői kollekció, amelyben a formák és a fazonok változatossága minden vásárlói igényt kielégít! A Carolina Herrera-ház 2020-as ősz-téli menyasszonyi ruhái a minimalista romantikától a mesebeli hercegnők esküvői pompájáig sorakoznak fel. Az esztétikai élményért köszönet és hála Wes Gordon…..
Nem szeretném a Honvédkórházat lehúzni, illetve az ottani orvost pellengérre állítani, de szeretném, ha az emberek bátrak lennének orvost változtatni, ha úgy érzik, nem a megfelelő kezelést kapják, vagy kinevetik őket azért, mert esetleg utánaolvasnak tüneteiknek és az nem egyezik az orvos által…..
macska69 2016.04.05 08:42:28
Hű, rám is milyen sokszor haragudott orvos, ha rákérdeztem, hogy a tünetek alapján nem erről vagy arról a problémáról van-e szó, pedig sajnos az én "diagnózisom" volt a helytálló.
Egyszer -akkor 27 éves voltam- ledobtam magam a fapadra és a hátamat megnyomta a bikinimegkötőm díszkupakja (vagy mije), úgy fájt, megőrültem. Nem foglalkoztam vele, de csak fájt. Elmentem vele orvoshoz, mondtam, hogy mi történt és miért fáj, ő megtapogatott és közölte velem, hogy gerincdaganatom van, pár vizsgálat szükséges lenne, de így is készüljek fel, hogy nekem kampec. Pár napra rá elmúlt a duzzanat, elmúlt a fájdalom, a vizsgálatok feleslegessé váltak. Csak én őszültem bele.
A következő halálos betegségem akkor volt, amikor elkezdődtek a migrénjeim, szedtem egy héten át napi 4-5 algopyrint, majd elmentem orvoshoz is, nem valami más-e, mint "csak" migrén. Laborleletet látván orvos doktorov azt mondta, hogy leukémiás vagyok, ha van kisgyerekem, rendezzem el a sorsát. Elmúlt a migrén, elmaradt az algó, helyreállt a vérképem. Eltűnt a leukémiám is vele. Viszont a maradék hajam is őszbe fordult. Főleg, miután ez az orvos azt mondta, hogy jó, akkor viszont meg kell fúrni a koponyámat, mert túl nagy benne a nyomás, attól fáj. Már épp azon gondolkodott a hajam, hogy nem csak megőszül, de ki is hullik, amikor elmentem másik orvoshoz és kiderült, kutyabajom, csak épp migrén.
Még kétszer állították -tévesen hálistennek- hogy nekem annyi, de vannak kedvenc orvosaim, akik iránt nagyon nagy a bizalmam (nem ok nélkül) és ha úgy érzem baj van, hozzájuk fordulok, illetve hozzájuk szerzek beutalót.
Nekem mondjuk fordított felállás volt, mint a poszternek, mert engem temettek és semmi bajom nem volt, míg neki baja volt és nem ismerték fel. Azt hiszem, az én esetem mégis jobb volt. Bár párszor átgondolni, hogy hamarosan meghalok és úgy szervezni, hogy akiket magam után hagyok, a legkevésbé szenvedjék meg, nem kevés agysejtemet pusztította el, mégsem akarom ezeket az orvosokat lepocskondiázni. Tőlük ennyi telt. Kőművesből is van kutyaütő. Oké, abba nem hal bele senki...
macska69 2016.04.05 12:55:11
@she_wolf: jelen felállás szerint minimum öt. :D
Nagyon sok embertől hallottam, hogy ez a kórház egy "sintér telep", ha az embernek nincs orvos ismerőse itt vagy sok pénze az biztos, hogy nem sok jóra számíthat. Ja és empátia, nulla! Kedves Praxis blog! Több csalódás is ért, amikor nekem vagy családtagomnak "dolga" volt a Bács-Kiskun Megyei…..
macska69 2016.04.01 10:46:13
Őszinte részvétem a gyászoló posztolónak és mélyen sajnálom, hogy ez történt.

A sürgősségiről szerzett saját tapasztalataink alapján annyit tudnék összehasonlításként megemlíteni, hogy 86 éves apusomat bevitte a mentő a Honvédba (ÁEK), mert rángatózott, ömlött róla a víz, hányt, közben eszméletét is elvesztette. Délután kb. háromtól ketyegett a sürgősségi, éjjel egy óráig voltam vele, (akkor hazaküldtek, mert mondták, hogy rengeteg vizsgálat lesz, ahova nem mehetek vele, majd szólnak, hogy hol találom és akkor menjek vissza) amikor is még mindig besorolásra várt, száz fölött volt a betegek száma és csak jöttek, jöttek a mentők a súlyosabbnál súlyosabb betegekkel, akiknek mindenük gépre volt kapcsolva, sípolt-dudált-villogott rajtuk minden műszer és a sürgősségis stábnak még pisilni sem volt ideje elmenni. Természetesen mindenki riadt, beteg és türelmetlen volt és a sürgősségisek ezt is tudták kezelni, én csak csodálni tudtam, hogy milyen rendszer alapján és mennyire tudják sorolni, hogy ki életveszélyes, azonnalis, súlyos vagy nem súlyos. Utcán talált kisöregek eltört végtagokkal, lyukas, vérző fejű ittas ember, bibis hüvelykujjú fiatalember, rosszul lévő cukorbeteg, infarktus és még ki tudja (ők) mennyiféle bajjal jött emberekkel volt teli a váró, mindhárom folyosó, iszonyú sokat kellett várni, volt olyan is, aki nem tudta, hogy ő kicsoda és hogy került ide, de mindenki sorrakerült anélkül, hogy valaki belehalt volna.
Igen, piszokul sokat kellett még a sürgősségin is várni, hiába is gondolná az ember, hogy ott aztán gyorsan mennek a dolgok, de mi azon szerencsések közé tartozunk, akikért minden megtehetőt megtettek. Két hét után haza is jöhetett apuskám. Igaz, az osztályon már megszenvedtük a nővérhiányt, de egy árva rossz szót sem szólhatok a kórházra.
Mi szerencsések voltunk.
Igen, óriási különbség van kórház és kórház, történet és történet között.

Kívánom, hogy mielőbb túl legyen a gyászon és a haragon a poszt írója.
macska69 2016.04.01 18:37:58
@she_wolf: mi is (illetve apus) a gurigás ágyon várakoztunk. néha eltolták vele ide-oda, labor, CT, EKG, újabb labor, aztán vissza a folyosóra.

Már én is ücsörögtem sajátmagam sürgős esetével a Honvéd sürgősségin, sok órás várakozás után kiderült, hogy nincs szabad műtőjük, nekem meg azonnal kell, úgyhogy átrobogtunk a Podmaniczky tömbbe, ott meg már ment is a nyisza.
Óriási szerencsém van, hogy igényjogosult vagyok a Honvédba, mert a többi kórházról annyi szörnyűséget hallottam, hogy égnek áll a hajam tőle. Meg is fogadtam, hogy nem leszek beteg. :)
macska69 2016.04.01 18:39:27
@she_wolf: hipopotámuszi - nagyon jó. :D
Kérdezem én, hol van itt a hivatástudat a fent említett orvosnál? Akiben ez nincs meg, miért megy gyerekorvosnak?    Tisztelt Praxis! Szeretném megosztani a történetemet másokkal is, mert sajnálatos módon bárki kerülhet velem hasonlatos helyzetbe.   Én GYES-en lévő anyuka vagyok egy két és fél…..
Praxis Sm betegségem története 2016.02.29 07:37:12
Péntekenként beadom az injekciót (most már csak egy gombnyomás az egész), aminek néha elég kellemetlen mellékhatásai vannak (hidegrázás, izomfájdalom), de ennyit kibír az ember.  2007. február 15-én (36 éves voltam) mondta az ideggyógyász, hogy irány a Debreceni Klinika, mert a lábam elkezdett…..
macska69 2016.02.29 18:49:28
@PTom70: " Engem ez nem zavart, mivel én is tanár vagyok, fontosnak tartom a képzést." Igazad van, tényleg nem tanárnő vagy, nyilvánosan bocsánatot kérek, hogy egy tollvonással megszabadítottalak a férfiasságodtól.. :D - és egyúttal kívánom neked, hogy soha nagyobb bántódásod ne essen! :))
Kórház után sajnos az otthoni helyzetem meglehetősen kellemetlenné vált. A nejem közölte, hogy nem kívánja a haldoklásomat végigasszisztálni. Az élet csak addig tart, amíg a cédula a csuklódról lecsúszik a nagylábujjadra. De a köztes időt próbáld tartalmasan eltölteni! A neten találtam, de…..
Praxis A Merényi jó oldala 2016.02.27 10:48:59
Azért gondoltam ezt megosztani veletek, mert most tényleg mindenhol káosz, zűrzavar, csőd, orvoshiány van, így a Merényiben is. Mégis ez a Doktor úgy érezte: ezt meg kell tennie egy kis (feleslegesen) reménykedő  beteg bácsika nyugalma érdekében. Sziasztok Praxisosok!   Nagyon régen nem…..
macska69 2016.02.27 21:41:20
@karcsibácsi: Köszike. Igen, én is tartok tőle, hogy eljön hamarosan az az idő, az az állapot, amikor nem tudok már segíteni, de megpróbálok a végsőkig kitartani és nem speckó intézménybe költöztetni, mert -bár nem így van- azt gondolom, hogy senki nem gondoskodna róla úgy, mint én. Ami a szomorú ebben az egészben, hogy a legtöbbször nem is tudja, nem érzékeli, aztán amikor nem zavart, akkor meg sirdogál, hogy mivé lett… Megszakad a szívem.

@ajuci:köszönöm, bár úgy lenne!
macska69 2016.02.28 06:47:46
@kavezacc: Ha esetleg úgy gondoljátok, hogy a történet orvosa megérdemli az elismerést, állítólag van valamilyen szavazási lehetőség a Nők Lapjában (tegnap este montda valaki, de még nem győződtem meg róla személyesen, hogy konkrétan mi is) valamilyen kiválóság elismerésére, esetleg szavazzátok meg velem együtt, biztos nagyon örülne, ha kiderülne, hogy jelöltnek választottuk.

Köszönöm az együttérzéseteket, lelki támogatásotokat!
Miért kell az idős embert megalázni? Megkerestük a betegjogi képviselőt, ő is csak csodálkozott, hogy hogy lehet így bánni egy beteggel, és intézkedni fog. Tisztelt blog!   Édesanyámat a házi orvosa beutalta a kórházba tüdőgyulladás gyanúval, a Szombathelyi Markusovszky…..
macska69 2015.04.01 15:04:01
Sziasztok, dr.Laikus halála óta nem jártam itt, nem tudtam "feljönni", még mindig vérzik a lelkem..

Igen, kis öregeket nem szabad kórházba engedni mert amit kibír egy fiatal szervezet, azt már nem bírja ki egy idős. Egy idős ember a bánásmód és a környezete, a körülmények miatti elkeseredéstől is meg tud halni. Nekem 85 éves az apukám, csupa-csupa betegség egymás hegyén-hátán, de nem viszem őt kórházba, pedig aztán az utóbbi 5 évben három különböző rákon estünk át, koponyaműtéten, infarktuson, szívműtéten, mindezt cukorbetegen, magas vérnyomással, de ha nincs életveszélyben, be nem vinném sehova, annyira féltem. Pedig ő még ráadásul jó beteg is, szeretik a nővérek, orvosok. De idő, IDŐ nics a betegekre.
Részvétem a posztolónak, őszintén együttérzek vele, annak idején az én anyukám is értelmetlenül, hanyagság miatt (pisis ágyban megfázás-tüdőgyulladás-veseelégtelenség) halt meg egy kórházban. Akkor megfogadtam: amíg nem kell műteni, életveszélyt elhárítani, addig Apuskámat nem viszem be, inkább otthon "veszekszem" vele, hogy de igen, vegye be a gyógyszert, de bizony enni KELL, igyon eleget, egyen gyümölcsöt, ne mászkáljon el felügyelet nélkül, stb. Sok energia, sok fáradság, de ő az én kis öregecske apuskám. És ki más szeresse, gondoskodjon róla, ha nem én? Ugyehogy.
Mert akárhogy is nézzük, amíg NAGYON NAGY átalakítás, sok támogatás és megfelelő hozzáértő felsővezetés nem lesz, addig az egészségügy csak döglődik és ennek a döglődésnek ne essünk áldozatul. Vigyázzunk a szeretteinkre, magunkra.
Nagyon sokan voltatok kiváncsiak a fajta toplistákra, ezért elküldtem az erre vonatkozó kérdést a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE). Örömmel jelentem, hogy megérkezett a válasz, amelyből kiderül, melyek voltak az elmúlt évek legnépszerűbb kutyafajtái …..
macska69 2014.02.28 12:07:33
@Romanee Conti: NAPI másfél óra? az nem sok… Háromszor fél óra a szabadság?
macska69 2014.02.28 12:08:13
@belekotty: Undok! :)
macska69 2014.02.28 12:45:33
@belekotty: én arra utaltam, hogy a tacskó szerinted nem kutya.
Még a személyzet sem állta meg szó nélkül az ügyeletes doktornő mulasztását. Egy orvos pl. így nyilatkozott a kollégájának: „Na, megint jó ügyeletesünk van!” Nem túl szerencsésen kezdődött az évünk. Már január végén meghalt a nagypapám, és valószínűleg ennek nagy…..
macska69 2014.02.18 17:05:16
@Bikli néni: Végtelenül szomorú vagyok, nagyon hiányzik Vera-Cenzorilla… Amikor meglátogattam a kórházban (VaTival), vittem neki egy apró játékmacskát, amit a zsebébe tehet, oda, ahol mind voltunk… Most az évek alatt keletkezett több száz levelét olvasom és pityergek…
Praxis "Nehogy ide hányjon! " 2014.01.21 08:25:34
Már azzal kezdődött a dolog,hogy a röntgenben a "hölgy" közölte,hogy :"Igazán kibírhattam volna reggelig,vagy előbb kellett volna jönnöm...miért pont ilyenkor?". Nos,hol is kezdjem...Velem ez évekkel ezelőtt történt,de valahogy nem hiszem,hogy változott volna bármit is a…..
macska69 2014.01.22 19:00:13
Egykutya Gyermekek és kutyák 2013.02.07 11:14:42
Az Egyesült Államokban működő Állatvédő Liga felmérése szerint a gyermekek mintegy felét éri kutyaharapás a 12. születésnapjuk előtt. Nagy – Britanniában évente mintegy 200 000 kutyaharapástól szereznek tudomást a hatóságok. Ezek harmada-fele gyermekeket érint, és…..
A rövid válasz erre a kérdésre az, hogy igen, ám vannak olyan tényezők, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül. Az ivartalanítás a tulajdonos által meghatározott fontos döntés, ami egy szukánál a petefészkek és a méh kioperálását, egy kan esetében pedig a herék…..
Ha egy ilyen orvos elmegy külföldre dolgozni, azért nem kár. Külföldön azt hiszem, hogy az ilyen bánásmód miatt nem sokáig dolgozik egy munkahelyen. Sajnos karácsony előtt történt meg velem, hogy nagyon rosszul voltam és orvosi ügyeletet kellett hívni.Az ügyelet hamar ki is…..
macska69 2013.02.07 09:39:48
@El Visco Stello:"Semmi baj a homöopátiával, ha rendesen szedik mellé a gyóccert" - ez jó...
A délelőtti órákban 5-10 centi friss kokain hullott Kispesten. Az ott dolgozó rendkívüli hómunkásokat onnan lehet megismerni, hogy le van horzsolva a homlokuk. Akár 10 centit is elérheti a Kispesten hullott csapadék, amiről kezdetben azt hitték hó, de kiderült, hogy kiváló…..
macska69 2013.01.17 14:26:21
@cyberius: igazad van, az nem kispest, hanem pestlőrinc, ahol láthatsz.
Ezen blog megírására a családunkkal  megtörtént események vettek rá, minél több emberrel szeretném megismertetni ezt a veszélyt, ami nyugdíjas szüleinket és nagyszüleinket veszélyezteti. Cégnevet és családunk nevét nem említem, hátha a cég vezetői úgy gondolják hogy…..
macska69 2013.01.10 08:46:59
@ostoros moszat: aki így beszél az öregekről, mint Ön, az még arra is méltatlan, hogy jól fenékbe billentsük,mert még a végén jólesik neki... Nem leépült és nem ostoba a sok kisöreg, hanem ezek a bemutatók úgy vannak kitalálva, hogy azok az emberek -ugye továbbra is a kisöregekről beszélünk- akik átspórolták az életüket, mindig gyűjtöttek, mindig csak magukra számíthattak, nem tudnak elmenni az ilyen beetetés mellett, mert úgy érzik: HÁTHA egyszer az életben most jött el az ő szerencséjük. És lesz még Ön is hülye ostoba és átverhető öreg, fogadjunk, hogy nagyobb átverésben lesz része, mint gondolná... Több tiszteletet az öregek felé! Ön sem lehet olyan túlzottan okos, ha elment egy ilyen fűzőcskére. Vagy netán fegyverrel kényszerítették? Naugye.
A különböző nemzetek eltérő, olykor mégis egyező karácsonyi gasztronómiai szokásaiból most villanásnyi ízelítőt adunk. De vigyázat! A különböző nemzetek eltérő, olykor mégis egyező karácsonyi gasztronómiai szokásaiból most villanásnyi ízelítőt adunk. De…..
Azt tapasztalom, hogy a szakorvosi rendelések ideje is azért van korlátozva, hogy az ember kénytelen legyen maszek rendelésre menni. Tisztelt Praxis!   Nem nagyon vagyok képben, hogy milyen fogorvosi ellátás jár a biztosításunkra ingyen, de mintha úgy hallottam volna, hogy a…..
Praxis Kommentár - Abortusz 2012.11.20 10:45:32
Mert itt most az történt, hogy a törvényhozók meggyilkoltak egy nőt. Igen, meggyilkolták.Mit kellene e helyett tenni? Mert ezt nem. Ész nélkül tiltani, nem. A mai napon új rovattal jelentkezünk. Egyik kedves olvasónk, Helia adta a remek ötletet, hogy a jövőben egyes…..
macska69 2012.11.21 08:10:42
@VaTi: igen és mellesleg jól le tudja húzni 35 ezerrel a páciensét. tuinvan.
macska69 2012.11.21 11:35:14
@kisgalád: hát akkor nyomás! De aztán felelősen ám, édeslányom! :))
macska69 2012.11.21 12:33:20
@Lángharcos: Ó, nem, azt százezerért (köldökön keresztül, szúrás-vágás nélkül) vállalja... Ez egy speckó fogamzásgátló tabletta lett volna, amit 35 ezerért ajánlott. Csak nála...
A nő kiszállt a kocsiból, kissé megigazította a ruháját és fogta magát, bement egy vendéglátó ipari egységbe. Tisztelt blog!   Legtöbb esetben úgy vettem észre, hogy csak az érem egyik oldalát közelítik meg oldalukon, én most a másikat is szeretném kissé…..
Teljesen tanácstalan és kétségbe esett vagyok. Mert feleslegesen nem akarok rendelők várójába üldögélni és kimaradni a munkából, de szeretném felnevelni a ma még csak 10 éves fiamat. Október elsején nagyon rosszul éreztem magam. Szorítóan fájt a mellkasom, amit már a…..
Odalépett Pankához és a következőket mondta szó szerint: Ez most nagyon fog fájni, te kis hülye. Na itt borult el az agyam. Olvasónk kislányát vitte vérvételre, ahol ahelyett, hogy a félős kislányt megnyugtatták volna, elkezdett minősíthetetlenül viselkedni vele a műveletet…..
Cigányvadászat-per 131.850 forint 2012.10.28 18:19:34
„Gyere – int a rendőr – semmi baj nem lesz”. Kissé riadt a finom vonású, fekete hajú copfos, kiskamasznak látszó tizennyolc éves lány. A rendőrség „előállította”, átadják a bíróságnak, a szünetben még a vécéhez is elkísérik, azután felszívódnak, nem várják…..
macska69 2012.10.29 08:25:35
Ahány ügy, annyiféle bíróság... Van, ahol enyhítő körülmény cigánynak lenni, van ahol súlyosbító. Az én esetemben ott a pont, negyedik éve húzódik egy olyan egyszerű ügyünk, ami két hónap alatt befejezhető lett volna, ahol egyértelműen (szakértőkkel) be lett bizonyítva, hogy az illető csalt, hazudott az ügy minden résztvevőjének, hatóságnak, mindenkinek, de a bíró fél tőle, nem mer ítéletet hozni. Ez a "szegény, rossz sorsú" ember pedig (smukkokkal, autóval, az ingatlanjai a gyerekének és a rokonainak a nevén), aki segélyből él (2000 óta nincs bejelentett munkahelye, de egyik ingatlant veszi a másik után) röhög rajtam, mert ha nyerem is a pert, sajnos rajta semmi nem behajtható, mert semmije nincs a nincstelen árvájának ugye. Évek óta űzi a disznóságait, már kirutinosodott, hogy így kell csinálni. Több milliós károkat okoz büntetlenül másoknak, a bíróság pedig asszisztál hozzá. Tiltakozom! Csak azért nem veszíthet pert, mert akkor rásütik a bíróra, hogy rasszista, na és akkor meg esetleg elverik az együttérző családtagok. Nekem viszont emiatt kell elfogadnom több milliós kárt, perköltséget és a gúnyos röhögést? Az, hogy engem tönkretesz egy cigány, az csak a "hát istenem, így járt, kedves állampolgár" kategória és kész? Csak mert nem vagyok cigány? Diszkrimináció!

Kellene tudni különbséget tenni cigány és cigány között. Ez a kislány itt sértett volt. Túlélő. Nincs fogalma sem arról, mik a jogai, a lehetőségei, tettének-mulasztásának következményei. Nem őt kellene cseszegetni. Nyilván meg sem érti, mit jelent ami az idézésre van írva. Nem ő a rafinált, kiskapukat, halasztó hatályt, fellebbezést ismerő és kihasználó zsivány. Talán elolvasni sem tudja rendesen, nemhogy értelmezni. Akkor mindjárt bele lehet/kell rúgni? A bűnöző cigányokat kellene felelősségre vonni, nagyon súlyosan szankcionálni, ugyanakkor itt ezt a lányt segíteni (elmagyarázni, értelmezni), felemelni abból a tudatlanságból és egyszerűségből, amiben van, amiben áldozattá tudott válni és amiből nem találhat egyedül kiutat. Nem szabadna tapsikolni, ha cigányt ér támadás, sérelem, hogy jajdejó, megérdemli, legalább kevesebben maradnak, és nem szabadna kárörvendeni, hogy -mint jelen esetben- a csavargó, copfos csengesse csak ki (vagy ülje le az árát, úgyis egyszer börtönben végzi, stb). a furvarköltséget, úgy kell neki, mert a törvény az törvény. Törvény, ugyan már... Attól függ, honnan nézzük, ugye.

Sajnos a magyar igazságszolgáltatás fényévekre van a saját nevétől, igazságot azt nem szolgáltat, ezzel is segítve-támogatva az amúgy is kétségbeejtő helyzetet, az ellentétet cigány és nem cigány között. Így mindig is lesznek önbíráskodó cigányüldözések, ha nem képes a magyar jog rendet tenni, megfelelően szankcionálni.